Προς το περιεχόμενο

ccleaner vs adaware ... ie7 vs firefox

Charis_75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο θέματα στα οποία χρειάζομαι για άλλη μια φορά τα φωτά σας :

1. νομίζω ότι το free adaware δεν βρίσκει ποτέ τίποτα εάν έχεις τρέξει πρώτα το ccleaner. Όσοι έχετε και τα δύο προγράμματα σκανάρετε αρχικά με adaware αλλά μη σβήσετε ό,τι "κακό" εντοπίσει. Στη συνέχεια καθαρίστε με ccleaner και ξανασκανάρετε με το adaware = δε θα βρει τίποτα απολύτως !!!

Άρα, μήπως το adaware είναι περιττό αφού δεν παρέχει ενεργή προσστασία/ δε λειτουργεί ως τείχος?

2. νομίζω ότι ο νέος ie7 (πλήρως ενημερώμένος) δεν υστερεί σε ασφάλεια από τον firefox 2.0.0.3 όπως προκύπτει από διάφορα συγκριτικά. Τώρα σχετικά με την ταχύτητα στο σερφάρισμα δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η διαφορά παραείναι αμελητέα....

Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας

Δημοσ.

1. νομίζω ότι το free adaware δεν βρίσκει ποτέ τίποτα εάν έχεις τρέξει πρώτα το ccleaner. Όσοι έχετε και τα δύο προγράμματα σκανάρετε αρχικά με adaware αλλά μη σβήσετε ό,τι "κακό" εντοπίσει. Στη συνέχεια καθαρίστε με ccleaner και ξανασκανάρετε με το adaware = δε θα βρει τίποτα απολύτως !!!

Άρα, μήπως το adaware είναι περιττό αφού δεν παρέχει ενεργή προσστασία/ δε λειτουργεί ως τείχος?

Προσπαθείς να συγκρίνεις ανόμοια προγράμματα. Το ccleaner είναι καθαρά για να καθαρίζει το σύστημα σου απο αρχεία χρήσης αυτού και temp αρχεία συστήματος/browsers/προγραμμάτων. Δεν πιάνει σε καμία περίπτωση spyware, κάτι στο οποίο ειδικεύεται το adaware. Απλά αν δεν τρέξεις το ccleaner πρώτα δεν θα σβηστούνε τα tracking cookies που μπαίνουν στο pc σου κατα τις βόλτες σου στο νέτ καθώς και οι recently used λίστες που κρατάει το κάθε πρόγραμμα,δηλαδή cookies και λίστες που το adaware βρίσκει και σβήνει.:wink:

2. νομίζω ότι ο νέος ie7 (πλήρως ενημερώμένος) δεν υστερεί σε ασφάλεια από τον firefox 2.0.0.3 όπως προκύπτει από διάφορα συγκριτικά. Τώρα σχετικά με την ταχύτητα στο σερφάρισμα δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η διαφορά παραείναι αμελητέα....

Δεν έχω βάλει τον ΙΕ7. Είμαι υπέρκαλυμένος με firefox και Opera:mrgreen:

Δημοσ.

"Απλά αν δεν τρέξεις το ccleaner πρώτα δεν θα σβηστούνε τα tracking cookies που μπαίνουν στο pc"

εάν τα σβήνει το ccleaner τότε τί να το κάνεις τα adaware?

"Δεν έχω βάλει τον ΙΕ7. Είμαι υπέρκαλυμένος με firefox και Opera"

ξέρω ότι έχει πολυσυζητηθεί το θέμα...αλλά είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς στον καλύτερο browser με αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια.

Δημοσ.

Ενδιαφέροντα στατιστικά σχετικά με την ασφάλεια για τον Internet Explorer 7.x, τον Firefox 2.0.x και Opera 9.x.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τις ευκολίες που παρέχουν Firefox και Opera, δε βρίσκω τον παραμικρό λόγο να θυσιάσω το browsing μου στον IE.

Δημοσ.
σχετικά με την ασφάλεια του browser υπάρχει και ένα τεστάκι (για όσους δε ζαλίζονται) : http://homepages.pathfinder.gr/Lurio/index.html

Με συγχωρείς τώρα, αλλά νομίζω πως το συγκεκριμένο test είναι λίγο ανόητο. Τι θα πει δηλαδή "Το φαντάζεσαι να μην μπορείς να κάνεις δεξί κλικ; Αυτό απλώς δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.";

Μάλλον ο δημιουργός του αγνοεί τι θα έπρεπε και τι δε θα έπρεπε να συμβαίνει κι υπό ποιες συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί σοβαρότεροι τρόποι για να εξεταστεί η ασφάλεια ενός browser από αυτό το μηδενικής αξίας test.

Δημοσ.

εάν τα σβήνει το ccleaner τότε τί να το κάνεις τα adaware?

Αν κολλήσεις όμως κάποιο σοβαρό spyware τότε να δω τι θα κάνεις μόνο με το ccleaner.Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους. Απλά το ένα βρίσκει ύποπτα μερικά cookies απο κάποιες εταιρίες που είναι επικίνδυνες για spyware. Αν εσύ έχεις ήδη τρέξει το ccleaner [που σβήνει όλα τα cookies] τότε λογικό το adaware να μην τα βρίσκει καθώς τα έχεις ήδη σβησει. Αντίστοιχα και για τις λίστες.

ξέρω ότι έχει πολυσυζητηθεί το θέμα...αλλά είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς στον καλύτερο browser με αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια.

Άμα θέλει κάποιος ασφαλές browsing πρέπει κατα ένα μέρος να παρατήσει το "ηλίθιο Browsing" που οφείλεται για το 90% των spyware που κολλάει κάποιος ή των πληροφοριών που πάνε σε τρίτους ενώ δεν θα πρεπε. Το να κλικάρουμε όπου μας κατέβει ή το να πηγαίνουμε σε τσοντοsite ή να εγκαθιστούμε κυριολεκτικά ότι βρούμε μπροστά μας πατώντας next->next->ok χωρίς να διαβάζουμε τι μας λέει, δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Για το υπόλοιπο ύπουλο 10% υπάρχει η προστασία απο browsers/antispyware.

Υ.Γ. εκει που γράφεις υπάρχει ένα κουμπακι που λέγεται quote. Προσπάθησε να δεις πως λειτουργεί, για να μην χρησιμοποιεις το [.i.] .:wink:

Δημοσ.
Αν κολλήσεις όμως κάποιο σοβαρό spyware τότε να δω τι θα κάνεις μόνο με το ccleaner.Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους. Απλά το ένα βρίσκει ύποπτα μερικά cookies απο κάποιες εταιρίες που είναι επικίνδυνες για spyware. Αν εσύ έχεις ήδη τρέξει το ccleaner [που σβήνει όλα τα cookies] τότε λογικό το adaware να μην τα βρίσκει καθώς τα έχεις ήδη σβησει. Αντίστοιχα και για τις λίστες.

sorry αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.Τί σημαίνει δηλ. σοβαρό spyware ? ότι δεν θα είναι ανάμεσα στα cookies που θα σβήσει το ccleaner?

Άμα θέλει κάποιος ασφαλές browsing πρέπει κατα ένα μέρος να παρατήσει το "ηλίθιο Browsing" που οφείλεται για το 90% των spyware που κολλάει κάποιος ή των πληροφοριών που πάνε σε τρίτους ενώ δεν θα πρεπε. Το να κλικάρουμε όπου μας κατέβει ή το να πηγαίνουμε σε τσοντοsite ή να εγκαθιστούμε κυριολεκτικά ότι βρούμε μπροστά μας πατώντας next->next->ok χωρίς να διαβάζουμε τι μας λέει, δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Για το υπόλοιπο ύπουλο 10% υπάρχει η προστασία απο browsers/antispyware.

νομίζω πως το μεγαλύτερο ποσοστό των sites που επισκέπτεται ένας μέσος χρήστης είναι δυνατόν να περιέχει spyware...π.χ. ποιος δεν μπαίνει πλέον σε δημόσιους torrent trackers?

Το μπέρδεμα είναι ότι και οι τρεις browsers διαφημίζουν την ενισχυμένη ασφάλεια που πλέον παρέχουν ...

Υ.Γ. εκει που γράφεις υπάρχει ένα κουμπακι που λέγεται quote. Προσπάθησε να δεις πως λειτουργεί, για να μην χρησιμοποιεις το [.i.] .:wink:

το ξέρω το κουμπάκι ... απλά έτυχε να μην το χρησιμοποιήσω :wink:

Δημοσ.

proswpika den me provlimatizei toso ean exei perissoteri asfaleia o IE7..

Tou ffx einai ikanopoiitiki kai me to parapanw..

otan eixa valei IE7 kuriolektika stis 2 karteles SK@T0KOlouse

kai en telei den vlepw logo na feugoume apo firefox kai operes kai na trexoume na kanoume bypass to genuine twn windows ;)

Eukoli douleia vevaia alla.... :|

Δημοσ.
kai en telei den vlepw logo na feugoume apo firefox kai operes kai na trexoume na kanoume bypass to genuine twn windows ;)

Eukoli douleia vevaia alla.... :|

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Υπο νορμάλ συνθήκεςς υποθέτουμε οτι όλοι οι χρήστες είναι "αυθεντικοί", και προφανώς δεν μας ενδιαφέρουν τα περι WGA και λοιπά.

Δημοσ.

Nai kai min xexnato to simantikotero olws to ie7 apla antegrapse opera kai firefox sto thema karteles epeidi eide oti einai poli praktikes kai den varainei toso poli to sistima. Min xexname oti to ie7 einai tis microsoft ara einai poli logiko ews kai anagaio na exei apeira bugs kai kolimata se sxesi me alla programmata opws ff 2.0.0.3 kai opoy nanai tha vgei kai to firefox 3 poy tha ta skisei ola. Eidi prepei na kikloforei se beta h aggliki ekdosi toy.

Δημοσ.

Καλά...αν θα τα σκίσει ή όχι, ας μην το προδικάσουμε ήδη. Η συνέχεια δεν ταυτίζεται απαραιτήτως και με την εξέλιξη. Απομένει να το δούμε.

Δημοσ.

σερφάροντας σχεδόν καθημερινά στο διαδίκτυο τα τελευταία 6-7 χρόνια και χρησιμοποιώντας τον ie του bill (υπήρξε και ένα μικρό διάστημα που δοκίμασα παλιότερη έκδοση του ff), δεν αντιμετώπισα ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα ασφάλειας ! πιστεύω μάλιστα ότι ο ie7 (κλέβοντας αρκετά καλά στοιχεία από τον ff) είναι πλέον αρκετά αξιόπιστος.

Θεωρώ λοιπόν πως ο ff αφορά κυρίως όσους ενδιαφέρονται για τροποποιήσεις στο περιβάλλον του explorer γενικά.

Όσο για τον opera δεν έτυχε να τον χρησιμοποιήσω καθότι δεν ήταν δωρεάν μέχρι πρόσφατα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...