HomoR Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Adratome tis eukerias apo tin simetoxi pou exi to topic me to DIRT gia na anikso auto to 8ema kai epidi merikoi to aneferan. Sigoura to RBR einai to korifeo rally sim mias kai stis alles sim katigories autokinitou diekdikoun arketoi tis dafnes. H texnologia exi proxorisei arketa oste na eksomioni ta physics se para poly kontino simio me tin pragmatikotita...alla kai paly den exoun kataferi na tin agiksoun. Exo mia erotisi na kano pros olous tous sim racing funs.. Pios apo esas 8a mporouse na odigisei isxyrizomenos oti einai korifeos ston tade simulator ena antistixo amaksi se pragmatikes sin8ikes kai me auton ton ari8mo? Epitrepste mou na amfivalo pos mpori na to kani o opiosdipote apo autous pou grafoun sto forum. Alli h ais8isi pou exis sto sim..kai alli stin pragmatikotita opou eki mpeni kai to enstikto tis autosintirisis mesa. Oso kai an exoun proxorisei ta racing sims akoma kanena den exi kataferi na piasi tin ais8isi tis taxytitas.. As paroume gia paradigma to RBR.. Pigenis me 140 kai h ais8isi einai les kai pigenis me 60..ante me 80. Den pisteuo kiolas oti 8a apodo8i pote ,panta me ta simerina dedomena, virtual h ais8isi tis taxytitas. Poloi 8a poune pos ta racing sims mas ma8enoun na odigame sosta.. Edo kai 8a diafoniso kai 8a simfoniso... Se prosopiko epipedo mporo na po me sigouria pos kapia hardcore racing sims me ema8an na odigao sto dromo me grames opos kai se kapio simio tin sosti xrisi gaziou kai frenou...kai pali omos mesolavise eksaskisi stin pragmatikotita. Exi pesi poly nero sto aulaki apo tin epoxi tou 1ou test drive mexri ta gtr2,lfs,rfactor klp..kai sigoura den kseroume ti mas epifilasei to mellon,mono na mantepsoume mporoume. Sigoura apo ta hardcore simulators ma8enoume kapia pragmata,alla kai pali h empeiria kato apo ali8ines sin8ikes den isova8mizete me kanena sim oso telio kai an einai. As afisoume tis katameros lipon diamaxes kai kolimata...simulators,arcade kai mi..exoun san skopo tin diaskedasi tou ka8enos mas stin teliki kai an ma8enoume kai merika pragmata exi kalos.
panos--26-- Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Exeis apolito dikio file gia tin aisthisi tis taxititas, meta tin 1 mera pou epeksa gtr me to timonaki to katalava! Den mporei na apodothei me apla paixnidakia, thelei mixanimata eksomiotes! Molis mpika sto hyudai accent mou pigena patimenos sta kokkina apo tin sinitheia sto sta petalia tou logitech! Pantos i aisthisi tou timoniou me tis donisis genika kai eidika otan striveis to timoni mou thimizei poli real odigisi!
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Κάθε εξομοιωτής έχει διαφορετικά στατιστικά, κλπ. Ο ένας κάνει πχ. το F-15 να είναι μπακατέλα, ο άλλος το κάνει το υπεραεροπλάνο. Αν δεν είναι επίσημος εξομοιωτής της εταιρείας που βγάζει το συγκεκριμένο όχημα (και λέμε full simulator, όχι PC προγραμματάκι), δεν είναι καν κοντά. Αυτά που παίζουμε εμείς, είναι για παιχνίδι όπως και να το κάνεις.
S2Katana Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Εμενα η μοναδικη βοηθεια που μου εχουν προσφερει οι εξομοιωτες, ειναι στον ελεγχο της υπερστροφης και τιποτα αλλο.
darkled Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 File mou, an exeis odighsei pragmatika autokinita se pista (kamia sxesh me to dromo, oso parajeno mporei na sou fainetai) katalavaineis to poso realistika einai antistixa sims (px LFS, afou exei merika arketa "adinata" autokinita, afou den nomizw pote na mporesw na odigisw F1 h WBCC) kai to poso kala exoun petixei thn ejomoiwsh, ton realismo kai th ais8ish ths taxytitas.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Και πάλι όμως, τρέξε το ίδιο αυτοκίνητο σε 3 διαφορετικούς εξομοιωτές και μετά πήγαινε να δεις αν τρέχει με τον ίδιο τρόπο. Δεν λέμε αν η εξομοίωση γενικά είναι καλή, αλλά αν μπορείς από PC commercial εξομοιωτή, όταν μπεις στο ίδιο όχημα στην πραγματικότητα να το οδηγήσεις/πετάξεις. Εγώ λέω (πσσσ, φοβερό ακούγεται) πως δεν παίζει αυτό.
S2Katana Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 File mou, an exeis odighsei pragmatika autokinita se pista (kamia sxesh me to dromo, oso parajeno mporei na sou fainetai) katalavaineis to poso realistika einai antistixa sims (px LFS, afou exei merika arketa "adinata" autokinita, afou den nomizw pote na mporesw na odigisw F1 h WBCC) kai to poso kala exoun petixei thn ejomoiwsh, ton realismo kai th ais8ish ths taxytitas. Εγω προσωπικα, 2 φορες το μηνα επισκεπτομαι τα Μεγαρα για practice και εχω καταληξει στο οτι τα real driving simulators μπορουν να σε βοηθησουν μεχρι ενος σημειου, κυριως ως προς το στριψιμο.Αλλα μεχρι εκει.
darkled Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Εγω προσωπικα, 2 φορες το μηνα επισκεπτομαι τα Μεγαρα για practice και εχω καταληξει στο οτι τα real driving simulators μπορουν να σε βοηθησουν μεχρι ενος σημειου, κυριως ως προς το στριψιμο.Αλλα μεχρι εκει. Voithoun kiriws gia tis grames opws les giati h ipoloiph simperifora tou autokinitou den einai dinaton na einai h idia h estw paromoia afou to ka8e autokinito diaferei, edw allazeis mia rithmisi sto diko sou autokinito kai meta den exei kamia sxesh. Alla apo thn pleura ais8ish taxithtas kai sosth simperifora twn montelwn fisikhs nomizw ta sims pigainoun poli kala.
Bigi444444 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Γεια χαρά και χρόνια πολλά. Κι εγώ πιστεύω πως μπορούν να βοηθήσουν να έχεις πιο σωστές γραμμές στην πίστα.Για κάτι καλύτερο δε νομίζω.Γενικώς αν δε το μυρίζεις από τη φύση σου το τιμόνι δεν πρόκειται να γίνεις ντράιβερ επειδή λιώνεις το gtr π.χ.Για αίσθηση ταχύτητας κανένα δε μπορώ να πω ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα.Άντε να πηγαίνεις με 180ρια, 200ρια και βάλε στο sim και μετά δοκίμασε να πας με τόσα και στο δρόμο (και δη επαρχιακό...).:wink:
S2Katana Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Άντε να πηγαίνεις με 180ρια, 200ρια και βάλε στο sim και μετά δοκίμασε να πας με τόσα και στο δρόμο (και δη επαρχιακό...).:wink: Ακριβως.Στην αισθηση ταχυτητας πασχουν.
Blackman Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 εγώ θα διαφωνίσω υπό γωνία...για να μην πω κάθετα... Φίλε μου S2Katana δηλαδή θες να μου πεις ότι έχεις μάθει να driftareis; Και αν ναι; τι τύπου τεχνική drift έχεις μάθει; Power-Drift...γκάζόφρενο...κλπ τι ακριβώς; Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Έχω παίξει άπειρα παιχνίδια και όλα στρίβουν και arcade ρυθμούς. Στον δρόμο και περισσότερο σε πίστες όπως τα Μέγαρα που έχω προσωπική εμπειρία απέχουν πολύ από αυτό που είναι στα παιχνίδια. Το κακόμοιρο το πισοκίνητο Corolla που έχουμε στην οικογένεια...μόνο με Power Drift (λογικό αφόσον ο Α κανόνας για drift είναι να έχεις καλά φρένα και το κορολάκι δεν έχει)...και μετά την πρώτη σφαλιάρα παλεύεις για να το συνεχίσεις. Για τις γραμμές τι να πω;Ποτέ δεν έχω δει γραμμικό power-slide σε παιχνίδι, πράγμα που είναι κλασικό σε real οδήγηση. Με λίγα λόγια...ακόμα και με τον καλύτερο εξομιωτή, θα αργήσουν να φτάσουν την πραγματική οδήγηση. Πάντως δείτε το βιντεάκι του "Drift Bible" και πείτε μου αν ακριβώς έτσι το κάνετε και στο παιχνίδι. και δεν συζητάω για τεχνική μύτη-τακούνι...αλλά για πιο απλά πράγματα. Μέχρι τότε...καμιά πίστα και διαδρομές στον δρόμο...γιατί και την πίστα μας την έχουν κόψει τα συμφέροντα. Αυτάαααα....
adi32 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 εγω να πω το αντιθετο στο δρομο οδηγω πολυ καλυτερα απο οτι στα games εστω και με τιμονιερα αυτο γιατι δεν εχεις την αισθηση της ταχυτητας και πατας το γκαζι τερμα και πας κατα διαολου
S2Katana Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 εγώ θα διαφωνίσω υπό γωνία...για να μην πω κάθετα... Φίλε μου S2Katana δηλαδή θες να μου πεις ότι έχεις μάθει να driftareis; Και αν ναι; τι τύπου τεχνική drift έχεις μάθει; Power-Drift...γκάζόφρενο...κλπ τι ακριβώς; Χαχα, καλο!Οχι,οχι, εννοω πως εχω μαθει να μαζευω το αμαξι αν για καποιο λογο(πχ ελληνικοι κ@λοδρομοι) υπερστρεψει.Σε καμια περιπτωση δε μαθαινεις το drift μεσα απο pc.:wink:
Blackman Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 χεχε... όπως ότι στην πραγματικότητα όταν στο πισοκίνητο αφήσεις γκάζι μαζεύει την ουρά του...ενώ στο παιχνίδι, αφήνεις το γκάζι και σε αφήνει και το αμάξι. Η αλήθεια είναι ότι το όλο concept είναι βασισμένο σε συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα που δεν είναι και τόσο κοντά στα καθημερινά "μαμά" του απλού κοσμάκι. Πάντως...στο θέμα handling αυτό που μου είχε κάνει την καλύτερη εντύπωση προς την πραγματικότητα ήταν το Juiced, που παρόλα τα καλά και τα κακά του, ήταν ένα κλικ πιο πάνω από τα υπόλοιπα παιχνίδια σε ρεαλιστικότητα handling. αλλά ψηφίζω...Micromachines :-P
papadakn Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Ρε σεις, δεν είναι μόνο η αίσθηση της ταχύτητας που παίζει σημαντικό ρόλο όταν οδηγούμε. Κατά την οδήγηση ο εγκέφαλος δέχεται χιλιάδες ερεθίσματα τα οποία αναλύονται και καθορίζουν τις αντιδράσεις μας. Από την αίσθηση του τιμονιού ( η οποία είναι σημαντικά διαφορετική από αμάξι σε αμάξι) μέχρι τις επιταχύνσεις που δέχεται το κορμί μας κατά τη διάρκεια μιας στροφής. Ειδικά τις καταστάσεις υπόστροφης - υπερστροφής, στο simulator τις αντιλαμβάνεσαι μόνο μέσω της όρασης, σε αντίθεση με την πραγματική οδήγηση που δέχεσαι πολλά διαφορετικά ερεθίσματα. Σε ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης που είχα παρακολουθήσει, ο εκπαιδευτής μας έλεγε πως την υπερστροφή (γύρισμα κώλου/drift) την αντιλαμβάνεσαι αρχικά στην περιοχή της λεκάνης. Αν φτάσεις σε σημείο που την καταλαβαίνεις με τα μάτια, κατά πάσα πιθανότητα θα φέρεις σβούρες. Κανένας εξομοιωτής δεν μπορεί να αναπαραστήσει τόσο αληθινά την οδήγηση. Ίσως να βοηθάει στο να αντιληφθείς τις ιδανικές γραμμές στην πίστα αλλά τίποτε παραπέρα. Για να μην μιλήσουμε για την αίσθηση κατά το φρενάρισμα, το μπλοκάρισμα των τροχών ή την συμμετοχή του κιβωτίου στην δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Οι εξομοιωτές ήταν και παραμένουν παιχνίδια που σκοπό έχουν τη διασκέδαση-ψυχαγωγία και όχι την εκπαίδευση ενός οδηγού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.