Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Πώ πω, έλεος...πότε είπα εγώ ότι αποτρέπει την στράτευση...πραγματικά έλεος όμως....καλύτερα να μήν παρερμηνέυεις τα λόγια του άλλου.

[...]

Mήπως έχεις παραισθήσεις; Εσύ δεν είπες ότι στην Αμερική η υποχρεωτική θητεία είναι αντισυνταγματική;

Στο θυμίζω:

Παρεπιπτόντως...στην Αμερική η υποχρεωτική στράτευση είναι Αντι-Συνταγματική!

Αυτό για όσους μιλάνε για εγκληματίες και Hitler και χαζούς αμερικάνους κτλ.

Aλλά έχει και συνέχεια:

[...]

Τί να κάνουμε, δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία χώρα στην οποία εφαρμόζονται αντισυνταγματικοί νόμοι.

Λυπάμαι αλλά μόλις απέδειξες ότι νόμους και Σύνταγμα μόνο απο διηγήσεις άλλων έχεις ακούσει.

Το... Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, η μόνη έγκυρη αρχή που ερμηνεύει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, εφάρμοσε... αντισυνταγματικό νόμο επειδή δεν συμφωνεί με τις... αμφιβόλου προέλευσης και σοβαρότητας θεωρίες σου.

Εύγε. Μας διασκέδασες! :-D

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ έχω μια αποροία: Μας ενδιαφέρει εμάς το τι κάνουν οι αλλες χώρες στο θέμα της θητείας;

Και για να το θέσω καλύτερα, επιρεάζει σε τίποτα το τι κάνουν οι αλλες χώρες στο θέμα της εθνικής τους άμυνας με το τι θα κάνει η Ελλάδα;

Δημοσ.
Εγώ έχω μια αποροία: Μας ενδιαφέρει εμάς το τι κάνουν οι αλλες χώρες στο θέμα της θητείας;

Και για να το θέσω καλύτερα, επιρεάζει σε τίποτα το τι κάνουν οι αλλες χώρες στο θέμα της εθνικής τους άμυνας με το τι θα κάνει η Ελλάδα;

Αν δεν το έχεις καταλάβει, ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη επηρεάζει και θα έπρεπε να επηρεάζει την Ελλάδα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, για ποιούς λόγους ο στρατός βλάπτει σοβαρά την υγεία.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=98390996

Επίσης +1 "Θανάσιμος Αυτοτραυματισμος";;;

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=49441972

Ευχαριστώ πολύ, δεν ρισκάρω ούτε το 1/10000 της σωματικής ακεραιότητας για οποιονδήποτε.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν δεν το έχεις καταλάβει, ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη επηρεάζει και θα έπρεπε να επηρεάζει την Ελλάδα.

Επειδή αυτή η περίφημη... παγκοσμιοποίηση συνήθως ευθύνεται για όλα τα δεινά του κόσμου, μήπως αυτό που λες προστίθεται στα επιχειρήματα υπέρ της στράτευσης;

Εδώ σ' ολόκληρο τον κόσμο γίνεται χαμός:

κι εσύ θεωρείς ότι τα παραπάνω γεγονότα στον κόσμο συνηγορούν υπέρ της κατάργησης της στράτευσης; :?

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, για ποιούς λόγους ο στρατός βλάπτει σοβαρά την υγεία.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=98390996

Συγγνώμη, διάβασες τι λέει το άρθρο ή απλώς το ερμηνεύεις κατά το δοκούν;

Όπως επισημαίνεται, η ψυχιατρική νοσηρότητα αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία αδυναμίας ολοκλήρωσης της στρατιωτικής θητείας. Υπογραμμίζεται επίσης ότι η στρατιωτική θητεία, και ειδικότερα η στρατιωτική περίοδος της εκπαίδευσης, αποτελεί σημαντικό στρεσογόνο παράγοντα, που μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση προϋπάρχουσας ψυχοπαθολογίας ή εκδήλωση ψυχικής νόσου σε άτομα με σχετική προδιάθεση.

Χρειάζεται να επεξηγήσω τα τονισμένα σημεία ή γίνεται αντιληπτό ότι ο στρατός, σύμφωνα με την έρευνα που παραθέτεις, είναι ένας σημαντικός στρεσογόνος παράγοντας; Το αρνείται κανείς αυτό; Όπως σημαντικός στρεσογόνος παράγοντας είναι και η καθημερινή εργασία. Τι προτείνεις, να μην δουλεύουμε μπας και αγχωθούμε;

Επίσης +1 "Θανάσιμος Αυτοτραυματισμος";;;

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=49441972

Ευχαριστώ πολύ, δεν ρισκάρω ούτε το 1/10000 της σωματικής ακεραιότητας για οποιονδήποτε.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=796900&lngDtrID=244

Καλύτερα να μην πας και σχολική εκδρομή (αν πηγαίνεις ακόμα σχολείο) ούτε να κάνεις μπάνιο σε πισίνα.

Δημοσ.
Χρειάζεται να επεξηγήσω τα τονισμένα σημεία ή γίνεται αντιληπτό ότι ο στρατός, σύμφωνα με την έρευνα που παραθέτεις, είναι ένας σημαντικός στρεσογόνος παράγοντας; Το αρνείται κανείς αυτό;

Εγώ! Το μόνο στρες ήταν αν και πότε θα πάρουμε καμιά άδεια. Κατα τα άλλα όλοι ντάγκλα...

Δημοσ.

Paredwse, Φυσικά και τα άτομα αυτά είχαν προδιάθεση...

Αλλά όσοι έχουν προδιάθεση φροντίζουν να αποφεύγουν το Stress με οποιονδήποτε τρόπο. Στον στρατό αυτό είναι πρακτικά αδύνατο γιατί πολύ απλά έχεις 24 ώρες έναν καραγκιόζη πάνω απο το κεφάλι σου.

Όσο για τα Links που παρέθεσες...αν δεν το έχεις καταλάβει...ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση...στο δημοκρατικότερο μέρος στον πλανήτη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει πραγματικη απειλή για την Ελλάδα...ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να αντιμετωπιστεί με τους λουφαδόρους ή βυσματίες που πάνε για 12 μήνες.

Αν πραγματικά υπάρχει απειλή λοιπόν, ένας λόγος παραπάνω να καταργηθεί αυτός ο άχρηστος στρατός και να επισπευθεί η συγκρότηση ενός επαγγελματικού, αξιόμαχου στρατού με συνεχή εκπαίδευση.

Όσο για κάποιους που λένε 3μηνη σκληρή εκπαίδευση....δεν πά να σε κάνουν και Ράμπο...και την καλύτερη εκπαίδευση στον κόσμο να έχεις, εαν ΔΕΝ θέλω να γίνω Ράμπο, ΔΕΝ θα γίνω ράμπο και άν θέλω να λουφάρω, θα λουφάρω. Συνεπώς θέλεις άτομα με κίνητρο...και οι κληρωτοί δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο, ίσα ίσα που έχουν πάρα πολλά κίνητρα να λουφάρουν.

Όσο για το Link που παρέθεσες....το να κάνει μπάνιο στην πισίνα ήταν επιλογή του...όπως και το να πάει εκδρομή ήταν επιλογή του...

Το να πάς στρατό ΔΕΝ είναι επιλογή σου...(λέμε τώρα).

Δημοσ.

μπες να ζησεις σε γυαλινο θολο καλυτερα γιατι δεν εισαι φτιαγμενος για τον πραγματικο

Δημοσ.

Μα δεν βλέπετε πως το ατομάκι αλλάζει τους "λόγους" για τους οποίους δεν πάει στρατό κάθε λίγο και λιγάκι?

Μία είναι τα λεφτά

Μία είναι οι στομαχικές διαταραχές

Μία είναι η "συνείδησή"

μία το ένα μία το άλλο. Ο λαός μας λέει "όποιος βαριέται να ζημώσει, 40 μέρες κοσκινίζει".

Πραγματικά τόσες @@ριές μαζεμένες δεν έχω διαβάσει στην ζωή μου....

Δημοσ.

Όσο για κάποιους που λένε 3μηνη σκληρή εκπαίδευση....δεν πά να σε κάνουν και Ράμπο...και την καλύτερη εκπαίδευση στον κόσμο να έχεις, εαν ΔΕΝ θέλω να γίνω Ράμπο, ΔΕΝ θα γίνω ράμπο και άν θέλω να λουφάρω, θα λουφάρω. Συνεπώς θέλεις άτομα με κίνητρο...και οι κληρωτοί δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο, ίσα ίσα που έχουν πάρα πολλά κίνητρα να λουφάρουν.

Με την ίδια ακριβώς λογική λοιπόν να καταργήσουμε και την υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπεύδευση που ισχύει τώρα, γιατί ακριβώς με την ίδια λογική αν κάποιος δεν θέλει να μάθει να γράφει και να διαβάζει, δεν θα μάθει όσο και αν το θέλει ο δάσκαλος/καθηγητής του. Καταλαβαίνεις οτι αυτό είναι πολύ αστείο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Paredwse, Φυσικά και τα άτομα αυτά είχαν προδιάθεση...

Αλλά όσοι έχουν προδιάθεση φροντίζουν να αποφεύγουν το Stress με οποιονδήποτε τρόπο. Στον στρατό αυτό είναι πρακτικά αδύνατο γιατί πολύ απλά έχεις 24 ώρες έναν καραγκιόζη πάνω απο το κεφάλι σου.

Δεν έχεις πάει στρατό, είναι λογικό να ακούς 2-3 πράγματα και να νομίζεις ότι μέσα στα στρατόπεδα οι μόνιμοι είναι κάτι τρικέφαλα τέρατα με τεράστια νύχια οι οποίοι το μόνο που επιζητούν είναι να σου πιουν το αίμα.

Δεν είναι έτσι - έτσι είναι μόνο οι "παλιοί"... :P

Και δεν γράφω για τώρα, όπου σε πολλές μονάδες είναι πλέον κολλέγιο (κυριολεκτικά!), μιλάω για πριν από 15 χρόνια, όταν υπηρέτησα τη δική μου θητεία στο Πεζικό. Μια χαρά τα πέρασα και ούτε βύσμα ήμουν ούτε τίποτα. Γιατί αν ήμουν βύσμα δεν θα υπηρετούσα το σύνολο της θητείας μου στη Λήμνο (απ' όπου και απολύθηκα).

Όπως σε κάθε μικρόκοσμο, υπάρχουν οι βλάκες με εξουσία, υπάρχουν οι κανονικοί άνθρωποι, υπάρχουν λίγο απ' όλα. Τον ίδιο καραγκιόζη που μπορεί να έχεις στο στρατό, μπορεί να τον έχεις και στη δουλειά. Επαναλαμβάνω λοιπόν, τι προτείνεις, να μην εργαζόμαστε γιατί μερικοί από εμάς μπορεί να αγχωθούμε παραπάνω;

Όσο για τα Links που παρέθεσες...αν δεν το έχεις καταλάβει...ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση...στο δημοκρατικότερο μέρος στον πλανήτη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει πραγματικη απειλή για την Ελλάδα...ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να αντιμετωπιστεί με τους λουφαδόρους ή βυσματίες που πάνε για 12 μήνες.

1. Εσύ δεν έγραψες πριν οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη επηρεάζει και θα έπρεπε να επηρεάζει την Ελλάδα.; Τι σχέση έχει τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση; Οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη δεν ήθελες; Τώρα τη θυμήθηκες την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή θεωρείς, αφελώς, ότι η ΕΕ είναι μέσα σε μία φούσκα η οποία υπερίπταται του λοιπού πλανήτη και δεν την επηρεάζουν τα ενεργειακά προβλήματα της Ρωσίας ή η διαμάχη για τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής;

2. Αφού καμία απειλή δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με όσους πάνε για 12 μήνες κι αφού είσαι τόσο λάβρος ενάντια στους λουφαδόρους και τους βυσματίες (κατ' εσέ όποιος πάει στρατό ανήκει μόνο σε μία εκ των δύο αυτών κατηγοριών;), πες μας εσύ τι προτείνεις; Την αύξηση της θητείας;

Όσο για το Link που παρέθεσες....το να κάνει μπάνιο στην πισίνα ήταν επιλογή του...όπως και το να πάει εκδρομή ήταν επιλογή του...

Το να πάς στρατό ΔΕΝ είναι επιλογή σου...(λέμε τώρα).

Δεν με κατάλαβες: το να αυτοκτονήσεις στη σκοπιά, στο θάλαμο, στις τουαλέτες, οπουδήποτε, ΕΙΝΑΙ επιλογή σου.

Δημοσ.

ZAKKWYLDE, κατανοώ το άγχος σου για τη θητεία που θα πρέπει να εκπληρώσεις στο στρατό, αλλά κάπου έχεις ξεφύγει.

Έχεις θήξει πάμπολλα θέματα, όλα σε ένα αχταρμά με κύριο χαρακτηριστικό το άγχος σου για τους 12 μήνες που θα κάνεις μακριά από τους δικούς σου.

Πρώτα από όλα, το να πάς στρατό είναι υποχρέωσή σου και καθήκον σου απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάς και μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να τους προστατεύσεις.

Δεν θα πολεμήσεις για χωράφια, σπίτια, λεφτά και λοιπές υλικές βλακείες. Ίσως να πολεμήσεις και για αυτά, αλλά κυρίως θα πολεμήσεις για τη μητέρα σου, την αδελφή σου, τη κοπέλα/γυναίκα σου. Εκτός και αν είσαι οκ να τις βιάσουν/σκοτώσουν οι οποιοιδήποτε εισβολείς, αφού πρώτα βιάσουν/σκοτώσουν εσένα.

Δεν είμαστε Αμερική εδω πέρα να έχουμε την οικονομική ευχαίρεια ή το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να έχουμε 100% εθελοντικό/μισθοφορικό στρατό.

10 εκατομμύρια είμαστε και αυτά με το ζόρι. Υπάρχουν υπηρεσίες που πρέπει να βγούν και κάποιοι πρέπει να υπάρχουν πάντα να τις κάνουν. Εφόσον τα λεφτά και το ανθρώπινο δυναμικό δεν μας φτάνουν, οι υπηρεσίες καλύπτονται από τον φαντάρο, ο οποίος καλείται υποχρεωτικά να υπηρετήσει τη πατρίδα του.

Αντί να χαίρεσαι που θα υπηρετήσεις μόλις 12 μήνες, κάθεσαι και κλαίγεσαι με χίλια μύρια χαζοεπειχηρήματα.

Για έλα εδώ κατα Κύπρο μεριά να δείς τη γλύκα. 25 μήνες θητεία είναι εδώ πέρα και είσαι ενεργός φαντάρος μέχρι τα 57 σου. 4 φορές το χρόνο επιστρέφεις πίσω στο στρατό για 2-ήμερες, 3-ήμερες ασκήσεις.

Παράλληλα οι κοπέλες, μόλις τελειώσουν το λύκειο, για 2 χρόνια 2 φορές την εβδομάδα υπηρετούν και αυτές μαθαίνοντας από τα πιό βασικά (στήσιμο αντίσκηνων, επιδέσμους, χορήγηση φαρμάκων) μέχρι και τα πιό πολύπλοκα (χρήση απεινηδωτή). Και οι απουσίες τιμωρούνται με στρατοδικείο.

Αυτά τα πράγματα είναι απαραίτητα και είναι αναλόγως της οικονομικής κατάστασης και του πληθυσμού μίας χώρας, ώστε να μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε την ψευδαίσθηση της ελευθερίας που έχουμε.

Κάνε κουράγιο και υπομονή, 12 μήνες είναι και θα περάσουν.

Δημοσ.

Μέσα σε 48 ώρες υπήρξαν 3 περιστατικά με γαστρεντερίτιδες μαθητών που είχαν πάει σε σχολικές εκδρομές, οι 2 περιπτώσεις σττα Τρίκαλα.

Οπότε εγώ θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει. Εναλλακτικές:

1. Να καταργηθούν οι σχολικές εκδρομές.

2. Να καταρτηθεί το σχολείο.

3. Να καταργηθούν τα Τρίκαλα.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα, το να πάς στρατό είναι υποχρέωσή σου και καθήκον σου απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάς και μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να τους προστατεύσεις.

Φίλε δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο, αλλά εδώ στο Ελλάντα (λέγε με και Μπανανία) το μόνο που δε μαθαίνεις στο στρατό είναι να πολεμάς.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μέσα σε 48 ώρες υπήρξαν 3 περιστατικά με γαστρεντερίτιδες μαθητών που είχαν πάει σε σχολικές εκδρομές, οι 2 περιπτώσεις σττα Τρίκαλα.

Οπότε εγώ θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει. Εναλλακτικές:

1. Να καταργηθούν οι σχολικές εκδρομές.

2. Να καταρτηθεί το σχολείο.

3. Να καταργηθούν τα Τρίκαλα.

Όχι τα Τρίκαλα (αν και δεν έχω καμία σχέση) γιατί μόνο οι 2 εκ των τριών περιπτώσεων έγινε στα Τρίκαλα.

Προσωπικά θα έβρισκα μία εναλλακτική 3η επιλογή: να καταργηθούν οι μαθητές.

Δημοσ.
Φίλε δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο, αλλά εδώ στο Ελλάντα (λέγε με και Μπανανία) το μόνο που δε μαθαίνεις στο στρατό είναι να πολεμάς.

Tί σχέση έχει η ποιότητα του στρατού με την αναγκαιότητα του στρατού?

Άλλο να θές καλύτερο στρατό και άλλο να μήν θές καθόλου.

Επειδή λοιπόν εσύ δεν έμαθες/δεν σου έμαθαν να πολεμάς, προτιμάς να μήν υπάρχει καθόλου στρατός?

τους ειδα και στην κυπρο. κατεβαζουν εμας για να νοιωθουν ασφαλης και μας βριζουν και απο πανω. ασε μην ανοιξω το στομα μου.

Οι προσωπικές σου εμπειρίες δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο. Αντίθετα, τέτοιες γενικεύσεις είναι το λιγότερο άστοχες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...