Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση Υποχρεωτικής Στράτευσης

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστευω οτι η αρνηση στρατευσης ειναι υποχρεωση καθε ανθρωπου και θα αναλυσω τους λογους.

Υπαρχει ο ισχυρισμος οτι ο στρατος προστατευει τα συμφεροντα ολων των πολιτων την στιγμη που καποιοι θησαυριζουν απο τις μιζες των αγορων οπλων ενω οι περισσοτεροι στερουνται βασικων κοινωνικων παροχων -υγεια,παιδεια- ακριβως λογω της σπαταλης και της ρεμουλας που υπαρχει στις ενοπλες δυναμεις.

Καλλιεργουν λοιπον ενα κλιμα εχθροτητας προς τους γειτονικους λαους και αποπροσανατολιζουν την πλειοψηφια απο την πραγματικοτητα.Ο μεσος Ελληνας πολιτης δεν εχει καμια διαφορα με κανεναν πολιτη γειτονικης χωρας.

Αν οι νομενκλατουρες των δυο χωρων συνεργαζονται για να καλλιεργουν κλιμα εντασης (προς ιδιο οφελος) ειναι υποχρεωση των πολιτων να αρνηθουν να γινουν υποχειρια και στρατιωτακια του καθε επιτηδειου εμπορου οπλων η μιζαδορου.

Ειδικα σημερα που τα συνορα εχουν καταρρευσει το παραμυθι δεν περναει με τιποτα.

Λενε πχ να προστατευσουν οι νεοι τα εδαφη τους, την ιδια ωρα που το 35% των Ελληνων ζει στο νοικι!Δηλαδη τους ζητουν να προστατευσουν τα σπιτια των ιδιοκτητων δωρεαν!

Ταυτοχρονα ενας τεραστιος αριθμος ακινητων ανηκει σε αλλοδαπους που φυσικα δεν εχουν υποχρεωση στρατευσης.

Σε μια κοινωνια αντιθετων συμφεροντων η υποχρεωση στρατευσης ακουγεται σαν ανεκδοτο.

Περα απο αυτο ο στρατος προετοιμαζει τον πολεμο που ειναι οτι χειροτερο μπορει να συμβει σε μια κοινωνια. Η οπισθοδρομηση που συνεπαγεται για μια χωρα ειναι τοσο μεγαλη που θεωρω πρωταρχικο καθηκον καθε ανθρωπου να αρνειται να στρατευθει και να μαχεται για την καταργηση του στρατου σε ολο τον κοσμο.

Τους πολεμους δεν τους κανουν οι αντιρρησιες αλλα τα οικονομικα συμφεροντα και η μεγαλη πλειψηφια που κατατασσεται, δολοφονειται και δολοφονει.

Απο κει και περα παμε και στην προσωπικη καταδυναστευση που συνεπαγεται η θητεια και καποιοι θεωρουν οτι πρεπει καποιος να περασει για να γινει αντρας.

Με αυτο εννοουν να μαθει να γλυφει,να παταει επι πτωματων, να αδιαφορει για τους υπολοιπους, να υποτασσεται σε ανοητους , να εργαζεται αμισθι, να γινεται δουλος διαφορων ανεγκεφαλων,να αποδεχεται καθε ειδους προσβολη ετσι ωστε να βγει αργοτερα στην κοινωνια και να εφαρμοσει τα ιδια καθως και να διδαξει τα παιδια του.

Ειναι φανερο λοιπον οτι η ζημια της στρατιωτικης θητειας ειδικα στην Ελλαδα ειναι τοσο εντονη ωστε αφηνει τα χαρακτηριστικα στην προσωπικοτητα καθε ανθρωπου.

Οσο δε νεωτερος ειναι τοσο το χειροτερο,η επιρροη ειναι τοσο βαθια που δημιουργει εναν καινουριο ανθρωπο.

Η ζωη του καθε ανθρωπου ανηκει μονο σε αυτον και κανεις δεν εχει δικαιωμα να του αφαιρεσει ενα η δυο χρονια απο τη ζωη του δια της βιας.

Ειναι αστειο απο μεριας του κρατους να λεει οτι η θητεια ειναι δικαιωμα και θετικο γεγονος στη ζωη του νεου και ταυτοχρονα να απειλει με φυλακιση οποιον δεν το ασκει!

Η θητεια εχει χρεωκοπησει σαν ιδεα στην νεολαια και ολο και περισσοτεροι αντιλαμβανονται τον αρνητικο χαρακτηρα της.

Σε συνδυασμο με την τεχνολογικη αναπτυξη η υποχρεωση στρατευσης μετρα μερες. Στο χερι της νεολαιας ειναι να επιταχυνει την εξελιξη και να απαλλαγει τουλαχιστον απο τα δεσμα της θητειας.

Θεωρω λοιπον υποχρεωση την αρνηση στρατευσης που θα οδηγησει σε μια καλυτερη κοινωνια.

Ειναι υποχρεωση μας απεναντι στις μελλοντικες γενεες να παψουμε να εορταζουμε εναρξεις πολεμων αλλα την ειρηνη,την φιλια την συναδελφωση ολων των λαων.

Καθε σχολιο ευπροσδεκτο

κόπια απο το site http://www.omhroi.gr

• Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω ενα να κανω το εξης σχολιο....

γιατι ???

να κανουμε την πρακτικη μας...

μετα να πηγαινουμε στρατο...

και οταν γυρναμε και χτυπαμε την πορτα της δουλειας που ειχαμε για πρακτικη...

μας λενε...

-Ποιος εισαι εσυ?

ή και σε αλλες δουλειες...

οτι θα εχεις ξεχασει και αυτα που ηξερες....

εμ χανουμε ενα χρονο απο τη ζωη μας (σε μ@λακιες...)

εμ παμε και πισω εργασιακα...

(ειρωνικο σχολιο... γυναικεια ισοτητα σου λεει μετα....)

Δημοσ.

Ερώτηση φίλε kage...

ΕΣΤΩ ΟΤΙ ,το κράτος σου έδινε το δικαίωμα να επιλέξεις αν θα πας ή όχι στρατο. Θα πήγαινες?

από κει και πέρα,πόσο γελοίο βρ'ίσκω το θεσμό του στρατού,το έχω ξανα-αναφέρει,κ πόσο πόλυ λυπάμαι που βλέπω τόσο μεγάλα κονδύλια να φεύγουν για αυτό το κομμάτι,κ όχι για την παιδεία,επίσης....

Μακάρι,σε Χ χρόνια που θα "πρέπει" ο γιος μου να παει φαντάρος, να έχω βρει την άκρη (αν δεν είναι νόμιμο μέχρι τότΕ),να μην τον στείλω!

κ τέλος πάντων,σε μια χώρα που ξεπουλάει τα πάντα,από την παιδεία,την υγεία ,το ασφαλιστικό και τα..ομόλογα της, γιατί να υπερασπίσω εγώ τα συμφεροντά της? Αυτή η χώρα έχει ξεχάσει την εννοια "ανταποδοτικά οφέλη"... Αλλά δυστυχώς ως πολίτες,είμαστε ηλίθιοι...Και πέφτουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ στις ίδιες παγίδες...

• Super Moderators
Δημοσ.

Την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, σε άλλα thread και άκρη δε βγαίνει. Στο στρατό, άλλοι έμαθαν να γλύφουν, άλλοι να κουβαλάνε ψωμί και πετρέλαιο σε χιλιάδες συναδέλφους τους. Όπως και με όλα τα πράγματα στη ζωή, η ίδια κατάσταση δε μετατρέπεται σε ταυτόσημο βίωμα για όλους. Επιπλέον, είναι αφελές να βλέπουμε την εμπειρία του στρατού μονοκούκι. Με άλλα λόγια, δεν είχε την ίδια εμπειρία ο άνθρωπος που υπηρέτησε στα σύνορα με τον άνθρωπο που έβγαλε τη θητεία στην προεδρική φρουρά. Αυτό δε σημαίνει ότι ο πρώτος απαραιτήτως πλάστηκε σε ήρωα και ο δεύτερος σε λουφαδόρο, αλλά κάπου έχω βαρεθεί τις γενικεύσεις. Εκτός από τα λαμόγια της Λούφας & Παραλλαγής, που εξέθρεψαν γενιές Ελλήνων και τώρα βιάζονται για μερικά επιπλέον φράγκα από τον ίδιο το δημιουργό τους (λήξη offtopic) υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που ολοκληρώνουν τη θητεία τους ήρεμα και ωραία.

Προσωπικά, ο ψυχολογικό-κοινωνικό-οικονομικός αχταρμάς που μας προωθεί ως επιχειρήματα ο αρχικός poster με αφήνει παγερά ασυγκίνητο. Νοίκια, αλλοδαποί, συμφιλίωση των λαών και άλλα τερπνά.

Από εκεί και πέρα, αν δε θέλει να πάει στρατό, ας δηλώσει αντιρρησίας συνείδησης. Σε καμία περίπτωση δε συμμερίζομαι την άποψή του ότι είναι υποχρέωσή μου να αρνηθώ να στρατευτώ. Δε τη συμμερίστηκα όταν ήταν ο καιρός μου να υπηρετήσω, τώρα θα τη συμμεριστώ, που μεσολαβούν πλέον 10 ολόκληρα χρόνια από την έναρξη για μένα αυτής της ιστορίας;

Καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσεις.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα έλεγα όχι σε μια θητεία 2 μηνών (καλοκαιράκι πχ) όπου θα μάθαινε κάποιος τα όπλα, θα έκανε καμιά βολή, κανα 2ήμερο στο βουνό σε άσκηση κλπ.

Το να κάνεις όμως 12 μήνες (και πολύ περισσότερο παλιότερα) για να δικαιολογείς εκατοντάδες ανοιχτά στρατόπεδα στην Ελλάδα και να γίνεσαι σκοπάνθρωπος προστατεύοντας (τις περισσότερες φορές) άχρηστο πεπαλεωμένο εξοπλισμό, να ξεχορταριάζεις και να ασβεστώνεις, σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να περνά κανείς τον χρόνο του.

Δημοσ.

Η ουσία είναι οτι όσο και να κοπανιέστε δε γίνεται αυτό που λέτε.

Θα γίνει μόνο όταν η Ελλάδα έχει πλυθησμό 40.000.000 και μπορεί να καλυφθεί από μισθοφόρους.

Να καταργήσουμε το στρατό μην το σκέφτεστε καν. Βούλγαροι, Τούρκοι και Αλβανοί καραδοκούν. Και μη μου πείτε οτι θα τους πείσετε για το ίδιο...

ΕΜΕΙΣ πήγαμε στρατό. Τώρα σειρά σας!

@ZAKKWYLDE: Αυτοί που λες οτι ζούνε στο ενοίκιο, έχουν χωράφια ή οικόπεδα. Αν δεν έχουν αυτοί, έχουν οι γονείς τους και θα τα κληρονομήσουν. Αν δεν έχουν κι εκείνοι και δε θέλουν να πάνε στρατό, ας πάνε στη Γερμανία μετανάστες. Όποιος δουλεύει έχει. Τέλος.

Δημοσ.

Ναι και γαμώ να καταργήσουμε το στρατό! YEAH! Ειδαμε και τα χαΐρια του Λίβανου, έκοψε 100% τα κονδύλια απο το στρατό και τα έχωσε στην παιδία. Αποτέλεμσα;;;; Μισθώνει στρατό απο τους γείτονες! Εξεγέρθηκαν οι γείτονες του και μπαπ... θυμάστε πριν 2 χρόνια τι επεισόδια είχαν γίνει και γίνονται.

Τέτοια θέλετε μπράβο.

ΥΓ: Ξέρετε κάποιον ο οποίος έμεινε πίσω λόγω στρατού; Πχ δε σπούδασε; Δεν έπιασε δουλειά; Εγώ έκανα πρακτική, στη δουλειά με κρατήσαν, σε κανένα χρόνο θα πάω στρατό! Ο πρώτος θα είμαι ή ο τελευταίος που θα το κάνει. Δηλαδή έλεος με τόσο δήθεν πια!!!

Δημοσ.

ΕΜΕΙΣ πήγαμε στρατό. Τώρα σειρά σας!

@ZAKKWYLDE: Αυτοί που λες οτι ζούνε στο ενοίκιο, έχουν χωράφια ή οικόπεδα. Αν δεν έχουν αυτοί, έχουν οι γονείς τους και θα τα κληρονομήσουν. Αν δεν έχουν κι εκείνοι και δε θέλουν να πάνε στρατό, ας πάνε στη Γερμανία μετανάστες. Όποιος δουλεύει έχει. Τέλος.

Μήν είσαι τόσο απόλυτος φίλε μου, εγώ δουλεύω 10 χρόνια και δεν έχω...

Και το γεγονός οτι πήγαμε εμείς στρατό? ωραία με την ίδια λογική ο πατέρας μου έκανε 30 μήνες, έπρεπε να κάνω και γω? (αντί για 16 που έκανα?)

Δηλαδή το να πας για 2 μήνες να μάθεις οτι είναι να μάθεις (και οι 2 μήνες πολλοί είναι!) και μετά να είσαι σπίτι σου και να δουλεύεις και αν ποτέ χρειαστεί να σε επιστρατεύσουν (αφού ούτως ή άλλως και τώρα αν γίνει κανα μπαμ, θα μας επιστρατεύσουνε) δεν είναι καλύτερα? πρέπει δηλαδή να κάθεσαι 12 μήνες (τώρα) και να μην κάνεις τίποτα?

Δημοσ.

Η Βουλγαρία, αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, είναι μέλος της ΕΕ. Με λίγα λόγια, τα σύνορά μας δεν υφίστανται.

Σε όλη την Ευρώπη έχει καταργηθεί(και Βουλγαρία και Σκόπια), ή σταδιακά καταργείται η θητεία, εκτός απο το Yunanistan.

Το παράδειγμα του Λιβάνου είναι ακραίο. Κανείς δεν είπε να μειωθεί 100% τα κονδύλια του Στρατού.

Δηλαδή θέλεις να πείς ότι οι λουφαδόροι που εκπαιδεύονται σήμερα είναι ικανοί να συμβάλουν στην άμυνα της πατρίδας μας;

Με τί εκπαίδευση; Αν το κουβάλημα πατάτας, και το καθάρισμα της καλλιόπης σε κάνουν ετοιμοπόλεμο, εντάξει.

Όσο για τον φίλο μας τον Snoob, που δεν τον ενδιαφέρει επειδή πλέον είναι 10 χρόνια πίσω του, αυτή η αδιάφορη-ωχαδερφίστικη νοοτροπία του Έλληνα μας έχει καταντήσει έτσι.

Τέλος κάντε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στην Διακύρηξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να δείτε πόσα απο αυτά παραβιάζει η θητεία.

ΥΓ: Ξέρετε κάποιον ο οποίος έμεινε πίσω λόγω στρατού; Πχ δε σπούδασε; Δεν έπιασε δουλειά; Εγώ έκανα πρακτική, στη δουλειά με κρατήσαν, σε κανένα χρόνο θα πάω στρατό! Ο πρώτος θα είμαι ή ο τελευταίος που θα το κάνει. Δηλαδή έλεος με τόσο δήθεν πια!!!

Βεβαίως και ξέρω, ολόκληρος ο Ελληνικός Ανδρικός πληθυσμός. Όταν βλέπεις στην υπόλοιπη Ευρώπη να είναι ο άλλος 23-24 χρονών ήδη στέλεχος επιχείρησης, ενώ στην Ελλάδα να βγαίνει στην αγορά εργασίας ο άλλος στα 26-27.

Πλέον ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και την ενωμένη ευρώπη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο ευρωπαίος είναι σαφώς ανταγωνιστικότερος στην αγορά εργασίας.

Επίσης φίλε Andrip, το Θέμα είναι κατάργηση της θητείας και ΟΧΙ του στρατού

Δημοσ.

SNOOB,σε κάποια πράγματα συμφωνώ μαζί σου,και σε κάποια διαφωνώ.

Η ερώτησή που έκανα στον εαυτό μου πριν να απαντήσω,είναι αν θεωρώ ότι έχασα περισσότερα από όσα κέρδισα από την υπόθεση στρατού (η απάντηση ήταν ενα τεράστιο ναι),και αν πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού,ισχύει το ίδιο. Και εκεί απάντησα ναι,γιατί συμφωνώ με κάποια επιχειρήματα του παιδιού που έγραψε το παραπάνω κείμενο,αλλά βασικά, γιατί το να σε υποχρεώνει κάποιος να κάνεις κάτι,είτε το πιστεύεις είτε όχι, είναι αντίθετο με τις προσωπικές μου ιδέες. Δηλαδή, αν αύριο ο κωστάκης τρελαθεί,κ περάσει στη βουλή νόμο (που φυσικά θα δεχτούν αμέσως οι...ελεύθερης βούλησης κ βοσκής βουλευτές του),ότι υποχρεωτικά πρέπει να γίνουμε όλοι μέλη στον οσφπ για ένα χρόνο,και να αγοράσουμε διαρκείας του, εμείς δεν πρέπει να αντιδράσουμε,γιατί έτσι λέει ο νόμος?

Γενικότερα,εκτός της συντήρησης των επαρχιακών κοινωνιών απο τους φαντάρους (άσχετα αν τους βλέπουν κ τους μεταχειριζονται ως σκουπίδια), μη μου πείτε ότι είσαστε έτοιμοι να πολεμήσετε,ότι γνωρίζετε τον τρόπο! Σκοπιές,(με ποσοστό 90% άχρηστες,αφού ακόμα κ όταν είναι σε καίρια σημεία,οι φαντάροι διατάσσονται να μην κάνουν τίποτα),σφουγγάρισμα με νέρο μόνο,σπασμένα τζάμια στους κοιτωνες, κρεββάτια με σκώρο,κουβέρτες από το 1950,φαγητό από το ...1948, αξιωματικοί που ότι "βασανιστήρια" πέρασαν στην ευελπίδων κ τους ενδυναμωσαν τα κομπλεξ τους, προσπαθουν να τα βγάλουν στους οπλίτες, ρωσοπόντιοι κ ναρκωτικά, είναι πράγματα που ΟΛΟΙ συναντήσαμε στο στρατό! Αυτά,δεν τα δέχομαι σαν πολίτης! και ειδικά όταν πήγα (λόγω της κωλοπροεδρικής φρουράς) σε αγήματα σε γαλλία - γερμανία - ιταλία, και είδα πως είναι εκεί οι οπλίτες (ΟΥΤΕ στο καλυτερο μας ονειρο)! (υπάρχει υποχρεωτική στράτευση κ εκεί,αλλα οι συνθήκες είναι σαν να λέμε άουσβιτς με μπαχάμες)!

Δημοσ.

Ο οπλίτης στην Φινλανδία αμοίβεται με 51 Euro ημερησίως....Επίσης, εκεί παίρνεις Ι5...επειδή δεν μπορείς να αποχωρηστείς το PC σου.

Στην Ελλάδα ο οπλίτης τώρα τελευταία διατάσσεται να αγοράζει μόνος του τον εξοπλισμό (σκηνάκια, φακούς, μπαταρίες, σλήπινγκ μπάγκ κτλ κτλ) με τα 8euro τον μήνα.

Ξέρετε πολλούς επαγγελματίες στην Ελλάδα που να παίρνουν τόσα;

Υ.Γ. Παιδιά δεν έγραψα εγώ το κείμενο, είναι απο το http://www.omhroi.gr

Δημοσ.

τι θες να αποδειξεις με clopy paste απο ενα προπαγανδιστικο ανθελληνικο site;

ειναι αλλο ενα νεοελληνικο φαινομενο καποιοι να εχουν κανει τη στρατοφοβια ενα νεο υψηλο ιδανικο (τρομαρα σας)

Δημοσ.

Spartacos ,επιτέλους,κατάλαβες το σχέδιο των μεγάλων δυνάμεων! να κάνουν τον περήφανο έλλην να μισήσει το στρατό του,κ μόλις πάψει να πολεμάει, να βρουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν εις τα τιμημένα ελληνικά εδάφη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...