Freakster Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Αποφασισα μεσα στο επομενο τριμηνο να αναβαθμισω σιγα - σιγα τον υπολογιστη μου. Ωντας ασχετος ήθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για αυτα που σκεφτομαι να προσθεσω, έτσι ώστε αν μου δωσετε το οκ, να ψάξω απροβλημάτιστα για τις καλύτερες τιμές. Ηθελα να στειλω στον αγυριστο την 6200 nvidia τον μαρκα με 'καψες δισκο των 80 gb (που κανει θορυβο οποτε χρησιμοποιειται ) και να προσθεσω μνημη ραμ για να καλυφθω σε τυχον αλλαγες λογισμικου στο μελλον (π.χ. βιστα) . Απο χρηματα μπορω να διαθεσω για τη καρτα 150-200 (και με το σκεπτικο να ειναι οσο το δυνατον αθορυβη) και αλλα 250 - 300 για δισκο και μνημη. Ενδεικτικα καποια προιοντα που βρηκα: Σκληρός Δισκος Καρτα Γραφικων Μνήμη Χ 2 Ή μήπως να προτιμησω αλλες δυο 512 ram (ο υπολογιστης εχει ηδη δυο dimm των 512 και για τις μνημες το εβερεστ λεει οτι εχει τις θυρες Α1 και Α3 αδειες αρα παιρνει αλλα δυο dimm?) Για το τροφοδοτικο που λεει το εβερεστ, να δουμε τι γινεται και με αυτο; Σας ευχαριστω πολυ για οποια βοηθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ninos30 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Με τίποτα πάντως αυτές τις μνήμες. Αν θες από αυτό το μαγαζί προτίμησε σαφέστατα αυτές: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925683 Και πιο φθηνές είναι 159 αντί 2*95=190 και πολύ καλύτερες. Την διαφορά που γλυτώνεις από την μνήμη δώσ' την για μια καλύτερη κάρτα γραφικών: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=896268 Η οποία είναι ποοοοολυ καλύτερη από την 7600GT. Για τον δίσκο θα συμφωνήσω. Εκτός αν θες ταχύτητα οπότε θα πρέπει να πας σε raptor (και θα χάσεις σε GBs). Τώρα για την ερώτηση που κάνεις για την RAM θα σου πρότεινα να πουλήσεις αν μπορείς τις 2*512 (οι οποίες φαντάζομαι δεν θα είναι τόσο καλές όσο οι καινούριες) και να κρατήσεις τις καινούριες 2*1 GB. Tα 3 giga μου φαίνονται λίγο υπερβολικά εκτός αν χρησιμοποιείς γραφιστικά (ή γενικά CAD) προγράμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delirium Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 http://www.e-gate.gr/default.aspx?prodid=8975 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=930865&tab=specs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση! Tα 3 giga μου φαίνονται λίγο υπερβολικά εκτός αν χρησιμοποιείς γραφιστικά (ή γενικά CAD) προγράμματα. Οχι οχι, για δυο γιγα στοχευα δηλαδη 4χ512. Σαν αποδοση ειναι καλυτερα 4χ 512 ή 2χ1gb? Γιατι σαν τιμη νομιζω βγαινει καλυτερα. Το κιτ μνημης που δινεις φαινεται πολυ καλο, αλλα δεν εχω ακουσει ξανα τη μαρκα (καλα οχι οτι ξερω και πολλες), λες ειναι ενταξει; Η καρτα γραφικων πολυ καλη φαινεται και μπαινει στη λιστα! @ delirium, επισης πολυ καλη φαινεται απο οτι καταλαβαινω απο τα χαρακτηριστικα η καρτα γραφικων! Με βαλατε ομως σε διλημμα, ποια να παρω.. Επισης για να μην το ξεχασω γιατι πεφτω για υπνο Για το τροφοδοτικο που λεει το εβερεστ, να δουμε τι γινεται και με αυτο; για να μην ψαχνουμε αδικα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ninos30 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Σαν αποδοση ειναι καλυτερα 4χ 512 ή 2χ1gb? Δεν τίθεται θέμα απόδοσης. Αν υποθετικά τα 4 dimmakia είναι πανομοιότυπα και συγχρόνως ίδια με τα 2 του 1 giga (εννοώ είτε ακριβώς ίδια ή με ίδια timings) τότε η απόδοσή τους θα είναι ίδια. Απλώς με περισσότερα dimm slots πιασμένα αρχίζουν οι ασυμβατότητες με πολλά mobo, όπως επίσης να ξέρεις πως αν το παλιό σου σετάκι είναι πιο αργό τότε και τα 4 θα δουλεύουν στην ταχύτητα αυτή (και όχι στην πιο γρήγορη των καινούριων). Το κιτ μνημης που δινεις φαινεται πολυ καλο, αλλα δεν εχω ακουσει ξανα τη μαρκα (καλα οχι οτι ξερω και πολλες), λες ειναι ενταξει; Η MUSHKIN είναι από τις καλύτερες εταιρίες παραγωγής μνημών όπως είναι και άλλες πιο γνωστές ίσως σε σένα (πχ OCZ, Corsair, Kingston κλπ). Η τιμή πάντως για το συγκεκριμένο set είναι πάρα πολύ καλή ειδικά για τις τιμές της Ελλάδας. Πάρτες άφοβα Με βαλατε ομως σε διλημμα, ποια να παρω.. Η 7900GS (NVidia) είναι ανταγωνιστική κάρτα της Χ1950Pro (ATI). Εξαρτάται το παιχνίδι ποια είναι καλύτερη (λίγο καλύτερη). Εγώ προτιμώ τις ATI γι'αυτό σου είπα την Χ1950. Αν είσαι fan της NVidia πάρε την 7900GS. Για το τροφοδοτικο που λεει το εβερεστ, να δουμε τι γινεται και με αυτο; Αυτό που λες δεν το κατάλαβα κι από το πρώτο σου post; Αν έχεις ένα noname μικρό τροφοδοτικό τότε είναι πολύ πιθανόν να χρειαστείς καινούριο για να έχεις σταθερό σύτημα με μια πιο δυνατή κάρτα VGA (όποια κι αν διαλέξεις). Αυτό εννοείς; Τώρα ένα γενικό σχόλιο. Επειδή λες ότι είσαι άσχετος με το hardware να σου θυμίσω απλώς ότι έχεις διαλέξει α) PCI EX κάρτα γραφικών, β) DDR2 RAM και γ) IDE δίσκο. Είσαι σίγουρος για αυτά ή πρέπει καλύτερα να μας δώσεις μια λεπτομερής περιγραφή την σύνθεσης του υπάρχοντος υπολογιστή σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TNT1982 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Για μνημες προτεινω το κιτ 2χ1gb crucial πουχει το πλαισιο με 113 ευρω......μην σκας που ειναι 667,αν δεν κλοκαρεις τρελλα διαφορα δεν θα δεις νομιζω............ασε που αν πεσεις σε d9gmh οι μνημες σου θαχουν τις περισσοτερες φτηνες 800αρες για πρωινο (εφοσον τις κλοκαρεις) Καρτα γραφικων:Αυριο(κυριολεκτικα) βγαινουν οι 8600gt+8600gts.............με 200 χαλαρα βρισκεις καμμια τετοια........μια γενια μπροστα απτην 7600....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Παιδια σας ευχαριστω που ακομα με βοηθατε! Σκεφτηκα να ανεβασω το report απο το everest αλλα επειδη ειναι πολλες σελιδες το μετανιωσα. Ακυρη κινηση, νατο λοιπον. Το τροφοδοτικο μου σκεφτομουν οπως λες και εσυ οτι δε θα με καλυπτει ως προς την παροχη της νεας ισχυροτερης καρτα, για αυτο ρωταγα. Για το κιτ θα παω, χαλαρα! Θα κρατησω τις αλλες για back up αλλωστε ποσα χρηματα να πιασουν; Επισης κατι που με προβληματιζει. Ο επεξεργαστης που εχω μου φαινεται καλος (3ghz με 64 bit αλλα πιανει μεγαλες θερμοκρασιες. (62 ειναι πολυ ψηλο, σωστα; ) . Να κανω μια κινηση να αλλαξω παλι (ειχα βαλει ενα ζαλμαν που δουλευει στις 1700 στροφες περιπου) το ανεμιστηρακι; Ρωταω για να μην το ανοιγω ολη την ωρα το πισι, δεν ειμαι αυτου του στυλ, να καλυφθω για κανα δυο χρονια μαξ, ουτως ή αλλως παιχνιδια δε παιζω. Επισης: Η καρτα σιγουρα ειναι pci express, οι μνημες sdram αυτες που εχω, τωρα για το σκληρο δισκο θα σε γελασω. Λετε να περιμενω λιγακι για τις 8600 που γραφει και ο φιλος; P.s. ανεβασα το τεξτ στο rapidshare το ινσομνια δεν επιτρεπει αρχεια πανω απο 19,5 kb:neutral: http://rapidshare.com/files/26447616/Report.txt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TNT1982 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Παιδια σας ευχαριστω που ακομα με βοηθατε! Σκεφτηκα να ανεβασω το report απο το everest αλλα επειδη ειναι πολλες σελιδες το μετανιωσα. Ακυρη κινηση, νατο λοιπον. Το τροφοδοτικο μου σκεφτομουν οπως λες και εσυ οτι δε θα με καλυπτει ως προς την παροχη της νεας ισχυροτερης καρτα, για αυτο ρωταγα. Για το κιτ θα παω, χαλαρα! Θα κρατησω τις αλλες για back up αλλωστε ποσα χρηματα να πιασουν; Επισης κατι που με προβληματιζει. Ο επεξεργαστης που εχω μου φαινεται καλος (3ghz με 64 bit αλλα πιανει μεγαλες θερμοκρασιες. (62 ειναι πολυ ψηλο, σωστα; ) . Να κανω μια κινηση να αλλαξω παλι (ειχα βαλει ενα ζαλμαν που δουλευει στις 1700 στροφες περιπου) το ανεμιστηρακι; Ρωταω για να μην το ανοιγω ολη την ωρα το πισι, δεν ειμαι αυτου του στυλ, να καλυφθω για κανα δυο χρονια μαξ, ουτως ή αλλως παιχνιδια δε παιζω. Επισης: Η καρτα σιγουρα ειναι pci express, οι μνημες sdram αυτες που εχω, τωρα για το σκληρο δισκο θα σε γελασω. Λετε να περιμενω λιγακι για τις 8600 που γραφει και ο φιλος; P.s. ανεβασα το τεξτ στο rapidshare το ινσομνια δεν επιτρεπει αρχεια πανω απο 19,5 kb:neutral: http://rapidshare.com/files/26447616/Report.txt ΦΙΛΕ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΡΑ!1!!! στειλε ενα λινκ με τη μητρικη σου,μου φαινεται οτι δεν υποστηριζει τις μνημες που σου προτειναμε και θα πεταξεις τα λεφτα σου.............Αυτες που κοιτας και αυτες που σου προτειναμε ειναι DDR2,το εβερεστ λεει DDR-1........βρες το μανουαλ της μητρικης να ξεκαθαρισουμε τι μνημες χρειαζεσαι.... Τωρα που λες οτι δεν παιζεις παιχνιδια,αν εισαι 100% σιγουρος οτι δεν θα αλλαξεις γνωμη στο μελλον μην παρεις την 8600...........δεν ξερω τι εφαρμογες χρησιμοποιεις αλλα και με την 6200 να μεινεις εισαι μια χαρα....η καρτα γραφικων δεν προσφερει επιταχυνση σε τιποτα αλλο εκτος απο 3διαστατα γραφικα......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 ... Δυσκολα μου βαζεις για τη μητρικη, ηταν πακετο το πισι και ουτε που εδωσα σημασια οταν το πηρα. Δεν εχω ιδεα ποια ειναι. Δεν ηξερα τοτε τιποτα απο πισι.. Αν το εβερεστ λεει ddr 1, πιθανο να ειναι, δεν ηταν και πολυ ακριβος ο υπολογιστης οταν τον πηρα, αρα σιγουρα θα εχει ελλειψεις, ειναι πολυ χαλια δηλαδη οι ddr 1? Και κατι αλλο δηλαδη η 6200 σηκωνει vista (τα εχω στο μυαλο μου για αναβαθμιση σε κανενα 3μηνο)? Δεν το φανταστηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delirium Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Theleis sigoura DDR1 = PC3200 (400 MHz) Don't worry: Mia xara tha eisai kai me aftes! Kai perimene ligo, mipos vgei kapoia fanless 8600 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epitropos Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Αν κατεβάσης (και τρέξης) το Everest Home, θα σου δείξη ποιά μητρική εχεiς.Γίνεται όμως , σε μητρική με DDR1 να κάτσει κάρτα γραφικών PCI-E ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Το εχω το εβερεστ και στο λινκ που παρεθεσα ειναι το ριπορτ που μου εδωσε. Field Value Motherboard Name Albatron PX915P Series / Chaintech V915P Αυτη λεει πως ειναι, αλλα δε βρισκω τιποτα σε google, θα το ξανατσεκαρω. Edit: Κατι βρηκα, μαλλον αυτη θα ειναι http://www.albatron.com.tw/English/product/mb/pro_detail.asp?rlink=Specification&no=123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epitropos Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 ...Γίνεται όμως , σε μητρική με DDR1 να κάτσει κάρτα γραφικών PCI-E ??? Είδα το λίνκ που εβαλες με την Albatron. Sorry, φίλε, δικό μου το λάθος.Δεν ήξερα οτι στο ιδιο mobo μπορούν να συνυπάρχουν DDR1 και PCI-E !!!!. Πάντως πώς γίνεται να βγάζη το Everest δυο μάρκες μητρικών ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Πάντως πώς γίνεται να βγάζη το Everest δυο μάρκες μητρικών ?? Ερωτησεις χωρις απαντησεις Λολ δεν εχω ιδεα, ισως να ειναι το μοντελο της; Τεσπα. Αρα ποιες μνημες ddr1 λετε να παρω για να εχω 2gb? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ninos30 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Τελικά δίκιο είχα που σου είπα να τα ψάξεις λίγο παραπάνω... Τώρα αν ανοίξεις το κουτί σου κάπου πάνω στην MB θα πρέπει να γράφει την μάρκα και το μοντέλο της μητρικής σου (συνήθως είναι προς την κάτω πλευρά, προς το τελευταίο PCI slot). ........ Έτσι όπως τα λες τελικά πιστέυω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις ... είναι να μην κάνεις τίποτα Γιατί να αλλάξεις VGA αφού δεν παίζεις παιχνίδια; Για να έχεις AERO στα VISTA; Γιατί να βάλεις RAM; Πάλι για να έχεις AERO στα VISTA; Άντε HDD να αλλάξεις αφού λες ότι κάνει θόρυβο και δεν είναι να παίζεις με δεδομένα. Εγώ θα έλεγα να το κρατήσεις όπως είναι το PC σου. Τα 1-2 χρόνια που λες τα έχεις σίγουρα με αυτό το PC (αφού δεν παίζεις παιχνίδια και δεν χρησιμοποιείς γραφιστικές εφαρμογές). Μετά πας για ριζική αλλαγή. Μετά τα 2 χρόνια οι C2D που "πετάνε" τώρα θα είναι μόνο για να ψήνουν καφέ. Το πολύ πολύ έχε το νου σου στις "Αγγελίες" στο site να αγοράσεις καμιά used DDR με πολύ λίγα λεφτά (2*512 < 60?). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.