kernel Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Ποιο πρόγραμμα θεωρείται αξιόπιοστο για την: 1. Ενσωμάτωση υπότιτλων σε AVI. 2. Μετατροπή AVI σε DVD. Έχω δοκιμάσει το WinAVI αλλά τα αποτελέσματα σε αρκετές ταινίες είναι άκρως απογοητευτικά( χάνει κάποιους υπότιτλους κατά την μετατροπή τους σε DVD, Εμφανίζει ανάποδα εικόνα σε σχέση με υπότιτλους, κολημένα καρέ κτλ). Ψάχνω κάτι αντίστοιχο με winavi αλλά να την κάνει την δουλειά.! Ευχαριστώ.!
tolis_01 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Αν και δεν εχω ασχοληθει πολυ, καιω τα avi μου (lost, heroes, smallville :grin: ) σε dvd με το convertXtoDVD και δεν εχω κανενα παράπονο.
kastel Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Ποιο πρόγραμμα θεωρείται αξιόπιοστο για την:1. Ενσωμάτωση υπότιτλων σε AVI. 2. Μετατροπή AVI σε DVD. Έχω δοκιμάσει το WinAVI αλλά τα αποτελέσματα σε αρκετές ταινίες είναι άκρως απογοητευτικά( χάνει κάποιους υπότιτλους κατά την μετατροπή τους σε DVD, Εμφανίζει ανάποδα εικόνα σε σχέση με υπότιτλους, κολημένα καρέ κτλ). Ψάχνω κάτι αντίστοιχο με winavi αλλά να την κάνει την δουλειά.! Ευχαριστώ.! Αν χάνονται υπότιτλοι στο WinAvi πήγαινε Start>All Programs>VobSub>DirectVobSub Configure Στην καρτέλα Misc ξετσεκάρισε Pre-buffer subpictures. Αν σου εμφανίζει ανάποδα την εικόνα, μέσα από το WinAvi πας Advanced, στο tab Encode τσεκάρισε το Flip Picture Upside Down ή πας στο DirectVobSub Configure και στο tab Misc στο Picture Output τσεκάρισε το Flip picture vertically. Αν οι υπότιτλοι εμφανίζονται ανάποδα, πάλι πας στο DirectVobSub Configure και στο tab Misc στο Picture Output τσεκάρισε το Flip subtitles vertically. Δεν προχωράς σε μετατροπή αν δεν ελέγξεις το Preview. Αυτά για το WinAvi Video Converter, αλλιώς αν δε σου αρέσει χρησιμοποίησε το ConvertXtoDVD.
kernel Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Αν χάνονται υπότιτλοι στο WinAvi πήγαινε Start>All Programs>VobSub>DirectVobSub Configure Στην καρτέλα Misc ξετσεκάρισε Pre-buffer subpictures. Αν σου εμφανίζει ανάποδα την εικόνα, μέσα από το WinAvi πας Advanced, στο tab Encode τσεκάρισε το Flip Picture Upside Down ή πας στο DirectVobSub Configure και στο tab Misc στο Picture Output τσεκάρισε το Flip picture vertically. Αν οι υπότιτλοι εμφανίζονται ανάποδα, πάλι πας στο DirectVobSub Configure και στο tab Misc στο Picture Output τσεκάρισε το Flip subtitles vertically. Δεν προχωράς σε μετατροπή αν δεν ελέγξεις το Preview. Αυτά για το WinAvi Video Converter, αλλιώς αν δε σου αρέσει χρησιμοποίησε το ConvertXtoDVD. Thnx θα το δοκιμάσω.! Σε κάποια AVI(.str) όταν προσπαθώ να τα convert σε DVD εμφανίζει το error: >AppName: winavi.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: videoconverter.dll ModVer: 8.0.0.0 Offset: 0001f0eb Το ConvertXtoDVD τα μετατρέπει κανονικά αλλά απόσο είδα το αποτέλεσμα(ποιοτικά) είναι άθλιο(default ρυθμίσεις). Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Serpe_7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Εγώ πάντως εδώ και καιρό είχα μια απορία σχετικά με αυτά τα 2 προγράμματα, όταν ολοκληρώνεται η μετατροπή της avi ταινίας σε dvd με το winavi τα τελικά dvd αρχεία που δημιουργούνται έχουν μέγεθος περίπου 2,5 GB, ενώ με το convert φτάνουν τα 4,22. Τι σημαίνει αυτό? Ότι έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας με το convert? Απ'όσο έχω παρατηρήσει πάνω κάτω η ποιότητα είναι ίδια και στα 2 προγράμματα.
kastel Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Χρησιμοποιούν διαφορετική κωδικοποίηση. Σε χαλάει που σου δίνει μικρότερο μέγεθος στην ίδια ποιότητα εικόνας; Το ConvertX κάνει μόνο μετατροπή από οποιοδήποτε τύπο αρχείου σε DVD. To WinAvi εκτός από αυτό που μπορεί να κάνει το ConvertX, κάνει και πολλά παραπάνω μιας και είναι ένας πληρέστατος converter. Το ConvertX έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ένα υποτυπώδης menu που είναι και στα υπέρ του. Καθώς επίσης έχει τη δυνατότητα επιλογής περισσοτέρων από ένα subtitle και audio streams που είναι επίσης στα υπέρ του. Κάτι βέβαια που πολλές φορές είναι ανούσιο μιας και φορτώνει (σε MBs) το DVD χωρίς να χρησιμοποιηθούν σχεδόν ποτέ. Οπότε η φιλοσοφία που ακολουθεί το WinAvi (ένα αρχείο υποτίτλων και μάλιστα ενσωματωμένο πάνω στην ταινία και ένα αρχείο ήχου) είναι ποιο πρακτική. Άρα η επιλογή για τη χρήση των προγραμμάτων είναι προσωπική ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός μας. Καλό είναι να χρησιμοποιούνται και τα δύο γιατί υπάρχουν περιπτώσεις αρχείων που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της δημιουργίας ενός DVD (για διάφορους λόγους) με το ένα από αυτά τα προγράμματα αλλά μπορούν με το άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.