Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα BIOS - ACER Travelmate 4150

arsinoe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έκανα flash στο BIOS του laptop μου - ACER Travelmate 4152LMI (ΤΜ4150)- και μετά την επανεκκίνηση τα είδα όλα.....μαύρα.

Σε διάφορα sites περιγράφονται διαδικασίες επαναφοράς BIOS σε Laptop, αλλά πουθενά δεν γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο της ACER.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω τις διαδικασίες που περιγράφουν, γιατί αναφέρονται σε άλλα μοντέλα που τα αρχεία τους είναι τελείως διαφορετικά.

Ξέρω ότι πρέπει να δημιουργήσω μια δισκέτα επαναφοράς -με την έκδοση του BIOS για το Notebook μου (ΤΜ4150), να κουμπώσω ένα USB floppy drive και να κάνω Boot από την δισκέτα. Όσοι το δοκίμασαν, υποστηρίζουν ότι λειτουργεί.

Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος αναλυτικά να "αναστήσω" το laptop?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Πριν από ένα χρόνο είχα πάθει ακριβώς το ίδιο στο ίδιο μοντέλο βάζοντας το v2.20 ,αλλά κάτι πήγε στραβά και μετά άκουγα μόνο ανεμιστήρα.Για καλή μου τύχη ήταν σε εγγύηση και το πήγα Alman .Όσο και να φανεί περίεργο μέσα σε μιάμιση βδομάδα μου αντικατέστησαν τη μητρική και μου το δώσαν πίσω. Εάν είσαι και εσύ σε εγγύηση πήγαινέ το. Με floppy δεν είχα βγάλει και εγώ άκρη τότε αλλά σίγουρα ένας τεχνικός μπορεί να επαναπρογραμματίσει το bios γιατί έχει ειδική συσκευή που ακουμπάει πάνω στα πινάκια του bios .Δοκίμασε να ρωτήσεις κάπου..αν δεν βρείς άλλη λύση.

Δημοσ.

Δυστυχώς, η εγγύηση έχει λήξει, αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου. Σε 2-3 τεχνικούς που ρώτησα, σήκωσαν τα χέρια ψηλά (ελπίζω να ήμουν ΤΟΣΟ τυχερή και να έπεσα σε ανίδεους)...... :(

αρχίζω πλέον και αγχώνομαι......

όποιος μπορεί, ας βοηθήσει...

Υ.Γ pitbull, conjure σας ευχαριστώ πολύ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικά δοκίμασα πολλά και άκρη δεν βρήκα....

μήπως γνωρίζει κάποιος κάποιο εργαστήριο/ηλεκτρονικό που να μπορεί να επαναπρογραματίσει το BIOS; υπάρχει το LABTOOL Programer που κάνει την δουλειά.....ποιος το έχει όμως?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...