Προς το περιεχόμενο

Πόσο πάει το μαλλί για μια βάφτιση ???

Φρού-Φρού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3000 για να παντρευτείς???

Ξέχασες ένα μηδενικό νομίζω...

Όσο για τα 500 (και λίγα λες) της βάφτισης, αυτά είναι του νονού/νονάς. Οι γονείς πληρώνουν άλλα πράγματα (μπουμπουνιέρες, προσκλητήρια, γλυκό, τραπέζι κλπ)

Kάτσε να σου βάλω τα δικά μου: Η κουμπάρα μου πλήρωσε γύρω στα 2500 ευρώ για στολισμό εκκλησίας, λαμπάδες, στέφανα-φιάλη, ποτήρια σαμπάνιας, δίσκο (σετάκι αυτό), συν τα έξοδα του μυστηρίου στην εκκλησία.

Εμείς: 1000 ευρώ για νυφικό (νοικιασμένο), κοστούμι, μπομπονιέρες, παπούτσια

500 ευρώ το δώρο για την κουμπάρα

2000 ευρώ για το τραπέζι στους καλεσμένους &

1000 ευρώ για φωτογράφηση-βιντεοσκόπηση (αν και η συμφωνία ήταν σε χαμηλότερη τιμή)

100 ευρώ η κομμώτρια (μου έκανε σούπερ το μαλλί)

Την ανθοδέσμη μου, μου την έκανε δώρο μια ξαδέρφη μου που έχει ανθοπωλείο.

Τα προσκλητήρια τα φτιάξαμε μόνοι μας, συν του ότι έγιναν και κάποια επιπλέον έξοδα (οδοιπορικά) γύρω στα 300 ευρώ για να μοιράσουμε τις προσκλήσεις και σε συγγενείς μακρινούς (η λύση του ταχυδρομείου αποφεύχθηκε λόγω μη αξιοπιστίας).

Λεπτομέρεια: Για το τραπέζι φροντίσαμε να κλείσουμε θέσεις μόνο για τους παρεβρισκομένους ώστε να μην πληρώσουμε επιπλέον γι'αυτούς που δεν είχαν σκοπό να έρθουν. Είχαμε βάλει στην πρόσκληση να μας ειδοποιήσουν για το αν θα έρθουν στο τραπέζι για να κλειστεί ο αριθμός των θέσεων. Δυστυχώς οι συγγενείς δεν το έκαναν κι αναγκαστήκαμε εμείς να τους τηλεφωνούμε για να έχουμε τον αριθμό που θέλαμε. Τελικά το επιπλέον που πληρώσαμε ήταν μερίδες για 4 άτομα (4 θέσεις κενές).

Σύνολο τα έξοδα του γαμπρού και της νύφης (σε στρογγυλοποίηση): 5000 ευρώ.

Και δεν μιλάμε για κάναν πανάκριβο γάμο... Φροντίσαμε να έχουμε ένα γάμο χαμηλού κόστους και μιλάμε για επαρχία. Πάντως το ευχαριστηθήκαμε και γλεντήσαμε όλοι μας συγγενείς και φίλοι!

glougr στην Αιόλου, Αγ. Μάρκου & Ευαγγελιστρίας βρίσκονται πρατήρια βιομηχανιών για βαφτιστικά και νυφικά. Από εκεί αγοράσαμε παλιά τα βαφτιστικά του παιδιού που γίναμε νονοί και μας κόστισε τα μισά σε σχέση με τα άλλα καταστήματα του είδους. Το μόνο κόστος θα είναι στον σταυρό. Εκεί τουλάχιστον φρόντισε να είναι κάτι όμορφο, γιατί θα μείνει για πάντα στο παιδί. Εγώ τον βαφτιστικό μου τον φοράω και τον βγάζω μόνο όταν είναι για κάνα θαλασσινό μπανάκι! :mrgreen:

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

glougr στην Αιόλου, Αγ. Μάρκου & Ευαγγελιστρίας βρίσκονται πρατήρια βιομηχανιών για βαφτιστικά και νυφικά. Από εκεί αγοράσαμε παλιά τα βαφτιστικά του παιδιού που γίναμε νονοί και μας κόστισε τα μισά σε σχέση με τα άλλα καταστήματα του είδους. Το μόνο κόστος θα είναι στον σταυρό. Εκεί τουλάχιστον φρόντισε να είναι κάτι όμορφο, γιατί θα μείνει για πάντα στο παιδί. Εγώ τον βαφτιστικό μου τον φοράω και τον βγάζω μόνο όταν είναι για κάνα θαλασσινό μπανάκι! :mrgreen:

ευχαριστώ πολύ Μαρία !!! σκέφτομαι να κάνω καμιά βόλτα αυριο το απόγευμα προς τα΄κει ... φαντάζομαι θα είναι ανοιχτα το απόγευματακι ..

Δημοσ.

LooooOOOOoooooL glou !!!!!

δεν πειράζει μαρια, αν ειναι τα ψωνίζω εγω και τα χρεώνω στην χρυση του γκλου δεν νομιζω να παίζει πρόβλημα εεεε γκλού ??? (με νάζι) :P

Δημοσ.

είναι για τον ιερό σκοπό της Άγιας βάφτισης του βρέφους δεν κάνει να ζητάς αντίτιμο... και μόνο που σου κάνω εγω την τιμή να πιάσω στα χέρια μου την καρτούλα σου θα έπρεπε να σου φτάνει ...

(ε ρε γυναίκες τσ τσ τσ τσ ... φτου... )

πάντως ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω... γιατί η ορθόδοξη εκκλησία πληρώνεται για να τελέσει το μυστήριο ??? δεν είναι στα πλαίσια της θρησκείας σας ???

Δημοσ.
~ 3000? να παντρευτείς...

~ 5000? να κάνεις παιδί....

~ 500? να το βαφτίσεις....

τι γίνεται ρε γαμώτο;

Εκμεταλλευση στο maximum!

Γιαυτο οι Δεσποταδες γκρινιαζουν κι εχουν δωσει γραμμη στους παππαδες να μη βαφτιζουν αν δεν εχεις θρησκευτικο γαμο.

Ειχα παραβρεθει σε ενα τετοιο επεισοδιο τωρα δε γνωριζω αν ειναι γενικη γραμμη.

Βεβαια εγινε η βαφτιση μετ' εμποδιων.

Δημοσ.

πας απλά και δηλώνεις το ονοματεπώνυμό του στο ληξιαρχείο ! Παραλίγο να το κάνει μια ξαδέρφη μου αλλά, είδε το Χάρο με τα μάτια της (στο πρόσωπο της μαμάς της) κι αποφάσισε τελικά να το βαφτίσει σε εκκλησία.

Δημοσ.
.......πάντως ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω... γιατί η ορθόδοξη εκκλησία πληρώνεται για να τελέσει το μυστήριο ??? δεν είναι στα πλαίσια της θρησκείας σας ???

Βάλε το νερό, βάλε το ρεύμα που θα κάψει ο θερμοσίφωνας γιατί πρέπει το νεράκι να'ναι ζεστό. Βάλε το ρεύμα που θα κάψουν για τους πολυελαίους. Βάλε τα έξοδα για τους ψάλτες. Βάλε τα έξοδα για την καντηλανάφτισα που θα βοηθήσει τον παπά να σηκώσει τα μανίκια και θα ρίξει το νερό στην κολυμπήθρα και θα ανάψει και τα κεριά, που θα βγάλει και το τραπέζι για να ακουμπήσετε τα βαφτιστικά και το μωρό (όταν θα'ναι να το ντύσετε), βάλε και το σκούπισμα-σφουγγάρισμα μετά το τέλος του μυστηρίου Κι άμα χεστεί και το μωρό... :lol: Βάλε και τον κόπο που θα κάνουν για όλα αυτά! Ε! Να μαζεύτηκαν αμέσως αμέσως τα έξοδα!!! Toν παπά δεν τον έβαλα γιατί συνήθως λένε ότι δεν πληρώνονται απ'αυτό! :mrgreen:

Δημοσ.

Βαλε και τα εξοδα της Mercedes (παντως Lada δεν εχει) του Μητροπολιτη ακομα.

Νεοκωροι, παππαδακια και τα αλλα παρελκομενα οποτε ετσι εξηγειται το κοστος!:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...