Προς το περιεχόμενο

Philips Edge Series soundcards

spock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι μου, αυτό το topic το γράφω παίρνοντας αφορμή απο ένα άλλο το οποίο πραγματεύεται προβλήματα με SoundBlaster Live! Πρίν αρκετούς μήνες είχα κάνει άλλο ενα topic σχετικά με καλές εναλλακτικές λύσεις των Creative καρτών, η οποία Creative δε χαίρει καθόλου μα καθόλου της εμπιστοσύνης μου. Όπως και να έχει το θέμα, όταν έκανα το topic, είχα βρεί την πρωτοεμφανιζόμενη τότε στην Αμερική Philips Acoustic Edge. Απο τότε έχω μάθει ό,τι μπορεί να μάθει κανείς για αυτή την κάρτα, έχω βρεί φωτογραφίες καί της Acoustic Edge αλλά και των άλλων δύο μικρότερων μοντέλων (Seismic Edge και Rhythmic Edge) και εν γένει, γνωρίζω τα πάντα για αυτές τις κάρτες, το hardware τους, μέχρι data sheets του DSP έχω (ThunderBird Avenger). Γνωρίζω τα πάντα ΕΚΤΟΣ απο το πότε θα έρθει στην Ελλάδα! Επ'ειδή γνωρίζω πολύ καλά οτι αυτή η κάρτα είναι η λύση όσων δε θέλουν να βάλουν μια Creative και να γίνει το σύστημά τους μπάχαλο (βλέπε σχετικό topic), όπως και οτι είναι καλύτερη σαν υλοποίηση και hardware απο τις Live!, θα ήθελα όποιος γνωρίζει κάτι για το πότε θα τις δούμε απο την Ελλάδα, να το πεί. Όσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες ας ζητήσουν και θα χαρώ να τις δώσω. Ευχαριστώ<P><BR><B>Live long and prosper...</B>

Δημοσ.

xairomai pou yparxei estw kai enas pou postarei se ayto to forum kai den exei tis sound blaster san Theo...Vasika den den gnwrizw polla gia tis sigekrimenes kartes.Gnwrizw th philips pio poly apo tis othones ths eite gia pc eite thleoraseis.Egw proswpika exw mia karta hxou DMX X FIRE 1024 ths terratec h opoia exei asilipth poiothta hxou. cool.gif" border="0 cool.gif" border="0 cool.gif" border="0

Δημοσ.

Φίλε μου, δεν είμαι πρωτάρης στο χώρο των υπολογιστών... μάλιστα είμαι τόσο παλιός που θυμάμαι τα γέλια που κάναμε όταν πρωτοβγήκε η AdLib με έναν φίλο Amigaμανή. Βέβαια, μετά απο λίγο καιρό προσχώρησα κι εγώ στο στρατόπεδο των PCs, και θυμάμαι πολύ καλά την ιστορία της Creative, απο τα γεννοφάσκια της SoundBlaster. Αυτή τη στιγμή, απο την εμπειρία μου (και τις γνώσεις που απέκτησα στο μεταξύ) δε θα αγόραζα απο την Creative ούτε καφετιέρα! Αντικειμενικά μιλώντας, η Live είναι πολύ καλές κάρτες σαν ιδέα, και το DSP που φοράνε πολύ δυνατό (αλλά όχι τόσο δυνατό όσο το ThunderBird Avenger) ΑΛΛΑ σαν υλοποίηση, άστο καλύτερα. Προσωπικά, μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα μια SoundGalaxy WaveRider 32+ , μοντέλο 1995 ISA, αλλά πολύ πρόσφατα αναγκάστηκα να αλλάξω motherboard και η καινούρια δεν έχει ISA channel, οπ'ότε έχω μείνει με το on-board AC97, περιμένοντας τις Philips... υπομονή...<P><B>Live long and prosper...</B>

Δημοσ.

poly fthinh kai kalh pci karta einai i GAMESURROUND MUSE XL <BR>tis hercules... to mono arnhtiko einai oti den exei 5,1 alla mono 4 kanalia.. alla einai poly fthinh (nomizw 22 telikh retail) apsogo hxo...<BR>gia tin live exw na pw oti i karta exei para poly kala specs alla o hxos ths ysterei arketa...

Δημοσ.

Egw proswpika eimai apolyta eyxaristhmenos apo th live 5.1 pou exw (alla exw akousei pollous pou tous exei dhmiourghsei myria provlhmata). Oi mones kartes pou boroun na prokalesoun th live einai oi exhs :Philips acoustic edge, turtle beach santa crouz, mia sonic fury kati (de th thymamai kala) kah h hercules XP. Egw ama den hthela pia th live tha epairna thn teleytaia, einai kainouria, ypostirizei eax1, eax2, ac3 kai erxetai me ena exarthma san to livedrive kai prepei na einai kai sxetika pio fthnh apo mia sblive platinum 5.1

Δημοσ.

Φίλε Gary, οι Philips έχουν αρκετά καλύτερο ήχο ή μάλλον Η Philips έχει, δηλαδή το κορυφαίο μοντέλο, η Acoustic Edge. Οι άλλες δύο, η Seismic Edge και η Rhythmic Edge είναι στα ίδια επίπεδα με μία Live!, και έχουν και οι δύο (και η Seismic και η Rhythmic) την ίδια ακριβώς σχεδίαση, με κάποια εξαρτήματα να λείπουν απο την Rhytmic. Αντίθετα, η κορυφαία Acoustic Edge έχει τελείως διαφορετική σχεδίαση, πολύ πιό προσεγμένη, καθ'ώς και διαφορετική υλοποίηση της Philips του DSP (Thunderbird Avenger). Οι δύο μικρές έχουν την custom έκδοση του Avenger της VLSI, ενώ η Acoustic Edge την ειδική έκδοση της Philips Semiconductors. Οπως δη ποτέ, ο ήχος της Acoustic Edge στην οποία θα αναφέρομαι απο τουδε και εις το εξ'ης, είναι αρκετά καλύτερος και πιό πλήρης στο φάσμα των ακουστών συχνοτήτων, ενώ ενδιαφέρον είναι οτι το DSP έχει δυνατότητα επεξεργασίας υποήχων. Η ισχύς του Thunderbird Avenger είναι ιδιαίτερα εμφανής στην 3D expansion επεξεργασία σήματος, την οποία έχει τη δυνατότητα να κάνει, σε απλό σήμα stereo. Ακόμα και απλά stereo τραγούδια αποκτούν σώμα και εύρος πραγματικά εκπληκτικό. Σε παιχνίδια δεν την έχω δοκιμάσει, είναι γεγονός, αλλά η ισχύς του DSP με κάνει να μην ανησυχώ καθόλου. Αυτά τα ολίγα προς ώρας... Όσον αφορά το Computer Για Όλους, έχω το τελευταίο τεύχος και δε λέει τίποτα. Επ'ίσης, κανένα site μαγαζιών δεν την έχει πουθενά. Όπερ ότε, δε νομίζω οτι υπάρχει στο εμπόριο, ακόμα...<P><BR><B>Live long and prosper...</B>

Δημοσ.

Egw pisteyw oti ayta pou prosferei i live me timi 30.000 teliki einai osa 8elei enas mesos xristis kai akoma pio polla. Eidika an baleis kai DTT2200 i 3500 eisai apiastos. twra to pio dynato DSP den nomizw oti to xreiazontai poly, kai na min anafer8w se drivers...Egw me tis Soundblaster pou eixa ola ayta ta xronia (SoundBlaster Pro, 16, 16ASP, AWE32, AWE64 kai Live! 5.1 den eixa POTE kai me kanena leitourgiko problima...Alloi omws me kati Pro Audio Spectrum 16 ( ti 8ymaste? O Tsourinakis egrafe di8yrambous gia ayti ti karta sto PCM...), kai kati Sound Galaxy trexane kai den ftanane...gia Terratyec den kserw giati den kykloforei poly. Kai gia Phillips an kai i poiotita ISWS na einai kalyteri pisteyw 8a ysterei se 8emata support kai den nomizw oti 8a exei toso 8ermi ypodoxi apo tous xristes giati kai oi times einai idies kai pio akribes apo aytes twn Live!

Δημοσ.

Φίλε μου, έχεις άδικο. Αν έκανες τον κόπο και διάβαζες την εισαγωγή θα έβλεπες οτι μέχρι πριν λίγο είχα SoundGalaxy... απολύτως κανένα πρόβλημα, απο DOS 3 μέχρι Windows 2000, και απο σύστημα 386 μέχρι σύστημα Athlon. Ούτε ποτέ έτρεχα, ούτε ποτέ δεν έφτανα... Την ίδια παραπληροφόρηση περνάς και στις υπόλοιπες κριτικές σου, και φαίνεται οτι "μάλλον" είσαι μανιακός SoundBlaster-μανής απο το τί κάρτες είχες μέχρι τώρα... Η Pro Audio Spectrum, για την εποχή της ήταν πολύ καλή κάρτα, και θυμάμαι τι έλεγε ο Τσουρινάκης (ο οποίος, όμως, δε λές οτι ο άνθρωπος απλά adventures έλυνε, και δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με hardware). Επ'ίσης, όλα αυτά που λές εμένα μου ακούγονται ώς "αυτά που έχει η Live! είναι καλύτερα, και αυτά που δεν έχει η Live θα σε πείσω οτι δεν τα χρειάζεσαι". Πραγματκά, εγώ απλά πληροφορίες σε όποιον θέλει δίνω, και απλά ήθελα να μάθω πότε θα κυκλοφορήσει η Philips στην Ελλάδα. ΔΕΝ θέλω να γίνει το topic πεδίο αντιπαράθεσης και να βρίζονται οι Creative-ικοί με τους αντι-Creative-ικούς για το ποιά είναι καλύτερη κάρτα. Μία ερώτηση έκανα, και απλά, δίνω πληροφορίες σε όποιον τις ζητάει... Προσωπικά, ό,τι και να μου πείς για την Live!, και ο Ιησούς ο ίδιος να κατέβει και να την διαφημίζει, δεν πρόκειται να την πάρω, ούτε θα με πείσεις οτι είναι καλύτερες, γιατι, αφ' ενός τις έχω ακούσει και δουλέψει και τις Philips και τις Creative, αφ'ετέρου γιατι έχω φτιάξει ΠΟΛΛΑ συστήματα φίλων και γνωστών που ήθελαν καλά και σώνει Live!, και μέχρι να τις κάνω να δουλέψουν, έφτυσα αίμα, και γιατι τις Creative τις ξέρω απο τότε που βγήκε στην αγορά η πρώτη SoundBlaster, πρίν 12 χρόνια. Ευχαριστώ, αλλα δεν...<BR>Τέλος, θα παρακαλέσω για άλλη μια φορά να μην κάνουμε το topic πεδίο μάχης, σας θερμοπαρακαλώ. ʼν ξέρετε κάτι για τις Philips πείτε το, άν θέλετε να μάθετε κάτι για τις Philips ρωτήστε το. ʼν θέλετε να υποστηρίξετε την ανωτερότητα της οποιασδήποτε κάρτας έναντι οποιασδήποτε άλλης, πείτε μου να ανοίξουμε ένα topic στο "ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ", και να γίνει γήπεδο. Ευχαριστώ.<P><BR><B>Live long and prosper...</B>

Δημοσ.

Μα εσύ φίλε spock ξεκινάς στο πρώτο πρώτο μύνημά σου θάβοντας την creative!!!! Αν κάποιος ξεκινά διαμάχη αυτός νομίζω είσαι εσύ. Τέλος πάντων εγώ δεν θα το συνεχίσω αλλά διάβασα κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να μήν το σχολιάσω. ISA κάρτα ήχου ???????? (έστω μέχρι πρότεινος) σε Athlon / Pentium III class υπολογιστή? Την είχες μόνη της στο σύστημα ή μαζί με MFM σκληρό?

Δημοσ.

Φίλοι μου, δεν θα συνεχίσω άλλο το θέμα της Creative. Απλά πληροφορώ οτι όντως είχα ISA κάρτα ήχου σε Athlon, την οποία τότε είχα πληρώσει 65.000, και σε ποιότητα ήχου δεν υστερούσε καθόλου. Απλά δεν έχει 5.1 και τα λοιπά, κάτι όμως που δε με ενδιαφέρει. Και ποτέ δεν παρακίνησα κανέναν που έχει ήδη Live να την πετάξει και να πάρει Philips. Εξ'άλλου είμαι τελείως αντίθετος στο θέμα των άσκοπων αναβαθμίσεων. Εμένα θα μου επιτρέψετε όμως, θέλοντας να αναβαθμίσω μια παλιά κάρτα ήχου, να θέλω το απολύτως καλύτερο.<BR>Για όσους ενδιαφέρονται, σήμερα πήρα e-mail απο την Philips Ολλανδίας, και μάλιστα απο Έλληνα υπάλληλο:<P>Aksiotime Kyrie **********,<P>Eucharistoume gia to endiaferon sas stin seira 'Egde'. Perissoteres<BR>Plifories gia autes tha write stin eksis dievthinsi: <A HREF="http://www.pcstuff.philips.com" TARGET=_blank>www.pcstuff.philips.com</A> <P>To pote tha iparchei autoi stin elliniki agora, den echoume akriwos<BR>plirofories, omos prin ta fthinoporo tha prepei na uparchei stin agora.<P>Cheretismous apo tin Ollandia<P>Mr. G. Matsoulis<BR>Philips PCP Presales<P>Πληροφοριακά αναφέρω οτι η τιμή του κορυφαίου μοντέλου, της Acoustic Edge αναμένεται περι τις 40.000 τιμή αντιπροσωπείας, δηλαδή περι τις 35.000 τιμή αγοράς. Στην Αμερική πωλείται απο 70 έως 100 δολλάρια αυτή τη στιγμή.<BR>Φιλικά<P><BR><B>Live long and prosper...</B><p>[ 09-08-2001: Message edited by: spock ]

Δημοσ.

kai gw mexri prin 3 mines ISA eixa (AWE64) alla mou kaike otan allaksa karta grafikwn! smile.gif" border="0 O monos logos pou tin kratousa itan i symbatotita me ta palia DOS paixnidia tis Sierra ta opoia paizw akoma polles fores kai ti sLucasarts. Vlakeia omws giati kai oi PCI telika symbates einai! smile.gif" border="0) Tespa egw den lew oti oi Live einai OI kalyters kartes grafikwn! Aplws egw mono gia games kai gia Home Cinema 8elw ton ixo. Kai apo ayto pou pairnw eimai apolyta ikanopoiimenos. Kai kalyteri na einai i karta tis Philips afou les oti i Acoustic mono 8a exei diafora giati na dwsw 50-60.000 ksana? Gia na exw ena 3-4% kalytero ixo. Eyxaristw alla den... pou les ki esy...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...