Anduril Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Καλησπερα και χρονια πολλα.Εχω στον μικρο μου δισκο τα XP εγκατεστημενα με ολα τα τελευταια updates,ενα καρο προγραμματα και παιχνιδια κλπ...Θέλω να ξερω αν και πως γινεται να μεταφερω ολα ετσι οπως είναι (και τα εγκατεστημενα XP) στον νεο μου μεγαλο δισκο γιατι δε την παλευω να πεταω format και φτου και απο την αρχη τα παντα...Γινεται?Τα φωτα σας παρακαλω
katsekala Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Norton Ghost και σε 10 λεπτακια τελειωσες!!!
21century Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Για μενα δοκιμασε το τελειο acronis true image ent. edition που ειναι οτι καλυτερο σημερα...
Freakster Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Ειναι λιγο κουτη η ερωτηση, αλλα πως θα γινει η δουλεια με την μετακινηση ολων των δεδομενων; Θα καψω dvd με τα περιεχομενα του δισκου μου και μετα; Οταν θα βαλω το νεο δισκο (πες καηκε ο παλιος μου και τον πεταω) , δε θα εχει ουτε windows, πως θα μετακινησω τα αρχεια απο τα dvd στο νεο δισκο; Απλα θελω να ξερω, γιατι σκεφτομαι για νεο δισκο μεγαλυτερο και θελω να ξερω τη διαδικασια πριν το επιχειρησω.
accipio Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Η σωστή λύση - με τα προγράμματα που προτείνω στο σχετικό θέμα - είναι να συνδέσεις τους δύο δίσκους στο ίδιο μηχάνημα και να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα που θα επιλέξεις (Acronis Migrate Easy / Paragon rive Copy) είτε μέσα από τα Windows είτε κάνοντας εκκίνηση από το boot cd που δημιουργεί το πρόγραμμα. Η διαδικασία με τα dvd που αναφέρεις αφορά τη λήψη image με προγράμματα όπως Norton Ghost, Acronis True Image κτλ.
Freakster Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Καταλαβα(; )! Κραταω back up με το ghost οποτε αν χασω το δισκο μου θα περασω λειτουργικο και ghost στο νεο δισκο και θα επαναφερω τα δεδομενα μου. Αν αγορασω νεο δισκο (και ζει ακομα ο παλιος) θα τον βαλω στο πισι και με το Migrate Easy θα γινει η κλωνοποιηση και μετα θα αφαιρεσω το παλιο δισκο και ολα θα παιζουν οπως παλια, σε μεγαλυτερο δισκο ομως. Εδω δε θα χρειαστει να περασω λειτουργικο οπως πανω, αρα κουλ. Σωστα τα καταλαβα;
accipio Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Σωστά τα κατάλαβες. Μια παρατήρηση: Αν κρατήσεις image από Ghost θα πρέπει να έχεις και κάποιο boot cd για να κάνεις εκκίνηση από αυτό και να κάνεις restore το image (έτσι αποφεύγεις τη χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης λειτουργικού, Ghost και restore μέσα απ' αυτό). Επίσης δεν ξέρω τι θα γίνει αν κάνεις restore το image σε άλλο δίσκο απ' αυτόν από τον οποίο πήρες το image. Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω αν θα λειτουργήσουν όλα καλά.
Freakster Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Eννοεις το κλασσικο boot cd των win? Θα παιξει και χωρις να εχω λειτουργικο στο δισκο αν π.χ συμβει η στραβη και χαθουν τα παντα απο τον ιδιο δισκο; (αν ναι, ειναι ινφο που δεν ηξερα) Και το ghost θα παιξει απο που; Απο το σιντι; (καλα καταλαβες δεν εχω παιξει ποτε με boot cd ) Συγγνωμη που σε ταλαιπωρω απλα εχω αγχωθει μη κανω τιποτα περιεργο και χαθουν ολα. Μου παιρνει πολυυυυυ καιρο να ξαναρυθμισω τα win ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα θελω, στην ιδεα και μονο φρικαρω. 320 gb σας ερχομαι! thread bookmarked
accipio Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Εγώ χρησιμοποιώ το Acronis True Image. Έχω φτιάξει και ένα cd εκκίνησης μέσα από το πρόγραμμα. Κάνοντας εκκίνηση από αυτό το cd, μπορώ να επαναφέρω ένα image που έχω πάρει με το Acronis χωρίς να χρειάζεται να μπω στα Windows, δηλ. και να κρασάρουν τα Windows δεν υπάρχει πρόβλημα με την επαναφορά του image. Με το Ghost δεν ξέρω τι γίνεται, γιατί έχω κάτι χρόνια να το χρησιμοποιήσω. Πάντως αν σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις ανάλογο cd εκκίνησης, θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις. Ας μας διαφωτίσει κάποιος που το χρησιμοποιεί.
Anduril Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Αν αγορασω νεο δισκο (και ζει ακομα ο παλιος) θα τον βαλω στο πισι και με το Migrate Easy θα γινει η κλωνοποιηση και μετα θα αφαιρεσω το παλιο δισκο και ολα θα παιζουν οπως παλια, σε μεγαλυτερο δισκο ομως. Εδω δε θα χρειαστει να περασω λειτουργικο οπως πανω, αρα κουλ. Εγω αυτο ακριβως θελω να κανω!Οι δισκοι ειναι στο ιδιο pc. Οποτε αν καταλαβα καλα δε χρειαζομαι ουτε ghost ουτε τπτ? Απλα βαζω ενα disk cloning programm (τσεκαρα το λινκ που μου εδωσε ο accipio) οπως το Migrate Easy και τελειωσα?
accipio Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Ναι, δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Βέβαια μέσα από το πρόγραμμα πρέπει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις, π.χ. αν θα διατηρηθεί η δομή του 1ου δίσκου στον 2ο, τι μέγεθος θα πιάνουν τα partitions (αν υπάρχουν) κτλ. Ίσως επίσης δημιουργηθούν προβλήματα με κάποια προγράμματα, συνήθως κάποια που θέλουν activation (π.χ. μου έτυχε όπως λέω και στο άλλο θέμα με Norton Antivirus και Adobe Professional). Γενικά, όμως, μάλλον δε θα συναντήσεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Anduril Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Cool. Παω να το δοκιμασω,ευχαριστω για τη βοηθεια.
Stavros_Ribo Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Norton Ghost και σε 10 λεπτακια τελειωσες!!! Ωραίος!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.