Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χαχαχααχαχαχααααααααααααααα

Δεν χρειάζεται να αποδείξω εγώ τπτ, το απέδειξες μόνος σου λίγο πιο πάνω με αυτό:

Αρα λοιπόν το 99% θέλουν να καθυστερήσουν την ένταξη τους στο στρατό, αρα δεν θέλουν να υπηρετήσουν.

Οπότε τώρα μπορείς να κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Ε ρε γλέντια.

Πάντως διακρίνω έναν κομπλεξισμό προς τους φοιτητές και γενικότερα στην επιστημονική κοινότητα.

Τα πράγματα όμωςφίλε δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ίσως επειδή το μόνο χαρτι που έχεις στα χέρια σου είναι το απολυτήριο στρατού, δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτό.

Όταν όμως κάποιος νέος αποφασίζει να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι ο στρατός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πτυχίο του, η επαγγελματική του αποκατάσταση και πως θα την συντομεύσει κάνοντας την θητεία του όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που χρωστούν 2-3 μαθήματα και αποφασίζουν να πάνε στρατό και να δίνουν παράλληλα τα μαθήματα για να μη πάει ο χρόνος χαμένος. Τον στρατό στις δύσκολες σχολές τον βλέπουν σα πνευματική ξεκούραση και σαν καλή άσκηση για το σώμα.

Αυτοί λοιπόν που τελειώνουν στην ώρα τους, σπάνε την αναβολή και οι υπόλοιποι στρατεύονται πριν τελειώσουν σπουδες.

Βρες άλλο επιχείρημα….

καντην με ελαφρα πηδηματακια γιατι αρχιζεις και γινεσε εντελως βλακας. τα χαχαχαχαχα κρατα τα για το σπιτι σου.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Fidelio

ρε χιουστουν εσυ δεν μου ελεγες λίγα ποστ πιο πίσω οτι απεχθάνεσαι την περιαυτολογία , έκανα έρανα , πήγα είδα ,του τύπου δηλαδή εγώ γαμάω κτλ κτλ ;

Όντως την απεχθάνομαι, αλλά δεν είχα την τιμή να σου το πω ποτέ.

Τελος πάντων. Σκοπίμως όμως το έκανα. Αφου δεν το κατάλαβες από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ, ότι και αν σου πω.

καντην με ελαφρα πηδηματακια γιατι αρχιζεις και γινεσε εντελως βλακας. τα χαχαχαχαχα κρατα τα για το σπιτι σου.

Ρε συ βρες κανένα καλύτερο επιχείρημα.

Θα σου την πει ο ινστρούχτορας.

Χαχαχαχαχαχ ( πως στο διαολο μπαίνουν τα smile?)

Δημοσ.

Βρες τα γιατί είναι φοβερά εκνευριστικό το "χαχα"

• Super Moderators
Δημοσ.
Χαχαχαχαχααααααα

Τι έγινε ρε παιδιά σας πείραξε αυτό που είπα για το 0.0000001% και την πέσατε όλοι μαζί? Άλλον ρωτάω Snoob άλλος απαντάει paredwse.

Πριν 2-3 χρόνια πέρασα από ένα φόρουμ σας , σας το κλείσανε και μπουκάρατε εδώ?

Κατά πρώτον συγγνώμη που δεν εμποδίζω όποιον θεωρεί ότι αυτά που λες είναι φούμαρα να σου απαντά. Κατά δεύτερον, και πάλι συγγνώμη που δεν έσπευσα να απαντήσω στα καυτά ερωτήματά σου. Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν...

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς επιχειρείς να "αποδείξεις" ρωτώντας με πού υπηρέτησα, πόσο μακριά από το σπίτι μου κτλ. Φαντάζομαι, εσύ που αποκαλείς χρυσαυγίτη όποιον δε συμφωνεί με τις απόψεις σου (απόψεις, σου θυμίζω, που δεν έχεις στηρίξει σε κανένα στοιχείο πέρα από το τι νομίζεις) μέσα στην πλέρια δημοκρατικότητά σου θα δεχτείς αυτά που θα σου πω (και είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεσαι πόσο θα με πληγώσει αν δε τα δεχτείς):

Υπηρέτησα το 1997-1999 (18 μήνες) στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών. Εκπαιδεύτηκα στη Σπάρτη, από όπου έφυγα με ειδικότητα ΥΚΟΑ (κοινώς, Λοχίας, οδηγός αυτοκινήτου). Υπηρέτησα στους Μεταξάδες Έβρου, στο 817 ΛΕΜ (δεν έχω ιδέα αν υφίσταται πλέον, μάλλον το έφαγε η ανασυγκρότηση), οδηγώντας βαριά οχήματα: βυτιοφόρα TATRA και MAGIRUS των 28 τόννων, τράκτορες των 50 τόννων, καθώς και ελαφρύτερα οχήματα αποκομιδής λυμμάτων (σκατιάρες, για να στο πω απλά). Από την πόλη όπου κατοικούσα την εποχή εκείνη (Γιάννενα) το Κέντρο Εκπαίδευσης απείχε μόλις 491+14 χιλιόμετρα (Σπάρτη+Ξηρόκαμπος). Αν σε έχει φέρει ο δρόμος στους αυτοκινητοδρόμους της Ηπείρου, βάλε με το μυαλό σου πώς πέρασα την 48ωρη άδεια ορκομωσίας. Οι Μεταξάδες απέχουν περίπου 850 χιλιόμετρα.

Λοιπόν, αγαπητέ, όταν πέρασα τη θητεία μου 850 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου, σε ένα χωριό 200 κατοίκων, φάτσα στη Βουλγαρία, όταν άδειασα βόθρους και πέρασα αργίες γεμίζοντας δεξαμενές με πετρέλαιο, το να έρχεται ένας άγνωστος, που ανακάλυψε χθες το insomnia και να προσπαθεί να υπαινιχτεί ότι ο λόγος που δεν καταπίνω αμάσητες τις αστήρικτες θεωρίες του για το "99%" και το "νοητικό επίπεδο" είναι επειδή είμαι βυσματίας που τον τσούζει η "αλήθεια", αντιλαμβάνεσαι ότι και το ότι κάθομαι και σου απαντώ, χωρίς να έχω καμία υποχρέωση, κάτι δείχνει. Νομίζω.

Δημοσ.
Όντως την απεχθάνομαι, αλλά δεν είχα την τιμή να σου το πω ποτέ.

Τελος πάντων. Σκοπίμως όμως το έκανα. Αφου δεν το κατάλαβες από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ, ότι και αν σου πω.

Ρε συ βρες κανένα καλύτερο επιχείρημα.

Θα σου την πει ο ινστρούχτορας.

αμα κατσω και μιλησω σοβαρα μαζι σου θα σηκωσεις τα τοιχη της τροιας. κατσε να συνελθω απο την χτεσινη ηδονη να γευτω και την ηδονη της κυριακης γιατι τωρα και που διαβαζω αυτα που γραφεις δεν προσφερουν και καμια σοβαρη νοητικη προκληση για να μου κανει κλικ και μετα θα ασχοληθω μαζι σου. και εντος και εκτος(που δεν σε βλεπω).

Δημοσ.

Πάντως, ανεξάρτητα απο Xιουστον, Μουστον κτλ, φοβάμαι οτι μια μέρα θα μου πουν να υπηρετήσω και στην χώρα μου. Γιατί εκεί που υπηρέτησα εγώ, δεν παίζει να είναι ίδια με την δική σας χώρα. Στην δική μου χώρα, αγροτικές, αναρωτικές, τσιμπουκωτικές φεύγαν σύννεφο. Μάλιστα υπήρχε και ορολογία : "Τσιμπουκώνομαι, τσιμπουκαράς, τσιμπούκι" κτλ. Ποσοστό δεν ξέρω να σας πώ. 50%, 60%, 70% μπορεί και 99%. Ακριβεία ποσοστού για να με πιστέψετε δεν έχω να σας δώσω.

Η όλη συζήτηση μου θυμίζει πολιτικό debate.

"Μα είστε κλέφτες", "Ναι αλλα όχι όλοι. Μην ισοπεδώνετε."

Επειδή ο Snoob μοίραζε φρατζόλες και ο paredwse δεν έβαλε βύσμα, εξαφανίσαμε το αραλίκι και τα βύσματα.

Τωρα εγώ που έπινα φραπέ ολη μέρα και παρακαλούσα να μου βρούν κατι να κάνω για να μην λαλήσω, είμαι ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ και υπηρέτησα σε άλλο πλανήτη. Δεν μπορεί, ο Snoob μοίραζε φρατζόλες, εσύ γιατί τα έξυνες ;(εγώ = 3000 φάνταρα, στελέχη).

"Έχετε ακριβές ποσοστό κύριε; "

"Ε, μα , οχι οτι βλέπω γύρω μου σας λεω"

"Μην ισοπεδώνεται την πολιτική ζωή κύριε"

Και αυτός είναι ο λόγος που δεν πάει τιποτα μπροστά εδώ. Λες οι έλληνες οδηγοί είναι κάφροι (και το ζείς καθε μερα στο πετσί σου), αλλά πετάγεται ο άλλος και σου λεει "Ο ξάδερφος του μπατζανάκη του γκόμενου της γιαγιάς μου δεν είναι . Μην τα ισοπεδώνεις".

Τέλος. Τώρα είσαι cool. Αφού βρήκες έναν που δεν είναι δεν είναι και οι άλλοι.

Όποτε να κρατήσουμε τον στρατό που έχουμε, τις δημοσιες υπηρεσίες που έχουμε, τους οδηγούς που έχουμε και να μην αλλάξουμε τιποτα.

Και με τις υγείες μας.

Δημοσ.
Πάντως, ανεξάρτητα απο Xιουστον, Μουστον κτλ, φοβάμαι οτι μια μέρα θα μου πουν να υπηρετήσω και στην χώρα μου. Γιατί εκεί που υπηρέτησα εγώ, δεν παίζει να είναι ίδια με την δική σας χώρα. Στην δική μου χώρα, αγροτικές, αναρωτικές, τσιμπουκωτικές φεύγαν σύννεφο. Μάλιστα υπήρχε και ορολογία : "Τσιμπουκώνομαι, τσιμπουκαράς, τσιμπούκι" κτλ. Ποσοστό δεν ξέρω να σας πώ. 50%, 60%, 70% μπορεί και 99%. Ακριβεία ποσοστού για να με πιστέψετε δεν έχω να σας δώσω.

Η όλη συζήτηση μου θυμίζει πολιτικό debate.

"Μα είστε κλέφτες", "Ναι αλλα όχι όλοι. Μην ισοπεδώνεται."

Επειδή ο Snoob μοίραζε φρατζόλες και ο paredwse δεν έβαλε βύσμα, εξαφανίσαμε τα βύσματα και τον στρατό.

"Έχετε ακριβές ποσοστό κύριε; "

"Ε, μα , οχι οτι βλέπω γύρω μου σας λεω"

"Μην ισοπεδώνεται την πολιτική ζωή κύριε"

Και αυτός είναι ο λόγος που δεν πάει τιποτα μπροστά εδώ. Λες οι έλληνες οδηγοί είναι κάφροι (και το ζείς καθε μερα στο πετσί σου), αλλά πετάγεται ο άλλος και σου λεει "Ο ξάδερφος του μπατζανάκη του γκόμενου της γιαγιάς μου δεν είναι . Μην τα ισοπεδώνεις".

Τέλος. Τώρα είσαι cool. Αφού βρήκες έναν που δεν είναι δεν είναι και οι άλλοι.

Όποτε να κρατήσουμε τον στρατό που έχουμε, τις δημοσιες υπηρεσίες που έχουμε, τους οδηγούς που έχουμε και να μην αλλάξουμε τιποτα.

Και με τις υγείες μας.

απο την στιγμη που εχεις την συνειδηση σου εσυ και εγω καθαρη υπαρχει λογος να ασχολεισε με τις σαυρες? σαυρες ηταν ειναι και θα παραμεινουν γιατι να χαλιεσε? εσυ δεν νοιωθεις καλα για τον εαυτο σου που υπηρετησες με αξιοπρεπεια γιατι να ασχοληθεις ?

Δημοσ.
απο την στιγμη που εχεις την συνειδηση σου εσυ και εγω καθαρη υπαρχει λογος να ασχολεισε με τις σαυρες? σαυρες ηταν ειναι και θα παραμεινουν γιατι να χαλιεσε? εσυ δεν νοιωθεις καλα για τον εαυτο σου που υπηρετησες με αξιοπρεπεια γιατι να ασχοληθεις ?

Συμφωνω. Ακόμα και τίποτα να μην έκανες στον στρατό απο το να μην πάς είναι πιο σωστό. Και απο την εμπειρία μου δεν είναι πάντα θέμα βύσματος αλλα τυχης.

• Super Moderators
Δημοσ.

Οπότε; Αν θέλουμε σε πιστεύουμε. Ελπίζω, τουλάχιστον, να μη θιχτείς αν σου υπενθυμίσω (όπως άλλωστε λες κι εσύ ο ίδιος) ότι αυτά τα "ποσοστά" τα βγάζεις από το κεφάλι σου.

Να σου το πω κι αλλιώς: επειδή εγώ πήγα εκεί που με έστειλαν, έκανα τη δουλειά μου κι απολύθηκα, θα ήμουν αφελής αν πίστευα ότι αυτό που βίωσα εγώ το βίωσαν όλοι. Γιατί, λοιπόν, καλούμαι να δεχτώ χωρίς ίχνος στοιχείου το αντίθετο;

Το ότι εγώ δεν έχω λαδώσει την εφορία, δε σημαίνει ότι δεν πέφτει λάδωμα. Σου φαίνεται παράλογο, όμως, αν γυρίσεις και μου πεις "το 99% λαδώνουν στην εφορία" να σε ρωτήσω "αυτό πού το στηρίζεις"; Θα θιχτείς, άραγε, αν σου πω ότι αυτά τα ποσοστά τα θεωρώ φτηνά νούμερα εντυπωσιασμού;

Κι αν εσύ μου απαντήσεις, "βάλε το χέρι στην καρδιά και πες..." θα έχω άδικο να σου πω ότι με τέτοιο "επιχείρημα" δεν κερδίζεις ούτε παρτίδα τάβλι με πιασμένη την παραμάνα;

Καλά έκανες και τα έξυνες, ακόμη καλύτερα έκανες που ζήταγες να σου δώσουν δουλειά για να μη λαλήσεις. Επίτρεψέ μου να μην πιστεύω ότι αυτό που λες ισχύει για όλους. Επιπλέον, επίτρεψέ μου να μην πιστεύω ότι ισχύει έστω για την πλειοψηφία. Αλλά, επειδή κι εσύ κι εγώ μιλάμε με "εντυπώσεις", κρατάω εγώ τις φρατζόλες, κράτα το ξύσιμο και συνεχίζουμε.

Δημοσ.
Συμφωνω. Ακόμα και τίποτα να μην έκανες στον στρατό απο το να μην πάς είναι πιο σωστό. Και απο την εμπειρία μου δεν είναι πάντα θέμα βύσματος αλλα τυχης.

αλλο λεω. οταν ημουν κεντρο εκπαιδευσης αυλωνα που ηταν 1 ωρα απο το σπιτι μου εβγαινα μια φορα τις δυο βδομαδες απο τα βυσματα. ειχα μερικες εκρηξεις οπως π.χ. να μπω στο γραφειο αυτου που εβγαζε τις υπηρεσιες και να πεταξω το g3 στον τοιχο γιατι αν το πεταγα σε αυτον θα ειχα παει στρατοδικειο αλλα μετα χαλαρωσα και δεν ξανασχοληθηκα γιατι καταλαβα ποσο αξια εχει να κρατας την αξιοπρεπεια σου και να μην γινεσε σαυρα. στην ροδο που ηταν μεταβατικο για την κυπρο παλι τα ιδια. ε στην κυπρο τα πραγματα οπως εχω πει ξανα ηταν πολυ

αγρια και εκανα 3 μηνες να παρω εξοδο αλλα εκει δεν υπηρχε βυσμα γιατι αν εισαι βυσμα δεν πας κυπρο πολυ απλα τοτε ηταν αναγκαστικο εως εκβιαστικο δεν ειχες επιλογη. εκει ολοι ελιωναν και σωματικα και ψυχολογικα αλλα ελιωναν ολοι. οποτε γιατι να κατσω να ασχοληθω με σαυρες , αφου ειμαι καλυτερος ανθρωπος απο αυτους ,επειδη με εχωσαν στον στρατο? σιγα μια εμπειρια ειναι και αυτο και αν εκανα κατι θα ηταν να αρχισω σε τιποτα σφαλιαρες αυτους που με χωνουν οχι να αρχισω να παιρνω τηλ μπας και υπαρχει και κανενας να με <<βολεψει>>. και οταν ημουν κυπρο καποιος συγγενης με πηρε και μου ειπε αν θελω να με μεταφερουν σε πιο χαλαρο στρατοπεδο και του ειπα να το ξεχασει γιατι με προσβαλει με αυτα που λεει. αυτα απο εμενα.

Δημοσ.
Οπότε; Αν θέλουμε σε πιστεύουμε. Ελπίζω, τουλάχιστον, να μη θιχτείς αν σου υπενθυμίσω (όπως άλλωστε λες κι εσύ ο ίδιος) ότι αυτά τα "ποσοστά" τα βγάζεις από το κεφάλι σου.

Δεν σου ζήτησα να με πιστέψεις. Μερικά πράγματα απλώς τα βλέπεις γύρω σου. Δεν τα βλέπεις με ποσοστά ή νούμερα. Σιγά μην χρειάζεται να κάνω στατιστική π.χ για να πω οτι οι έλληνες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο περισσότερο απο το water polo.

Να σου το πω κι αλλιώς: επειδή εγώ πήγα εκεί που με έστειλαν, έκανα τη δουλειά μου κι απολύθηκα, θα ήμουν αφελής αν πίστευα ότι αυτό που βίωσα εγώ το βίωσαν όλοι. Γιατί, λοιπόν, καλούμαι να δεχτώ χωρίς ίχνος στοιχείου το αντίθετο;

Έτσι οπως το λές, καταλαβαίνω οτι ήσουν κλεισμένος σε ενα μπουντρούμι και δεν έβλεπες τι γίνεται γύρω σου. Αλλά ξέχασα, αν δεν έχουμε ακρίβεια δεκαδικού δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Το ότι εγώ δεν έχω λαδώσει την εφορία, δε σημαίνει ότι δεν πέφτει λάδωμα. Σου φαίνεται παράλογο, όμως, αν γυρίσεις και μου πεις "το 99% λαδώνουν στην εφορία" να σε ρωτήσω "αυτό πού το στηρίζεις"; Θα θιχτείς, άραγε, αν σου πω ότι αυτά τα ποσοστά τα θεωρώ φτηνά νούμερα εντυπωσιασμού;

Όσο φτηνό είναι να λες οτι επειδή εσύ μοίραζες φρατζόλες κανείς στον στρατό δεν τα ξύνει. Αν σήκωνες το κεφάλι και έβλεπες τριγύρω σου, θα είχες μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Με ή χωρίς ποσοστά.

Κι αν εσύ μου απαντήσεις, "βάλε το χέρι στην καρδιά και πες..." θα έχω άδικο να σου πω ότι με τέτοιο "επιχείρημα" δεν κερδίζεις ούτε παρτίδα τάβλι με πιασμένη την παραμάνα;

Μπα. Το gut feeling δεν θέλει τιμιότητα αλλά αντίληψη.

Καλά έκανες και τα έξυνες, ακόμη καλύτερα έκανες που ζήταγες να σου δώσουν δουλειά για να μη λαλήσεις. Επίτρεψέ μου να μην πιστεύω ότι αυτό που λες ισχύει για όλους. Επιπλέον, επίτρεψέ μου να μην πιστεύω ότι ισχύει έστω για την πλειοψηφία. Αλλά, επειδή κι εσύ κι εγώ μιλάμε με "εντυπώσεις", κρατάω εγώ τις φρατζόλες, κράτα το ξύσιμο και συνεχίζουμε.

Μαζί μου τα έξυνε και όλο το στρατόπεδο. Να λοιπόν ενα στατιστικό που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Και για να μην μου πείς οτι δεν με πιστεύεις:

Υπηρέτησα στην Β' Πυρχία HAWK. Κανονικά εκεί υπήρχαν ραντάρ, πύραυλοι κτλ. Αλλά επειδή θα τα άλλαζαν δεν υπήρχε τίποτα. Για 3 χρόνια. Δίπλα υπήρχε μια άλλη μονάδα με κατεστραμμένα ραντάρ (ΚΕΜ). Θα τα άλλαζαν και αυτά.

Η ημερήσια ενασχόληση φαντάρων ήταν : Σκοπιά, καθαριοτητα , φραπε , ξύσιμο αρχιδιών και κλαψομουνίαση για τον μαλάκα τον Γραφιά που πάλι πηρε τσιμπουκωτική και παει γαμιόντας η υπηρεσία.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε και άλλα καλά. Είχες μπαμπα Αλουμινά; Έφτιαχνες τα αλουμίνια και επαιρνες 40 μερες.

Είχες λεφτά ; Με 2 υπολογιστές έπαιρνες 30 μερες τιμητική.

Οι αξιωματικοί δε, όταν δεν έβλεπαν πρωινό καφε (το MTS όπως το έλεγαν είχε τηλεόραση), ή δεν μίλαγαν για γκόμενες έκαναν και καμια δουλειά (αν και σπάνια).

Υπήρχαν 2-3 άνθρωποι που ήταν πραγματικοί δουλευταράδες.(στους 150 αξιωματικούς).

Ας γράψει κάποιος για την δική του μονάδα που δεν υπήρχαν καθόλου βύσματα και όλοι δούλευαν ολημερίς.

Αλλιως μπορούμε να κρατήσουμε και την γενική φλού εικόνα για τον στρατό όσο δεν έχουμε στατιστικά.

Αυτοί που λέει οτι όλα είναι γαμάτα εκεί (μπορεί και να μην είναι αλλά χωρίς ακριβή στατιστικά υποθετουμε οτι είναι).

Δημοσ.
αλλο λεω. οταν ημουν κεντρο εκπαιδευσης αυλωνα που ηταν 1 ωρα απο το σπιτι μου εβγαινα μια φορα τις δυο βδομαδες απο τα βυσματα. ειχα μερικες εκρηξεις οπως π.χ. να μπω στο γραφειο αυτου που εβγαζε τις υπηρεσιες και να πεταξω το g3 στον τοιχο γιατι αν το πεταγα σε αυτον θα ειχα παει στρατοδικειο

Τα ποιά; Μα δεν υπάρχουν τέτοια στον στρατό. Εκτός και αν εχεις κανένα ποσοστό να μας δώσεις.

Δημοσ.
Τα ποιά; Μα δεν υπάρχουν τέτοια στον στρατό. Εκτός και αν εχεις κανένα ποσοστό να μας δώσεις.

αγορι μου εγω δεν ασχολουμε με ποσοστα και μαλακιες οτι λεω προερχετε απο την προσωπικη μου εμπειρια. δεν σου ειπα οτι δεν ειναι μια πραγματικοτητα αλλα δεν με αφορα εμενα με αφορα η δικη μου προσωπικη διαδρομη οχι τι κανουν οι αλλοι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν σου ζήτησα να με πιστέψεις. Μερικά πράγματα απλώς τα βλέπεις γύρω σου. Δεν τα βλέπεις με ποσοστά ή νούμερα. Σιγά μην χρειάζεται να κάνω στατιστική π.χ για να πω οτι οι έλληνες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο περισσότερο απο το water polo.

Σίγουρα δε χρειάζεται να κάνεις στατιστική. Απλά (το ξαναλέω, γιατί προφανώς δεν εκφράζομαι σωστά) αν μου πεις ότι το 99% των Ελλήνων προτιμά να ασχολείται περισσότερο με το ποδόσφαιρο από το water polo, μη περιμένεις να πω "αφού το λες, έτσι είναι". Πολλά "αυταπόδεικτα" πέσαν μαζεμένα.

Έτσι οπως το λές, καταλαβαίνω οτι ήσουν κλεισμένος σε ενα μπουντρούμι και δεν έβλεπες τι γίνεται γύρω σου. Αλλά ξέχασα, αν δεν έχουμε ακρίβεια δεκαδικού δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Α, μάλιστα, επειδή δεν ασπάζομαι την "αυταπόδεικτη", "πανταχού παρούσα αλήθεια" σου (όχι προσωπικά τη δική σου), είμαι κλεισμένος σε μπουντρούμι; Έξοχο. Παρεμπιπτόντως, ποιος ζήτησε ακρίβεια δεκαδικού; Να μη λέμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι και να περιμένουμε από τους άλλους να ασπαστούν παραχρήμα τη "γνώση" μας ζητάω. Αν ο φίλος με το ένα ή με τα πέντε nicks εξέφραζε άποψη και δεν δήλωνε ότι μπορεί να "αποδείξει" αυτά που λέει με "επιχειρήματα" του στυλ "πες την αλήθεια, πόσες φορές έγλυψες κατουρημένες ποδιές", δε θα είχε πρόβλημα (όπως άλλωστε του έγραψα, σεβαστή η άποψή του). Αν εγώ σου έλεγα ότι εσύ αποτελείς το 1%, και ότι μπορώ να σου το "αποδείξω" λέγοντας "πες την αλήθεια", πόσο σοβαρά θα με έπαιρνες;

Όσο φτηνό είναι να λες οτι επειδή εσύ μοίραζες φρατζόλες κανείς στον στρατό δεν τα ξύνει. Αν σήκωνες το κεφάλι και έβλεπες τριγύρω σου, θα είχες μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Με ή χωρίς ποσοστά.

Τώρα το φτηναίνεις εσύ, διαστρεβλώνοντας αυτά που έγραψα. Έγραψα ότι επειδή εγώ έζησα μια εμπειρία, θα ήμουναφελής αν πίστευα ότι το 99% έζησε το ίδιο. Ομοίως, επειδή εσύ τα έξυνες, θα ήμουν αφελής αν πίστευα ότι το 99% τα έξυνε.

Μια τελευταία φορά, γιατί έγινε κουραστικό: εγώ πουθενά δεν είπα (και προκαλώ όποιον θέλει να βρει σημείο που να το λέω) ότι όλα είναι ανθηρά. Αντίθετα (στο θέμα του ΕΣ, λ.χ.) έχω πει ότι χρειάζονται βελτιώσεις. Αυτό όμως το κλαψομούνιασμα ότι στο στρατό μαθαίνεις μονάχα να γλύφεις, ότι η Ελλάδα είναι στον πάτο παντού και πάντα (κατά προτίμηση συνοδεύουμε το σχόλιο με ένα μια κόκκινη παλάμη με τον αντίχειρα προς τα κάτω) , ότι έχουμε χαμηλό νοητικό επίπεδο και γι' αυτό οι Γερμανοί μας έχουν ρίξει γύρω κτλ. δεν το δέχομαι.

Δημοσ.

Υπηρέτησα τεθωρακισμένα στην Κω 80 Εαρμεθ με ειδικότητα ΑΠΜΑ,κοινώς αρχηγός πληρώματος μέσου άρματος.Η μονάδα πήγαινε γαμιώντας,έπεφτε πάρα πολλύ δουλειά αφού τα άρματα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση,όποιος έχει υπηρετήσει τεθωρακισμένα το ξέρει αυτό.Από υπίλαρχο (υπολοχαγό) και κάτω όλος ο κόσμος βρισκότανε στους όρχους και ασχολούταν με τη συντήρηση των αρμάτων.Η μονάδα είχε καμιά 20αριά άρματα ηλικίας περίπου 35 χρόνων,τότε,τα οποία συνεχώς παρουσίαζαν βλάβες και φυσικά αυτοί που έτρεχαν για τις βλάβες ήταν το προσωπικό της μονάδας.Με το να ασχολούμαστε όμως όλη μέρα και κάθε μέρα με τη συντήρηση των αρμάτων είχε περάσει σε δεύτερη,για να μην πώ τρίτη και τέταρτη,μοίρα η εκπαίδευσή μας όσον αφορά το τι πρέπει να κάνουμε εντός άρματος και όχι εκτός άρματος.Αποτέλεσμα αυτού ήτανε όποτε βγαίναμε έξω για άσκηση να πέφτει το γέλιο της αρκούδας μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε.

Με λίγα λόγια η μονάδα είχε πολλύ τρέξιμο,αλλά καμία ουσιαστική εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο στο οποίο υποτίθεται οτι σε περίπτωση πολέμου θα πρέπει να ήμασταν εκπαιδευμένοι.Τιμητική πάνω από 7 μέρες δεν έπαιρνε κανείς και με τίποτα,είχαμε φτάσει σε σημείο να θεωρείτε καβάτζα το πρωινό σκοπέτο 8-2 και να το κάνει ο παλιός προκειμένου να γλυτώσει την δουλειά στον όρχο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...