Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προκειμένου να απαλλαγεί αυτός από τη θητεία, να βρούμε μερικούς ανθρώπους από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, να τους κόψουμε ένα μισθό και να κάνουν αυτή τη δουλειά μας. Ωραία κοινωνική αλληλεγγύη.

Σε αυτό δεν συμφωνώ, ο στρατός είναι ένα απο τα σώματα ασφαλείας (μαζί με πυροσβεστική , αστυνομία, λιμενικό κλπ), και όπως έχουμε αποκλειστικά έμισθους σε αυτά τα σώματα (βέβαια υπάρχει και ο εθελοντισμός στην πυροσβεστική), γιατί να μην είναι έτσι και ο στρατός?

Άσε που υπάρχουν αρκετοί στρατόκαυλοι ανάμεσά μας, δεν νομίζω να χρειαζότανε να "υποχρεώσουμε" φτωχά ή "ασθενέστερα" στρώματα της κοινωνίας μας να υπηρετήσουνε για λογαριασμό μας.

Και δεν το λέω για μένα, εγώ υπηρέτησα, για τις μελλοντικές γενιές το λέω.

Η δικιά μου η άποψη (όπως είπα και πριν) είναι 2μηνη θητεία (και για γυναίκες τώρα που το σκέπτομαι -αλα μοντέλο ισραήλ-) για να μάθει κάποιος τα βασικά, κατά τα άλλα όπως είπε και κάποιος άλλος προτιμώ έναν μικρό και ευέλικτο αμιγώς επαγγελματικό στρατό.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για το τυπικό και μόνο, ο στρατός ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στα Σώματα Ασφαλείας.

Από εκεί και πέρα, την επισήμανση για τον επαγγελματικό στρατό την κάνω επειδή στο ίδιο κείμενο διαβάζω κάτι πράγματα για νομενκλατούρες, φιλίες των λαών, ανυπαρξία συνόρων κτλ. και προσπαθώ να καταλάβω πώς συνάδουν αυτά με το φόρτωμα του στρατού στους κοινωνικά ασθενείς. Κοινώς, αν υπάρχει κάποια άλλη "ιδεολογία" πέραν του "να φύγει από πάνω μου και ας το φορτωθεί όποιος γουστάρει".

Δημοσ.
Για το τυπικό και μόνο, ο στρατός ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στα Σώματα Ασφαλείας.

Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά το ίδιο μου φαίνεται απλά με άλλες ταμπέλες.

Από εκεί και πέρα, την επισήμανση για τον επαγγελματικό στρατό την κάνω επειδή στο ίδιο κείμενο διαβάζω κάτι πράγματα για νομενκλατούρες, φιλίες των λαών, ανυπαρξία συνόρων κτλ. και προσπαθώ να καταλάβω πώς συνάδουν αυτά με το φόρτωμα του στρατού στους κοινωνικά ασθενείς. Κοινώς, αν υπάρχει κάποια άλλη "ιδεολογία" πέραν του "να φύγει από πάνω μου και ας το φορτωθεί όποιος γουστάρει".

Ε καλά το κείμενο κάνει μπαμ από που προέρχεται. Δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι σύμφωνος με την τωρινή κατάσταση του στρατού.

Δημοσ.

Τραγελαφικό του ελληνικού στρατού: Δεν δεχτηκαν να δώσουν αναβολή σε γνωστό μου που κάνει διδακτορικό γιατί η βεβαίωση έγραφε αντικείμενο διδακτορικής διατριβής και όχι θέμα! Κολλήσαν σε μια λέξη!

Δημοσ.

Προκειμένου να απαλλαγεί αυτός από τη θητεία, να βρούμε μερικούς ανθρώπους από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, να τους κόψουμε ένα μισθό και να κάνουν αυτή τη δουλειά μας. Ωραία κοινωνική αλληλεγγύη.

Τα έχουμε μπερδέψει λιγάκι, ή δε μας τα εξήγησε καλά ο καθοδηγητής;

Οι Αλβανοί μετανάστες σου έχτισαν τα Ολυμπιακά Έργα, την Αττική οδό, το Μετρό, την Εγνατία, και πολλά άλλα...τί πρέπει να κάνουμε δηλαδή...να βάλουμε και κανέναν απο την Κηφησιά εκεί με το ζόρι για να μη μας πούν ρατσιστές;

Όσο για τους μισθοφορικούς στρατούς....όλοι μισθοφόροι είναι. Οι γιατροί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί. Επίσης απο ΕΠΟΠ και πάνω όλοι είναι 'μισθοφόροι'.

Προτείνω να τους αφαιρέσουμε τους μισθούς και να δουλεύουν υπέρ πίστεως και πατρίδος...έτσι για να είμαστε σίγουροι ότι δουλεύουν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα χρήματα.

Δημοσ.
Οι Αλβανοί μετανάστες σου έχτισαν τα Ολυμπιακά Έργα, την Αττική οδό, το Μετρό, την Εγνατία, και πολλά άλλα...τί πρέπει να κάνουμε δηλαδή...να βάλουμε και κανέναν απο την Κηφησιά εκεί με το ζόρι για να μη μας πούν ρατσιστές;

Όσο για τους μισθοφορικούς στρατούς....όλοι μισθοφόροι είναι. Οι γιατροί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί. Επίσης απο ΕΠΟΠ και πάνω όλοι είναι 'μισθοφόροι'.

Προτείνω να τους αφαιρέσουμε τους μισθούς και να δουλεύουν υπέρ πίστεως και πατρίδος...έτσι για να είμαστε σίγουροι ότι δουλεύουν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα χρήματα.

Οπότε η λύση είναι μπροστά μας. Να βάλουμε τους Αλβανούς και τους Πακιστανούς να κάνουν τη θητεία για εμάς.

Δημοσ.
Φυσικό κι επόμενο είναι αυτό όταν πάμε να σπουδάσουμε και κωλοβαράμε 10 χρόνια και μετά τρέχουμε. Το λογικό αγαπητέ μου, είναι να τελειώσεις το λύκειο στα 18, να σπουδάσεις 4 χρόνια και μετά να πας 1 χρόνο φαντάρος. Όλα αυτά μας κάνουν 23 και όχι 27. Τώρα, αν όλοι θέλουμε να γίνουμε καθηγητές και γυμναστές και περιμένουμε διορισμό στα 40, πρόβλημά μας. Τόσα επαγγέλματα υπάρχουν. Μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και δουλειές που δεν καταδέχεται κανένας να τις κάνει σε σημείο που έχουν φτάσει να είναι ελάχιστοι και να παίρνουν τρελά μεροκάματα κι εμείς να τους κοιτάμε ακόμη απαξιωτικά! Μετά μας φταίνε οι μετανάστες που μας παίρνουν (και καλά) τις δουλειές...

Βάλε +6 μήνες πρίν, 6-12 μήνες μετά, μέχρι να ξαναθυμηθείς όσα ξέχασες και να βρείς δουλειά. Τέλος, δεν σπούδασα το Χ για να κάνω το Ψ φίλε μου...τί να κάνουμε.

Δημοσ.
Βάλε +6 μήνες πρίν, 6-12 μήνες μετά, μέχρι να ξαναθυμηθείς όσα ξέχασες και να βρείς δουλειά. Τέλος, δεν σπούδασα το Χ για να κάνω το Ψ φίλε μου...τί να κάνουμε.

Γι' αυτό θα πας στα 18 σου υποχρεωτικά όπως στη Κύπρο, θα τελειώσεις και μετά θα πάς στην ευχή της Παναγίας να κάνεις ό,τι θες.

Δημοσ.

Και για όσους υποστηρίζουν ότι η θητεία κοστίζει λιγότερο απο έναν επαγγελματικό στρατό, διαβάστε αυτό.

http://www.defensenews.com/story.php?F=2656310

Γι' αυτό θα πας στα 18 σου υποχρεωτικά όπως στη Κύπρο, θα τελειώσεις και μετά θα πάς στην ευχή της Παναγίας να κάνεις ό,τι θες.

Φυσικά, τότε είναι αποτελεσματικότερη η πλύση εγκεφάλου έτσι; Μήπως έχεις ιδέα τι είναι η Διακύρηξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Τα Γκούλαγκ ξέρεις τί είναι....έχουν πολλά κοινά με τον σημερινό στρατό.

Δημοσ.
αι προσπαθώ να καταλάβω πώς συνάδουν αυτά με το φόρτωμα του στρατού στους κοινωνικά ασθενείς.

Ξεχνάς μήπως ότι πρωθυπουργός της χώρας και παππούς αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος δεν πήγε στρατό αλλά πήρε άδεια για να πάει στας ΗΠΑ;Πόσο από τους σημερινούς βουλευτές έχουν υπηρετήσει στο στρατό;Πόσοι από τους γιους μεγαλοβιομήχανων έχουν υπηρετήσει και δεν έχουν εξαγοράσει τη θητεία τους;Πόσοι κάνουν θητεία έξω από το σπίτι τους και πόσοι τους στέλνουν στον Εβρο λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων;

διαβάζω κάτι πράγματα για νομενκλατούρες, φιλίες των λαών, ανυπαρξία συνόρων

προπαγανδιστικό κείμενο για να εξισώσει το 1,5 εκατομμύριο αντιρρησιίες συνείδησης με τους πληρωμένους κουκουλοφόρους από την ασφάλεια.

Εγώ προτείνω.3 μήνες θητεία με σκληρή εκπαιδευση στα Οπλα κλπ και όχι αγγαρείες και άλλα για να νιώθει κάποιος ο στρατοκαυλος διοικητής.Και στρατός για τις γυναίκες εννοείται τι είναι αυτές δε ζουν εδώ;Αν κάνουν ντου οι Τούρκοι δεν πρέπει να πολεμήσουν;

Τελείως κάθετος στη θητεία στα 18.Το παιδί μαθαίνει στην πειθαρχία (κατάλοιπο του ναζισμού) στην υπακοή στον ανώτερο και έχει μάθει στο να μην αντιστέκεται στις επιταγές του κεφαλαίου και της Παγκοσμιοποιησης λόγω των συνεπειων που θα χει.Κοινώς κοιτάει την πάρτη του.Εγώ δε θέλω έναν τέτοιο άνθρωπο.Θέλω έναν άνθρωπο να κρίνει , να αγωνίζεται για τα συμφεροντα του και όχι να προσπαθεί να βολέψει όταν μεγαλώσει τη κόρη του σε μια δημόσια υπηρεσία

Οπότε η λύση είναι μπροστά μας. Να βάλουμε τους Αλβανούς και τους Πακιστανούς να κάνουν τη θητεία για εμάς.

Διώχνεις τη συντριπιτκή πλειοψηφία εξ αυτών που εγκληματού και παραβατούν κρατάς 100000 για τα χωράφια που όμως έχουν δύναμη και δεν είναι υποτελείς στο μεγαλοτσιφλικά τους δίνεις διακίωμα ψήφου και να δεις για πότε θα πάνε στρατό.

Δημοσ.
Και για όσους υποστηρίζουν ότι η θητεία κοστίζει λιγότερο απο έναν επαγγελματικό στρατό, διαβάστε αυτό.

http://www.defensenews.com/story.php?F=2656310

Φυσικά, τότε είναι αποτελεσματικότερη η πλύση εγκεφάλου έτσι; Μήπως έχεις ιδέα τι είναι η Διακύρηξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Τα Γκούλαγκ ξέρεις τί είναι....έχουν πολλά κοινά με τον σημερινό στρατό.

Μάλιστα, πολύ σωστό παράδειγμα η Φιλανδία, μια και αντιμετωπίζει και αυτή σοβαρά προβλήματα άμυνας. Η ίδια χώρα για την οποία επινοήθηκε ο όρος 'Φιλανδοποίηση', η συνεχής υποχώρηση έναντι των αξιώσεων του ισχυρού γείτονα. Μάλιστα.

Τα Γκούλαγκ μάλλον πρέπει να ξέρεις εσύ τι είναι, η ομοϊδεάτες σου τα θέσπισαν. Αλήθεια έχεις πάει σε στρατό (ή γκούλαγκ) και ξέρεις και να συγκρίνεις;

Δημοσ.

Έστω ότι πάς 3 μήνες στα 18 και γίνεσαι Ράμπο. Έχεις την εντύπωση ότι στα 28 θα μπορείς να προσφέρεις το παραμικρό;

Θα έχεις ξεχάσει τα πάντα, η φυσική σου κατάσταση θα είναι για γέλια, η ψυχολογική καμία σχέση με ενός επαγγελματία.

Αν ήταν έτσι, γιατί να πληρώνουν μια ζωή τους επαγγελματίες, τους κάνανε killing machines για 3 μήνες και θα τους έστελναν σπίτι τους.

Μάλιστα, πολύ σωστό παράδειγμα η Φιλανδία, μια και αντιμετωπίζει και αυτή σοβαρά προβλήματα άμυνας. Η ίδια χώρα για την οποία επινοήθηκε ο όρος 'Φιλανδοποίηση', η συνεχής υποχώρηση έναντι των αξιώσεων του ισχυρού γείτονα. Μάλιστα.

Τα Γκούλαγκ μάλλον πρέπει να ξέρεις εσύ τι είναι, η ομοϊδεάτες σου τα θέσπισαν. Αλήθεια έχεις πάει σε στρατό (ή γκούλαγκ) και ξέρεις και να συγκρίνεις;

Κοίτα να δείς, όποιος υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα βγαίνει και κουμουνιστής, και μάλιστα σταλινικός.

Η Φινλανδία που τόσο περιφρονείς, έχει το 10απλάσιο ΑΕΠ της Ελλάδας...μάλλον κάτι ήξεραν εκεί απο τους δικούς μας Ράμπο.

Δημοσ.
Μήπως έχεις ιδέα τι είναι η Διακύρηξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Α μην αρχήσουμε τα περί όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι γιατί και συ μπαίνεις στο τρυπάκι των νεοπαγκοσμιοποιητών.Τη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιώματων την έβαλαν οι Εβραίοι που ήθελαν την ανεξαρτησία της Αμερικής (φαντάζομαι θα ξέρετε για τις απόκρυφες επιστολές του βενιαμίν φραγκλίνου τι έλεγε γι αυτούς και πως θα καταστρέψουν τις ηΠΑ).

Τώρα έχετε υπ οψιν σας γιατί ο στρατός δε διδάσκει ανταρτοπόλεμο κάτι που μας βοήθησε πολύ το 21;τι φοβάται ο ελληνικός αλλά και ο κάθε στρατός (κυρίως χώρες λατινικής Αμερικής);

Τα Γκούλαγκ μάλλον πρέπει να ξέρεις εσύ τι είναι, η ομοϊδεάτες σου τα θέσπισαν

Oι δικοί σου ρίξαν τη βόμβα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και ισοπέδωσαν μια πόλη τη Δρέσδη που είχε χαρακτηριστεί μουσειακή με γυναικόπαιδα.Αλλά δε φταις εσύ τα σχολικά βιβλία φταίνε που φράφουν ότι παλά έπεσαν ατομικές βόμβες.Τώρα από ποιους αφήνεται στην κρίση του μαθητή

Δημοσ.
Εγώ προτείνω.3 μήνες θητεία με σκληρή εκπαιδευση στα Οπλα κλπ και όχι αγγαρείες και άλλα για να νιώθει κάποιος ο στρατοκαυλος διοικητής.

Για εσένα που δε σου αρέσουν οι αγγαρείς (αν ξέρεις τι είναι αυτές και δεν φαντάζεσαι πάλι) θα σου φέρουμε συνεργείο για να καθαρίζει το σκατό σου στην τουαλέτα.

Και στρατός για τις γυναίκες εννοείται τι είναι αυτές δε ζουν εδώ;Αν κάνουν ντου οι Τούρκοι δεν πρέπει να πολεμήσουν;

Και αν δε κάνουν καλά πυρ και κίνηση να τους ρίχνουομε και κανένα μπάτσο για να μη ξεχνιόμαστε.

Τελείως κάθετος στη θητεία στα 18.Το παιδί μαθαίνει στην πειθαρχία (κατάλοιπο του ναζισμού) στην υπακοή στον ανώτερο και έχει μάθει στο να μην αντιστέκεται στις επιταγές του κεφαλαίου και της Παγκοσμιοποιησης λόγω των συνεπειων που θα χει.Κοινώς κοιτάει την πάρτη του.Εγώ δε θέλω έναν τέτοιο άνθρωπο.Θέλω έναν άνθρωπο να κρίνει , να αγωνίζεται για τα συμφεροντα του και όχι να προσπαθεί να βολέψει όταν μεγαλώσει τη κόρη του σε μια δημόσια υπηρεσία

Άρες μάρες κουνουνάρες. Από τη στιγμή που μιλάμε για οργανωμένο στρατό και όχι ένα μάτσο τύπους που πέρνουν τις σφεντόνες τους και πάνε για πλιάτσικο, εξυπακούεται η πειθαρχία.

Από την άλλη, εσύ δεν έχεις ομολογήσει ότι θες να βολευτείς στο δημόσιο;

Δημοσ.
Έστω ότι πάς 3 μήνες στα 18 και γίνεσαι Ράμπο. Έχεις την εντύπωση ότι στα 28 θα μπορείς να προσφέρεις το παραμικρό;

Θα έχεις ξεχάσει τα πάντα, η φυσική σου κατάσταση θα είναι για γέλια, η ψυχολογική καμία σχέση με ενός επαγγελματία.

Αν ήταν έτσι, γιατί να πληρώνουν μια ζωή τους επαγγελματίες, τους κάνανε killing machines για 3 μήνες και θα τους έστελναν σπίτι τους.

Γι' αυτό σε καλούν κάθε τόσο, για να τα φρεσκάρεις.

Κοίτα να δείς, όποιος υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα βγαίνει και κουμουνιστής, και μάλιστα σταλινικός.

Η Φινλανδία που τόσο περιφρονείς, έχει το 10απλάσιο ΑΕΠ της Ελλάδας...μάλλον κάτι ήξεραν εκεί απο τους δικούς μας Ράμπο.

Τελευταία φορά που κοίταξα, και μάλιστα πριν την αναθεώρηση Αλογοσκούφη, το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 10-15% μεγαλύτερο από της Φιλανδίας. Και Κατά Κεφαλή να το πάρεις, το 30% υψηλότερο της Φιλανδίας κάτι που λέει ότι έχει να κάνει πιο πολύ με τη Nokia παρά με τη στράτευση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...