Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καθήκον σου να λες και το σέβομαι αυτό - εμένα όμως άσε με ήσυχο :mrgreen:

Θα έγραφα και άλλα, αλλά δεν πρόκειται να το πάω για flame μαζί σου. Σου είπα έχεις μια άποψη και είναι σεβαστή, ε! σεβάσου και εσύ την δικιά μου, πολύ αμφιβάλλω βέβαια πως θα το κάνεις αλλά όχι ότι με νοιάζει οπότε... Σε χαιρετώ και σου εύχομαι ότι καλύτερο στην ζωή σου :D

εσυ δεν ειπες οτι δεν ξανασχολεισε? τι εγινε ακουμπησα τιποτα στον εγκεφαλο σου? καλο θα ηταν αυτο.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα ήθελα να ήξερα τι θα κάνουν οι περισσότεροι Ελληνες αν κάποτε η θητεία των εφέδρων γίνει εθελοντική.

Θα πάει κανείς εθελοντικά για την περηφάνεια του και την πατρίδα? Θα στείλει τα παιδιά του στον στρατό?

Αν υπήρχαν τα κατάλληλα κίνητρα και βέβαια. Ήδη ο θεσμός των ΕΦ.Υ.ΕΣ (έφεδροι υψηλής ετοιμότητας) είναι άκρως επιτυχημένος.

Ας μήν ξεχνάμε ότι παντα υπάρχουν στρατόκ@βλοι.

Δημοσ.
Λέτε "Γιατί να πάω στρατό απο την στιγμή που τι κράτος δεν νοιάζεται για εμέμα?!"

Ποιο είναι το κράτος;Για εμένα το κράτος είναι οι συγγενείς μου και οι φίλοι μου.Αν γίνει πόλεμος στα @@ μου ο Καραμαλάκας και ο κάθε καραμαλάκας.Πιστεύτε ότι είναι το ίδιο να πολεμήσεις για τα πιστεύω σου και το ίδιο είναι το μισθωφορικά;;Δεν νομίζω.

Το ΑΝ θα γίνει πόλεμος και αν χρειάζεται ο στρατός το έχει αποδείξει επανελημένα η Ιστορία και πολλά από αυτά που λέτε ακούγονται...μπαρούφες.

Ζήτε σε ένα κράτος που στα 3000 χρόνια ιστορίας του δεν είχε ποτέ περίοδο ειρήνης άνω των 50 ετών.Αυτά.

H Ιστορία υπάρχει για να μαθαίνουμε απο αυτή και να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντως. Ευτυχώς να λές ότι μετά απο τις 3000 χρόνων αλληλοσφαγές ανα την υφήλιο ο κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι μέσω της φιλίας και της συνεργασίας των λαών.

Έπρεπε φυσικά ο πλανήτης να απειληθεί με πυρηνικό όλεθρο για να το καταλάβουμε.

Τα δεδομένα φίλε μου στον πλανήτη γη έχουν αλλάξει πάρα πολύ το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Όσο για το ποιός πολεμά για τα πιστεύω....ποιά πιστεύω ρε φίλε...σιγά μην σφαχτώ με τον άλλον επειδή έχουμε διαφορά ιδεολογίας....την οποία μάλιστα δεν έχουμε επιλέξει τις περισσότερες φορές.

Τα πιστεύω υπάρουν ακριβώς για να χειραγωγείται ευκολότερα ο λαός. Ιδεολογίες και πιστεύω όπως η "Μεγάλη Ιδέα"...είδες τί καταστροφικά αποτελέσματα είχε.

Ευτυχώς σήμερα το μορφωτικό επίπεδο του κόσμου είναι αρκετά υψηλό, και πλέον οι περισσότεροι δύσκολα χάφτουν την πλύση εγκεφάλου.

Κανείς δεν πάει στρατό για να εκτελέσει το 'υπέρτατο χρεός προς την πατρίδα'. Όλοι πάνε επειδή 'το λέει ο νόμος'....πολύ απλά.

Αν όλοι ήταν τόσο πατριώτες που λές τότε και εθελοντική να ήταν η θητεία θα πήγαιναν όλοι για να υπερασπίσουν τα πάτρια εδάφη.

Συμπέρασμα...ποιόν προτιμάς να πολεμήσει; Κάποιον ο οποίος είναι εκεί με το ζόρι, ο οποίος δεν πιστεύει σε πατρίδες και σημαίες κτλ. Η κάποιον ο οποίος είναι τουλάχιστον πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και έχει τουλάχιστον 1 κίνητρο το χρήμα.

Δημοσ.
Ευτυχώς να λές ότι μετά απο τις 3000 χρόνων αλληλοσφαγές ανα την υφήλιο ο κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι μέσω της φιλίας και της συνεργασίας των λαών.

Ναι πράγματι, όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι μέσα στην ειρήνη.... μα ποιος είναι ο πλανήτης κατοικίας σου τελικά?

Συμπέρασμα...ποιόν προτιμάς να πολεμήσει; Κάποιον ο οποίος είναι εκεί με το ζόρι, ο οποίος δεν πιστεύει σε πατρίδες και σημαίες κτλ. Η κάποιον ο οποίος είναι τουλάχιστον πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και έχει τουλάχιστον 1 κίνητρο το χρήμα.

Την τελευταία φορά που χρειάστηκε να πολεμήσουμε σαν Έλληνες (Β' Παγκόσμιο δηλαδή) αυτοί που είχαν ως κίνητρο το χρήμα ήταν οι κουκουλοφόροι και οι μαυραγορήτες (αλήθεια εσύ ποιον απο τους 2 ρόλους θα επέλεγες???) οι άλλοι (τα πρόβατα κατά τα λεγόμενά σου) πήρανε τα βουνά και κάνανε (στο μέτρο που μπορούσανε) ανταρτοπόλεμο.

Anyway, το 90% του πληθυσμού που πήγε στρατό δεν είναι στρατόκαυλοι -ούτε και έγιναν στην πορεία- πήγαν γιατί πριν απο αυτούς πήγαν οι πατεράδες και τα αδέρφια τους.Αλλά αυτό δεν κάνει κάποιον πρόβατο, τον κάνει νομοταγή και τίμιο απέναντι στους συνανθρώπους του. Αντίθετα αυτός που δεν πάει είτε γιατί είναι "μάγκας" και πληρώνει για να μην πάει -βλέπε Παπακαλιάτη και λοιπό πουσταριό- είτε γιατί είναι ανδρίκελο -άνοιξε λεξικό να δεις τι σημαίνει αυτό, το wiki δεν νομίζω να το έχει- ανίκανο να έχει δική του σκέψη και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι copy paste μανιφέστα των "πατερούληδων".

Δημοσ.
Ναι πράγματι, όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι μέσα στην ειρήνη.... μα ποιος είναι ο πλανήτης κατοικίας σου τελικά?

Δεν είπα ότι είναι μέσα στην Ειρήνη, είπα ότι οι λαοί επιτέλους έμαθαν να συνεργάζονται...και σε σχέση με το παρελθόν ο πλανήτης μας είναι πολύ πιό ειρηνικός

Την τελευταία φορά που χρειάστηκε να πολεμήσουμε σαν Έλληνες (Β' Παγκόσμιο δηλαδή) αυτοί που είχαν ως κίνητρο το χρήμα ήταν οι κουκουλοφόροι και οι μαυραγορήτες (αλήθεια εσύ ποιον απο τους 2 ρόλους θα επέλεγες???) οι άλλοι (τα πρόβατα κατά τα λεγόμενά σου) πήρανε τα βουνά και κάνανε (στο μέτρο που μπορούσανε) ανταρτοπόλεμο.

Στον Β Παγκόσμιο, σκοτώθηκε το 10% του ανδρικού πληθυσμου (ίσως απο τα μεγαλύτερα ποσοστά απο όλες τις χώρες) επειδή κάποιος είχε την φαεινή ιδέα ότι ο Στρατός της Ελλάδας μπορεί να αντισταθεί στην κατα πολύ ανώτερα εξοπλισμένη, πολυάριθμη και εκπαιδευμένη Βέρμαχτ.

Για μένα το ΟΧΙ είναι μια μαύρη επέτειος όπου ένας δικτάτορας έστειλε τους παππούδες μας σαν πρόβατα στη σφαγή.

Anyway, το 90% του πληθυσμού που πήγε στρατό δεν είναι στρατόκαυλοι -ούτε και έγιναν στην πορεία- πήγαν γιατί πριν απο αυτούς πήγαν οι πατεράδες και τα αδέρφια τους.Αλλά αυτό δεν κάνει κάποιον πρόβατο, τον κάνει νομοταγή και τίμιο απέναντι στους συνανθρώπους του. Αντίθετα αυτός που δεν πάει είτε γιατί είναι "μάγκας" και πληρώνει για να μην πάει -βλέπε Παπακαλιάτη και λοιπό πουσταριό- είτε γιατί είναι ανδρίκελο -άνοιξε λεξικό να δεις τι σημαίνει αυτό, το wiki δεν νομίζω να το έχει- ανίκανο να έχει δική του σκέψη και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι copy paste μανιφέστα των "πατερούληδων".

Ωραία αφού το 90% του πληθυσμού που πάει το κάνει για πατριωτικούς λόγους...γιατί δεν γίνεται εθελοντική η θητεία. Αν αυτό το 90% είναι πράγματι πατριώτες θα την κάνουν και χωρίς την απειλή του νόμου.

Δημοσ.

Στον Β Παγκόσμιο, σκοτώθηκε το 10% του ανδρικού πληθυσμου (ίσως απο τα μεγαλύτερα ποσοστά απο όλες τις χώρες) επειδή κάποιος είχε την φαεινή ιδέα ότι ο Στρατός της Ελλάδας μπορεί να αντισταθεί στην κατα πολύ ανώτερα εξοπλισμένη, πολυάριθμη και εκπαιδευμένη Βέρμαχτ.

Για μένα το ΟΧΙ είναι μια μαύρη επέτειος όπου ένας δικτάτορας έστειλε τους παππούδες μας σαν πρόβατα στη σφαγή.

Πες μου ότι κάνεις πλάκα, σε παρακαλώ!

Δημοσ.
Πες μου ότι κάνεις πλάκα, σε παρακαλώ!

περιμενε ψαχνει να βρει κειμενο για να σου απαντησει.

Δημοσ.

Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των νέων του 2007 δε γουστάρει να πάει στρατό, όπως σίγουρα δε θα γούσταρε και η νεολαία του 1938.

Αλλά αυτό είναι εντελώς άλλο από το να κάνεις το χρέος σου την 28η Οκτωβρίου του 1940 ή τα επόμενα χρόνια στα βουνά.

Δημοσ.
Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των νέων του 2007 δε γουστάρει να πάει στρατό, όπως σίγουρα δε θα γούσταρε και η νεολαία του 1938.

Αλλά αυτό είναι εντελώς άλλο από το να κάνεις το χρέος σου την 28η Οκτωβρίου του 1940 ή τα επόμενα χρόνια στα βουνά.

To χρέος σου ήταν αποστολή αυτοκτονίας; Γιατί ακριβώς αυτό ήταν. Έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άδικα στην σφαγή. Αυτό φυσικά είχε και ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν χιλιάδες αθώοι στην συνέχεια.

Δημοσ.

Πάντως με όσους έχω μιλήσει(2 παππούδες και διάφοροι άλλοι μπαρμπάδες) δεν έχω απ' ουδενί σχηματίσει τέτοια εντύπωση.

Ο συχωρεμένος ο παππούς μου πολέμησε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο. Μετά την συνθηκολόγηση έκανε μήνες στο νοσοκομείο στην Αθήνα, και τελικά με χίλια ζόρια κατάφερε να γυρίσει στην Κρήτη. Εγώ τον θυμάμαι σαν τον πιο φιλειρηνικό άνθρωπο που ήξερα, σιχαίνονταν τον πόλεμο, τα όπλα και διαολιζόταν όταν έβλεπε εμάς τα εγγόνια του να παίζουμε με ψεύτικα πιστόλια.

Ωστόσο ούτε μια στιγμή δε θεώρησε ότι πήγε "τζάμπα και βερεσέ" στον πόλεμο, ήξερε ότι ΕΠΡΕΠΕ να το κάνει.

Όταν το Μάη του '41 επιτέθηκαν οι Γερμανοί στην Κρήτη, εκτός από τους λιγοστούς Εγγλέζους, αυτοί που πήγαν να πολεμήσουν ήταν οι γέροι, οι γριές, τα παιδιά και οι παπάδες. Πιστεύεις ότι τους έστειλε κάποιος σε αποστολή αυτοκτονίας ή ότι το έκαναν απολύτως συνειδητά;

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις ακούσει την έκφραση ''Μάχομαι υπέρ βωμών και εστιών''. Λίγο περισσότερος σεβασμός σε αυτούς που θυσιάστηκαν το '40 υπερασπιζόμενοι την χώρα τους έναντι ενός στρατού που δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να εισβάλλει σε ξένο έδαφος δεν βλάπτει. Εσύ τι θα έκανες αν κάποιος εισέβαλλε στο σπίτι σου για να ληστέψει την οικογένειά σου; Αυτό έκαναν και το '40: υπερασπίστηκαν τα σπίτια τους!

Παρεπιπτόντως, είμαστε μόνο 12 εκατ. Έλληνες, δεν νομίζω ότι έχουμε την δυνατότητα να μιλάμε για εθελοντικό στρατό όπως έχουν στην Γερμανία, Γαλλία, Βρεττανία και αλλού...

Δημοσ.

Σε αυτούς που θυσιάστηκαν έγω υπέρτατο σεβασμό...γι'αυτό ακριβώς δεν θέλω να ξαναθυσιαστεί κανείς.

Δεν έχω κανέναν σεβασμό για αυτούς που τους έστειλαν σαν πρόβατα στη σφαγή σε μια μάχη με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

Το '40, χώρες οι οποιες παραδόθηκαν όπως Αυστρία και Τσεχοσλοβακία δεν είχαν καμία απολύτως απώλεια και κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

Μπουρδες .

Αυτοι οι ανθρωποι θυσιαστηκαν για αυτα που λεει ο αποπανω σου .

Αν νιωθεις κ τον ελαχιστο σεβασμο (οπως λες) για αυτους , απλα θα σταματησεις να το κουραζεις - το ολο θεμα κ τους υπολοιπους μαζι .

Δημοσ.
σε μια μάχη με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.

Δεν υπαρχει ποτε προκαθορισμενο αποτελεσμα...

Διαβασε ιστορια ~

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Στον Β Παγκόσμιο, σκοτώθηκε το 10% του ανδρικού πληθυσμου (ίσως απο τα μεγαλύτερα ποσοστά απο όλες τις χώρες) επειδή κάποιος είχε την φαεινή ιδέα ότι ο Στρατός της Ελλάδας μπορεί να αντισταθεί στην κατα πολύ ανώτερα εξοπλισμένη, πολυάριθμη και εκπαιδευμένη Βέρμαχτ. [...]

Έχεις κάποια σοβαρή πηγή από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα έχασε το 10% του ανδρικού πληθυσμού στη μάχη ενάντια στη Wermacht;

Γιατί δεν μου φαίνεται σωστό το νούμερο που παραθέτεις με τόση ευκολία, για να υποστηρίξεις τη θέση σου - άλλωστε κι εσύ ο ίδιος γράφεις "Στον Β' Παγκόσμιο...", που σημαίνει ότι συνυπολογίζεις και την Ιταλική εισβολή (στην οποία όμως η Ελλάδα υπερίσχυσε - δεν ήταν καθόλου αποστολή αυτοκτονίας) αλλά και τις μετέπειτα απώλειες κατά τη διάρκεια της Κατοχής, είτε από στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε από τις κακουχίες και την πείνα.

[...]

Το '40, χώρες οι οποιες παραδόθηκαν όπως Αυστρία και Τσεχοσλοβακία δεν είχαν καμία απολύτως απώλεια και κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πότε υπήρξε πόλεμος στην Αυστρία και στην Τσεχοσλοβακία για να... παραδοθούν; :lol:

Προσάρτηση έγινε, δεν υπήρξε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Αυστρίας και της Τσεχοσλοβακίας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...