Προς το περιεχόμενο

Apla theiko, MONO gia tous palious gamers!!!

desolatorXT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@DR 73: Exeis dikio oswn afora ton oro "palioi"... Kainourgious enoow aytouw pou ypir3an meta ton Mario, to NES, to atari ktlp ktlp.... Opote oloi oi ypoloipoi einai palioi...

Oswn afora ti via, allo pragma einai na vlepeis ayto:

asdfgbm2.jpg

Kai allo pragma na vlepeis ayto:

doom3sshot4kf3.jpg

Kai den evala screenshot apo kana manhunt i tpt tetio.... :P

Proswpika den eimai kata tis vias sta video games, alla eimai kata twn games pou xrisimopoioun, tin via, to sex kai to aima, polles fores se ypervoliko vathmo, mono k mono gia na travi3oun kosmo, enw paralila adiaforoun gia to gameplay kai to senario...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κοίτα τους μουφατζίδες τι εξώφυλλα βάζανε από τότε. Και το εσωτερικό αράχνες.

Φίλε τη χρονολογία του παιχνιδιού την διάβασες;

1978

Σου λέει κάτι;

Είχες παίξει games εκείνη τη χρονιά;

Τα arcade είχαν μέσα από το τζάμι κολλημένες ταινίες με χρωματιστά σελοφάν για να δίνουν χρώμα στα τερατάκια του invaders και τα τούβλα του breakout.

Έχεις υπόψη σου πως σχεδίαζαν παιχνία στο ZX81 και στό Spectrum 16K;

Οι χαρακτήρες ήταν γραμματοσειρές !

Μιλάμε για άλλο κόσμο.

Το outlaw πάντως ήταν καταπληκτικό, ειδικά σε διπλό !!!!

Δημοσ.
Proswpika den eimai kata tis vias sta video games, alla eimai kata twn games pou xrisimopoioun, tin via, to sex kai to aima, polles fores se ypervoliko vathmo, mono k mono gia na travi3oun kosmo, enw paralila adiaforoun gia to gameplay kai to senario...

Έχουμε (όλοι μας) την ταση να ωραιοποιούμε το παρελθόν και να θυμόμαστε μόνο τα καλά. Παρόλη τη νοσταλγία όμως για παλιές καλές στιγμές, πιστεύω ότι γενικά και τα games βελτιώνονται.

Εξέτασέ το στατιστικά. Εκείνη την παλιά εποχή, αυτή που θεωρείς εσύ παλιά εποχή και τη νοσταλγείς, δες τι ποσοστό ήταν τα καλά games και τι ποσοστό οι πατάτες και σύγκρινέ το με τα σημερινά ποσοστά.

Σήμερα νομίζω ότι οι πατάτες είναι λιγότερες και ... καλύτερες!

Δεν υπάρχουν παιχνίδια τελείως αποτυχημένα στο είδος τους ή κι αν υπάρχουν είναι λιγότερα από παλιά.

Μπορεί να θυμόμαστε 5-10 καλά παιχνίδια από κάθε εποχή, πόσες άλλες πατάτες είχαν βγεί όμως την ίδια εποχή που δεν τις θυμόμαστε τώρα;

Σήμερα νομίζω ότι έχουμε περισσότερα games. Και η μεγάλη μας τύχη είναι ότι τα έχουμε ... φθηνότερα και σε μεγάλες ποσότητες. Ας είναι καλά τα ... torrents !!!!!

Το 1983 χρειάζονταν χαρτζηλίκια ενός χρόνου, λεφτά από κάλαντα , γιαγιάδες , μπαρμπάδες κτλ κτλ για να πάρουμε ένα cartridge για το 2600 !!

Δημοσ.

Το πρώτο πραγματικά βίαιο παιχνίδι που θυμάμαι ήταν το barbarian του 1987. Εκείνο το κόψιμο του κεφαλιού είναι αιμοβόρικο ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα!

Ήθελα να αγοράσω το Tai Pan για amstrad, αλλά κόστιζε ένα πεντακοσάρικο (κόπια εννοείται, από τον "κύκλο" στην Αγγελάκη), το οποίο ήταν απίστευτο ποσό για τα δεδομένα μου. Βάλαμε από 250 δραχμές με τον κολλητό, το πήραμε, αλλά μετά είδαμε ότι ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσαμε να το αντιγράψουμε με το discology 5. Και επειδή το ήθελα πολύ το παιχνίδι, έδωσα και τις υπόλοιπες 250 στο φίλο και το κράτησα. Άργησα πολύ να ξαναψωνίσω από το κυλικείο...

Δημοσ.

δικη μου προσωπικη αποψη(και γουστο φυσικα) χρυση εποχη gaming οταν βγαιναν τα καλα adventures (monkey island,kings quest,quest for glory,day of the tentacle,dark seed klp kp klp klp)..........μετα το χαος.........

Δημοσ.
Φίλε τη χρονολογία του παιχνιδιού την διάβασες;

1978

Σου λέει κάτι;

Είχες παίξει games εκείνη τη χρονιά;

Ναι ρε φίλε, no offence, απλά με έκανε και λύθηκα στο γέλιο το να διαβάζω για βία,βία,βία και άλλη βία και να πατάω το link και να μου βγαίνουν τα ανθρωπάκια αυτά από τη σελίδα του Atari. Το 1978 δεν έπαιζα παιχνίδια (το 83 φύτρωσα), αλλά το συγκεκριμένο το είχα παίξει με ένα ξάδερφό μου αρκετά χρόνια μετά το 1978 - αφραγκιές, άρα αντοχή στο χρόνο- και ναι θα συμφωνήσω το θεωρούσαμε ωραίο να περάσουμε το χρόνο μας με αυτό συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια που είχε τότε.

Βέβαια μην αφήνουμε τη νοσταλγία να μας παρασύρει τόσο. Για μένα το καλύτερο game που έχω παίξει ήταν το pandora directive το 95 και γενικότερα τα adventures εκείνης της εποχής. Αλλά σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο και η ηλικία μου τότε. Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις όσο μεγαλώνεις το πως η νοσταλγία σε κάνει να ξεχνάς τα αρνητικά και να θυμάσαι τα θετικά μόνο. Και επίσης είναι πολύ περίεργο το πόσο μπορεί να σε σημαδέψουν πράγματα που κάνεις στην παιδική σου ηλικία. Εγώ πλέον το έχω πάρει απόφαση ύστερα από μεγάλο ψάξιμο για κάποιο παιχνίδι που θα με τραβήξει να φάω τον άπειρο χρόνο που αφιέρωνα τότε, πως δε θα βρω κάποιο ανάλογο. Όχι γιατί τα σημερινά παιχνίδια είναι όλα μούφες, αλλά επειδή μάλλον έχει περάσει η εποχή των ¨δικών μου¨ παιχνιδιών. Μεγαλώσαν κι αυτά μαζί με εμάς όπως λέει και στο βιντεάκι.

Και μη μου πει κάποιος πως άμα βγει καινούριο Banjo Kazooie θα κάτσει να το τερματίσει τώρα γιατί θα τρελαθώ.

Δημοσ.
Προσωπική άποψη: Gaming 1984-2000 R.I.P.

Εννοείται αυτό...

Έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν μπορώ να παίξω τίποτε απολύτως που να μην είναι 3D accelerated. Γιατί να παίξω το C&C 1, όταν μπορώ να παίξω το 3;;;

Και δεν είμαι σαν αυτούς τους "παππούδες" που λένε "ε ρε, τί καταπληκτικό αυτό το x-wing vs tie-fighter!! ναι, τα γραφικά του δεν βλέπονται, αλλά από gameplay..." Για πολύ ελάχιστα turn-based μπορώ να το πω αυτό, για το UFO και τα jagged alliance ίσως.

Αν δείτε αυτό το Tai pan που λέω, θα φρίξετε. Ούτε σε java σήμερα δεν βγαίνει τόσο χάλια παιχνίδι! Αλλά για το '87 ήταν θεϊκό...

Δημοσ.
Εννοείται αυτό...

Έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν μπορώ να παίξω τίποτε απολύτως που να μην είναι 3D accelerated. Γιατί να παίξω το C&C 1, όταν μπορώ να παίξω το 3;;;

Και δεν είμαι σαν αυτούς τους "παππούδες" που λένε "ε ρε, τί καταπληκτικό αυτό το x-wing vs tie-fighter!! ναι, τα γραφικά του δεν βλέπονται, αλλά από gameplay..." Για πολύ ελάχιστα turn-based μπορώ να το πω αυτό, για το UFO και τα jagged alliance ίσως.

Αν δείτε αυτό το Tai pan που λέω, θα φρίξετε. Ούτε σε java σήμερα δεν βγαίνει τόσο χάλια παιχνίδι! Αλλά για το '87 ήταν θεϊκό...

μια μικρή διοώρθωση, 1984-2001, τοτε κυκλοφόρησε το RTCW :mrgreen:

Καλά εντά3ει δεν είναι και τόσο τραγικά πια ρε συ τα πράγματα... Δηλαδη εσένα δε σ άρεσε το Compagny of heroes π.χ.? ή το Serious Sam 2 (apo tis spanies e3eraiseis wraiwn kai paralila kwmikwn video game) ή τa Medieval Total War?

υπάρχουν αρκετα αξιόλογα Games, αλλά όταν κάπιος έχει περάσει τόσες εμπειρίες παρόμοιεσ απο προκατόχους αυτών των games, λογικό είναι τα νέα Games να τα βαριέτε γιατί δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο... Π.χ. εγώ έπαιζα το Age Of Empires 2, περιμενα με ανυπομονισία λοιπόν το ΑΟΕ 3 και το οποιο τελικά αποδείχθηκε μια μούφα τεραστίων διαστάσεων... Επειδή εγώ είχα παίξει λοιπόν το ΑΟΕ2, τα C&C, το Empire Earth, to Seven Kingdoms 2 κ.ο.κ. όταν έπαιξα το ΑΟΕ3 μου ήρθε μια απο τα ίδια... Στο 12χρονο όμως που δεν είχε ξαναπαίξει strategy game στη ζωή του, το ΑΟΕ3 είναι μια καινούργια εμπειρία κάτι το πρωτοποριακό και όμορφο...

Αυτός πιστεύω είναι ο λόγος που νοσταλγούμε τα παλιά games, επειδή τα καινούργια δεν μας προσφέρουν αυτήν την ευχαρήστηση του καινούργιου και φρέσκου...

Δημοσ.

Πολύ σωστός...

Το medieval με ξετρέλανε και το έχω ακόμη στην βιβλιοθήκη. Αλλά καμμιά 10αριά κουτιά παρακάτω υπάρχει το Rome και καμμιά 5 παρακάτω το medieval 2, γιατί να το προτιμήσω;;Αν βάλω το medieval θα αναγουλιάσω!

Η αλήθεια είναι πως έχω κορεστεί από τα παιχνίδια. Αλλά κάπου κάπου σκάει μύτη και κανένα που με κάνει να κολλάω. Απίστευτο το Company of Heroes. Τα περισσότερα από όσα έκανα σε αυτό το παιχνίδι τα είχα κάνει εκατομμύρια φορές πριν, αλλά για κάποιον λόγο κόλλησα μαζί του. Θες το σενάριο, θες τα γραφικά και η όλη παρουσίαση του πολέμου, θες το gameplay, κάτι με τράβηξε. Τα ίδια και με το C&C 3.

Απλά όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολα βρίσκω κάτι να με τραβήξει.

Δημοσ.
Ακομα εχω το πρωτο CD GAME που πηρα.

Wing Commander 3 :)

Wing commander 3 σε δισκέτες φίλος...

Εκεί να δείς Κάψιμο!

Πρώτη πραγματική (οπτική) βία σε game ήταν κάπου στο MK.. Εκεί άρχισαν οι βαρβαρότητες και τα fatality (που είχαν και κάτι να δώσουν οπτικά)..

Το videaki με βρίσκει αρκετά σύμφωνο και μπορώ να πω πως με ψιλοάγγιξε κιόλας...

Οι νέες τεχνολογίες πάντως δεν μπορούμε να πούμε πως "πάτησαν" τις παλιες! Απλά δημιούργησαν νέα είδη παιχνιδιών..

Απο εκεί και πέρα αφέθηκε στην κρίση των καταναλωτών (και το promotion) να επιλέξουν...

Απο μια καθαρά

rpg-platform-adventure εποχή καταλήξαμε στον χαμό των fps-3rd person horror-sports (real)-fighting(real)-action/adventure-mmorpg... παιχνίδια τα οποία απλα ΔΕΝ μπορούσαν να υπάρξουν τότε...

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν επιλογές για όλους...

Παιχνίδια θησαυροί υπάρχουν και σήμερα...απλά πρέπει να τα ανακαλύψεις μέσα στην όλη σαβούρα που κυκλοφορεί....

Υγ: Με τα πολλά... άρχισα πρίν λίγο να παίζω το Dig.... OMG!

Δημοσ.
Που βρε το WC3 σε δισκέττες; :P

Μάλλον το 2 λες, γιατί αν έβαζες 4 CDs σε δισκέττες... ;)

You have a point there...

Πάνε χρόνια τώρα..

ίσως να ήταν και το ένα...

ήταν στην ίδια εποχή με το commanche (to 3 i think) kai to bubble bobble se 5 k 1/4 (ligo argotera)

Βασικά...

Prehistoric (1) kai ta myala sta kagkela! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...