Προς το περιεχόμενο

Επανεγκατάσταση Λειτουργικού σε RAID0 με Image ?

darisg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα:

Έχω ένα mobo (ASUS P5B DLX) με το ICH8R, 2 χ 320GB raid1 για αποθήκη και ασφάλεια δεδομένων, και έναν 150 ράπτορα με το λειτουργικό και progs και θέλω να βάλω άλλον ένα σε raid0. Πώς θα γίνει να πάρω ένα image από τον δίσκο ώστε όταν στήσω το raid0 να μην χρειαστεί να ξαναστήνω λειτουργικό και προγράμματα.?

Α) γίνετε?

Β) ποια προγράμματα χρησιμοποιείτε ? ACRONIS TRUE IMAGE & NORTON GHOST 10 ?

Γ) ποια η διαδικασία?

Παίρνω το image του ράπρορα στον 320άρη, στήνω το raid, bootαρω με το cd, και πετάω το image πάνω στο raid? Τι πρέπει να προσέξω?

Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα και να μην αναλωθούμε στο αν αξίζει το raid0 με ράπτορες.

Δημοσ.

α. δεν ξερω

β. acronis

γ.

απο το εγκατεστημενο acronis στα win φτιαχνεις ενα bootable cd, για να κανεις το backup, restore

το αποθηκευεις σε ενα 3ο δισκο (αν δεν βαριεσαι κανεις το ιδιο ακριβως backup και με ghost, σε δουλειά να βρισκόμαστε)

φτιάχνεις το raid array οπως περιγραφεται στο μανουαλ της μητρικης/controller

μπουταρεις το συστημα με συνδεδεμενους τους 2 ραπτορ, τον 3ο δισκο και το cd drive, με το cd του acronis

αν το raid array εμφανίζεται στον ακρονι ως ενας ενιαιος δισκος, κανε restore πάω του.

αν δεν παιξει, δοκιμασε restore me to ghost (...να βρισκόμαστε :) ,.,.,)

αν δεν παιξει, restore το image σε εναν απλό ραπτορ, or fresh install windows :) simple as that

οτι και να κάνεις, να εχεις καπου πρόχειρα τους sata, raid και non raid drivers μηπως χρειαστούν, ειτε στο backup app, ειτε σε εγκατασταση win.

Don't rely on RAID :mrgreen: :-D :lol:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έγινε μεσα από το Intel Matrix St;orage Driver, και όλα πήγαν θαυμάσια, σε μισή ώρα ήταν στημένο και λειτουργούσε......

Δημοσ.

Το acronis true image enterpise edition που εχω τα κανει ολα ακομα και μεσω δικτυου, σε οτι αφορα την επιλογη Intel Matrix Storage ειδα οτι τετοια εφαρμογη για την υγεια του σκληρου εχει ο αλλςο φορητος μου amilo prov3505. Ειναι χρησιμο εργαλειο αν και πολυ περιληπτικο...

Δημοσ.

εγώ με το Acronis True Image Enterprise Server γιατί θυμάμαι ότι δεν βλέπει δίσκους σε raid και δυναμικούς γενικά το acronis το έχει κοιτάξει κάποιος ισχύει γιατί δεν θυμάμαι και δεν μπορώ να δω λόγο ανωτέρας βίας

Δημοσ.

emena paidia mporeite na me voithisete pos na stiso raid 0.i an yparxei kanenas odigos gia na to kano giati den to exo kanei pote . epsaxa ligo alla den vrika kati na me voithisei.Eyxaristo poly!!;-)

Δημοσ.

πραγματικά αν σκέφτεσαι να αλλάξεις board μονο για raid θα είναι σαν να πέταγες τα λεφτά σου στο τζάκι δεν θα δεις κμε αδιάφορα οποτε μην τω σκέφτεσαι καν

Δημοσ.

To Να πάρεις Image το system Drive που είναι σε Raid 0, σε ένα τρίτο Drive η σε ένα εξωτερικό σκληρό είναι ευκολο , αφου τα περισοτερα προγραμματα μπορουν πλέον να παρουν το Image On the fly μέσα απο τα XP.

To δύσκολο είναι να το επαναφέρεις αν Για καποιο λόγο χτυπήσει το Raid 0 , και γίνει Failed

Οντως Τα Bootable cd των προγραμματών που έχεις κάνει το IMAGE Δεν βλεπουν το Array Του ICH8R , διότη πολύ απλά δεν έχουν τον Software driver του Ich8r που απαιτειτε .

Την πάτησα και γώ μια φορά με Raid 0 σε p5b dlx και ich8r . Οταν ο Ich8r ήταν καινουργιος . Μπορεί σήμερα σε καινουργιες εκδόσης προγραμμάτων να υποστηρίζεται ο ich8r . Den to Ξέρω .

Εγώ πάντοs Τότε την πάτησα. Και έχασα το System μου απο Raid 0 Failure.

Επειδή όμως ΜΙΑ φορά την πατάει κάποιος, εψαξα και βρήκα τρόπο να μπορώ να πάρω Image το Raid 0 , με την δύνατότητα αν για κάποιο λόγο αναγκάστώ να φτιάξω καινουργιο Array , να μπορω να επαναφέρω το System απο το Image .

H Λυση λεγεται "BertPe bootable cd" να εξηγήσω τι ακριβώς είναι και πως ακριβώς το φτιαχνεις είναι λίγο δύσκολο και θα είναι δυσνόητο.

Αλλα μπορώ να σας πώ πώς δουλεύει και οτι δεν χρειαζεται να το φτιαξεται εσείς, διότι υπαρχουν έτοιμα Bartpe CD που μπορείτε να τα βρείτε στο Μουλάρι

συνήθως.

Το BartPe Είναι ένα Bootable Λειτουργικό σύστημα με πειρβάλον XP .

Αυτό σημαινει 2 Πραγματα .

1. Οτί μπορείς να έχεις προεγκαταστήσει στο Cd Αυτό ότι Προγραμμα θες , πχ Τρue Image η Norton Ghost και ότι αλλο θές , Ωστε όταν Βοοταρει το CD . να μπορείς να δουλεψεις τα προγράματα αυτά σαν να τα δουλευες κανονικά στα XP ( Πολλες εκδόσεις Bartpe ετοιμες στο ιντερνετ , εχουν ετοιμα μέσα Χιλια δύο προγραμματάκια , και φυσικά Norton ghost και True Image .)

2.Αλλα το σημαντικότερο είναι οτι έχεις την Δυνατότητα την ώρα που φορτώνει αυτό το Styl xp Bootable λειτουργικό σύστημα , Να πατήσεις F6 για Aditional drivers (οπως ακριβώς κάνεις και στην εγκατάσταση των XP ) να βάλεις την δισκετουλα με τους Ich8r Sata raid drivers , na τους φορτώσεις (Ξαναλέω Οπως ακριβώς κάνεις στην αρχική εγκατάσταση των xp για να περάσεις τους Raid drivers ) και όταν Μπει μέσα σε αυτό το Styl XP Λειτουργικό , θα βλέπεις κανονικά το Raid array. Και φυσικά το Raid Array σαν Volume θα το Βεπουν και ΟΛΑ τα προγραμματα που έχει μέσα το Bartpe .και είναι πολυ απλό αφου το True image πχ , Βλεπει το καινουργιο Array , να επαναφέρεις το παλιο σου SYSTEM απο ένα Image Που κρατάς σε άλλο σκληρό η σε κάποιον εξωτερικό . Δίοτη ξέχασα να πώ Οτι συνδέεις κιολας αμα θές usb συσκευες και τiς αναγνωρίζει κανονικα. Διοτι όπως είπαμε το Bartpe Είναι Λειτουργικά Συστημα Styl XP . Και όλα αυτα απο ενα Bootable CD .

Εκείνη την εποχή ο Ich8r ηταν καινούργιος . Δεν υπήρχε Κανενα bootable CD Κανενός προγράματος που να αναγώρίζε το ich8r Raid 0 Array .

To Bartpe ήταν η μόνη λύση .

Σήμερα δεν ξέρω , αλλα πολύ φοβάμε , οτι και ακόμα και σημερα το Raid 0 Array δεν αναγνωρίζεται απο ένα Bootable CD του Νορτον Ghost πχ .

Χώρις να κόβω και το κεφάλι μου .

Εχω να ασχολήθω με το Θεμα πολυ καιρό .

Εγώ μιά φορά τον μήνα Φορτώνω Bart PE και παιρνω το Image του System . KAI Ξέρω σίγουρα οτι μπορω να το επαφέρω σε περίπτωση αστοχίας κάποιου σκληρού η γενικά Failure Του Raid 0 Array .

Δημοσ.
Τελικά έγινε μεσα από το Intel Matrix St;orage Driver, και όλα πήγαν θαυμάσια, σε μισή ώρα ήταν στημένο και λειτουργούσε......

Ο τρόπος που διάλεξες ισχυεί αλλα είναι χρονοβόρος .

Πχ Αν το Raid 0 Γινει Failed . Και εφόσον βέβαια έχεις καποιο Image του κανεις τα εξής .

Χαλας το Raid 0 Array που έχεις . Αφήνεις του σκήρους σαν Non-raid Disks .

Bootαρεις με ένα οποιοδήποτε Norton Ghost η True image Bootable CD, που φυσικά θα δεί τους Non-Raid Disks, και φορτώνεις το Image σε έναν απο αυτους .

Κάνεις Restart και και Bootarei το συστεμ απο τον ΕΝΑΝ σκληρο . ΟΧΙ Raid ομως ακομα . Αφου Bootareis σρα xp , τρέχεις τον Intel storage manager , επιλέγεις source drive το System σου , και Target των δευτερο Αδειο non-raid Disk που έχεις , και έχεις εκέι την απιλογή να κάνεις Migration σε Raid-0 . Ναι . Γινεται . Αλλα το Migration Αυτό μπορεί πάρει απο 2 έως 5 ώρες ανάλογα απο το μέγεθος του System . ΔΕΝ το έχω κάνει ποτέ . αλλα Γίνεται . Δεν παυει να είναι και αυτός ένας τρόπος να επναφερεις το raid 0 ... Αρκετά χρονοβόρος όμως .

Βεβαια εσύ Δεν ήθελες να κάνεις Raid 0 το System . Αλλα κάποιον Storage Drive.

Ολα αυτα που εγραψα εγώ , οι Δύο λύσεις Αφορουν Back up Σε image Ενος Raid 0 , και επαναφορά του System σε Raid 0 Μετα απο Failure .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...