Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η θητεία στη Γερμανία, δεν έχει καμία σχέση με τη θητεία στην Ελλάδα. Υπάρχει στην αρχή μία περίοδος εκπαίδευσης και μετά γίνεσαι δημόσιος υπάλληλος αν αποφασίσεις να υπηρετήσεις στα στρατά, αλλιώς στην εναλλακτική ούτε που πας ποτέ σε στρατόπεδο. Σε κάθε περίπτωση έχεις μισθό περίπου 800 ευρώ.

Και όταν λέω δημόσιος υπάλληλος, πας στις 6.30 και 15.00 γυρίζεις σπίτι σου, εκτός και αν έχεις υπηρεσία ή μένεις μακρυά.

Αυτά τα λίγα για την θητεία στη γερμανία...

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ολοι οι στρατοί του κόσμου γίνονται καθαρά επαγγελματικοί εκτός απο το Yunanistan.

Έπεσε το σχετικό Notify. Απλώς στην επόμενη που ο οποιοσδήποτε τουρκόσπορος αποκαλέσει τη χώρα μου έτσι πάω για διακοπές 2 βδομάδων+.

Δημοσ.
Το λέω υποχρεωτική θητεία. Όπως υποχρεωτική είναι και σε κάτι άλλες χώρες επιπέδου "Γιουνανιστάν" όπως η Σουηδία και η Νορβηγία. Τριτοκοσμικές, τελείως.

Eπειδη λες οτι απαντας σε χονδροειδης ανακριβειες να σε πληροφορησω οτι αυτα που λες ειναι ακομη μεγαλυτερες ανακριβειες.Σε λιγο θα ισχυριστεις οτι εχουνε υποχρεωτικη θητεια και στην Αμερικη αλλα ειναι υπο αναστολη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση; Ή θα αρχίσουμε να συζητάμε για το αν δίνουν εναλλακτική επιλογή;

Πάντως, αν έχεις κάποια πηγή που να αποδεικνύει ότι δεν ισχύει αυτό που γράφω (και ανέφερα ότι χρησιμοποιώ ως πηγή τη wikipedia) να μας την δώσεις, να την αξιολογήσουμε και ευχαρίστως να ανακαλέσω.

Τώρα, το τι υποψιάζεσαι ότι θα ισχυριστώ μελλοντικά φαντάζομαι ότι ξέρεις τι αξία έχει για μένα, ε;

Δημοσ.

Μπορουσες ν'αναφερεις την Φιλανδια για παραδειγμα που παροτι εχει οριο στα 28-29 χρονια ειναι πολυ αυστηροι στο θεμα.Νορβηγια και Σουηδια δεν εχουν απλα εναλλακτικη θητεια , ο στρατος τους βασιζεται στον εθελοντισμο ουσιαστικα.Στη ουσια κρατανε τον θεσμο ως δικαιωμα για να εχουν την δυνατοτητα ν'αντλουν μονιμο προσωπικο.Φυσικα ετσι υπαρχει η δυνατοτητα αν οι συνθηκες το επιβαλλουν να κανουν επιστρατευση, οπως συμβαινει και στην Αμερικη με την <<υποχρεωτικη>> δηλωση ολων των αντρων πανω απο 18 χρονων στο αντιστοιχο μητρωο αρρενων που εχουνε εκει.Ακομη και η Γερμανια που ανεφερες πριν με οριο στρατευσης τα 25 ή τα 28 και χιλιες δυο δυνατοτητες ν'απαλλαγεις ή να παιρνεις αναβολες βγαλε μονος σου συμπερασμα κατα ποσο εχει υποχρεωτικη θητεια.Εναν προβληματισμο που θα δεχομουν απο σενα ειναι το κατα ποσο αυτη η νοοτροπια του εθελοντισμου θα μπορουσε να λειτουργησει στην Ελλαδα, απο κει και περα καθε αλλη ,εστω και αφηρημενη, συγκριση με αυτες τις χωρες στο θεμα αυτο ειναι ατυχης.Και επειδη δεν εχω καμια πηγη που να μπορει ν'αποδειξει μεσω snoobus ponens την snoob-συνεκτικοτητα των ισχυρισμων μου σου προτεινω να τους παρεις τηλεφωνο να τους ρωτησεις για να μην εχεις αμφιβολιες :P .Αμα θελεις να ψαξω για τηλεφωνα υπουργειων και υπηρεσιων πες μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τόσα λόγια για να μου πεις τι; Ότι στις χώρες αυτές ισχύει ο θεσμός της υποχρεωτικής στράτευσης αλλά δεν τον διαχειρίζονται όπως η Ελλάδα;

Τρομερό, μου άνοιξες τα μάτια. Εγώ, δυστυχώς, άλλο λέω και άλλο σε ρώτησα: αυτό που λέω είναι ότι ο θεσμός υφίσταται (όπως και σε Δανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Φινλανδία). Μπορείς να μου πεις πού έγκειται η κραυγαλέα ανακρίβεια;

Κραυγαλέα ανακρίβεια θα ήταν αν ισχυριζόμουν ότι διαχειρίζονται το θεσμό με τον ίδιο τρόπο που το πράττει η Ελλάδα.

Επειδή, λοιπόν, πηγή που να ανατρέπει αυτό που λέω όχι μόνο δε δίνεις, αλλά για λόγους νηπιακού εντυπωσιασμού προσφέρεσαι να βρεις τηλέφωνα υπουργείων, πήγαινε βρες και έλα να μου πεις τι σου είπαν.

Δημοσ.

Αυτο που δεν εχεις καταλαβει μεχρι τωρα ειναι οτι καποιοι προσπαθουν να κανουν συζητηση επι της ουσιας ενω εσυ παραδεχεσαι απο πανω οτι μιλας περι ανεμων και υδατων, σχεδον καθε χωρα την πλανητη μπορει να επιβαλλει για πρωτη φορα ή να επαναφερει την στρατιωτικη θητεια.Αυτο μας λες δηλαδη.Εχεις και ενα υφος που μου προκαλει αποστροφη απο παλιοτερα γι'αυτο και η ειρωνεια μου.Εγω τα ξερω παρτους εσυ τηλεφωνο αν σ'ενδιαφερει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Α, έχεις προηγούμενα μαζί μου. Οκ, ξιδάκι.

Επί της ουσίας (τρόπος του λέγειν) της "απάντησής" σου, εγώ δε μιλάω για καμία χώρα που μπορεί να επιβάλλει για πρώτη φορά ή να επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία. Μιλάω για χώρες οι οποίες επίσημα έχουν καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης (εφαρμόσιμο σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το θέμα του σχολίου μου) και άλλες που δεν εφαρμόζουν καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης.

Α, κάτι τελευταίο: αφού τα ξέρεις αυτά (χωρίς πηγές, αλλά τα ξέρεις, οκ) να μην προσφέρεσαι να βρεις τηλέφωνα. Υπάρχει περίπτωση αυτός στον οποίο πετάς την εξυπνάδα να σου ζητήσει να το κάνεις.

Δημοσ.

Δεν μπορω να εχω προσωπικα με εναν αγνωστο αδερφε , εσυ κανεις συνεχεια προσωπικα σχολια για να συμπληρωσεις την επιχειρηματολογια σου.Δεν ζητησες τηλεφωνα αν δεν κανω λαθος, μου ζητησες να τους παρω εγω.Οτι και να λες οπως και να το λες, υποχρεωτικη θητεια δεν υπαρχει σε αυτες τις χωρες και δεν μιλας επι της ουσιας, τελος.

Δημοσ.

Στην Φινλανδία οι κληρωτοί αμοίβονται με 51 ? την ημέρα!!! Και απαλλαγή παίρνεις για λόγους του τύπου 'δεν μπορώ να αποχωρηστώ τον υπολογιστή μου'.

Αφήστε που οι συνθήκες είναι μέρα με τη νύχτα. Σκοπιές με κάμερες, εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν τα καλύτερα ξενοδοχεία, και φυσικά δεν ισχύουν οι ελεινοί άγραφοι νόμοι που ισχύουν εδώ.

Παρεπιπτόντως...στην Αμερική η υποχρεωτική στράτευση είναι Αντι-Συνταγματική!

Αυτό για όσους μιλάνε για εγκληματίες και Hitler και χαζούς αμερικάνους κτλ.

Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν εχει ξεκαθαριστει ακομη η αντισυνταγματικοτητα στην Αμερικη.Καποιες υποθεσεις ειχαν απορριφθει παλιοτερα.Μπορει να ειμαι outdated σε αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Παρεπιπτόντως...στην Αμερική η υποχρεωτική στράτευση είναι Αντι-Συνταγματική!

Αυτό για όσους μιλάνε για εγκληματίες και Hitler και χαζούς αμερικάνους κτλ.

Μπορείς να μου πεις ακριβώς σε ποιό άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ θεωρείς ότι αντίκειται η υποχρεωτική στράτευση; :-|

Για να μαθαίνουμε κι εμείς δηλαδή...

Δημοσ.
Μπορείς να μου πεις ακριβώς σε ποιό άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ θεωρείς ότι αντίκειται η υποχρεωτική στράτευση; :-|

Για να μαθαίνουμε κι εμείς δηλαδή...

Υπάρχει το 2nd Αmmendment απο τη μία το οποίο υποστηρίζετι το δικαίωμα των πολιτών να φέρουν όπλα κτλ.

Δεν θυμάμαι ποιό είναι αυτό που μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και λέει ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να γίνει μέλος οποιασδήποτε οργάνωσης παρά τη θέλησή του.

Τέλος πάντων το ένα αντικρούει το άλλο.

Όσο για την Πρώη Γιουγκοσλαβία, μόνο Κροατία, Σερβία διατηρούν τον θεσμό της θητείας...και σιγά σιγά πάει πρός τον καθαρά επαγγελματικό στρατό...κατι που δεν βλέπω να γίνεται σύντομα εδώ.

Δημοσ.
Όσο για την Πρώη Γιουγκοσλαβία, μόνο Κροατία, Σερβία διατηρούν τον θεσμό της θητείας

Τα δυο κύρια κράτη δλδ. Και έχεις τα μούτρα να βάζεις το "μόνο"

Α ρε Γιώργαρε έφυγες νωρίς....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...