mstaras Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μόλις σήμερα έφτασε η κάρτα γραφικών Albatron 8800 GTX και ανοίγοντας το κουτί της έπαθα το 1ο σοκ... με το μέγεθός της... ήξερα ότι είναι αρκετά μεγάλη αλλά δεν περίμενα τέτοια διαφορά με την 6600 GT που είχα... Οπότε τώρα που την έχω διπλάσια... τι κάνω? Έχω τη μητρική Asus A8N-SLI με τον Athlon 3500+ σε socket 939 και όταν την πείρα άλλαξα το θορυβώδες ανεμιστηράκι του chipset με μια παθητική μεγαλούτσικη ψήκτρα με αποτέλεσμα τώρα να μη κάθεται η κάρτα ακουμπώντας πάνω στη ψήκτρα. Το PC είναι στημένο μέσα σε ένα Stacker STC-T01 case και το τροφοδοτικό είναι το Tagan 480W U1. 1. Λοιπόν αυτό που έκανα είναι να κόψω τη ψύκτρα σχεδόν στη μέση και να την στερεώσω με ένα συρματάκι (!) για να κάθεται καλά πάνω στο chipset (επειδή οι δυο κινούμενες υποδοχές δε έκανα δουλεία πλέον..) και έπειτα κούμπωσα την κάρτα πάνω. Ο ανεμιστήρας της είναι ακριβώς δίπλα στη μισή πλέον ψήκτρα. Αν δεν κάνω λάθος τόσο μικρές παθητικές ψήκτρες και να κάνουν δουλειά δεν νομίζω να υπάρχουν και λόγω θορύβου δε θέλω να βάλω το ανεμιστηράκι που και αυτό αμφιβάλλω αν χωράει. Έχετε κάποιον άλλο τρόπο να προτείνεται? 2. Με το Asus Probe βλέπω μετά από μέτρια χρήση ότι οι θερμοκρασίες είναι σχετικά καλές (CPU 37-45 , M/B 36-40. Είναι πραγματικές; Υπάρχει κάποιο πιο αξιόπιστο προγραμμα? 3. Επίσης... η κάρτα έχει δυο υποδοχές για τροφοδοσία στις οποίες σύνδεσα 2 5V καλώδια... οπότε για να λειτουργεί δεν έκανα κάποιο λάθος ή μήπως όχι? Το θέμα είναι ότι όταν κάνω shutdown το PC (όχι restart) την ώρα που κλείνει ακούγεται ένα δυνατό beep. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα? 4. Πώς μπορώ να καταλάβω αν ζορίζεται το τροφοδοτικό? (το Probe δείχνει Vcore->1.39V, +3.3->3.28V, +5.0->4,97, +12.0->11,71 , ο δείκτης +5.0->4,97 αναφέρεται για όλες τις εξόδους 5.0?) 5. Τέλος... πέρασα τους drivers 97.94 Forceware της nVidia και όταν μπαίνω στο nVidia Control Panel (έχω WinXP+direct9c) δε μου βγάζει τίποτα στις κατηγορίες... στο nView Desktop Manager υπάρχουν οι λειτουργίες αλλά δε βρίσκω πουθενά τη θερμοκρασία και ρυθμίσεις για o/c που νομίζω υπήρχαν εκεί. Τυφλώθηκα? PS Ποιό προγραμματάκι να βάλω για να τσεκάρω θερμοκρασίες και ποιό benchmark είναι πιο καθιερωμένο να τσεκάρω επιδόσεις? Αυτά τα ολίγα... ευχαριστώ εκ των προτέρων...
ThrowDOWN Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 gia thermokrasies riva tuner kai gia ena grigoro benchmark 3dmark 2006:)
HellasVagabond Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 8800GTX σε Athlon 3500+ ??? Την σκοτωσες την καρτα...Δεν περιμενες την 8600GTS ? Και εκει θα ειχες bottleneck αλλα τουλαχιστον κοστιζει τα μισα χρηματα και ουτε.
iced Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 8800GTX σε Athlon 3500+ ???Την σκοτωσες την καρτα...Δεν περιμενες την 8600GTS ? Και εκει θα ειχες bottleneck αλλα τουλαχιστον κοστιζει τα μισα χρηματα και ουτε Αν παιζεις με τερμα τα παντα απο 1280*1024 και πανω αναλαμβανει το βαρος η καρτα γραφικων που ειναι πολυ δυνατη... Δεν θα εχεις κανενα μα κανενα προβλημα με τον 3500+ Εισαι μια χαρα φιλε Καλα παιχνια και καλοριζικη!!!
mstaras Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Έρχεται και ένας Opteron 185 σε κανα 2 μέρες... οπότε πιστεύω μια χαρά θα είναι μέχρι να αλλάξω m/b... Κάποια άποψη για τα ερωτήματα
HellasVagabond Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Εδω παθαινει Bottleneck και στον C2D6600 στον Opteron185 οχι ? Και οταν παθαινει Bottleneck η καρτα Ice δεν μπορει να δωσει το maximum των επιδοσεων της, δεν εχει να κανει με τι φιλτρα και details θα βαλει.
Ailuros Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Πόσα amper βγάζει το 12-βολτο rail του τροφοδοτικού; Στοιχεία αναλυτικά πρέπει να υπάρχουν στην σελίδα του κατασκευαστή. Οτιδήποτε κάτω από 30Α σημαίνει ότι περπατάς σε τεντωμένο σκοινί. Τα του επεξεργαστή δες τα μόνος σου.
iced Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Αν παιζεις με τερμα τα παντα απο 1280*1024 και πανω αναλαμβανει το βαρος η καρτα γραφικων που ειναι πολυ δυνατη... Δεν θα εχεις κανενα μα κανενα προβλημα με τον 3500+ Ενημερωσου σε φορουμς και συγκριτικα πρωτα και μετα πες την μεγαλη κουβεντα Ειχα καιρο να ακουσω οτι ενας 6600 παει πισω μια 8800GTX σε μεγαλες αναλυσεις και φίττρα, καλο αστειο
mstaras Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 @Ailuros Από ότι είδα για το τροφοδοτικό λέει: DC output: +12V --> 28A για το ΤG480 Independent 12V/18-28A rail for stable powering of further peripheral devices Οπότε μάλλον έχω πρόβλημα... έτσι? Το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τι? κάψιμο τροφοδοτικού ή κάρτας γραφικών? κολλήματα? Για το beep στο shutdown?
HellasVagabond Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 iced εχεις Πεσει ουκ ο λιγες φορες εξω... Ailure ενας opteron185 δεν θα κρατουσε πισω μια 8800GTX ? Ενα ναι η ενα οχι αρκει για τον φιλο τον iced.
iced Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Hellas ενα σου λεω, "η GTS διαφερει με την GTX στα ρολογια".... ΧΑΧΑ Λοιπον στο θεμα: Για να μην επαναλαμβανομαστε αφηνουμε το 3d μαρκ εξω και μιλαμε για παιχνιδια και μεγαλες αναμυσεις και δειγματοληψιες οπου δεν κανει κιχ ο cpu
HellasVagabond Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Ποτε ειπα μονο στα ρολογια ? Εγω ειπα πως στις επιδοσεις η GTS πλησιαζει παρα παρα πολυ την GTX. Οποτε δες τα GAME benchmarks στο firingsquad και μην θιγεις ενα θεμα στο οποιο εισαι λαθος. Κακο στον εαυτο σου κανεις.
mstaras Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 @HellasVagabond και iced Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά είστε λίγο off topic δε ρώτησα για τον αν περιορίζει ο cpu την gpu, ίσως να την περιορίζει κάποιες στιγμές ίσως και να μην το καταλάβω ποτέ και καθόλου... Το θέμα είναι στο 1ο post του topic, μπορείτε να βοηθήσετε?
littlelouievegos Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 iced εχεις Πεσει ουκ ο λιγες φορες εξω...Ailure ενας opteron185 δεν θα κρατουσε πισω μια 8800GTX ? Ενα ναι η ενα οχι αρκει για τον φιλο τον iced. Σε gpu limited καταστασεις δλδ >=UXGA και πανω με χρηση φιλτρων δεν παιζει σχεδον καμια σχεση ο επεξεργαστης.. Μονο η καρτα γραφικων.. Ελαχιστες εξαιρεσεις παιχνιδια που ειναι severely cpu limited και δεν τα συναντας συχνα πλεον..
littlelouievegos Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Επι του θεματος.. 1. Λοιπόν αυτό που έκανα είναι να κόψω τη ψύκτρα σχεδόν στη μέση και να την στερεώσω με ένα συρματάκι (!) για να κάθεται καλά πάνω στο chipset (επειδή οι δυο κινούμενες υποδοχές δε έκανα δουλεία πλέον..) και έπειτα κούμπωσα την κάρτα πάνω. Ο ανεμιστήρας της είναι ακριβώς δίπλα στη μισή πλέον ψήκτρα. Αν δεν κάνω λάθος τόσο μικρές παθητικές ψήκτρες και να κάνουν δουλειά δεν νομίζω να υπάρχουν και λόγω θορύβου δε θέλω να βάλω το ανεμιστηράκι που και αυτό αμφιβάλλω αν χωράει.Έχετε κάποιον άλλο τρόπο να προτείνεται? Δοκιμασες να την βαλεις στην κατω PCI-x? Αν δεν κανω λαθος δεν εχεις απωλειες εισαι σε 8x..Αλλιως δυστυχως πρεπει να βρεις ανεμιστηρακι μικρο να κανεις την δουλεια σου, υπαρχουν και πολυ μικρα σε υψος, δεν ειναι αναγκη να ειναι για chipset αρκει να εχει τις ιδιες διαστασεις με τα κουμπωματα σου.. 2. Με το Asus Probe βλέπω μετά από μέτρια χρήση ότι οι θερμοκρασίες είναι σχετικά καλές (CPU 37-45 , M/B 36-40. Είναι πραγματικές; Υπάρχει κάποιο πιο αξιόπιστο προγραμμα?MBM αν και παλι πραγματικες θερμοκρασιες δυσκολο να δεις..Γιατι δεν περνεις ενα LCD panel με thermal sensors να κανεις την δουλεια σου αμα θελεις ακριβεις θερμοκρασιες..; 3.Επίσης... η κάρτα έχει δυο υποδοχές για τροφοδοσία στις οποίες σύνδεσα 2 5V καλώδια... οπότε για να λειτουργεί δεν έκανα κάποιο λάθος ή μήπως όχι? Το θέμα είναι ότι όταν κάνω shutdown το PC (όχι restart) την ώρα που κλείνει ακούγεται ένα δυνατό beep. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Εισαι σιγουρος οτι ακουγεται η καρτα μηπως ειναι τπτ πυκνωτες που ξεφορτιζουν απο την μητρικη; 4. Πώς μπορώ να καταλάβω αν ζορίζεται το τροφοδοτικό? (το Probe δείχνει Vcore->1.39V, +3.3->3.28V, +5.0->4,97, +12.0->11,71 , ο δείκτης +5.0->4,97 αναφέρεται για όλες τις εξόδους 5.0?) Το τροφοδοτικο σου απο οτι ειδα δινει 28A σε μια γραμμη οπως ειπες.. Εξαρταται και απο το υπολοιπο συστημα και τα περιφερειακα σου που εχεις στο PC.. Εγω την δουλευα σε ενα Antec 480w απροβληματιστα πριν παρω το Etasis 850w.. 5. Τέλος... πέρασα τους drivers 97.94 Forceware της nVidia και όταν μπαίνω στο nVidia Control Panel (έχω WinXP+direct9c) δε μου βγάζει τίποτα στις κατηγορίες... στο nView Desktop Manager υπάρχουν οι λειτουργίες αλλά δε βρίσκω πουθενά τη θερμοκρασία και ρυθμίσεις για o/c που νομίζω υπήρχαν εκεί. Τυφλώθηκα? Γυρισε το nView σε advanced mode..Εναλλακτικα επειδη ειναι μαλακοπρογραμμα το nview βαλε το Rivatuner να κανεις πιο ευκολη την ζωη σου.. PS Ποιό προγραμματάκι να βάλω για να τσεκάρω θερμοκρασίες και ποιό benchmark είναι πιο καθιερωμένο να τσεκάρω επιδόσεις?Ειπαμε για cpu,mobo,hdd το MBM για GPU το Rivatuner για θερμοκρασιες..Για μετροπρογραμμα καλα και αξιοπιστα ειναι το 3dmark01 και το Aquamark3.. Αλλα να εχεις υποψιν σου οτι κανενα μετροπρογραμμα δεν μπορει να εξομοιωσει πληρως real gaming συνθηκες Αυτά τα ολίγα... ευχαριστώ εκ των προτέρων...Ουφ.. Τελος.. Τα ποια; τα ολιγα; J/K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.