Προς το περιεχόμενο

ΘΕΪΚΟ! Why get a mac!

kostas_crete

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Είδα τις μισές περίπου και γενικά ούτε και εμένα μου άρεσαν. Ίσα ίσα βρήκα ότι υποβιβάζουν τα MAC στο επίπεδο του media player μηχανήματος, άντε και κάνα blog ή οργάνωση του photo album ενώ τα PC είναι για σοβαρές δουλείες.

Και τελικά αυτό που προμοτάρει τόσο πολύ είναι καλό? Δλδ να τα έχεις όλα μέσα από το κουτί και να μην χρειάζεσαι τίποτα άλλο? Άλλωστε την MS δεν την κατηγορούν ότι ρίχνει τον ανταγωνισμό με όλα τα utilities που βάζει στα Windows?

Τέλος πάντα η άποψη μου ήταν ότι είναι εύκολο να μιλάς για configurability και ασφάλεια όταν έχεις ένα σχεδόν κλειστό σύστημα. Ας είχε και η Apple το άπειρο hardware να υποστηρίξει και τα λέμε.

PS: Μην το παρεξηγήσετε μου αρέσουν πολύ τα MAC γενικά αλλά δεν είναι η γη της επαγγελίας και για να είμαι ειλικρινής μου τη σπάει λίγο η στάση της Apple τα τελευταία χρόνια να πουλάει lifestyle προιόντα και μόνο αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν συμφωνώ με αυτού του είδους τις διαφημίσεις.

Παρόλα αυτά, αισθητικά και μόνο μού αρέσουν πιο πολύ οι βρετανικές εκδοχές τους.

Αν και νεος σε μακ, ειμαι χρηστης πισι 15 χρονια περιπου οποτε θα εκφερω αποψη. Μετα απο 15 χρονια λοιπον πορωμενης χρησης πισι (παντα ειχα σεβασμο για μακ) αποφασισα να το γυρισω (αφου θα ειχα warcraft και στο μακ, κανενα προβλημα :-). Μετα απο 3 μερες χρησης ειδα οτι ΔΕΝ υπαρχει γυρισμος. Αυτο που συμβαινει στα μακ, για εναν χαρντκορ χρηστη πισι σαν εμενα ηταν κατι το αδιανοητο. Να κανεις τετοιο ινσταλ? τετοια σταθεροτητα, κτλπ κτλπ? Και για να ερθω στο θεμα, δεν ειναι Γη εππαγγελιας ναι μεν, αλλα ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη η στιγμη για καποιον που ξερει τι θελει απο εναν υπολογιστη. και οι διαφιμισεις, για να μην ειμαι οφφ τοπικ, ειναι πανεξυπνες, προσβλητικες (και καλα κανουν στο κατω κατω, αφου ποσες φορες υπεφερα και γω με windows και τα 15 antivirus, antitrojan, κτλπ κτλπ που ετρεχα σα τρελος συνεχεια) και αντικατοπτριζουν ολα αυτα που ενιωσα εγω σε λιγες μερες με ενα μακ.

Αγαπητέ, τα ίδια θα λες και σε πολύ πολύ καιρό, δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη. Είχες βέβαια μια ατυχία με τα jpg, αλλά είμαι σίγουρος ότι αλλού είναι το πρόβλημα, και όχι σε ασυμβατότητα με τον mac.

Καλορίζικος! :)

Είδα τις μισές περίπου και γενικά ούτε και εμένα μου άρεσαν. Ίσα ίσα βρήκα ότι υποβιβάζουν τα MAC στο επίπεδο του media player μηχανήματος, άντε και κάνα blog ή οργάνωση του photo album ενώ τα PC είναι για σοβαρές δουλείες.

Γενικά οι διαφημίσεις της Apple αφορούν σε διαφορετική θεματολογία κάθε φορά. Η πλειοψηφεία τους βέβαια επικεντρώνεται σε πράγματα που κάνει ο καθημερινός, μέσος χρήστης. Οι σοβαρές δουλείες στις οποίες αναφέρεσαι, αφορούν άλλο κομμάτι χρηστών, οι οποίοι είναι ενημερωμένοι για τα "σοβαρά(τα αναφέρω έτσι για την οιονομία της συζήτησης) μηχανάκια" της Apple. Βλέπε Macbook Pro & MacPro.

Και τελικά αυτό που προμοτάρει τόσο πολύ είναι καλό? Δλδ να τα έχεις όλα μέσα από το κουτί και να μην χρειάζεσαι τίποτα άλλο? Άλλωστε την MS δεν την κατηγορούν ότι ρίχνει τον ανταγωνισμό με όλα τα utilities που βάζει στα Windows?

Η κατηγορία για την MS έχει βάση γιατί πουλάει λειτουργικό. ΜΟΝΟ. Ενώ η Apple πουλάει υπολογιστές που απλά συμβαίνει να έχουν και το καλύτερο λειτουργικό "περασμένο". Οπότε δεν μπορείς να την κατηγορήσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς είναι μονοπώλιο.

Αντίθετα εγώ σου αντιστρέφω τη λογική και σου λέω οτι ευνοεί τον ανταγωνισμό 101% καθώς επιτρέπει επίσημα στους υπολογιστές της να τρέξουν Windows. Κάτι που μπορούσε πολύ εύκολα να αποτρέψει.

Τέλος πάντα η άποψη μου ήταν ότι είναι εύκολο να μιλάς για configurability και ασφάλεια όταν έχεις ένα σχεδόν κλειστό σύστημα. Ας είχε και η Apple το άπειρο hardware να υποστηρίξει και τα λέμε.

Σύμφωνοι. Αλλά δεν νομίζω να φταίει το πλήθως των drivers που έχουν τα παραθύρια για της τρύπες στο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. Στον πυρήνα του να το πω έτσι μπακαλίστικα.

PS: Μην το παρεξηγήσετε μου αρέσουν πολύ τα MAC γενικά αλλά δεν είναι η γη της επαγγελίας και για να είμαι ειλικρινής μου τη σπάει λίγο η στάση της Apple τα τελευταία χρόνια να πουλάει lifestyle προιόντα και μόνο αυτό.

Ναι, το iPod είναι lifestyle(γι αυτό δεν το συμπάθησα ποτέ, παρόλο που είναι το καλύτερο σε απόδοση μακράν. Για εμφάνιση δεν το συζητάμε, εννοείται). Ή μάλλον έγινε lifestyle προϊόν μετά την τεράστια επιτυχία του. Λογική η εξέλιξη αυτή.

Ναι, το Mac Mini τείνει να γίνει lifestyle κυρίως λόγω μεγέθους. Αλλά ευτυχώς για μας τους οπαδούς της εταιρείας, κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τη δουλειά του.

Για όλα τα υπόλοιπα όμως δεν μπορείς να ισχυριστείς οτι είναι lifestyle προϊόντα. Εκτός κι αν έτσι χαρακτηρίζεις εσύ προσωπικά τα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ σχέδια. Γιατί πλην ομορφιάς, έχουν και κορυφαίες επιδόσεις(ας μην ξεχνάμε πως όταν βγήκε το MacBook Pro C2D, ήταν απ' τα ταχύτερα Windows notebooks)

Τις διαφημίσεις της Apple τις θεωρώ πανέξυπνες και απόλυτα στοχευμένες. Πιστεύω οτι αν έβγαιναν και ελληνικές θα αυξανόταν ραγδαία ο αριθμός switchers στην Ελλάδα. Ρε λέτε η Rainbow να είναι δάκτυλος του Gates τελικά;:-D

^Απλά απίστευτο!!! :lol:

Τρομερά ads, θα πάρω κάποτε mac σίγουρα με αυτά που βλέπω..

Νομίζω πάντως ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι η ίδια η κοινότητα των χρηστών. Μπαίνεις στη διαδικαδία να σκεφτείς: άνθρωποι που δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα, αυτόβουλα υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. ΑΡΑ δούλεψε γι'αυτούς και με το παραπάνω. Γιατί όχι και για μένα; :mrgreen:

Τρομερά ads, θα πάρω κάποτε mac σίγουρα με αυτά που βλέπω..

Όταν σου έρθει η πραγματική επιθυμία να ανοίξεις τα μάτια τότε μην ρωτήσεις κανέναν και τίποτα. Μπές σε ένα Multirama και απλά αγόρασε ένα mac .-

Νομίζω πάντως ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι η ίδια η κοινότητα των χρηστών. Μπαίνεις στη διαδικαδία να σκεφτείς: άνθρωποι που δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα, αυτόβουλα υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. ΑΡΑ δούλεψε γι'αυτούς και με το παραπάνω. Γιατί όχι και για μένα; :mrgreen:

Ειναι επειδή παίρνουμε ποσοστά επί των πωλήσεων. O Thresher (βλέπε παραπάνω ποστ), ας πούμε, τα παίρνει από το Multirama. :mrgreen: :mrgreen:

Πλάκα κάνω, έτσι (γιατι κυκλοφορούν και πονηρά μυαλά)?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...