IOCTL Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Εγώ πάντως στο στρατό δεν έμαθα ΤΙΠΟΤΑ χρήσιμο για να προσφέρω σε αυτή την κοινωνία παρά μόνο πως να λουφάρω , πως να παίρνω τηλέφωνο το βύσμα μου και πως να γλυτώνω απο αγγαρείες - σκοπιές εις βάρος κάποιου άλλου. Η πλειοψηφία είναι έτσι νομίζω και το χειρότερο είναι οτι αυτά μετά τα μεταφέρεις και στην κοινωνία που ζείς και γιαυτό πάμε κατά διαόλου....
panther_512 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Οπότε ξαναλέμε το ίδιο πράγμα: Ότι χρειαζόμαστε καλύτερο στρατό. Το θέμα του τόπικ όμως είναι " Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης" και όχι "Αναβάθμιση Ελληνικού Στρατού".
Mithrantir Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Εγώ πάντως στο στρατό δεν έμαθα ΤΙΠΟΤΑ χρήσιμο για να προσφέρω σε αυτή την κοινωνία παρά μόνο πως να λουφάρω , πως να παίρνω τηλέφωνο το βύσμα μου και πως να γλυτώνω απο αγγαρείες - σκοπιές εις βάρος κάποιου άλλου. Η πλειοψηφία είναι έτσι νομίζω και το χειρότερο είναι οτι αυτά μετά τα μεταφέρεις και στην κοινωνία που ζείς και γιαυτό πάμε κατά διαόλου.... Το κακό είναι ότι αυτή η μεταφορά είναι πάλι μια επιλογή που γίνεται συνέχεια, και δυστυχώς όλο και περισσότεροι Έλληνες (χωρίς να έχουμε το προνόμιο να είμαστε οι μόνοι) απλά κοιτάνε να βρούνε τον εύκολο δρόμο και να την κάνουν όσο πιο εύκολα και ξεκούραστα γίνεται την οποιαδήποτε υποχρέωση (όχι μόνο το στρατό). Είναι το νέο χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας. Και βέβαια ο στρατός δε μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Το νόημα της υποχρεωτικής θητείας δεν είναι να μάθεις να πολεμάς, είναι σου δείξει μερικά βασικά πράγματα όσον αφορά τη στρατιωτική ζωή και τα όπλα/οπλικά συστήματα/τεχνολογίες. Σε περίπτωση πολέμου το ένστικτο της επιβίωσης θα σε βοηθήσει να μάθεις και τα υπόλοιπα σε χρόνο dt. Προσωπικά πιστεύω οτι είναι καλό που υπάρχει η υποχρεωτική θητεία (άσχετα αν όντως είναι πρόβλημα όσον αφορά την εξέλιξη σου στον επαγγελματικό τομέα). Δεδομένων και των συνθηκών που υπάρχουν στο γεωγραφικό χώρο που είμαστε. Και των συνθηκών εντός των συνόρων (οικονομία κτλ). Το κακό είναι οτι οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων έχουν παρασυρθεί από τη γενική αλλοτρίωση και νομίζουν οτι οι στρατεύσιμοι είναι εκεί για να κάνουν τις αγγαρείες και τις δουλειές τους μόνο. Όχι όλοι αλλά μάλλον η πλειοψηφία. Από την άλλη όποιος δε θέλει να πάει στρατό υπάρχει και η εναλλακτική θητεία ή και η άρνηση στράτευσης ή ακόμα και η μόνιμη μετανάστευση. Απλά πρέπει να επωμιστεί και τις συνέπειες των επιλογών του.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Φίλε δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο, αλλά εδώ στο Ελλάντα (λέγε με και Μπανανία) το μόνο που δε μαθαίνεις στο στρατό είναι να πολεμάς. Όλα τα άσχετα με το παρόν θέμα αλλά σχετικά με την Κύπρο μηνύματα μεταφέρθηκαν σε καινούργιο topic: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=189430
Freddie Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 αντε να καταργηθεί και ο στρατός να τελειώνουμε....Έχει κουράσει πολύ το θέμα................
Whiteyez Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 αντε να καταργηθεί και ο στρατός να τελειώνουμε....Έχει κουράσει πολύ το θέμα................ Δύσκολα...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 ZAKKWYLDE, κατανοώ το άγχος σου για τη θητεία που θα πρέπει να εκπληρώσεις στο στρατό, αλλά κάπου έχεις ξεφύγει. Έχεις θήξει πάμπολλα θέματα, όλα σε ένα αχταρμά με κύριο χαρακτηριστικό το άγχος σου για τους 12 μήνες που θα κάνεις μακριά από τους δικούς σου. Ήδη με τον ειρωνικό τρόπο που ξεκινάς το πόστ σου έχεις φύγει εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχω κανένα απολύτως άγχος γιατί πολύ απλά είμαι ανυπότακτος και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Πρώτα από όλα, το να πάς στρατό είναι υποχρέωσή σου και καθήκον σου απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάς και μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να τους προστατεύσεις. Έχω υποχρέωση να είμαι σωστός πολίτης, σωστός οικογενειάρχης-πατέρας. Όπως την οικογένειά μου την προστατεύει η αστυνομία και η πυροσβεστική...περιμένω έτσι να την προστατέψει και ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ στρατιώτης Δεν θα πολεμήσεις για χωράφια, σπίτια, λεφτά και λοιπές υλικές βλακείες. Ίσως να πολεμήσεις και για αυτά, αλλά κυρίως θα πολεμήσεις για τη μητέρα σου, την αδελφή σου, τη κοπέλα/γυναίκα σου. Εκτός και αν είσαι οκ να τις βιάσουν/σκοτώσουν οι οποιοιδήποτε εισβολείς, αφού πρώτα βιάσουν/σκοτώσουν εσένα. Πολύ Κόναν ο Βάρβαρος βλέπεις. Δεν είμαστε Αμερική εδω πέρα να έχουμε την οικονομική ευχαίρεια ή το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να έχουμε 100% εθελοντικό/μισθοφορικό στρατό. 10 εκατομμύρια είμαστε και αυτά με το ζόρι. Υπάρχουν υπηρεσίες που πρέπει να βγούν και κάποιοι πρέπει να υπάρχουν πάντα να τις κάνουν. Εφόσον τα λεφτά και το ανθρώπινο δυναμικό δεν μας φτάνουν, οι υπηρεσίες καλύπτονται από τον φαντάρο, ο οποίος καλείται υποχρεωτικά να υπηρετήσει τη πατρίδα του. Οι μισές βαλκανικές χώρες έχουν καταργήσει την θητεία...μήπως είναι πλουσιότερες η πολυπληθέστερες; Όσο για τις υπηρεσίες...Πρέπει όλες να βγούν απο στρατιώτες; Η καθαριότητα, μαγειρική κτλ κτλ δεν μπορεί να γίνει απο εξωτερικά συνεργεία; Αντί να χαίρεσαι που θα υπηρετήσεις μόλις 12 μήνες, κάθεσαι και κλαίγεσαι με χίλια μύρια χαζοεπειχηρήματα. Δεν κλαίγομαι καθόλου γιατί πολύ απλά δεν θα πάω. Για έλα εδώ κατα Κύπρο μεριά να δείς τη γλύκα. 25 μήνες θητεία είναι εδώ πέρα και είσαι ενεργός φαντάρος μέχρι τα 57 σου. 4 φορές το χρόνο επιστρέφεις πίσω στο στρατό για 2-ήμερες, 3-ήμερες ασκήσεις. Καλά έχεις το θράσος και λές κάτι τέτοιο. Εσείς και το νησί σας για το οποίο αδιαφορώ παντελώς είστε ένας απο τους λόγους που διατηρείται η ακόμα η στρατιωτική θητεία. ΕΛ.ΔΥ.Κ??? Απο πού και ως που πρέπει να πολεμήσω για ένα άλλο Κράτος???? Εδώ δεν πολεμω για το δικό μου!!! Μία φορά που είχατε την ευκαιρία να σώσετε τη κατάσταση την πετάξατε στα σκουπίδια με τα κολλήματά σας.
panther_512 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 ZAKKWYLDE, τα σχόλια πιστεύω είναι περιττά σε αυτά που έγραψες. Μόνο να σε διορθώσω, ότι στο πόστ μου προς εσένα δεν σε ειρωνεύτηκα σε κανένα σημείο. Ώστε η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα οφείλεται στο Κυπριακό? Ωραία πράγματα μαθαίνουμε καθημερινώς εδώ πέρα..... Πάρα ταύτα, θα σε παρακαλέσω να κάνεις edit το πόστ σου, διότι στο τέλος του καταντά υβριστικό.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Γιατί υβριστικό; Για ποιόν λόγο πρέπει να με ενδιαφέρει εμένα η Κύπρος....δεν με ενδιαφέρει ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο απο μια οποιαδήποτε ξένη χώρα. Για ποιόν λόγο θα πρέπει να πολεμήσει κάποιος έλληνας για αυτήν!!! Έλεος. Όσο για την τελευταία φράση...άποψή μου είναι φίλε μου...τί να κάνουμε; Όποια άποψη δεν σας αρέσει πρέπει να διαγράφεται; Όσο για την ειρωνία...μια εικόνα = 1000 λέξεις. Έχεις θήξει πάμπολλα θέματα, όλα σε ένα αχταρμά με κύριο χαρακτηριστικό το άγχος σου για τους 12 μήνες που θα κάνεις μακριά από τους δικούς σου. Έχει πλάκα όμως όταν κάποιος δεν έχει άλλα επιχειρήματα που το παίζει τάχα ανώτερος και λέει....δεν χρειάζονται σχόλια. Καθαρά ένδειξη ανικανότητας επιχειρηματολογίας.
panther_512 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τί σημαίνει ο όρος "ειρωνία". Η πρόταση που παραθέτεις και την οποία έγραψα, αποτελεί συμπέρασμα για το κύριο χαρακτηριστικό των λεγόμενών σου, βάσει αυτών που γράφεις εδώ και κάποιες σελίδες. Τα επειχηρήματά σου δεν έχουν λογική βάση, ούτε συνοχή. Όσο για το θέμα της Κύπρου, το ότι είναι ανεξάρτητο κράτος από την Ελλάδα δεν αναιρεί το Ομόεθνο-Ομόθρησκο-Ομόγλωσσο. Το να λές ότι δεν πολεμάς για την Κύπρο, είναι το ίδιο με το να λές ότι δεν πολεμάς για τη Κρήτη, επειδή δεν μένεις εκεί. Δυστυχώς η νοοτροπία σου χαρακτηρίζει τους περισσότερους από εμάς, μιάς και όλοι προτιμούμε να κάνει κάποιος άλλος την οποιαδήποτε αγγαρεία που προορίζεται για εμάς. Δεν φταίει ο στρατός για αυτό όμως.
Timour21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Η στάση και τα λεγόμενά του, σε καιρό πολέμου τουλάχιστον θεωρείται προδοσία η οποία τιμωρείται με θάνατο (και τσάμπα η σφαίρα τώρα που το σκέφτομαι). Τα επιχειρήματά του στυλ, "πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί" είναι για γέλια, και το να συνεχίσουμε να έχουμε διάλογο με έναν μελλοντικό προδότη είναι απλά waste of bandwidth/storage και resources.
geovard Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Ο οπλίτης στην Φινλανδία αμοίβεται με 51 Euro ημερησίως....Επίσης, εκεί παίρνεις Ι5...επειδή δεν μπορείς να αποχωρηστείς το PC σου. Τούς δίνουν κι από μιά όμορφη Ρωσίδα μόλις παρουσιάζονται,έχουν δωρεάν αντηλιακά καί ομπρέλλα στην παραλία τις ηλιόλουστες μέρες καί κερασμένο φραπέ. Χωρίς πλάκα τώρα.Όποιος μού πεί ένα σοβαρό λόγο σήμερα ώστε μιά πολιτισμένη(φιλειρινική) χώρα να διατηρεί στρατό θα τον παραδεχτώ.Κι εμείς δεν θέλουμε στρατό αλλά μας αναγκάζει ο εξ ανατολών κίνδυνος. Τα λεφτά γιά εξοπλισμούς να δίνονται γιά να ανακουφιστούν οι ασθενέστερες τάξεις.Αλλά θα μού πείτε.Καί άμα καταργηθεί ο στρατός τι θα γίνουν τόσοι εργαζόμενοι?Τότε γιατί το κράτος να κάνει τσιγγουνιές καί να μην θεωρήσει καί τον απλό φαντάρο εργαζόμενο παρά τον υποχρεώνει να χάνει τον καιρό του?Έχει αναθεωρηθεί στις μέρες μας η ύπαρξη ή μη στρατού διεθνώς.Οι ηρωικές εποχές των ηρωικών μαχητών έχουν τελειώσει.Όσοι δεν το πήραν χαμπάρι κοιμούνται τόον ύπνο. Καί μην μού φέρνεται ως παράδειγμα τις ΗΠΑ γιατί ως χώρα την συμφέρει να υπάρχουν στρατοί καί εστίες πολέμου γιατί αλλιώς θα πρέπει να κλείσει η πολεμική βιομηχανία.Άρα όλο καί θα υποδαυλίζει τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας ώστε να πουλά όπλα καί αεροπλάνα.Δεν εντάσσω λοιπόν τις ΗΠΑ στις χώρες πού με ανθρωπισμό καί ως εκ τούτου μη πολιτισμένες.Καί αν γιά σας είναι πολιτισμός η τεχνολογική πρόοδος επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.Μην ξεχνάτε ότι οι εκλογές στην Αρχαία Αθήνα γίνοντας με ...εξοστρακισμό!
1980 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 1Πολύ Κόναν ο Βάρβαρος βλέπεις. 2Δεν κλαίγομαι καθόλου γιατί πολύ απλά δεν θα πάω. 3ΕΛ.ΔΥ.Κ??? Απο πού και ως που πρέπει να πολεμήσω για ένα άλλο Κράτος???? Εδώ δεν πολεμω για το δικό μου!!! . 1οταν εσυ εβλεπες το μικρο σπιτι στο λιβαδι αυτος και εγω βλεπαμε τον κοναν που ειναι το φυσιολογικο για ενα αγορακι. 2 ε ναι το βαζεις στα ποδια. αμα πηγαινες με το ζορι θα εβαζες τα κλαματα. 3 ΕΛ.ΔΥ.Κ??? Απο πού και ως που πρέπει να πολεμήσω για ένα άλλο Κράτος???? Εδώ δεν πολεμω για το δικό μου!!! ελα ντε εσυ θα ανοιξεις και τα ποδια αμα ερθουν οι τουρκοι αρκει να εισαι προνομιουχος. βαλε και καμια μαυρη κουκουλα στο κεφαλι. με εχεις ξενερωσει τοσο πολυ με αυτα που λες που μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. καλα λιγο εγωισμο δεν εχεις μεσα σου ? λιγο νευρο? και ναι σε ειρωνευομαι και πολυ χοντρα μαλιστα μηπως και καταλαβεις ποσο σε προσβαλουν αυτα που γραφεις.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Όσο για το θέμα της Κύπρου, το ότι είναι ανεξάρτητο κράτος από την Ελλάδα δεν αναιρεί το Ομόεθνο-Ομόθρησκο-Ομόγλωσσο. Καλά εκεί σας πουλάνε τρελή πλύση εγκεφάλου...καλά που ζείς άνθρωπέ μου....σε ποιόν αιώνα; Επειδή μιλάμε την ίδια γλώσσα και λέμε την ίδια προσευχή το βράδυ θα έρθω εγώ να σκοτωθώ για την πάρτη σου; Καλά αυτό με το ομόθρησκο έχει πολύ πλάκα...οι περισσότεροι Έλληνες πατάνε στην Εκκλησία 1 φορά το πάσχα...κατα τ'άλλα χριστιανοί ορθόδοξοι. Να μου έλεγες ότι μας ενώνει το κοκορέτσι θα λεγα. 1980. Αν το έβαζα στα πόδια θα ήμουν πασάς στο εξωτερικό, κι'όμως είμαι ανυπότακτος με όποιες συνέπεις υπάρχουν. Ο δειλός είσαι εσύ που κατατάχθηκες μόνο και μόνο για να μην έχεις τις κυρώσεις του νόμου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.