andr40 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δυό ερωτησούλες ρε παιδιά... 1) Μέσω της VBA στο active του worksheet έχω βάλει ένα if που κάνει έλεγχο δύο κελιών.. Θέλω λοιπόν, αν οι τιμές στα κελιά είναι ίσες να μην κάνει τίποτα... Αν όμως δεν είναι ίσες, με το που πάει να πληκτρολογηθεί κάτι σε κελί, να βγάζει ένα msgbox που να λέει μπλα μπλα και να μην επιτρέπει καμμία αλλαγή τιμών στα κελιά του φύλλου, ή άντε να γίνεται η αλλαγή μετά το "Yes" του msgbox... Δοκίμασα να βάλω τον κώδικα στο change του worksheet, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πρώτα κάνει την αλλαγή στο κελί και την προειδοποίηση την βγάζει στο enter... Θα ήθελα να υπήρχε ένα event "before_change" ας πούμε... Δηλαδή με λίγα λόγια, δεν θέλω να γίνονται αυθαίρετες αλλαγές σε καταχωρήσεις κελιών... 2) Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω όλα τα shortcut menu (στις μπάρες εργαλείων, στα κελιά, στα φύλλα κλπ) απο το δεξί κλικ του ποντικιού για ένα συγκεκριμένο βιβλίο εργασίας? TIA
planetexcel Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 1) Θα πρότεινα την λειτουργία της επικύρωσης… Κάνει ακριβώς αυτό.. 2)Ρίξε μια ματιά εδώ…. http://www.vbforums.com/showthread.php?t=305203
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.