antreaslam Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1ον) τις ίδιες πιθανότητες που δίνω (ΑΝ ήταν επιλογή μου),να πολεμήσω για τον έλληνα 1980 , δίνω να πολεμήσω για τον γερμανό 1980! πατρίδα μου είναι εκεί που είναι οι γνωστοί μου,οι φίλοι μου,εκεί που μένω,η κατοικία μου. 2ον) πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη ομαδοποίησης κάτω από ένα σύμβολο,από έναν θεό...αν οτ καλόσκεφτείς, σε λαούς ελαφρώς αμόρφωτους,με όχι υψηλό βιοτικό επιπεδο, τα σύμβολα κ οι θρησκείες έχουν ξεχωριστή θέση. αυτήν ακριβώς τη θέση,έχει κατα τύχη,η θρησκεία κ η σημαία κ στην ελλαδα 3ον)το ενστικτο μου,λέει να πηδήξω αυτή τη στιγμη τη θεογκόμενα συνάδελφο μου,αλλά η παιδεια μου λέει να μην το κάνω αυτό.... 4ον)τα πιστεύω μου πάλι,λένε ότι σιχαίνομαι οποιαδήποτε πράξη βίας κ αφαίρεσης ζωής,και οι πεποιθήσεις μου είναι ότι αν θέλεις να ξεχρεώσεις τα χρέη σου απέναντι στη χώρα σου κ στην κοινωνία της οποίας είσαι μέλος, υπάρχουν 1001 τρόποι να οτ κάνεις επιτυχημένα (πιθανώς ο 1002 τρόπος να είναι να πας φαντάρος). 5ον)ο πόλεμος δεν είναι playmobil,δνε είναι κάστρα + πολιορκητές. απλή παρατήρηση anyway,σταματάω εδώ ,,,
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Είναι τυχαίο ότι στις Δημοκρατίες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας που σφάζονταν μεταξύ τους πρίν 7 χρόνια σήμερα όλες έχουν καταργήσει τη θητεία; Ανακριβές, Σερβία και Κροατία διατηρούν το θεσμό της θητείας, τουλάχιστον για την ώρα, όπως μπορεί ευκολότατα να διαπιστώσει κανείς από μια ματιά εδώ, ή μια ανάγνωση των εκτενέστερων άρθρων που υπάρχουν στη wikipedia. Αυτά ως προς το κατά πόσο σήμερα, έχουν καταργήσει όλες τη θητεία. To Μαυροβούνιο "κληρονόμησε" 4.500 άνδρες (συνολικός πληθυσμός 620.000, απογραφή 2003) και θα τους μειώσει στις 2500, εθελοντές όλους. Είναι καταφανές ακόμη και σε εκείνους που η μόνη τους επαφή με το στρατό είναι μέσα από τα FPS ότι με 4500 δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Χώρες όπως το Μαυροβούνιο (ή το Κουβέιτ) επαφίουν την εδαφική τους ακεραιότητα στις μεγάλες δυνάμεις. Το αυτό ισχύει και για τα Σκόπια, με ένοπλες δυνάμεις που αριθμούν 16.000 και κάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι ολοι οι στρατοί του κόσμου γίνονται καθαρά επαγγελματικοί εκτός απο το Yunanistan. Με αστήρικτες γενικεύσεις δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. Κι επειδή έχω σιχαθεί να ακούω για Γιουνανιστάν, δες εδώ τους υπανάπτυκτους Γερμανούς που έχουν επίσης υποχρεωτική στρατιωτική θητεία: "Germany's military, the Bundeswehr, is a defence force with Heer (Army), Marine (Navy), Luftwaffe (Air Force), Zentraler Sanitätsdienst (Central Medical Services) and Streitkräftebasis (Joint Service Support Command) branches. Military Service is compulsory for men at the age of 18, and conscripts serve nine-month tours of duty (conscientious objectors may instead opt for an equal length of Zivildienst (roughly translated as civilian service)"
1980 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1ον) τις ίδιες πιθανότητες που δίνω (ΑΝ ήταν επιλογή μου),να πολεμήσω για τον έλληνα 1980 , δίνω να πολεμήσω για τον γερμανό 1980!πατρίδα μου είναι εκεί που είναι οι γνωστοί μου,οι φίλοι μου,εκεί που μένω,η κατοικία μου. 2ον) πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη ομαδοποίησης κάτω από ένα σύμβολο,από έναν θεό...αν οτ καλόσκεφτείς, σε λαούς ελαφρώς αμόρφωτους,με όχι υψηλό βιοτικό επιπεδο, τα σύμβολα κ οι θρησκείες έχουν ξεχωριστή θέση. αυτήν ακριβώς τη θέση,έχει κατα τύχη,η θρησκεία κ η σημαία κ στην ελλαδα 3ον)το ενστικτο μου,λέει να πηδήξω αυτή τη στιγμη τη θεογκόμενα συνάδελφο μου,αλλά η παιδεια μου λέει να μην το κάνω αυτό.... 4ον)τα πιστεύω μου πάλι,λένε ότι σιχαίνομαι οποιαδήποτε πράξη βίας κ αφαίρεσης ζωής,και οι πεποιθήσεις μου είναι ότι αν θέλεις να ξεχρεώσεις τα χρέη σου απέναντι στη χώρα σου κ στην κοινωνία της οποίας είσαι μέλος, υπάρχουν 1001 τρόποι να οτ κάνεις επιτυχημένα (πιθανώς ο 1002 τρόπος να είναι να πας φαντάρος). 5ον)ο πόλεμος δεν είναι playmobil,δνε είναι κάστρα + πολιορκητές. απλή παρατήρηση anyway,σταματάω εδώ ,,, εγωκεντρισμος με λιγα λογια. δικαιωμα σου. τα πιστευω σου θα πανε περιπατο οταν απειλειτε η ζωη σου πιστεψε με. κανεις (λεμε τωρα) δεν γουσταρει την βια αλλη η βια υπαρχει μεσα σου αρκει να πυροδοτηθει. ο σταυρος ειναι οντως υποτιμητικος πανω στην σημαια. τεσπα και εγω το σταματαω εδω γιατι μιλαμε για αυτονοητα πραγματα και το κουραζουμε παρα πολυ.
antreaslam Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 εγωκεντρισμος με λιγα λογια. δικαιωμα σου. καθόλου! αν αξίζει να δώσω μάχη για κάτι, αυτό είναι για τα πρόσωπα που αγαπάω. Αν λοιπόν για να σιγουρέψω ότι θα είναι καλά,η μόνη λύση είναι η φυγή,τότε θα φύγω,ναι...κ το πολύ πολύ στο γυρισμό να γίνω ένας από τους πολιτικούς που τους δίνει σήμερα ο λαός 80%! κ σου ξαναμαναλέω,για άλλη μια φορά,πάλι,να στο επαναλάβω: τα χρέη προς την σημερινή κοινωνία,τα ξεπληρώνω,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,καθημερινά. και θα συνεχίσω να το κάνω.και να μάχομαι για μια καλύτερη κοινωνία! και να μη θεωρώ ουτοπισμό δικό μου,ένα κράτος με πολύ μικρες στρατιωτικές δαπάνες,και πολύ μεγάλες δαπάνες για την παιδεία,αλλά μλκια του κράτους που δεν το πράττει... όλα αυτά,δεν είναι εγωκεντρισμοί,αλλά μάχη για ένα καλύτερο αύριο στην επόμενη γενιά! αντίθετα. εγωισμός είναι οι απίθανοι χαρακτηρισμοί: δειλός,κλπ, ώστε να εξυψώσει κάποιος το εγώ του ,κ να φανεί ποιος είναι ο ήρωας της υπόθεσης! ΥΓ:έτσι κ αλλιώς,κινούμαστε σε 2 τελείως διαφορετικά μήκη κύματος! γιατί εσύ θα πολεμήσεις μόνο για την ελλάδα,εγώ δε θα (δε θα ήθελα) να πολεμήσω για κανέναν,αλλά σέβομαι περισσότερο τον έλληνα που ζει στην κούβα,και θα πολεμήσει όταν του κάνουν το ντου,παρά να γυρίσει εδώ κ να το πράξει! ΥΓ2:ειλικρινά,με φοβίζει πόσο εύκολα,εκστομίζονται (και)εδώ μεσα ατάκες,στο όνομα της βίας κ της επιθετικότητας. Ελπίζω να είναι μεγάλα λόγια κ τίποτα άλλο!
bandito Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 (conscientious objectors may instead opt for an equal length of Zivildienst (roughly translated as civilian service)" Οι γερμανοί που ήξερα εγώ , έκαναν κατι λιγότερο απο χρόνο σε νοσοκομείο. Ουτε σκοπιές, ούτε πίκρες, ούτε τιποτα. Επίσης καλύτερα να βοηθάς κάποιον που έχει ανάγκη παρα να ξεσκατίζεις την τουαλέτα του καραβανά, δεν νομίζεις;
KWSN_Men Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Συγκρίνεις την Ιατρική με...τον Στρατό...μάλιστα...ουδέν σχόλιο, ο νοών νοιείτω. Πραγματικά όμως είσαι επάξιος εκπρόσωπός του...γιατί όλα μα όλα σου τα επιχειρήματα στηρίζονται σε αυτό. Ο Α υποστηρίζει το Β Ο Α θεωρείται αμφιβόλου εγκυρότητας Άρα το Β είναι λάθος...ωραία λογική. Δεν έχει κάνει ποτέ ναρκωτικά, πως είσαι σίγουρος ότι θα σε σκοτώσουν. Δεν έζησες ποτέ στην Αιθιοπία πώς ξέρεις ότι εκεί κάτω καθημερινά πεθαίνουν, δεν έζησες ποτέ στο Αφγανιστάν πως ξέρεις ότι εκεί κακοποιούν της γυναίκες, δεν έζησες το ΄40, που ξέρεις ότι υπήρξε ο χίτλερ, το Άουσβιτς, το ολοκαύτωμα κτλ, δεν έζησες το '21...που το ξέρεις ότι υπήρξε ελληνική επανάσταση....Τέλος δεν έχεις φάει ποτέ σκατά, πώς ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσουν; Όλα αυτά απόρροια της λογικής σου. Πολύ ωραία όλα αυτά. Για πες μας λοιπόν, μια και εγώ κάνω λάθος και εσύ ξέρεις καλύτερα, εκτός από τις αιτήσεις, που αλλού στηρίζεις την υπόθεση ότι ο θεσμός των ΕΠΟΠ έχει πετύχει; Έτσι επειδή εγώ και στο Αφγανιστάν ήμουν, και το ολοκαύτωμα έζησα και τα σκατά έφαγα, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καναπέ σου. Οι οποίοιες είναι απλά για τα μάτια του κόσμου...διαβιβαστές που δεν έχουν πιάσει ποτέ ασυρμάτους, σκοπευτές που δεν έχουν μπεί ποτέ στο σκοπευτήριο και πολλά τέτοια ωραία. Για κάθε έναν από αυτούς που αναφέρεις μπορώ να σου παρουσιάσω 10 που έμαθαν την ειδινότητα τούς, είτε αυτή είναι αρματιστής, είτε αντι-αεροπόρος... Το ότι στην Ελλάδα το ποσοστό Φαντάρων είναι πάρα πολύ υψηλό σε σχέση με τον συνολικό πλυθησμό...το οποίο δεν θα ήταν πρόβλημα αν ήμασταν Ελβετία. Αυτοί που είναι εκεί μέσα όμως, δεν μπορούν να συμβάλουν στο ΑΕΠ...με δυσμενέστατες επιπτώσεις. Δηλαδή θα δεχόσουν να έχουμε στρατό μόνο αν ήμασταν λπούσια χώρα. Ή κάτι άλλο θέλει να πει ο ποιητής;
KWSN_Men Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 επίσης,παρέθεσε καμια 20αριά πηγές για προβλήματα με τις τροφές στο στρατό,και πέρασε στο χαλαρό κ αυτό! Επειδή όμως για εστιατόρια δεν ακούμε ποτέ τίποτα αλλά μόνο αν πάει κανένας Πούτιν, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι στον στρατό τρώμε χαλασμένα και στα εστιατόρια είναι όλα καλά. Να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι αν τα εστιατόρια ήταν τόσο προσεκτικά όσο ο στρατός (που θρέφει και κάμποσες χιλιάδες άτομα κάθε μέρα για να μην ξεχνιόμαστε) τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη δημόσια υγεία. Και επέτρεψέ μου να πιστεύω από αυτά που έχω δει, ότι πιο συχνά κάνει μαλακίες με το φαΐ το κωλοφάνταρο που βάλανε για μάγειρας παρά ο Ε.Σ. kwsn,τώρα,που κουνάμε υποτίθεται τον κώλο μας,κ συμμετέχουμε στο πανηγύρι του στρατού,θεωρείς ότι είμαστε πραγματικά χρήσιμοι στον ΕΣ???θα επανέλθω αργότερα για λοιπά σχόλια(δεν είναι απειλή αυτό!!!!!)!!!!! Ναι.
antreaslam Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 απλά από περιέργεια,γιατί? έκανα πιο πάνω,την "ανάλυσή" μου γιατί ένας μισθοφόρος είναι απείρως πιο χρήσιμος για τον ΕΣ,από ότι εγώ,χωρίς συγχρόνως να είναι ακριβότερος....
KWSN_Men Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 pc_admin,ενώ εσύ πιστεύεις,ότι από τους 100 που συμμετέχουμε σε αυτή τη συζήτηση,από τους οποίους οι 98 έχουν πάει φαντάροι ήδη,ο ένας δήλωσε οτι δε θα πάει κ 1 έχει αναβολή, όταν δουν τα σκούρα,τι θα κάνουν?αν πχ,ΠΡΙΝ αρχίσει ο πόλεμος,δωθεί στους 100 αυτούς η δυνατότητα να φύγουν με τις οικογενειες τους(υποθετικά),νομίζεις ότι θα μεινουν πανω από 10 να πολεμήσουν? ή αν κατα τη διάρκεια του πολέμου βρουν τα σκούρα όπως εσύ λες,νομίζεις ότι πάνω από 10 δεν θα την ...πουλέψουν αν μπορούν κ τα καταφέρουν? ποια λοιπόν η διαφορά με τους μισθοφόρους?ότι εμείς οι 100,είμαστε 1000% λιγότερο κατηρτησμένοι κ εκπαιδευμενοι από αυτούς! τι σημαίνει έλληνας?είναι αυτός που ανήκει στο κράτος με την μπλε - ασπρη σημαία κ το σταυρό?γιατί τότε,δεν είμαστε απόγονοι των μη ορθοδόξων προγόνων μας,που μεγαλούργησαν,κ έκαναν τους έλληνες να υπερηφανεύονται για την αρχαία ιστορία τους. επίσης,έλληνας ήταν κ ο σφαγέας μ.αλεξανδρος,καθώς κ οι προ-παππούδες μας που πριν την καταστροφή στη μ.ασία, είχαν κοντέψει να φτάσουν μέχρι την...κινα, σκοτώνοντας κ λεηλατώντας ότι έβρισκαν μπροστά τους! για ποιο λόγο είπαμε πρέπει να ειμαι υπερήφανος για αυτά τα κατορθώματα? ΥΓ:ρε γαμώτο,οι εποχές αλλάζουν! η χώρα μας έχει 10000 προβλήματα,κ εθελοτυφλεί,δίνοντας τόσο σημαντικά κονδύλια σε μια τόσο στρεβλή οργάνωση όπως ο στρατός! αλλά βέβαια,έτσι διατηρεί κ μια πολύ καλή πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους.... ΥΓ2:στο κάτω κάτω,φτιάξε μια τόσο υψηλων ιδανικών παιδεία, που να μην χρειάζεται καν το "υποχρεωτικό",αλλά με μισθοφόρους,κ με όσους καταταγούν εθελοντικά,να είσαι οκ... ΥΓ3:το ξαναείπα...ΧΡΕΟΣ προς την κοινωνία,έχω,κ μάλιστα μεγάλο! αλλά είπα και τους τρόπους που σκοπεύω κ ελπίζω να το ξεχρεώσω.... 1. Επειδή υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που μπορούν άνετα να την κάνουν με ένα τηλεφώνημα (όπως εγώ) μπορώ να σου πω ότι δεν είναι σίγουρα έτσι τα πράγματα. 2. Επειδή ο παππούς μου ήταν στην μικρασιατική εκστρατεία, μπορώ να σου πω ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζεις. 3. Έχουμε γείτονα μία χώρα η οποία έχει κάνει μία εισβολή και κρατιέται με νύχια και με δόντια να μην κάνει μια άλλη. Μία χώρα που είναι στρατοκρατούμενη, με την τάση να εξωτερικεύει τα εσωτερικά της προβλήματα. Μια χώρα που ούτε η διεθνής κατακραυγή την αφορά, ούτε ο θάνατος των πολιτών της. Αυτή η χώρα λοιπόν, εφόσον δει οφέλη από μια εισβολή μεγαλύτερα από τις ζημίες, δε θα την κάνει. Αν ειλικρινά το πιστεύεις αυτό, βγες και κάνε πορεία για τη μείωση των εξοπλισμών. Εγώ δεν πρόκειται πάντως. 4. Σε όλες τις χώρες που διατηρούν εθελοντικό στρατό, οι εθελοντές προέρχονται από τις χαμηλότερες κοινωνικά και μορφωτικά ομάδες του πληθυσμού. Όπως συμβαίνει και με τους ΕΠΟΠ στην Ελλάδα. απλά από περιέργεια,γιατί? έκανα πιο πάνω,την "ανάλυσή" μου γιατί ένας μισθοφόρος είναι απείρως πιο χρήσιμος για τον ΕΣ,από ότι εγώ,χωρίς συγχρόνως να είναι ακριβότερος.... Αν ο μισθφόρος είναι ο ΕΠΟΠ των 800 ευρώ και του φραπέ, τότε ναι και πιο ακριβός και λιγότερο χρήσιμος. Γιατί η πλειοψηφία των ΕΠΟΠ είναι γτπ και χειρότεροι από τα κωλοφάνταρα.
antreaslam Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1. Επειδή υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που μπορούν άνετα να την κάνουν με ένα τηλεφώνημα (όπως εγώ) μπορώ να σου πω ότι δεν είναι σίγουρα έτσι τα πράγματα. μια που εσένα δε σε βλέπω να την κάνεις,δε μου δίνεις εμένα αυτούς τους ριθμούς?just in casE!!!!! (joking)! ρε φίλε,μου λες,δεν είναι σίγουρα έτσι,αλλά δε μου παρουσιάζεις άλλη εκδοχή,άλλο ενδεχόμενο... 2. Επειδή ο παππούς μου ήταν στην μικρασιατική εκστρατεία, μπορώ να σου πω ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζεις. δεν έχω προσωπικές εμπειριες,ούτε μαρτυρίες ανθρωπων κατά πρόσωπο. αλλά τουλάχιστον , ακόμα κ το βιβλιο της δέσμης,παραδεχόταν τις σφαγές αυτές (παραπομπές,πως οι έλληνες έβαζαν στοιχήματα για το ποιος έχει περισσότερες ρώγες γυναικών στο κομπολόι του,κλπ),ενώ το ίδιο έχω διαβάσει από πολλούς ιστορικούς! ξεκινώντας δε από το γεγονός ότι πήγαμε να πάρουμε πίσω τα παράλια (δεν ξέρω αν είναι ελληνικα ή όχι,αλλά για τη ροή της συζητησης,να δεχθώ ότι είνια),κ φτάσαμε στο εσκι σεχιρ-αφιον καρα χισαρ,δεν είναι λίγο...too much,λίγο επεκτατική πολιτική? 3. Έχουμε γείτονα μία χώρα η οποία έχει κάνει μία εισβολή και κρατιέται με νύχια και με δόντια να μην κάνει μια άλλη. Μία χώρα που είναι στρατοκρατούμενη, με την τάση να εξωτερικεύει τα εσωτερικά της προβλήματα. στη 2η σου πρόταση συμφωνούμε,στην 1η όμως,δεν δείχνει κάτι τέτοιο.αντίθετα, τώρα πια έχει κ το φόβο της εε,ενώ κ οι αμερικανοί,για δικούς τους λόγους,τους δημιουργούν ΄ρήγματα με τους κούρδους κ το κράτος τους. επίσης,θεωρώ ότι πολιτικά αποκλείεται να της επιτραπεί κάτι τέτοιο όσο είναι εκτός εε, κ αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο όταν μπει εντός! Μια χώρα που ούτε η διεθνής κατακραυγή την αφορά, ούτε ο θάνατος των πολιτών της. το 2ο δεν νοιάζει ούτε τη δική μας χώρα,αλλιώς κάποιος θα είχε συγκινηθεί από τους 10 θανάτους κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων. όσο για το 1ο,μην ξεχνας ότι όλη η ευρώπη γελάει μαζί μας με την γκάφα του αλογοσκουφη,και τα χρήματα που θα χαθούν,καθώς κ με την απόκαλυψη ότι η νυν κυβέρνηση αποκάλυψε την απάτη της προηγούμενης για την είσοδο στην εε... Αυτή η χώρα λοιπόν, εφόσον δει οφέλη από μια εισβολή μεγαλύτερα από τις ζημίες, δε θα την κάνει. το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν οφέλη,γιατί κανέναν δε συμφέρει να επικρατήσει ΜΙΑ χώρα στην περιοχή αυτή,αφού μια χαρά ελέγχουν την κατάσταση όσο υπάρχουν κ οι 2... Αν ειλικρινά το πιστεύεις αυτό, βγες και κάνε πορεία για τη μείωση των εξοπλισμών. Εγώ δεν πρόκειται πάντως. μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο...βλέπεις,με τους τούρκους ΜΠΟΡΕΙ να γίνει ΚΑΠΟΤΕ πολεμος,(ισως,μπορεί,εαν,εφόσον,κλπ),ενώ η παιδεία ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ,και θα συνεχίσει να υπάρχει. Συγχρόνως,αν πράγματι μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε το "έργο" των προγόνων μας,αυτό δεν είναι το στρατιωτικο κομμάτι,αλλά το κομμάτι της παιδείας ...Γιαυτά έγινε η ελλάδα γνωστή... 4. Σε όλες τις χώρες που διατηρούν εθελοντικό στρατό, οι εθελοντές προέρχονται από τις χαμηλότερες κοινωνικά και μορφωτικά ομάδες του πληθυσμού. Όπως συμβαίνει και με τους ΕΠΟΠ στην Ελλάδα. συμφωνώ απόλυτα! Αν ο μισθφόρος είναι ο ΕΠΟΠ των 800 ευρώ και του φραπέ, τότε ναι και πιο ακριβός και λιγότερο χρήσιμος. Γιατί η πλειοψηφία των ΕΠΟΠ είναι γτπ και χειρότεροι από τα κωλοφάνταρα. φάουλ εδώ! δε θα μπορεί να είναι του φραπέ,γιατί ο Χ λοχαγός,δε θα διατάζει πια εσένα,αλλά τον εποπ! ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ τον οπλίτη δηλαδή,σε σκοπιές,σε αγγαρείες,στα πάντα!
KWSN_Men Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 μια που εσένα δε σε βλέπω να την κάνεις,δε μου δίνεις εμένα αυτούς τους ριθμούς?just in casE!!!!! (joking)!ρε φίλε,μου λες,δεν είναι σίγουρα έτσι,αλλά δε μου παρουσιάζεις άλλη εκδοχή,άλλο ενδεχόμενο... Το άλλο ενδεχόμενο είναι ότι when the shit hits the fan, πολλοί θα είναι αυτοί που δε θα την κάνουν. Όσο για τον αριθμό, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, και στο Χ.Ο. τον βρίσκεις. Πρεσβεία είναι. δεν έχω προσωπικές εμπειριες,ούτε μαρτυρίες ανθρωπων κατά πρόσωπο. αλλά τουλάχιστον , ακόμα κ το βιβλιο της δέσμης,παραδεχόταν τις σφαγές αυτές (παραπομπές,πως οι έλληνες έβαζαν στοιχήματα για το ποιος έχει περισσότερες ρώγες γυναικών στο κομπολόι του,κλπ),ενώ το ίδιο έχω διαβάσει από πολλούς ιστορικούς! ξεκινώντας δε από το γεγονός ότι πήγαμε να πάρουμε πίσω τα παράλια (δεν ξέρω αν είναι ελληνικα ή όχι,αλλά για τη ροή της συζητησης,να δεχθώ ότι είνια),κ φτάσαμε στο εσκι σεχιρ-αφιον καρα χισαρ,δεν είναι λίγο...too much,λίγο επεκτατική πολιτική? Ναι ρε συ, αλλά έγινε επεκτατικός πόλεμος γιατί κάποιος ήθελε να βγάλει φωτογραφίες καβάλα στο άλογο μέσα στην Άγκυρα. Για τις ασχήμιες, σίγουρα έγιναν και πολλές, αλλά ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Όσο πιο οργανωμένη ήταν η μονάδα, τόσο λιγότερα γίνονταν. Και ο παππούς μου, αν και δεν είπε ποτέ πόσους σκότωσε, ορκίζονταν ότι δεν άγκιξε ποτέ άμαχο, όπως και κανένας άλλος που ήξερε 'γιατί ο λοχαγός θα μας έκοβε πρώτα τα αυτιά και μετά τα χέρια'. Και στην τελική, δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της συζήτησής μας, ακόμα και αποικιοκρατικός να ήταν ο πόλεμος. στη 2η σου πρόταση συμφωνούμε,στην 1η όμως,δεν δείχνει κάτι τέτοιο.αντίθετα, τώρα πια έχει κ το φόβο της εε,ενώ κ οι αμερικανοί,για δικούς τους λόγους,τους δημιουργούν ΄ρήγματα με τους κούρδους κ το κράτος τους. επίσης,θεωρώ ότι πολιτικά αποκλείεται να της επιτραπεί κάτι τέτοιο όσο είναι εκτός εε, κ αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο όταν μπει εντός! Η Τουρκία φοβάται την Ε.Ε.; Ανέκδοτο είναι αυτό; Ίσα ίσα, έχουν καταλάβει ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπουν στην Ε.Ε. και την γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αν κάτι κρατάει την Τουρκία από το να μπει στο Ιράκ είναι οι Αμερικάνοι και μόνο. το 2ο δεν νοιάζει ούτε τη δική μας χώρα,αλλιώς κάποιος θα είχε συγκινηθεί από τους 10 θανάτους κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων.όσο για το 1ο,μην ξεχνας ότι όλη η ευρώπη γελάει μαζί μας με την γκάφα του αλογοσκουφη,και τα χρήματα που θα χαθούν,καθώς κ με την απόκαλυψη ότι η νυν κυβέρνηση αποκάλυψε την απάτη της προηγούμενης για την είσοδο στην εε... Καλά ρε συ τώρα, για να μου δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα μου παρομοιάζεις το ανέκδοτο δημοκρατίας που έχουμε εμείς με μια χώρα την οποία κυβερνάει ο στρατός, η διαφορετική γνώμη σημαίνει φυλάκιση ή θάνατο από παραστρατιωτικούς; Συγκρίνεις οικονομικά παιχνίδια κυβερνήσεων με γενοκτονίες; Να είμαστε και λίγο σοβαροί ρε Αντρέα. το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν οφέλη,γιατί κανέναν δε συμφέρει να επικρατήσει ΜΙΑ χώρα στην περιοχή αυτή,αφού μια χαρά ελέγχουν την κατάσταση όσο υπάρχουν κ οι 2... Την Τουρκία μια χαρά τη συμφέρει. Και αν κάποια στιγμή οι Αμερικάνοι κρίνουν ότι τους συμφέρει να δώσουν το πράσινο φως (σε αντίτιμο ενός Κουρδικού κράτους ίσως, δε θα διστάσουν καθόλου. μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο...βλέπεις,με τους τούρκους ΜΠΟΡΕΙ να γίνει ΚΑΠΟΤΕ πολεμος,(ισως,μπορεί,εαν,εφόσον,κλπ),ενώ η παιδεία ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ,και θα συνεχίσει να υπάρχει. Συγχρόνως,αν πράγματι μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε το "έργο" των προγόνων μας,αυτό δεν είναι το στρατιωτικο κομμάτι,αλλά το κομμάτι της παιδείας ...Γιαυτά έγινε η ελλάδα γνωστή... Συνήθως όμως μια κατεστραμμένη χώρα ή μια χώρα υπό κατοχή δε διακρίνεται για τον πολιτισμό της. Οπότε προτιμώ να έχω τον κώλο μου ήσυχο και μετά να κοιτάξω τα γράμματα και τις τέχνες. φάουλ εδώ! δε θα μπορεί να είναι του φραπέ,γιατί ο Χ λοχαγός,δε θα διατάζει πια εσένα,αλλά τον εποπ! ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ τον οπλίτη δηλαδή,σε σκοπιές,σε αγγαρείες,στα πάντα! Πήγαινε σε μονάδες όπου οι ΕΠΟΠ πιέζονται και δεν προλαβαίνουν το δεύτερο φραπεδάκι ή κάνουν πάνω από 10 υπηρεσίες το μήνα και ρώτα πόσοι θα μείνουν όταν τελειώσει η σύμβασή τους.
1980 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 καθόλου! αν αξίζει να δώσω μάχη για κάτι, αυτό είναι για τα πρόσωπα που αγαπάω. Αν λοιπόν για να σιγουρέψω ότι θα είναι καλά,η μόνη λύση είναι η φυγή,τότε θα φύγω,ναι...κ το πολύ πολύ στο γυρισμό να γίνω ένας από τους πολιτικούς που τους δίνει σήμερα ο λαός 80%!κ σου ξαναμαναλέω,για άλλη μια φορά,πάλι,να στο επαναλάβω: τα χρέη προς την σημερινή κοινωνία,τα ξεπληρώνω,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,καθημερινά. και θα συνεχίσω να το κάνω.και να μάχομαι για μια καλύτερη κοινωνία! και να μη θεωρώ ουτοπισμό δικό μου,ένα κράτος με πολύ μικρες στρατιωτικές δαπάνες,και πολύ μεγάλες δαπάνες για την παιδεία,αλλά μλκια του κράτους που δεν το πράττει... όλα αυτά,δεν είναι εγωκεντρισμοί,αλλά μάχη για ένα καλύτερο αύριο στην επόμενη γενιά! αντίθετα. εγωισμός είναι οι απίθανοι χαρακτηρισμοί: δειλός,κλπ, ώστε να εξυψώσει κάποιος το εγώ του ,κ να φανεί ποιος είναι ο ήρωας της υπόθεσης! ΥΓ:έτσι κ αλλιώς,κινούμαστε σε 2 τελείως διαφορετικά μήκη κύματος! γιατί εσύ θα πολεμήσεις μόνο για την ελλάδα,εγώ δε θα (δε θα ήθελα) να πολεμήσω για κανέναν,αλλά σέβομαι περισσότερο τον έλληνα που ζει στην κούβα,και θα πολεμήσει όταν του κάνουν το ντου,παρά να γυρίσει εδώ κ να το πράξει! ΥΓ2:ειλικρινά,με φοβίζει πόσο εύκολα,εκστομίζονται (και)εδώ μεσα ατάκες,στο όνομα της βίας κ της επιθετικότητας. Ελπίζω να είναι μεγάλα λόγια κ τίποτα άλλο! μην αμυνεσε γιατι δεν σου επιτιθομαι. οτι γραφω δεν το γραφω για να προσβαλω κανεναν ουδεποτε εχω αυτην την προθεση εγω θα ενοιωθα δειλος αν υποχωρουσα.ισως το εξεφρασα λαθος γιατι δεν μιλησα στον ενικο και εσυ το ελαβες ετσι. μιλαω για τον εαυτο μου. το εγω μου ξερει πολυ καλα που στεκετε και δεν θα κατσω να το εξυψωσω στο ιντερνετ. δεν το θεωρω ηρωισμο να υπερασπισεις την πατριδα που γενηθηκες αλλα υποχρεωση σου. οποτε εφοσον κινουμαστε σε διαφορετικα μηκη κηματος σε παρακαλω μην με προσβαλεις. και οταν παλευεις μονο γιαυτους που αγαπας παλι εγωκεντρικος εισαι γιατι ειναι η συναισθηματικη σου επενδυση αν το πας ετσι. μπορουμε να το σταματησουμε εδω γιατι μου εισαι ιδιαιτερα συμπαθης απο τα ποστς σου?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Οι γερμανοί που ήξερα εγώ , έκαναν κατι λιγότερο απο χρόνο σε νοσοκομείο.Ουτε σκοπιές, ούτε πίκρες, ούτε τιποτα. Επίσης καλύτερα να βοηθάς κάποιον που έχει ανάγκη παρα να ξεσκατίζεις την τουαλέτα του καραβανά, δεν νομίζεις; Η αναφορά στη Γερμανία που έχει υποχρεωτική στράτευση (με επιλογή εναλλακτικής θητείας, αλλά παρά ταύτα υποχρεωτική) αποτελεί σχόλιο σε προηγούμενο post για το δήθεν "Γιουνανιστάν" που είναι η "μόνη" χώρα που έχει θητεία. Κοινώς, σχολιάζω την ακρίβεια ορισμένων ισχυρισμών. Η χώρα μας έχει αρκετά προβλήματα και προσφέρει άφθονα θέματα για να ασκήσει κανείς όσο αιχμηρή κριτική τραβά ο οργανισμός του χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει σε χονδροειδείς γενικεύσεις. Αυτό και τίποτε άλλο.
bandito Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Η αναφορά στη Γερμανία που έχει υποχρεωτική στράτευση (με επιλογή εναλλακτικής θητείας, αλλά παρά ταύτα υποχρεωτική) αποτελεί σχόλιο σε προηγούμενο post για το δήθεν "Γιουνανιστάν" που είναι η "μόνη" χώρα που έχει θητεία. Δεν συμφωνώ με όλες τις γενικεύσεις που έχουν αναφερθεί. Παρ'ολα αυτά η θητεία σε νοσοκομείο αν και υποχρεωτική δεν έχει καμία σχέση με θητεία. Δεν σου δίνουν άλλη ταυτότητα, δεν δίνεις λόγο σε άλλες αρχές, δεν έχεις τα κομπλεξικά αγάμητα πράσινα ανθρωπάκια γύρω σου. Το λες θητεία αυτό;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δεν συμφωνώ με όλες τις γενικεύσεις που έχουν αναφερθεί. Παρ'ολα αυτά η θητεία σε νοσοκομείο αν και υποχρεωτική δεν έχει καμία σχέση με θητεία. Δεν σου δίνουν άλλη ταυτότητα, δεν δίνεις λόγο σε άλλες αρχές, δεν έχεις τα κομπλεξικά αγάμητα πράσινα ανθρωπάκια γύρω σου. Το λες θητεία αυτό; Το λέω υποχρεωτική θητεία. Όπως υποχρεωτική είναι και σε κάτι άλλες χώρες επιπέδου "Γιουνανιστάν" όπως η Σουηδία και η Νορβηγία. Τριτοκοσμικές, τελείως. Για να γίνω σαφής: πουθενά δεν ισχυρίστηκα ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι παράδεισος, ότι σε κάνει άντρα, ότι βοηθάει να πυκνώσουν οι τρίχες στο στήθος σου ή να λιγοστέψουν τα σπυριά στο πρόσωπό σου. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να εφευρίσκουμε θλιβερά "πρωτεία" και "μοναδικότητες" για να επιχειρηματολογήσουμε. Να το πω κι αλλιώς: άλλο να απαιτεί κάποιος βελτίωση συνθηκών, περιορισμό των κέντρων εκπαίδευσης (καλά, να φύγει ΚΕΒΟΠ και ΚΕΔ από Αθήνα, επανάσταση θα γίνει), οργάνωση καλύτερων στρατοπέδων, και άλλο να φαντάζεται ότι οι γκαγκάου Έλληνες είναι οι τελευταίοι στον κόσμο που έχουν υποχρεωτική θητεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.