Προς το περιεχόμενο

Super Compression με Winrar

ipnotistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πως μπορούμε να πετύχουμε μια συμπίεση αρχείων με το RAR όπως για παράδειγμα αρχεία των 6Gb, να γίνονται 4Gb για να χωρέσουν σε ένα dvd?

Έχω δεί περιπτώσεις που τα αρχεία τους τελειώνουν σε .rar.00 .rar.01 .rar.02 και ούτω καθεξής.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πρέπει μέσα από το Winrar να επιλέξεις τη max συμπίεση που υποστηρίζει (καρτέλα General > Compression method = Best) αλλά και ταυτόχρονα ο τύπος των αρχείων να δέχεται περαιτέρω συμπίεση (π.χ. αν είναι mp3 ή avi θα συμπιεστούν ελάχιστα).

Η σειρά 01, 02 κτλ. που αναφέρεις γίνεται με την αντίστοιχη επιλογή πάλι στην καρτέλα General > Split to vlomues, bytes.

Δημοσ.
Ξέρει κανείς πως μπορούμε να πετύχουμε μια συμπίεση αρχείων με το RAR όπως για παράδειγμα αρχεία των 6Gb, να γίνονται 4Gb για να χωρέσουν σε ένα dvd?

Όταν θελήσεις να ανοιξεις το αρχειο, θα πρέπει να αντιγράψεις το rar στον σκληρό και να το αποσυμπιέσεις. Θέλει υπομονη, χρόνο και καμια ντουζινα γιγα στον σκληρο.

Γιατι δεν παίρνεις ένα dual layer (οχι παραπάνω, είναι πανακριβα);

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν πρόκειται για βίντεο αλλά για εγκαταστήσιμη εφαρμογή οπότε φαντάζομαι θα γίνει η δουλειά. Όσο για το Dual Layer, είναι μέσα στις σκέψεις μου για την επόμενη χρονιά όμως.. Ευτυχώς η αποσυμπίεση και η απαιτούμενη υπομονή είναι ΟΚ για μενα.

Δημοσ.

Να συμπληρώσω πως δεν είναι απαραίτητη η max συμπίεση, παρά μόνο αν δεις ότι δε σε εξυπηρετεί η normal (αυξάνει πολύ το χρόνο που απαιτείται). Οπότε, πειραματίσου και βλέπεις.

Δημοσ.

H καλυτερη συμπίεση winrar, επιτυγχάνεται με το Best, και τσεκ sto Solid Archives.

μειονέκτιμα των solid, ειναι οτι αν χαλάσει το .rar δεν μπορεις να αποσυμπιέσεις τα όποια μη χαλασμένα περιεχόμενα εχουν μείνει (με το "keep broken files"). αλλα αφου συμπιέζεις εφαρμογή/παιχνίδι, αυτο δεν ενδιαφέρει, καθως και 1 αρχειο να χάσες, μαλλον θα αποτύχει εντελώς η εγκατάσταση.

επίσης το 7z συμπιέζει πάρα πολύ, αλλα στο Max setting θελεις πολύ ώρα και αρκετή μνήμη.

splitting των 6 σε 4+2 κάνουν όλα.

Αν ενδιαφέρεσαι για splitting, μπορεις να επιλέξεις Compresion = Store, δηλαδή καθόλου συμπίεση, για να μην περιμένεις άδικα τόση ώρα.

Αν τα 6 giga ειναι καποιο παιχνίδι, ή μια εφαρμογή με video ή/και χάρτες, τα 6 Gb πολύ δύσκολα θα γινουν 4 για να χωρεσουν σε 1 dvd5. Αυτα ειναι ήδη συμπιεσμένα σε αρκετό βαθμό (αρχεια exe, dll, jpg, avi, mpg, και τα textures παιχνιδιών, κλπ).

Δημοσ.

Λιγότερη συμπίεση προσφέρουν οι συμπιεσμένες εικόνες .iso, π.χ. uif (http://www.magiciso.com/tutorials/miso-whatuif.htm) ή daa (http://www.poweriso.com/faq.htm).

Το καλό τους όμως είναι ότι αν τελικά χωρέσουν σε ένα DVD, μπορείς να κάνεις mount το συμπιεσμένο .iso χωρίς να το αποσυμπιέσεις. Έτσι δε χρειάζεσαι επιπλέον χώρο στο δίσκο, και βλέπεις κατευθείαν το original dvd χωρίς προηγουμένως να το αποσυμπιέσεις.

Δημοσ.

Οσα δοκίμασα δεν είχαν αρκετή συμπίεση.. Έχω δεί περιπτώσεις παιχνιδιών, εφαρμογών να έχουν τετοια συμπίεση ταξης 2Gb..

Iso θα μπορούσα να δοκιμάσω, αλλά απορώ πως γίνεται με το Winrar εφόσον έχω δεί ότι υπάρχουν τέτοια αρχεία τόσο συμπιεσμένα..

Δημοσ.

Την προαναφερθείσα συμπίεση την κάνει όμως? :)

Εδώ έχει τα Tests για το πόση συμπίεση πετυχαίνει το KGB.. Αρκετά καλα τολμώ να πω, αν και δεν ξέρω αν γίνεται το ίδιο σε applications των πολλών Gb..

Το ερώτημα παραμένει όμως.. Πώς στο καλό άλλοι κάνουν τέτοια συμπίεση με το Winrar? Τρελό zipping..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...