Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ναι το πιασα μην ανησυχεις απλα προσπαθω να κρινω οσο μπορω δικαια γιατι αυτο που λεει οτι οι αλλοι πανε με βυσμα και καθονται στο γραφειο στο πενταγωνο ειναι μια πραγματικοτητα.

Το πρόβλημα είναι οτι εγώ που είπα οτι ήμουν ΠΑ δεν είπα οτι μπήκα σε κάποιο γραφείο το αντίθετο μάλιστα, πήγα στη μοίρα. Όπου παίζει κανονικά σκοπιά 2πλο ή 3πλο νούμερο αγγαρείες και γενικά ότι άλλο παίζει σε κάθε μονάδα του Στρατού. Επίσης η προηγούμενη μονάδα που ήμουν ήταν Σκύρος αεροδρόμιο όπου ήμουν στο Ground Control Apporach με αξιωματικούς μόνο και επιτέλους είδα και ραντάρ κανονικό, το οποίο και κατεβάσαμε κεραία ανοίξαμε τη γεννήτρια των μικροκυμάτων για συντηρήσεις. Για να μη μιλήσω για όλες τις άλλες αγγαρείες (και το γεγονός οτι έπαιζε χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη μονάδα της ΠΑ πλην Ελευσίνας)

Η ΠΑ μπορεί να θεωρείται εύκολη αλλά δεν είναι για όλους, απλά οι αξιωματικοί είναι πιο ήρεμοι απ οτι στο Στρατό Ξηράς. Όσο για τη βασική είναι σίγουρα σκληρότερη από του Στρατού Ξηράς. Και εν τέλει δεν έχει σημασία που και πως (εκτός από κραυγαλέες περιπτώσεις που έχω ακούσει και δει, αλλά εμπίπτουν στη κατηγορία λουφαδόρος με Msc), μιας και όλοι πήγαμε.

Αυτοί που κλαίγονται περισσότερο είναι και αυτοί που συνήθως καταφεύγουν στα χωσίματα των υπολοίπων σωρηδόν, είτε με τη βοήθεια μέσου είτε με άλλους τρόπους (γιατροί κτλ).

Και είναι αυτοί που αηδιάζουν και τους υπόλοιπους και τους οδηγούν να καταφεύγουν σε αυτά τα μέσα. Με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει σαν κοινωνία.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
ναι το πιασα μην ανησυχεις απλα προσπαθω να κρινω οσο μπορω δικαια γιατι αυτο που λεει οτι οι αλλοι πανε με βυσμα και καθονται στο γραφειο στο πενταγωνο ειναι μια πραγματικοτητα.

Ξέρεις τι γίνεται; Πιστεύω ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες (εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία, να καταργηθεί κι ο στρατός κλπ κλπ.

Όλα αυτά σε έναν ιδανικό κόσμο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η γεωπολιτική μας θέση είναι τέτοια που θα πρέπει να έχουμε στρατό. Κατ'εμέ δυστυχώς. Αλλά έτσι είναι. Όπως δυστυχώς δεν είναι όλες οι γυναίκες σαν την Angelina Jolie και όλοι οι άντρες σαν τον Brad Pitt ή τον George Clooney. Αλλά και πάλι, έτσι είναι.

Είναι επίσης δεδομένο ότι η εκπαίδευση του στρατού που διαθέτουμε και οι συνθήκες στράτευσης δεν είναι ιδανικές. Και τα δύο επιδέχονται βελτίωση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που έχει αντίρρηση σε αυτό.

Αυτό στο οποίο προσωπικά έχω αντίρρηση είναι η "κριτική εκ του ασφαλούς και εκ του καναπέος" του αρχικού μηνύματος που ξεκίνησε όλη αυτή την κουβέντα. Κι αν ήταν μία κριτική θεώρηση του στρατού, της γεωπολιτικής μας θέσης κλπ, δεν θα είχα πρόβλημα να το συζητήσω.

Αλλά μία "κριτική" που ξεκινά με το ξεβόλεμα (όχι ρε γαμώτο, γιατί να φύγω απ' τη μαμά μου και το σπιτάκι μου) και προσπαθεί να περάσει αυτό το ξεβόλεμα ως... ιδεολογία, αυτό το θεωρώ κατάπτυστο. Μπερδεύει και λίγο από Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (για να δείξει, και καλά, ιδεολογικό υπόβαθρο - άσχετα αν δεν γνωρίζει τι ισχύ έχει αυτή η διακήρυξη) και πετάει και κάτι για ξινισμένα γιαούρτια, ληγμένα κρέατα, βρώμικες τουαλέτες και κάνει έναν αχταρμά του στυλ "εγώ είμαι ο θαρραλέος που δεν πάω στρατό κι εσείς είστε οι ηλίθιοι που πήγατε".

Δεν με προσβάλλει γιατί υπηρέτησα κα-νο-νι-κό-τα-τα στη Λήμνο: θα μπορούσα να μην είχα υπηρετήσει ή να μην είχα υπηρετήσει εκεί.

Δεν με προσβάλλει γιατί θεωρώ υποχρέωση του πολίτη να συνεισφέρει ισομερώς στα βάρη: θα μπορούσα να έχω ως άποψη το "λούφα και παραλλαγή".

Με προσβάλλει γιατί προσπαθεί να καθιερώσει ως ιδεολογία το αραλίκι, τον ωχαδερφισμό και τον ξυσ****δισμό - και έτσι προσβάλλει αυτούς οι οποίοι για πραγματικά ιδεολογικούς λόγους δεν πάνε στρατό (ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί με τους λόγους αυτούς ή όχι).

Ε όχι ρε μεγάλε, τουλάχιστον να έχεις τα κότσια να παραδεχτείς ότι δεν γουστάρεις να ξεβολευτείς απ' το σπιτάκι σου, τη μαμάκα σου, την κοπέλα σου. Δεν είναι παράλογο. Αλλά δεν είναι ιδεολογία!

Δημοσ.
Το πρόβλημα είναι οτι εγώ που είπα οτι ήμουν ΠΑ δεν είπα οτι μπήκα σε κάποιο γραφείο το αντίθετο μάλιστα, πήγα στη μοίρα. Όπου παίζει κανονικά σκοπιά 2πλο ή 3πλο νούμερο αγγαρείες και γενικά ότι άλλο παίζει σε κάθε μονάδα του Στρατού. Επίσης η προηγούμενη μονάδα που ήμουν ήταν Σκύρος αεροδρόμιο όπου ήμουν στο Ground Control Apporach με αξιωματικούς μόνο και επιτέλους είδα και ραντάρ κανονικό, το οποίο και κατεβάσαμε κεραία ανοίξαμε τη γεννήτρια των μικροκυμάτων για συντηρήσεις. Για να μη μιλήσω για όλες τις άλλες αγγαρείες (και το γεγονός οτι έπαιζε χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη μονάδα της ΠΑ πλην Ελευσίνας)

Η ΠΑ μπορεί να θεωρείται εύκολη αλλά δεν είναι για όλους, απλά οι αξιωματικοί είναι πιο ήρεμοι απ οτι στο Στρατό Ξηράς. Όσο για τη βασική είναι σίγουρα σκληρότερη από του Στρατού Ξηράς. Και εν τέλει δεν έχει σημασία που και πως (εκτός από κραυγαλέες περιπτώσεις που έχω ακούσει και δει, αλλά εμπίπτουν στη κατηγορία λουφαδόρος με Msc), μιας και όλοι πήγαμε.

Αυτοί που κλαίγονται περισσότερο είναι και αυτοί που συνήθως καταφεύγουν στα χωσίματα των υπολοίπων σωρηδόν, είτε με τη βοήθεια μέσου είτε με άλλους τρόπους (γιατροί κτλ).

Και είναι αυτοί που αηδιάζουν και τους υπόλοιπους και τους οδηγούν να καταφεύγουν σε αυτά τα μέσα. Με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει σαν κοινωνία.

δεν αναφερομουν σε σενα απλα ανεφερα ενα αρχικο του επιχειρημα το οποιο εχει μια λογικη βαση και δεν μπορω να απορριψω. για τις πραγματικους λογους που εχει παρει αυτη την αποφαση κατα την δικη μου εκτιμηση εχω γραψει τοσα και του εχω καταλογισει τοσα πολλα που δεν εχω να πω κατι παραπανω εφοσον δεν εχει αποκρουσει κανενα επιχειρημα που εχει να κανει με μια πραγματικοτητα που αφορα το παρελθον το παρον και το μελλον αυτης της χωρας λογω της γεωγραφικης της θεσης που οτι αλλο και να γραψω ειναι περιττο. με αλλο λογια οσο με ξενερωνει ο συγκεκριμενος αλλο τοσο με ξενερωνει και αυτος που παει αλλα εχει απλωσει πρωτα μια γλωσα δυο μετρα προς πασα κατευθυνση για να διευκολυνει την θητεια του. δεν ειναι λιγα τα ατομα που ξερω που καθε μερα ηταν σπιτι τους. αυτο ενοουσα οτι ειναι μια πραγματικοτητα που λογικο ειναι να με κανει να νοιωθω καλα για τον εαυτο μου και τις επιλογες μου.

Δημοσ.
Ε όχι ρε μεγάλε, τουλάχιστον να έχεις τα κότσια να παραδεχτείς ότι δεν γουστάρεις να ξεβολευτείς απ' το σπιτάκι σου, τη μαμάκα σου, την κοπέλα σου. Δεν είναι παράλογο. Αλλά δεν είναι ιδεολογία!

Ρε παλιοφασίστα καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα που κατέληξα και εγώ στο Post περί βρακιών μάνας το οποίο και έσβησες για να έρθεις τώρα 7-8 σελίδες μετά να πεις το ίδιο πράγμα.

Ο φασισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν όρια σε αυτό το forum....

....γι' αυτό και είμαι τακτικό μέλος...

Δημοσ.

Με προσβάλλει γιατί προσπαθεί να καθιερώσει ως ιδεολογία το αραλίκι, τον ωχαδερφισμό και τον ξυσ****δισμό - και έτσι προσβάλλει αυτούς οι οποίοι για πραγματικά ιδεολογικούς λόγους δεν πάνε στρατό (ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί με τους λόγους αυτούς ή όχι).

Ποιός προσπαθεί να το προβάλλει ως ιδεολογία; Εδώ και τόσες σελίδες έχω πεί ότι δεν γουστάρω να πάω γιατί.

1. Δεν γουστάρω να κάνω τον είλωτα του ελληνικού κράτους τσάμπα για 12 μήνες.

2. Δεν γουστάρω να αφήσω το PC μου και να τρέχω στα βουνά χωρίς λόγο.

3. Δεν γουστάρω να είμαι υποχρεωμένος να υπακούω στον κάθε 'ανώτερο' του οποίου την εξουσία δεν αναγνωρίζω

4. Δεν γουστάρω να τρώω τα ληγμένα απο το 1800 κωλοφαγητά εκεί μέσα

5. Δεν γουστάρω τις άθλιες συνθήκες υγειηνής

6. Δεν γουστάρω που σου φέρονται σαν σκουπίδι.

7. Δεν γουστάρω να κάνω την κάθε αγγαρεία η οποία βαφτίζεται 'Καθήκον προς την Πατρίδα'. Κάθε μέρα καθαρίζω πατάτες, καθαρίζω την τουαλέτα μου, πετάω σκουπίδια, και καθαρίζω κρεμμύδια, δεν περιμένω να τα κάνω στον στρατό.

8. Δεν γουστάρω που με πάει πίσω στην επαγγελματική μου εξέλιξη.

9. Δεν γουστάρω που μαθαίνω την πλύση εγκεφάλου πως να σκοτώνω τους κακούς Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς που μας 'μισούνε' και θέλουν φτάσουν μέχρι και την Πελοπόννησο και να βιάσουν τις μανάδες και τις αδερφές μας

10. Δεν γουστάρω να μοιράζομαι τον ιδιωτικό μου χώρο με τον κάθε τυχαίο

11. Δεν γουστάρω να χέζω στην ίδια λεκάνη με τον κάθε τυχαίο.

12. Δεν γουστάρω να είμαι στο κάθε χωριό όπου φαντάρος = σκυλί και ανεπιθύμητος.

Παίζει και η ιδεολογία τον ρόλο της δεν λέω. Το πιό σημαντικό είναι ότι αν δεν θέλω να κουνησω το κολαράκι μου, και αν δεν θέλω να ξεκολήσσω απο την μαμά έχω το κάθε δικαίωμα.

Εσείς που είστε Ράμπο, Σπαρτιάτες και δεν ξέρω γω τί άλλο πηγαίντε να σκοτωθείτε για την πατρίδα, εγώ ευχαριστώ δεν θα παρω.

Δημοσ.

Το εισαγωγικό σου ποστ

Πιστευω οτι η αρνηση στρατευσης ειναι υποχρεωση καθε ανθρωπου και θα αναλυσω τους λογους.

Υπαρχει ο ισχυρισμος οτι ο στρατος προστατευει τα συμφεροντα ολων των πολιτων την στιγμη που καποιοι θησαυριζουν απο τις μιζες των αγορων οπλων ενω οι περισσοτεροι στερουνται βασικων κοινωνικων παροχων -υγεια,παιδεια- ακριβως λογω της σπαταλης και της ρεμουλας που υπαρχει στις ενοπλες δυναμεις.

Καλλιεργουν λοιπον ενα κλιμα εχθροτητας προς τους γειτονικους λαους και αποπροσανατολιζουν την πλειοψηφια απο την πραγματικοτητα.Ο μεσος Ελληνας πολιτης δεν εχει καμια διαφορα με κανεναν πολιτη γειτονικης χωρας.

Αν οι νομενκλατουρες των δυο χωρων συνεργαζονται για να καλλιεργουν κλιμα εντασης (προς ιδιο οφελος) ειναι υποχρεωση των πολιτων να αρνηθουν να γινουν υποχειρια και στρατιωτακια του καθε επιτηδειου εμπορου οπλων η μιζαδορου.

Ειδικα σημερα που τα συνορα εχουν καταρρευσει το παραμυθι δεν περναει με τιποτα.

Λενε πχ να προστατευσουν οι νεοι τα εδαφη τους, την ιδια ωρα που το 35% των Ελληνων ζει στο νοικι!Δηλαδη τους ζητουν να προστατευσουν τα σπιτια των ιδιοκτητων δωρεαν!

Ταυτοχρονα ενας τεραστιος αριθμος ακινητων ανηκει σε αλλοδαπους που φυσικα δεν εχουν υποχρεωση στρατευσης.

Σε μια κοινωνια αντιθετων συμφεροντων η υποχρεωση στρατευσης ακουγεται σαν ανεκδοτο.

Περα απο αυτο ο στρατος προετοιμαζει τον πολεμο που ειναι οτι χειροτερο μπορει να συμβει σε μια κοινωνια. Η οπισθοδρομηση που συνεπαγεται για μια χωρα ειναι τοσο μεγαλη που θεωρω πρωταρχικο καθηκον καθε ανθρωπου να αρνειται να στρατευθει και να μαχεται για την καταργηση του στρατου σε ολο τον κοσμο.

Τους πολεμους δεν τους κανουν οι αντιρρησιες αλλα τα οικονομικα συμφεροντα και η μεγαλη πλειψηφια που κατατασσεται, δολοφονειται και δολοφονει.

Απο κει και περα παμε και στην προσωπικη καταδυναστευση που συνεπαγεται η θητεια και καποιοι θεωρουν οτι πρεπει καποιος να περασει για να γινει αντρας.

Με αυτο εννοουν να μαθει να γλυφει,να παταει επι πτωματων, να αδιαφορει για τους υπολοιπους, να υποτασσεται σε ανοητους , να εργαζεται αμισθι, να γινεται δουλος διαφορων ανεγκεφαλων,να αποδεχεται καθε ειδους προσβολη ετσι ωστε να βγει αργοτερα στην κοινωνια και να εφαρμοσει τα ιδια καθως και να διδαξει τα παιδια του.

Ειναι φανερο λοιπον οτι η ζημια της στρατιωτικης θητειας ειδικα στην Ελλαδα ειναι τοσο εντονη ωστε αφηνει τα χαρακτηριστικα στην προσωπικοτητα καθε ανθρωπου.

Οσο δε νεωτερος ειναι τοσο το χειροτερο,η επιρροη ειναι τοσο βαθια που δημιουργει εναν καινουριο ανθρωπο.

Η ζωη του καθε ανθρωπου ανηκει μονο σε αυτον και κανεις δεν εχει δικαιωμα να του αφαιρεσει ενα η δυο χρονια απο τη ζωη του δια της βιας.

Ειναι αστειο απο μεριας του κρατους να λεει οτι η θητεια ειναι δικαιωμα και θετικο γεγονος στη ζωη του νεου και ταυτοχρονα να απειλει με φυλακιση οποιον δεν το ασκει!

Η θητεια εχει χρεωκοπησει σαν ιδεα στην νεολαια και ολο και περισσοτεροι αντιλαμβανονται τον αρνητικο χαρακτηρα της.

Σε συνδυασμο με την τεχνολογικη αναπτυξη η υποχρεωση στρατευσης μετρα μερες. Στο χερι της νεολαιας ειναι να επιταχυνει την εξελιξη και να απαλλαγει τουλαχιστον απο τα δεσμα της θητειας.

Θεωρω λοιπον υποχρεωση την αρνηση στρατευσης που θα οδηγησει σε μια καλυτερη κοινωνια.

Ειναι υποχρεωση μας απεναντι στις μελλοντικες γενεες να παψουμε να εορταζουμε εναρξεις πολεμων αλλα την ειρηνη,την φιλια την συναδελφωση ολων των λαων.

Καθε σχολιο ευπροσδεκτο

Και τώρα το τελευταίο...

Ποιός προσπαθεί να το προβάλλει ως ιδεολογία; Εδώ και τόσες σελίδες έχω πεί ότι δεν γουστάρω να πάω γιατί.

1. Δεν γουστάρω να κάνω τον είλωτα του ελληνικού κράτους τσάμπα για 12 μήνες.

2. Δεν γουστάρω να αφήσω το PC μου και να τρέχω στα βουνά χωρίς λόγο.

3. Δεν γουστάρω να είμαι υποχρεωμένος να υπακούω στον κάθε 'ανώτερο' του οποίου την εξουσία δεν αναγνωρίζω

4. Δεν γουστάρω να τρώω τα ληγμένα απο το 1800 κωλοφαγητά εκεί μέσα

5. Δεν γουστάρω τις άθλιες συνθήκες υγειηνής

6. Δεν γουστάρω που σου φέρονται σαν σκουπίδι.

7. Δεν γουστάρω να κάνω την κάθε αγγαρεία η οποία βαφτίζεται 'Καθήκον προς την Πατρίδα'. Κάθε μέρα καθαρίζω πατάτες, καθαρίζω την τουαλέτα μου, πετάω σκουπίδια, και καθαρίζω κρεμμύδια, δεν περιμένω να τα κάνω στον στρατό.

8. Δεν γουστάρω που με πάει πίσω στην επαγγελματική μου εξέλιξη.

9. Δεν γουστάρω που μαθαίνω την πλύση εγκεφάλου πως να σκοτώνω τους κακούς Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς που μας 'μισούνε' και θέλουν φτάσουν μέχρι και την Πελοπόννησο και να βιάσουν τις μανάδες και τις αδερφές μας

10. Δεν γουστάρω να μοιράζομαι τον ιδιωτικό μου χώρο με τον κάθε τυχαίο

11. Δεν γουστάρω να χέζω στην ίδια λεκάνη με τον κάθε τυχαίο.

12. Δεν γουστάρω να είμαι στο κάθε χωριό όπου φαντάρος = σκυλί και ανεπιθύμητος.

Παίζει και η ιδεολογία τον ρόλο της δεν λέω. Το πιό σημαντικό είναι ότι αν δεν θέλω να κουνησω το κολαράκι μου, και αν δεν θέλω να ξεκολήσσω απο την μαμά έχω το κάθε δικαίωμα.

Εσείς που είστε Ράμπο, Σπαρτιάτες και δεν ξέρω γω τί άλλο πηγαίντε να σκοτωθείτε για την πατρίδα, εγώ ευχαριστώ δεν θα παρω.

Αν ισχυριστείς ότι τα δυο μυνήματα έχουν το ίδιο νόημα, ετοιμάσου

Δημοσ.
Ε, θέλω να σε πω Καραγκιόζη...

Παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!!

Μην προσβάλλεις τον καραγκιόζη λίγος σεβασμός

πάντως φανταστείτε επεισόδιο Ο Καραγκιόζης και ο ZAKKWYLDE στον στρατό

Μέχρι και ο Σπαθάρης θα τον πλακώσει στις φάπες

Άσε που από το πρώτο post θα είχε σκάσει μύτη ο μπάρμπα Γιώργος (με ολέθρια αποτελέσματα)

Δημοσ.

Με προσβάλλει γιατί προσπαθεί να καθιερώσει ως ιδεολογία το αραλίκι, τον ωχαδερφισμό και τον ξυσ****δισμό -

Πάντως αν σου αρέσουν αυτά ZAKWYLDE να πας στρατό. Πιο αραλίκι, ωχαδερφισμό, ρουφιανισμό, ξυσαρχιδισμό, νεποτισμό δεν θα βρείς.

Μα πραγματικά ρε Γιώργη (τα καντήλια σε pm)...πιστεύεις οτι ο άλλος πανω που λέει "Έβαλα βύσμα αλλα οχι πολύ" είναι καλύτερος απο τον άλλον που λέει δεν θέλω να παω γιατί θέλω να κάτσω εδώ και να δουλέψω;

Τώρα που είμαι έξω και έχω οδοντίατρους, ενοίκια, φως, νερο , τηλέφωνο , κοινόχρηστα, σουπερμάρκετ λέω καλύτερα να ήμουν μέσα να έκλαιγα για την υπηρεσία που μου έβαλαν και που δεν έχω μέσο , και που η κενωνία είναι πουτάνα.

Χε χε. Στον στρατό που πήγα εγώ, είχε 90% παιδάκια που δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν απο την ποδιά της μαμάς τους.

Εδώ ο άλλος πάνω λέει οτι τον πήγαινε αίμα η υπηρεσία με 4-1 (σε 2 μήνες πήρα 2 εξόδους το καλοκαίρι, οπότε πρέπει να ειμαι κομμάντο. Α ναι, και ο αδερφός μου έκανε 3 μήνες χωρίς έξοδο στην γκατζολία με ρωσοπόντιους που σε έσφαζαν για πλάκα. Οικογένεια ninja θα είμαστε μάλλον).

Αυτοί που έχουν πάει και αυτοί που δεν έχουν πάει είναι στις αντίπερα όχθες ενός ποταμού με σκατά. Αυτοι που κολύμπησαν στα σκατά θεωρούν δίκαιο να κολυμπήσουν και οι άλλοι και να έρθουν απέναντι. Αυτοί που δεν έχουν κολυμπήσει ακόμα είτε το παίρνουν απόφαση και βουτάνε ή παραπανιούνται οτι τα σκατά βρωμάνε.

P.S. Δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε τον στρατό. Ίσως. Χρειαζόμαστε και τα υπουργεία όμως. Και τις πολεοδομίες και τις εφορίες. Να σταματήσω να τους κράζω που είναι ξυσαρχίδες με τα λεφτά μου;

Εσείς το ξέρατε οτι τα μικρά πρασινα ανθρωπάκια βγαίνουν στην σύνταξη με 1100 καθαρά στα 40άντα τους;

Δημοσ.

. Δεν γουστάρω να αφήσω το PC μου και να τρέχω στα βουνά χωρίς λόγο.

ενταξει μετα απο αυτο το επιχειρημα παυσατε πυρ γιατι δεν λεει να πυροβολεις

ανυπαρκτους στοχους σπαταλας πυρομαχικα. φιλε με εχεις εντυπωσιασει παντως. αφηνεις και ενα μηνυμα διαμαντι καθε πρωι μας φτιαχνεις την διαθεση.

Δημοσ.

Μπραβο παιδιά. Λέγονται πολύ ωραία πράγματα εδώ μέσα και από τις 2 πλευρές.

Πολύ υψηλό το επίπεδο για ένα φορουμ δε κάνω πλάκα.

Το κακό είναι ότι πιστεύετε τα ίδια πράγματα αλλά εκφράζετε διαφορετικές απόψεις μόνο και μόνο να διαφωνήσετε. Ο λόγος ίσως επειδή είχατε διαφορετικές εμπειρίες και προσπαθείτε να τις επιβάλετε στον άλλον. Όλοι δηλαδή όσοι πήγανε στρατό, όταν ήταν μέσα τον συχαίνονταν. Όταν όμως βγουν κάνουν τα αντράκια και μόλις δουν κάποιο που να μη έχει πάει προσπαθούν να τον πείσουν ότι πρέπει να πάει, επειδή έχουν πάει οι ίδιοι, εχουν πιαστεί κοροιδα και θέλουν να πάθει τα ίδια και ο άλλος. Η ουσία όμως είναι ότι κλένε με μαύρο δάκρυ και πιστεύουν άλλα από αυτά που λένε. Ετσι λοιπόν σε αυτή την ωραία συζήτηση διαφωνείτε ενώ στην ουσία συμφωνείτε. Καυγάς για τον καυγά λοιπόν…. κύριο γνώρισμα των Ελλήνων και γενικά κοινωνιών με χαμηλό νοητικό υπόβαθρο. Λυπάμε που το λέω αλλά έτσι είναι. Ξέχασα να αναφέρω ότι το πχ με τα σκατά που ανέφερε πιο πάνω ένας φίλος με βρίσκει σύμφωνο και κατ ουσίαν το ίδιο πράγμα με αυτά που ανέφερα.

Αλλα δε μπορώ να ακούω βλακείες του τύπου: καλύτερα να ήμουν μέσα.

Αν κάποιος θεωρεί τα στρατιωτικά χρόνια τα καλύτερα δεν έχει παρά να πάει εθελοντής. Εξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται.

Και αυτοί όλοι που το παίζουν υπερπατριώτες ραμπο κομάντο, αν τους επιστράτευαν για δεύτερη θητεία (υποθετικά) δε θα καθόντουσαν ούτε βδομάδα.

• Super Moderators
Δημοσ.

We have liftoff...

Και η πλάκα είναι ότι δήθεν επικροτείς και τις δύο απόψεις, αλλά μέσα στο μήνυμά σου αποκαλείς τη μία πλευρά "αντράκια", "κορόιδα", "υπερπατριώτες" κτλ.

Και βέβαια, ήρθε και η ανάλυση επιπέδου "κύριο γνώρισμα των Ελλήνων και γενικά κοινωνιών με χαμηλό νοητικό υπόβαθρο".

Εγώ, τώρα, αν θεωρήσω τον ντεμέκ αμερόληπτο Huston φυτευτό, είμαι καχύποπτος;

Δημοσ.

Δυστυχώς τους βάζεις όλους στο ίδιο σακί και χαρακτηρίζεις όλο τον Ελληνικό Στρατό και όσους έχουν ή δεν έχουν πάει με ένα μέτρο και σταθμό.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως τα περιγράφεις εσύ, τόσο για τους μέν, όσο και για τους δε.

Ανεξάρτητα όμως από αυτά, έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε τη πατρίδα μας και αυτό δεν αλλάζει επί του παρόντως, ανεξάρτητα από το αν θέλουμε να πάμε ή όχι, αν πέρασαν καλά ή κακά αυτοί που υπηρετήσαν ήδη και αν όλοι χρησιμοποιούν βύσματα ή όχι.

Με τον ίδιο τρόπο που θα βρίσουμε έναν φοροφυγά, όταν εμείς που τα βγάζουμε ίσα-ίσα πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικά, με τον ίδιο τρόπο θα βρίσουμε αυτόν που δεν πάει φαντάρος, επειδή θα του λείψει το PC και η καλοπέρασή του.

Ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο, στο οποίο όλοι έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις. Αν ο Α ή ο Β προσπαθούν να τη σκαπουλάρουν από την τάδε υποχρέωσή τους, αποκαλώντας κατωτέρους του νοητικά, κοινωνικά ή άλλως πως αυτούς που εκπληρώνουν αυτή την υποχρέωση, τότε μόνο οργή και δυσαρέσκεια μπορεί να προσκομίσει στο άτομό του από τους υπόλοιπους.

Ιδιαίτερα όταν ανοίγει θέματα τύπου " Κατάργηση στρατιωτικής θητείας", όταν στη πραγματικότητα το θέμα είναι "Δεν θέλω να πάω φαντάρος"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...