Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1980. Αν το έβαζα στα πόδια θα ήμουν πασάς στο εξωτερικό, κι'όμως είμαι ανυπότακτος με όποιες συνέπεις υπάρχουν. Ο δειλός είσαι εσύ που κατατάχθηκες μόνο και μόνο για να μην έχεις τις κυρώσεις του νόμου.

αν και εχω βαρεθει να τα γραφω στο ξαναλεω γουσταρα και καταταχθηκα γιατι ειναι μια εμπειρια που εζησα με αλλους ανθρωπους. και θα ηταν μεγαλη ντροπη για μενα να κανω αυτο που εκανες εσυ. ολα εμπειριες ειναι οπως και αυτο. και μακαρι να υποστεις πολυ βαριες συνεπειες γιατι δεν σου αξιζει να εχεις δικαιωματα εσυ πουλας την χωρα σου πολυ ανετα , εδω ειπες την ελλαδα γιουνανισταν τι αλλο θες να σου πω. αρα εισαι παρασιτο που κοιταει απλα την παρτη του. και κατι που εχεις γραψει στην αρχη οτι δεν δεχεσε εντολες απο αγραματους τους αγραματους θα τους αντιμετωπισεις και στην ζωη σου οπως και τους καφρους οποτε ηταν μια καλη ευκαιρια να μαθεις πως να τους χειριζεσε. και ενας αγραματος μπορει να σε γονατισει και να σε ξεφτιλισει μην τον υποτιμας. και στην τελικη πως την ειδες ανωτερος ανθρωπος και ετσι? εκτος και αν το εχεις συνηθεια να τρεχεις απο οτι σε φοβιζει. βασικα τσαμπα κουραζω τα δαχτυλα μου εχεις οχυρωθει μεσα σε μια κατασταση που κοιτας αποκλειστικα την παρτη σου και εθελοτυφλεις τι αλλο να σου γραψω.

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Nα ρωτησω κατι ? (Σορρυ για το ποσταρισμα στο παρον τοπικ αλλα ...)

Ο ανυποτακτος - λιποτακτης θεωρειται ηρωας κ γενναιος κατ'εσενα ?

Δημοσ.
Καλά εκεί σας πουλάνε τρελή πλύση εγκεφάλου...καλά που ζείς άνθρωπέ μου....σε ποιόν αιώνα;

Επειδή μιλάμε την ίδια γλώσσα και λέμε την ίδια προσευχή το βράδυ θα έρθω εγώ να σκοτωθώ για την πάρτη σου;

Καλά αυτό με το ομόθρησκο έχει πολύ πλάκα...οι περισσότεροι Έλληνες πατάνε στην Εκκλησία 1 φορά το πάσχα...κατα τ'άλλα χριστιανοί ορθόδοξοι. Να μου έλεγες ότι μας ενώνει το κοκορέτσι θα λεγα.

Τί είναι αυτά που λές άνθρωπέ μου? Τα θές και τα λές?

Πρώτα από όλα Θεσσαλονικιός είμαι. Θεσσαλονίκη μεγάλωσα, σπούδασα και έκατσα τα πρώτα 24-25 χρόνια της ζωής μου.

Μετά πήγα Κύπρο και εγκαταστάθηκα μόνιμα.

Ομόεθνο ξέρεις τί σημαίνει? Ή καλύτερα, ΕΘΝΟΣ, ξέρεις τί σημαίνει? Σημαίνει κάτι για εσένα?

Δημοσ.
Τί είναι αυτά που λές άνθρωπέ μου? Τα θές και τα λές?

Πρώτα από όλα Θεσσαλονικιός είμαι. Θεσσαλονίκη μεγάλωσα, σπούδασα και έκατσα τα πρώτα 24-25 χρόνια της ζωής μου.

Μετά πήγα Κύπρο και εγκαταστάθηκα μόνιμα.

Ομόεθνο ξέρεις τί σημαίνει? Ή καλύτερα, ΕΘΝΟΣ, ξέρεις τί σημαίνει? Σημαίνει κάτι για εσένα?

Το έθνος είναι μία εικονική έννοια, κατασκευασμένη περίπου στον 18 αιώνα για να μπορούν να χειραγωγούνται και να επηρεάζονται ευκολότερα ορισμένες κοινωνικές ομάδες με κοινά στοιχεία....προς όφελος φυσικά οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Δηλαδή εσύ έχεις περισσότερα κοινά στοιχεία με έναν Έλληνα στις ΗΠΑ απο έναν μετανάστη στην Ελλάδα ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ;

Η έννοια έθνος πλέον υφίσταται...μόνο στα μυαλά μερικών. Ξύπνα σε 20 χρόνια θα έχουμε ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό Κράτος.

Nα ρωτησω κατι ? (Σορρυ για το ποσταρισμα στο παρον τοπικ αλλα ...)

Ο ανυποτακτος - λιποτακτης θεωρειται ηρωας κ γενναιος κατ'εσενα ?

Δεν με απασχολεί, ούτε έχω τέτοιες φιλοδοξίες/ματαιοδοξίες.

Γενναίος είναι πάντος γιατί έχει το θάρος να υποστηρίξει τα πιστεύω του ενάντια στις όποιες αντίξοοες συνθήκες. Δεν έσκυψε το κεφάλι να γίνει πρόβατο εκτελώντας τυφλά τις εντολές οποιουδήποτε φοράει αστεράκια.

και κατι που εχεις γραψει στην αρχη οτι δεν δεχεσε εντολες απο αγραματους τους αγραματους θα τους αντιμετωπισεις και στην ζωη σου οπως και τους καφρους οποτε ηταν μια καλη ευκαιρια να μαθεις πως να τους χειριζεσε.

O μόνος τρόπος να χειριστείς όλους αυτούς που είπες είναι να τους αποφύγεις...εγώ λοιπόν δεν χρειάστηκε να συναναστραφώ μαζί τους για να το μάθω.

Δημοσ.

Δεν εξέφρασες κανένα πιστεύω σε όλα αυτά που έγραψες.

Αντίθετα, το μόνο που διακρίνεται από αυτά που γράφεις είναι φοβία και άγχος για τη θητεία που καλείσαι να εκπληρώσεις στον Ελληνικό Στρατό και τα οποία προσπαθείς να κρύψεις πίσω από ψευτοεπειχηρήματα.

Να είσαι σίγουρος ότι τα μυαλά σου θα αλλάξουν πολύ πιό γρήγορα απ'ότι θα μπορούσες να φανταστείς.

Αυτά που λές τα έχω ακούσει αρκετές φορές από νεαρούς. Σύντομα όμως το μυαλουδάκι τους πήζει και καταλαβαίνουν καλύτερα τα πράγματα.

Έχω υποχρέωση να είμαι σωστός πολίτης, σωστός οικογενειάρχης-πατέρας.

Η πολιτεία στη παρούσα φάση, αδυνατεί να σου προσφέρει το μισθοφόρο στρατιώτη που θα σε απαλλάξει από τη στρατιωτική θητεία.

Η πολιτεία σε καλεί λοιπόν να εκπληρώσεις τη θητεία σου, η οποία θητεία και είναι υποχρέωση σου απέναντί στη πολιτεία στην οποία λές ο ίδιος ότι έχεις υποχρέωση να είσαι σωστός.

Οπότε, πώς τη βλέπεις τη δουλειά? Έχεις υποχρέωση να είσαι κατ'επιλογή σωστός πολίτης?

Δημοσ.

Η έννοια έθνος πλέον υφίσταται...μόνο στα μυαλά μερικών. Ξύπνα σε 20 χρόνια θα έχουμε ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό Κράτος.

Τονίζω τις λέξεις μήπως και καταλάβεις τι έγραψες.

Δημοσ.

Τάσσομαι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας ώστε να υπηρετούν την πατρίδα και το έθνος όσοι το επιθυμούν, εγώ δεν το επιθυμώ.

Άλλωστε δεν μπορεί να γίνει κανείς Ήρωας με το ζόρι :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ ιδιαίτερα να μην συνεχιστούν οι προσωπικές επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγεται και η εύκολη συναγωγή συμπερασμάτων ("σε ταϊζει ακόμα ο Μπαμπάς", "η λέξη Real-life είναι άγνωστη για σένα" κλπ) - ιδίως όταν δεν γνωρίζουμε τον συνομιλητή μας.

Δημοσ.
Τάσσομαι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας ώστε να υπηρετούν την πατρίδα και το έθνος όσοι το επιθυμούν, εγώ δεν το επιθυμώ.

Άλλωστε δεν μπορεί να γίνει κανείς Ήρωας με το ζόρι :)

ενω παρτακιας και μαλθακος γινεσε χωρις ζορι ε? γιατι για μενα θελει πολυ κοπο για να γινεις κατι τετιο που περιγραφεις.

Δημοσ.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγεται και η εύκολη συναγωγή συμπερασμάτων ("σε ταϊζει ακόμα ο Μπαμπάς", "η λέξη Real-life είναι άγνωστη για σένα" κλπ) - ιδίως όταν δεν γνωρίζουμε τον συνομιλητή μας.

Εδώ έχεις δίκιο αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενα του , στην προκειμένη από τα γραφόμενα του

Αν και προσωπικά δεν του έχω κάνει προσωπική επίθεση (ένας Θεός ξέρει πως κρατιέμαι) αλλά είναι δύσκολο να αντισταθείς όταν έχεις να κάνεις με άτομο που έχει κοστολογήσει σε χρήμα ακόμα και την καλημέρα

Δημοσ.
όταν έχεις να κάνεις με άτομο που έχει κοστολογήσει σε χρήμα ακόμα και την καλημέρα

πολυ σωστη φραση. και βρισκει απολυτη εφαρμογη εδω.

• Super Moderators
Δημοσ.

[offtopic]

Εδώ έχεις δίκιο αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενα του , στην προκειμένη από τα γραφόμενα του

[...]

Δεν μιλάω για συγκεκριμένες επιθέσεις (γιατί διέγραψα τα επίμαχα μηνύματα :P) αλλά γενικά πιστεύω ότι είναι άκομψο, αδόκιμο και, εν τέλει, απαράδεκτο να "κριτικάρεις" το πρόσωπο του συνομιλητή σου χωρίς να τον γνωρίζεις.

Δεν μπορείς να ξέρεις (για παράδειγμα) τι γνώσεις έχω, από τι οικογένεια προέρχομαι, τι έχω βιώσει στη ζωή μου, τι κάνω στη ζωή μου, πώς ζω.

Επιπλέον, το να λέει κάποιος "βλέπω ότι μάλλον δεν έχεις τελειώσει το σχολείο" ή "σε ταϊζει ακόμα ο Μπαμπάς" (τυχαία παραδείγματα) δεν προάγει τον διάλογο.

Εντάξει, ακόμα κι αν δεν έχω τελειώσει το σχολείο, ακόμα κι αν όντως με ταΐζει ο μπαμπάς, τι σημαίνει αυτό; Ότι η άποψή μου για το στρατό, για το Χ, για το Ψ, για το Ω θέμα είναι λιγότερο σοβαρή από τη δική σου; Αυτό δεν είναι επιχείρημα, είναι το λογικό σφάλμα "ad hominem". Δηλαδή προσβάλω τον συνομιλητή μου επί προσωπικού επειδή δεν μπορώ να του απαντήσω στην ουσία. ;)

Μου θυμίζει το ανέκδοτο "κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους". Ήτοι: όταν σε στριμώχνουν, βρες κάτι άσχετο να πεις για δημιουργία εντυπώσεων.

[/offtopic]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...