Προς το περιεχόμενο

Απορίες για mac

EndlessNameless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι κλίνω περισσότερο στην αγορά PC και έχω ήδη καταλήξει σε μια δυνατή σύνθεση. Για κάποιο λόγο όμως το iMac 17inch 2.0GHz μου έχει γίνει έμμονη ιδέα γι'αυτό και θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις.

Ο υπολογιστής προορίζεται για:

-Ίντερνετ

-Ταινίες

-Ιστοσελίδες

-Ελαφρό (προς το παρόν) gaming και retro gaming

Το ξέρω ότι υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης XP αλλά με ενδιαφέρει αν μπορεί να κάνει τα παρακάτω ΧΩΡΙΣ κάτι τέτοιο:

1. Υπάρχει μια λίστα με παιχνίδια που είναι συμβατά με mac; Τρέχουν αξιοπρεπώς; Ενδιαφέρομαι και για 90s τίτλους.

2. Το mac μπορεί να τρέξει emulators (DOS, ATARI, SEGA, NINTENDO κλπ);

3. P2P όπως DCC++ και soulseek;

4. Flash/Java εφαρμογές;

5. To υπάρχον freeware λογισμικό για mac θα με καλύψει; Στο μυαλό μου έχω κυρίως προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων και remote control software.

6. Θα μπορούσα να συνδέσω κάποιον voip adapter;

7. Το απλό crypto μόντεμ που δίνει η forthnet;

8. Να βάλω TV tuner;

9. Θεσσαλονίκη από πού θα μπορούσα να αγοράσω mac (με καλή υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης); Όχι rainbow.

10. Πόσα χρόνια εγγύηση έχει ένας imac; Κάπου διάβαζα ένα χρόνο και μου φαίνεται εξαιρετικά λίγο...

11. Η μνήμη 1GB δεν είναι λίγο ανεπαρκής;

12. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα υπερθέρμανσης;

13. Κατά μέσο όρο πόσο καιρό λέτε να πάει χωρίς αναβάθμιση hardware;

14. Αν θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω αναβάθμιση τι θα μπορούσα να αλλάξω;

15. Πόσο περίπου θα κοστίζει το Leopard;

16. Τελικά τι ΔΕΝ μπορώ να κάνω με έναν imac;

Τέλος, είναι αλήθεια ότι απλώς το βάζεις στη μπρίζα και δουλεύει; Ούτε προβλήματα, ούτε κολλήματα, ούτε μαστορέματα, ούτε άσχετοι τεχνικοί;!

Σας ευχαριστώ

Σοφία

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

2.nai

3.nai

4.nai

5.uparxei freeware, alla uparxoun kai ta klassika dreamwaever ktl(not free)

7.nai

9.upostirixi stin ellada mono apo rainbow(tragiki), ektos kai an to pareis apo exwteriko.mporeis na to pareis kai apo multirama

11.oxi alla mporeis na tin epekteineis an de sou kanei

12.psilopithano...alla oxi tpt idiaitero(oxi me kinduno na sou kapsei tpt)

13.polu perissotero apo pc(frontizei i apple gi'auto)

15.tha dinetai , otan kukloforisei me kathe neo mixanima.

16.apo auta pou zitas ...tpt (kai genikotera dld , arkei na psaxeis)

telos : nai, oute drivers , oute tpt

Δημοσ.

θα απαντήσω στα γρήγορα γιατί είμαι στη δουλειά...

για retro gaming είσαι OK! ρίξε μια ματιά στο http://www.emuscene.com να δεις emulators...

τώρα

16: τα πάντα μπορείς να κάνεις!

15: λίγο πάνω απο 100?

14: ram, σκληρό... δε ξέρω τι άλλο

12: όχι

11: και εγώ 1 έχω και είμαι ok

4: ναι

1: τα πάντα μέσω dosbox

Δημοσ.

1. Ναι, αλλά εξαρτάται τι θες. Αν ψάχνεις 5-6 συγκεκριμένα για παράδειγμα μπορείς να το ψάξεις και να πάρεις αυτό που θες.

2. Ναι. Πιο αναλυτικά εδώ.

3. Ναι, εδώ πάλι.

4. Φυσικά.

5. Ναι. Κλασσικά η σουίτα της Adobe και αρκετά άλλα. Remote Access.

6. Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται πως καλύτερα είναι να τον συνδέσεις σε router.

7. Όχι, router κάνει καλό.

8. Να βάλεις, αλλά δεν κάνουν όλα. Πρέπει να το ψάξεις όταν έρθει η στιγμή.

9. Υπάρχουν διάφορες λύσεις, αλλά μην είσαι απόλυτος με την Rainbow. Οι συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων λένε ότι το μηχάνημα θα είναι OK, στην σπάνια περίπτωση που δεν είναι τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα και ασυνεννοησία.

10. 1 χρόνο, άλλα αν τον βγάλει απροβλημάτιστα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστείς την εγγύηση. Ναι, είναι λίγος ο ένας χρόνος.

11. Ανεπαρκής όχι, αλλά με 2 πετάει γιατί κάνει πολύ καλή διαχείριση μνήμης.

12. Όχι, εκτός αν τον στήσεις στο λεβητοστάσιο. Επίσης δεν ακούγεται.

13. Βασικά είναι ένα μηχάνημα που θα κρατήσει ΠΟΛΛΑ χρόνια. Μέχρι και την πενταετία θα την βγάλει άνετα πιστεύω για αυτά που θες.

14. RAM, σκληρό και οπτικό μέσο (να το κάνει κάποιος που ξέρει δλδ)

15. Γύρω στα 100?. Όταν λέμε γύρω μέχρι 140?.

16. Δεν θα μπορείς να τον ανοίγεις κάθε βδομάδα και από άποψη Games σε Windows δεν θα μπορείς να παίζεις τα τελευταία παιχνίδια (σε ένα βάθος χρόνου).

Ναι, οθόνη στην πρίζα, πληκτρολόγιο στην USB, ποντίκι στην USB του πληκτρολογίου, ανοίγεις, UserName και Password και σερφάρεις (αρκεί να έχεις βάλει και το καλώδιο δικτύου:P).

Α... Είναι και αθόρυβος...

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι ότι κλίνω περισσότερο στην αγορά PC και έχω ήδη καταλήξει σε μια δυνατή σύνθεση. Για κάποιο λόγο όμως το iMac 17inch 2.0GHz μου έχει γίνει έμμονη ιδέα γι'αυτό και θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις.

Ο υπολογιστής προορίζεται για:

-Ίντερνετ

-Ταινίες

-Ιστοσελίδες

-Ελαφρό (προς το παρόν) gaming και retro gaming

Το ξέρω ότι υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης XP αλλά με ενδιαφέρει αν μπορεί να κάνει τα παρακάτω ΧΩΡΙΣ κάτι τέτοιο:

1. Υπάρχει μια λίστα με παιχνίδια που είναι συμβατά με mac; Τρέχουν αξιοπρεπώς; Ενδιαφέρομαι και για 90s τίτλους.

2. Το mac μπορεί να τρέξει emulators (DOS, ATARI, SEGA, NINTENDO κλπ);

3. P2P όπως DCC++ και soulseek;

4. Flash/Java εφαρμογές;

5. To υπάρχον freeware λογισμικό για mac θα με καλύψει; Στο μυαλό μου έχω κυρίως προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων και remote control software.

6. Θα μπορούσα να συνδέσω κάποιον voip adapter;

7. Το απλό crypto μόντεμ που δίνει η forthnet;

8. Να βάλω TV tuner;

9. Θεσσαλονίκη από πού θα μπορούσα να αγοράσω mac (με καλή υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης); Όχι rainbow.

10. Πόσα χρόνια εγγύηση έχει ένας imac; Κάπου διάβαζα ένα χρόνο και μου φαίνεται εξαιρετικά λίγο...

11. Η μνήμη 1GB δεν είναι λίγο ανεπαρκής;

12. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα υπερθέρμανσης;

13. Κατά μέσο όρο πόσο καιρό λέτε να πάει χωρίς αναβάθμιση hardware;

14. Αν θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω αναβάθμιση τι θα μπορούσα να αλλάξω;

15. Πόσο περίπου θα κοστίζει το Leopard;

16. Τελικά τι ΔΕΝ μπορώ να κάνω με έναν imac;

Τέλος, είναι αλήθεια ότι απλώς το βάζεις στη μπρίζα και δουλεύει; Ούτε προβλήματα, ούτε κολλήματα, ούτε μαστορέματα, ούτε άσχετοι τεχνικοί;!

Σας ευχαριστώ

Σοφία

Πρωτ' από όλα θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στα άλλα θέματα στο φόρουμ.

Απο κει και πέρα, πάμε στις ερωτήσεις σου:

1. Ενδεικτικά ρίξε μια ματιά εδώ καθώς και ψάξε παράλληλα και στο google. Επίσης, δες και τι κυκλοφορεί για mac games στον θείο (http://www.insidemacgames.com/). Αν, όμως, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για σένα τα παιχνίδια, δυστυχώς θα σε αποθαρρύνω. Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετά γνωστά παιχνίδια για mac, αλλά δεν ήταν ποτέ το φόρτε του το gaming (όχι από πλευράς απόδοσης, αλλά απο πλευράς ποικιλλίας τίτλων).

2. Προσωπικά έχω δοκιμάσει MAME emulator. Για τα άλλα δεν γνωρίζω.

3. Και πάλι εδώ θα σου πω πως υπάρχουν torrent clients. Επίσης γνωρίζω πως υπάρχει και ένα υποκατάστατο του DC++. Για soulseek, emule και τέτοια δεν ξέρω γιατί δεν μου χρειάζονται.

4. Φυσικά. Ότι θέλεις. Και από γνωστούς οίκους (π.χ. Adobe).

5. Θεωρώ πως ναι, θα καλυφθείς σε μεγάλο βαθμό. Βεβαια υπάρχουν και τα εμπορικά προγράμματα, αλλά δε νομίζω ότι θα καλυφθείς από τα freeware σε βαθμό μικρότερο από τα αντίστοιχα στα windows.

6. Μπορείς να συνδέσεις οτιδήποτε δεν χρειάζεται drivers και συνδέεται σε usb/firewire. :wink:

7. Αν συνδέεται με ethernet, ναι. Αν πάλι είναι usb, θα πρέπει να κοιτάξεις για drivers.

8. Δεν καταλαβαίνω αν ρωτάς "αξίζει?" ή "μπορώ?"... Πάντος κυκλοφορούν εξωτερικές συσκευές τηλεόρασης για iMac.

9. Σε περίπτωση βλάβης, απ'όπου και αν το αγοράσεις, θα σταλεί δυστυχώς στη Rainbow. Βέβαια τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άκρως αισιόδοξα, και μιλούν για αλλαγή του υπάρχοντος σκηνικού στην υποστήριξη των προϊόντων της Apple μέσα στη χρονιά. Και φυσικά τα μηνύματα αυτά προέρχονται από την ίδια την Apple.

10. Νομίζω 1 χρόνο, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Αλλά αυτό και πάλι είναι θέμα της Rainbow, και επιπλέον έχω την εντύπωση πως εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει οδηγία (υποχρεωτική) από την Ε.Ε. για ελάχιστη εγγύηση 2 χρόνων στα ηλ. προϊόντα. Τώρα αν εφαρμόζεται ή όχι, είναι άλλη ιστορία.

11. Εγώ με 1gb ram σε μηχάνημα πολύ κατώτερο (mac mini G4 1.25mhz) βολεύομαι άψογα. Οπότε δεν θεωρώ ότι θα έχεις κανένα πρόβλημα.

12. Δε νομίζω, δεν έχω ακούσει τπτ τέτοιο. Αν εννοείς υπερθέρμανση επειδή είναι όλο το σύστημα πακεταρισμένο στο μέγεθος μιας οθόνης, όχι.

13. Μέσο όρο δεν ξέρω. Το δικό μου μηχάνημα είναι ήδη 3 χρόνων και (εκτός της αναβάθμισης μνήμης που έκανα, από 512 σε 1gb) και "τραβάει" άψογα, με καλύπτει απόλυτα. Για να φανταστείς, είμαι μέσα στα requirements και για το νέο Leopard. Δε νομίζω να κάνεις αναβάθμιση (το πολύ πολύ μόνο "αναλώσιμα" hardware, όπως ο σκληρός δίσκος, καθαρά λόγω δικών σου μεγαλύτερων απαιτήσεων και όχι παλαιότητας) μέχρι να αποφασίσεις να αγοράσεις το επόμενό σου μηχάνημα.

14. Δε γνωρίζω, δες τα specs του iMac. Εδώ μπορούν να σε βοηθήσουν και κάτοχοι iMac.

15. Αναμένουμε μια τιμή γύρω στα 100-120 ευρώ. Την θεωρώ εξαιρετική τιμή γι'αυτά που προσφέρει το λειτουργικό, και ειδικά σε σύγκριση με την τιμή των Vista. Αλλά, μεταξύ μας τώρα, με καλύπτει σε τέτοιον βαθμό το 10.4, που και να μην αλλάξω ποτέ λειτουργικό δεν θα με πειράζει. Και της ίδιας γνώμης είναι και πολλοι άλλοι.

16. Δεν μπορείς να εξασκείσαι στο troubleshooting. :lol: :mrgreen:

Και ναι, είναι αλήθεια ότι το στήσιμό του θα σου πάρει 15 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ξεπακεταρίσματος και τοποθέτησης πάνω στο γραφείο :wink: ). Έχω κάνει το switch από τον Αύγουστο, και από τότε το μηχάνημα δεν έχει παραμείνει σβηστό για παραπάνω από 2 ώρες συνολικά. Restart κάνεις μόνο όταν έχεις κάνει κάποιο update, και το μηχάνημα δεν έχει κρασάρει ποτέ χωρίς δική μου υπαιτιότητα (έχει κρασάρει 2 φορές με δική μου υπαιτιότητα). Μπορώ να σου πω και άλλα σχετικά, αλλά καλύτερα για όλους μας να σταματήσω εδώ. 8-)

p.s.: και, ναι, όταν πάτησα το κουμπί "post reply", μόνο ο Rocketiar είχε απαντήσει. Δε φταίω εγώ... :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχουν απαντήσει με σαφήνεια τα υπόλοιπα μέλη, μόνο μία παρατήρηση:

[...]

Και ναι, είναι αλήθεια ότι το στήσιμό του θα σου πάρει 15 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ξεπακεταρίσματος και τοποθέτησης πάνω στο γραφείο :wink: ) [...]

Αισχρά ψέματα και συκοφαντίες!

Το στήσιμο του δικού μου iMac πήρε κάτω από 10 λεπτά. :lol:

Δημοσ.

Νομίζω ότι με καλύψατε, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! :) Νιώθω ότι σαν άνθρωπος είμαι πιο κοντά στη φιλοσοφία των Mac.

Τώρα είμαι σε δίλημμα:

Δυνατό PC VS Αξιόπιστο Mac + (αν τόσο πια θέλω new games) XBox 360 :P

Τα ίδια λεφτά πάνω κάτω...

Αυτή τη βδομάδα οπωσδήποτε θα πάω σε κάποιο μαγαζί να το δω από κοντά και να δω γενικά τι παίζει.

@paredwse

χαχα, μόλις διάβαζα ένα παλιό σου ποστ σχετικα με το 3com μόντεμ που μόλις το έβαλες που αμέσως συνδέθηκες :shock: Διάβασα και αυτό μετά και αποτελειώθηκα: http://www.macephemera.gr/readarticle.php?article_id=97

Δημοσ.

Κλείσε τα μάτια και προχώρα :):):):)

Οταν το πάρεις να θυμάσαι οτι θα σου τα έχει ανοίξει για τα καλα ο Μac κόσμος. :P:p:p

Υ.Γ. Να το θυμάσαι όταν τον πάρεις. Και επίσης πάνε μία βόλτα απο την κατηγορία "Windows" του φόρουμ και δες μόνο πόσα θέμα γράφουν για προβλήματα.....

Δημοσ.

Τώρα το ψάχνω και εγώ και από ότι φαίνεται υπάρχουν διακυμάνσεις. Πχ για το imac που περιγράφω στο πρώτο μου post η φθηνότερη τιμή που βρήκα είναι 1250 και η ακριβότερη 1350.

Πάντως βρε παιδιά με αποθαρρύνει η όλη κατάσταση με την τεχνική υποστήριξη. Αν αγόραζα Mac και μου βγαινε προβληματικός που θα τον έτρεχα εδώ στη Θεσσαλονίκη; :(

Δημοσ.
Τώρα είμαι σε δίλημμα:

Δυνατό PC VS Αξιόπιστο Mac + (αν τόσο πια θέλω new games) XBox 360

Πέρα από το γεγονός ότι κανονικά δεν υπάρχει δίλημμα εκτός αν είναι κάποιος φανατικός gamer, δεν καταλαβαίνω γιατί λες δυνατό pc vs. αξιοπιστίας...

Το έχω ξαναπεί εδώ μέσα ότι τα Mac είναι πάρα πολύ δυνατά μηχανήματα... Επεξεργαστή έχει ο iMac έναν Core 2 Duo στα 2.33...που ισοδυναμεί με έναν Ε6600... Δηλαδή αν έπαιρνες καινουριο pc τι θα έβαζες δλδ??? Τον Core 2 Extreme QX6700??? Ε τότε συγγνώμη άμα θέλει κάποιος επεξεργαστή που να κάνει 1000 ευρώ πάει και παίρνει mac pro με τους 8 πυρήνες του, του βάζει και 16 GB μνήμη πάνω και ανοίγει τον Safari να σερφάρει γρήγορα...

Και έτσι κι αλλιώς σκέψου και το εξής... Στο πόσο δυνατό είναι ένα μηχάνημα δεν γίνεται να είναι κάποιος απόλυτος... Εγώ είμαι σίγουρος πως άμα βάλεις ους ίδιους επεξεργαστές σε ένα pc και σε ένα mac το mac θα πηγαίνει 10 φορές πιο γρήγορα από το pc. To MacBook μου ανοίγει σε 21 δευτερόλεπτα μετρημένα, με τον ταπεινό του Core Duo. Και θα ανοίγει σε 21 δευτερόλεπτα και σε 1 χρόνο από τώρα... Στα pc ο χρόνος που χρειάζεται για να ανοίξει αυξάνεται exponentially μέρα με τη μέρα...και μετά από ένα μήνα αναρωτιέσαι που πήγαν τα 1000 euro του επεξεργαστή και γιατί κάνει 1.5 λεπτό να ανοίξει το pc μου...

Οπότε όλα είναι σχετικά με το λειτουργικό σύστημα που διαχειρίζεται το hardware που έχει ακριβοπληρώσει... Για σκέψουν αν αξίζει.. Για να βγει μετά ο Bill να σου πει ότι για να τρέξεις τα Vista πρέπει να έχεις 45GB μνήμη...

Στο μόνο πράγμα που θα με περιόριζε ο iMac θα ήταν στο ότι δεν θα είχα που να βάλω τους πολλούς δίσκους μου... Από πλευράς δύναμης και δυνατοτήτων ούτε καν το συζητάω...

Και έτσι για τέλος άκου και το κλασσικό γελάσεις λίγο... Όταν πρωτοβγήκαν τα MacBook και MacBook Pro ήταν τα πιο γρήγορα laptop τα οποία έτρεχαν τα windoze....

Δημοσ.

Εγώ ψάχνω να βρω mac mini για αγορά από Ελλάδα μέσω Internet και δεν μπορώ να βρω. Τι γίνεται, καταργήθηκαν; Μήπως ξέρετε κανένα on-line e-shop από Ελλάδα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...