desolatorXT Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 συγνώμη, αλλά διαβάζοντας τα τελευταία πόστ κατάλαβα οτι ζητάμε να καταργηθεί η υποχρεωτική στρτιωτική θητεία γιατί υπήρξαν πολλές περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης???? :???: Αυτό είναι ότι πιο αστείο έχω ακούσει... και να σου πώ εγώ γιατί παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση??? θα σου πω ένα περιστατικό που ούτε κάν δόθηκε σε αυτό δημοσιότητα.... Για τους γνωστούς άγνωστουσ λόγους... Έχουμε και λέμε λοιπόν... Η Ένωση αγροτικών συναιτερισμών Κομοτηνής, πριν λίγα χρόνια, "διατάχθηκε" απο το Ελληνικό κράτος, να αγοράσει όλα τα πλεονάζοντα γάλατα απο τους κτηνοτρόφους της περιοχής, και να παράγει τυρι, για την στήριξη των κτηνοτρόφων, πραγμα που έκανε, επειδή ο κύριος τσοχατζόπουλος τότε υπουργός άμυνας, υποσχεθηκέ πως το ελληνικό αυτό τυρί που θα παραχθεί θα το αγοράσει ο στρατος... Ολα καλά όλα ωραία λοιπόν, η ένωση αγοράζει τα γάλατα, παράγει τυρί, μπαίνει 200εκ δραχμές μέσα... Ο κύριος τσοχατζόπουλος όμως παίρνοντας μίζα απο ολλανδική εταιρία, αγοράζει τελικα για το στρατό αμφιβόλου ποιότητας ολλανδικό τυρι... Αποτέλεσμα? τροφικές δηλητηριάσεις στον στρατο, και παράλληλα κατέστρεψε την οικονομια του αγροτικού συνεταιρισμού μια όλόκληρης περιοχής, που ακόμη και συμέρα δεν έχει καταφέρει να ορθοπωδήσει από τότε... Πιστεύω πως αυτό είναι ένα, απο δεκάδες πρόμοια τέτια περιστατικά... Ποιος ξέρει πόσοι πέρνουν μίζες απο εταιρίες για να αγοράζουν για το στρατό ότι προιόν τους έχει μείνει στο ράφι.. Ελλάς το μεγαλείο σου με λίγα λόγια...
omnislash Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Έλα ρε. Θα είναι και Τερτιλής. Νόμιζα ότι είναι ακόμα μέσα... Ναι πότε αποφυλακίστηκε και δν το πήραμε χαμπάρι;Εκτός και αν βγει με άδεια.Πάντως εγώ σέβομαι όσους ανθρώπους μένουν πιστούς στις ιδέες τους εστω και αν ανήκω σε τελειως διαφορετικό στρατόπεδο συγνώμη, αλλά διαβάζοντας τα τελευταία πόστ κατάλαβα οτι ζητάμε να καταργηθεί η υποχρεωτική στρτιωτική θητεία γιατί υπήρξαν πολλές περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης ζητάμε να καταργηθεί ο στρατός γιατί όταν εσύ θα σαι μέσα η γκόμενα σου θα τη βρίκσει με το γιο του μεγαλο-γιατρου,δικηγόρου,μηχανικού,γαλαζοπράσινου μεσάζοντα και ο τελευταίος δε θα χάσει 1 χρόνο από τη ζωή του.Η στην τελική να γίνει 3 μήνες με πολύ σκληρή εκπαίδευση μόνο στα όπλα και σε τακτικές πολέμου και όχι στην αγγαρεία.Εκτος και αν μας προετοιμάζουν όταν θα ρθει ο Τούρκος να τα βρει πλυμμένα και καθαρά.:twisted:
LL_NEO Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 η γκόμενα σου θα τη βρίκσει με το γιο του μεγαλο-γιατρου,δικηγόρου,μηχανικού,γαλαζοπράσινου μεσάζοντα και ο τελευταίος δε θα χάσει 1 χρόνο από τη ζωή του Αν δλδ την έχει στα τέσσερα ο γιος του εργάτη της οικοδομής ο οποίος και δήλωσε αντιρησίας τα πράγματα είναι ΟΚ? Πάντως εγώ σέβομαι όσους ανθρώπους μένουν πιστούς στις ιδέες τους εστω και αν ανήκω σε τελειως διαφορετικό στρατόπεδο Σωστό. Εγώ πάλι τον σέβομαι διότι απο ότι λένε ήξερε και καλό σημάδι.
omnislash Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Αν δλδ την έχει στα τέσσερα ο γιος του εργάτη της οικοδομής ο οποίος και δήλωσε αντιρησίας τα πράγματα είναι ΟΚ? Καταρχήν ο γιος του εργατη της οικοδομής θα ναι Αλβανός.Κατά δεύτερον αν ο στρατός ήταν 3 μήνες και είχες μια φορά την εβομάδα άδεια ε θα την βόλευες κάπως.Α και να καταρηθεί η εξαγορα θητείας.Αυτό γιατί κανένας δεν το έθεσε Σωστό. Εγώ πάλι τον σέβομαι διότι απο ότι λένε ήξερε και καλό σημάδι. Ρε συ σεβασμός στο νεκρό.Τι έφταιγε το παληκάρι;20 χρονών ήτανε και περπάταγε στο δρόμο.
Fidelio Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 3 μηνάκια δεν φτάνουν ούτε για δείγμα, θεωρητικά δηλαδή πάντα γιατί έτσι όπως είναι ο ΕΣ δεν φτάνουν για μια αποτελεσματική εκπαίδευση ούτε 12 χρόνια! Δεν είναι μόνο η βασική εκπαίδευση και όλα αυτά περι πειθαρχίας και τα ρέστα, είναι και οι τακτικές ασκήσεις αλλά κυρίως η συνήθεια του στρατιωτικού τρόπου ζωής , και πως μέσα σε μια μεγάλη χρονική περίοδο μαθαίνεις (υποτίθεται) να συντηρείς τον εαυτό την διμοιρία σου τον λόχο σου , ώστε να είσαι ετοιμοπόλεμος...και μέσα σε αυτό είναι και η καθαριότητα , το φαγητό και όλες αυτές οι "αγγαρείες" (πρώτη κουβέντα των καραβανάδων , δεν υπάρχουν αγγαρείες στον στρατό , μόνο εργασίες ! λοοοολ ). Εντάξει πίπες το ξέρω , αλλά αμα το δεις ρεαλιστικά έτσι είναι. Δηλαδή αμα πάμε για πόλεμο , λέμε τώρα , θα πάρουμε μαζί μας και τις καθαρίστριες ή κανα κατάλογο απο πίτσα χατ ! ? Σοβαρευτείτε ρε , τι δικαιολογίες είναι αυτές;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Η θητεία πρέπει να καταργηθεί γιατί ο θεσμός είναι αναχρονιστικός πολύ απλά. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει πάρα πολύ απο το 1940. Η θητεία δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα απολύτως στην άμυνα της χώρας. Οι 3 μήνες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως. Έστω ότι σε 3 μήνες γίνομαι καλύτερος απο τον Ράμπο...που δεν θα γίνω γιατί πολύ απλά για να γίνεις σαν τον Ράμπο πρέπει να θέλεις να γίνεις σαν τον Ράμπο. Μετά απο 3 χρόνια δεν θα έχεις ούτε την σωματική κατάσταση ούτε τις γνώσεις για να πολεμήσεις. Οι Στρατοί πρέπει να είναι μικροί και ευέλικτοι, δηλαδή αυτοί που το απαρτίζουν να έχουν υψηλές γνώσεις χειρισμού των όπλων τελευταίας τεχνολογίας. Είναι τυχαίο ότι στις Δημοκρατίες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας που σφάζονταν μεταξύ τους πρίν 7 χρόνια σήμερα όλες έχουν καταργήσει τη θητεία; Οι Σκοπιανοί δεν έχουν εδαφικές και άλλες διαφορές με εμάς, τους βούλγαρους και τους αλβανούς; Δεν είναι τυχαίο ότι ολοι οι στρατοί του κόσμου γίνονται καθαρά επαγγελματικοί εκτός απο το Yunanistan. Όσο για τις τροφικές δηλητηριάσεις, είναι απλά ένα δείγμα για την αδιαφορία που υπάρχει στον τον θεσμό τον ίδιο...γιατί αν ήθελαν πραγματικά αυτά τα άτομα για να πολεμήσουν...ε θα τα πρόσεχαν λίγο καλύτερα.
KWSN_Men Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Ωραία, για κάνε κάποια πρόταση λοιπόν πέρα από το ότι αντιγράφεις από σχετικά websites.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μου ζητήθηκαν πηγές...οπότε προφανώς και αντέγραψα...ξέρεις εσύ κανέναν άλλον τρόπο να παραθέσεις πηγές; Εγώ όχι... Πρόταση για ποιό πράγμα θέλεις ακριβώς; Τη θητεία; Άμεση κατάργηση της θητείας και αναδιάρθρωση του στρατεύματος σε καθαρά επαγγελματικό. Επίσης μαζική πρόσληψη ΕΠΟΠ....την τελευταία φορά οι αιτήσεις ήταν δεκαπλάσιες απο τις θέσεις...οπότε μη πεί κανείς ότι δεν πάει ο κόσμος. Φυσικά για τους στρατόκ@βλους πατριώτες θα υπάρχει η εθελοντική αμμισθί κατάταξη για να μας σώσουν απο τον κακό Τούρκο Κατακτητή που θα μας κόψει τον λαιμό και θα βιάσει τα γυναικόπαιδα
KWSN_Men Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μου ζητήθηκαν πηγές...οπότε προφανώς και αντέγραψα...ξέρεις εσύ κανέναν άλλον τρόπο να παραθέσεις πηγές; Εγώ όχι... Πρόταση για ποιό πράγμα θέλεις ακριβώς; Τη θητεία; Άμεση κατάργηση της θητείας και αναδιάρθρωση του στρατεύματος σε καθαρά επαγγελματικό. Επίσης μαζική πρόσληψη ΕΠΟΠ....την τελευταία φορά οι αιτήσεις ήταν δεκαπλάσιες απο τις θέσεις...οπότε μη πεί κανείς ότι δεν πάει ο κόσμος. Φυσικά για τους στρατόκ@βλους πατριώτες θα υπάρχει η εθελοντική αμμισθί κατάταξη για να μας σώσουν απο τον κακό Τούρκο Κατακτητή που θα μας κόψει τον λαιμό και θα βιάσει τα γυναικόπαιδα Δεν ήταν οι πηγές σου μόνο αντιγραφές, ό,τι έχει γράψει εώς τώρα είναι. Για πες και σε μας λοιπόν που δεν ξέρουμε και δεν έχουμε δει ποτέ, πόσο επιτυχημένος ήταν ο θεσμός των ΕΠΟΠ;
Fidelio Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 ZAKKWYLDE Πρακτικά δεν μπορώ να καταλάβω πως τα δεδομένα ενός τακτικού πολέμου έχουν αλλάξει, και πως οι λεγόμενες μικρές και ευέλικτες ομάδες που λές με υπερσύγχρονα όπλα θα σταματούσαν μια προέλαση δεκάδων χιλιάδων τούρκων. Επίσης συγνώμη δηλαδή αλλά αμα είναι να μην υπάρχει αμυντικό θέμα στην Ελλάδα τότε δεν χρειαζόμαστε ούτε τον επαγγελματικό στρατό. Φαντάσου το σενάριο επιστράτευσης (επειδή έκανα και σε τέτοια μονάδα, άπειρα ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΥΣ, ενώ έχω κάνει και επίστρατος γαμώ το φελέκι τους ) και να πρέπει να ντύσουν τους έφεδρους οι οποίοι δεν υπηρέτησαν ποτέ τους. θέμα για την ταινία ε; Σκηνικό για ταινία αλά Περάκη, έχει λέει καταργηθεί ο στρατός , και ξαφνικά δημιουργείται διπλωματικό επεισόδιο λόγω πολιτικής σκοπιμότητας , αλλά πρέπει για τα μάτια του κόσμου να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες επιστράτευσης. Μουεχεχεχε , δεν μπορείς να φανταστείς τι γέλιο θα βγάλει η ταινία!
-nick- Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μακάρι να ζούσαμε σε έναν κόσμο χωρίς στρατούς. Αλλά δυστυχώς επειδή το ανθρώπινο είδος είμαστε μαλάκες, είναι ένα αναγκαίο κακό. Θα μπορούσε πάντως ίσως να λειτουργήσει περισσότερο εθελοντικά. Ή να μειωθεί η εκπαίδευση χρονικά αλλά να ενταθεί. Τέσπα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 ZAKKWYLDEΠρακτικά δεν μπορώ να καταλάβω πως τα δεδομένα ενός τακτικού πολέμου έχουν αλλάξει, και πως οι λεγόμενες μικρές και ευέλικτες ομάδες που λές με υπερσύγχρονα όπλα θα σταματούσαν μια προέλαση δεκάδων χιλιάδων τούρκων. Επίσης συγνώμη δηλαδή αλλά αμα είναι να μην υπάρχει αμυντικό θέμα στην Ελλάδα τότε δεν χρειαζόμαστε ούτε τον επαγγελματικό στρατό. Φαντάσου το σενάριο επιστράτευσης (επειδή έκανα και σε τέτοια μονάδα, άπειρα ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΥΣ, ενώ έχω κάνει και επίστρατος γαμώ το φελέκι τους ) και να πρέπει να ντύσουν τους έφεδρους οι οποίοι δεν υπηρέτησαν ποτέ τους. θέμα για την ταινία ε; Σκηνικό για ταινία αλά Περάκη, έχει λέει καταργηθεί ο στρατός , και ξαφνικά δημιουργείται διπλωματικό επεισόδιο λόγω πολιτικής σκοπιμότητας , αλλά πρέπει για τα μάτια του κόσμου να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες επιστράτευσης. Μουεχεχεχε , δεν μπορείς να φανταστείς τι γέλιο θα βγάλει η ταινία! Στο Taiwan τώρα πρόσφατα καταργήθηκε η θητεία...απ'ότι θα ξέρεις είχαν κάποτε εδαφικές διαφορές με την Κίνα....οπότε εγώ αναρωτιέμαι....πώς θα εμποδίσουν την επέλαση....1.000.000 κινέζων; Να σου απαντήσω... 1 Leopard MkII > 1000 πεζικάριους...κάντα 10 τα Leopard MkII και έδεσες. KWSN....διάβασε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem Έχεις να απαντήσεις τίποτα επι της ουσίας λοιπόν...ή τα μόνα σου επιχειρήματα ειναι να προσβάλεις τον συνομιλητή σου;
KWSN_Men Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Ρε μεγάλε, αφού μιλάς με ύφος βασιλικότερο του βασιλέως για θέμα που δε γνωρίζεις, τι να σχολιάσω από τα επιχειρήματά σου; Να ξαναρωτήσω λοιπόν, μήπως και πάρω απάντηση. Πέρα από τον αριθμό των αιτήσεων, μπορείς να μου πεις πώς αντιλαμβάνεσαι ότι έχει πετύχει ο θεσμός των ΕΠΟΠ; Και για να σχολιάσω άλλο ένα αστείο επιχείρημα σου, βάλε 10 Leopard 2 χωρίς υποστήρίξη πεζικού με αντίπαλους 1000 πεζικάριους και το παιχνιδάκι το κερδίζουν οι πεζικάριοι μη σου πω και 950-0. Όλοι οι αντιφρονούντες γίνατε Ναπολέωντες, Πάτον και Σβάρτζοκοπφ και νομίζετε ότι πιάσατε τον παπά (ή τον Πάπα) από τα @@. Αγοράστε λέει όπλα και είμαστε οκ. Ακόμα καλύτερα, μην αγοράζετε όπλα, στηριχτείτε στην ισχύ των λόγων σας και στην ομορφιά μας. Καταργείστε τον στρατό, ελάτε να αγκαλιαστούμε όλοι να ανταλάσουμε μαργαρίτες. Και κυρίως μη με σηκώνετε από την καρέκλα μου.
Fidelio Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 ΖΑΚΚWYLDE Το πώς διαχειρίζονται τα διεθνή θέματα οι εκάστοτε χώρες δεν έχει να κάνει με την ρεαλιστική έκβαση ενός σεναρίου πολέμου. Σε ότι αφορά τις σκοπιμότητες για πώληση όπλων αλλά και πως πολιτικά επηρεάζονται οι σχέσεις αυτές με φόντο την ύπαρξη διαφορών εθνικού χαρακτήρα δεν είναι να μπούμε , όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι λογικό να συντηρούνται καταστάσεις για ευνόητους λόγους. Μπορείς για παράδειγμα να ανταλλάξεις την απειλή καταπάτησης της εδαφικής ακεραιότητας ,με την ανάθεση ενός μεγάλου επιχειρηματικού έργου. Σκέψου μόνο πόσο έχουν γαμηθεί από την όλη ιστορία οι μεθοριακοί του αιγαίου ή πόσο υποβαθμισμένη είναι η ανατολική Θράκη (πέρασα και από κει μια βολτίτσα για 9 μήνες) , για το τίποτα! Η πραγματικότητα όμως είναι ότι υφίσταται θέμα αμυντικό έστω και για αυτούς τους λόγους, υφαλοκρηπίδα, πετρέλαιο στο αιγαίο , διεκδίκηση θέσεων στην ΕΕ και λοιπές παπαριές! Ok αυτο με το leopard δεν το σχολιάζω καν λοοοολ
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Ρε μεγάλε, αφού μιλάς με ύφος βασιλικότερο του βασιλέως για θέμα που δε γνωρίζεις, τι να σχολιάσω από τα επιχειρήματά σου; Ξαναδιάβασε τί είναι το Ad hominem Να ξαναρωτήσω λοιπόν, μήπως και πάρω απάντηση. Πέρα από τον αριθμό των αιτήσεων, μπορείς να μου πεις πώς αντιλαμβάνεσαι ότι έχει πετύχει ο θεσμός των ΕΠΟΠ; Είναι σίγουρα πιο πετυχημένος απο τους λουφαδόρους. Και για να σχολιάσω άλλο ένα αστείο επιχείρημα σου, βάλε 10 Leopard 2 χωρίς υποστήρίξη πεζικού με αντίπαλους 1000 πεζικάριους και το παιχνιδάκι το κερδίζουν οι πεζικάριοι μη σου πω και 950-0. Η 1000 πεζικάριοί σου...είναι μία βολή....μάλλον όχι...είναι μιά βολτούλα ενός Apache, Cobra...ότι Gunship θέλεις εσύ τέλος πάντων. Σου βάζω εγώ ένα άλλο σενάριο....50.000 Έλληνες έφεδροι εναντίον ενός Leopard....ποιός κερδίζει; Το Leopard...γιατί; Γιατί οι ήρωες έλληνες έφεδροι πήγαν με τα G3 και δεν τους έμαθε κανείς πως να χειρίζονται αντι-αρματικά. ΖΑΚΚWYLDEΤο πώς διαχειρίζονται τα διεθνή θέματα οι εκάστοτε χώρες δεν έχει να κάνει με την ρεαλιστική έκβαση ενός σεναρίου πολέμου. Μα και εγώ σενάριο πολέμου σου ανέφερα. To Taiwan...μια χώρα 22εκ (πολύ είναι οι άτιμοι) πώς θα εμποδίσουν την επέλαση 1.000.000 Κινέζων στρατιωτών..το οποίο είναι Ρεαλιστικότατο νούμερο (η Κίνα έχει περίπου 7εκ στρατιώτες μαζί με τους εφέδρους.) Και κάτι άκρως ενδιαφέρον http://en.wikipedia.org/wiki/Active_troops_per_thousand_citizens Η Ελλάδα στην 10η θέση παρακαλώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.