Προς το περιεχόμενο

Τί με συμβουλεύεται για αθορυβοποίηση pcιού!

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

aspirin, είπες ότι καθάρισες το εσωτερικό του PC, αλλά επί τη ευκαιρία ίσως θα έπρεπε να είχες αφαιρέσεις και την ψύκτρα για να αλλάξεις τη στρώση του θερμοαγώγιμου υλικού αφού είναι τόσο παλιό το σύστημα.

Για τους ανεμιστήρες:

Της ψύκτρας απλά θα το αφαιρέσεις και θα βάλεις με κατάλληλο αντάπτορα έναν αθόρυβο των 8cm. Π.χ. αυτόν αν η μητρική υποστηρίζει σήμα PWM (4πινο header) για ρύθμιση των στροφών του ανεμιστήρα, αυτόν αν όχι. Επίσης, δεν ανέφερες αν υπάρχει ανεμιστήρας/ες στο κουτί. Ίσως κι αυτός, παρ' ο,τι καθαρίστηκε εξωτερικά, λόγω παλαιότητας/φθοράς να μην κατεβαίνει πιο χαμηλά σε θόρυβο. Κι εδώ αλλαγή με έναν από τους παραπάνω.

Οι δίσκοι ίσως θα έπρεπε με την πρώτη ευκαιρία να αλλαχτούν με έναν πιο σύγχρονο, για 2 λόγους. Μικρότερο φορτίο για το τροφοδοτικό και αυξημένες επιδόσεις. Αν δε, ο θόρυβος που κάνουν είναι σημάδι επικείμενης αστοχίας (γιατί ειδικά οι 40άρηδες σε θόρυβο δε θυμάμαι να είναι τραγικά χειρότεροι από τους τρέχοντες δίσκους), αυτό επιβάλλεται...

Δημοσ.

Thx parsifal. Αφαίρεσα τη ψύχτρα και έβαλα θερμοαγώγιμη. Το κουτί είχε έναν 8άρι πίσω και με το dremel έβαλα έναν 12άρι μπροστά και έναν 12άρι πίσω οι οποίοι για την ώρα δουλεύουν στα 12 βόλτ αλλά δεν ακούγονται ιδιαίτερα.

Δεν γνώριζα ότι με αντάπτορα μπορεί να δεχτεί οτιδήποτε ανεμιστήρες. Πολύ καλο αυτό. Η μητρική δεν πρέπει να υποστηρίζει ρύμιση στροφών αλλά δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Θα βάλω έναν αντάπτορα και έναν 8άρι Yate Loon που είναι η αδυναμία μου. Μετά δε θα ακούγεται μία.

Όσο για δίσκο νομίζω ένας 80άρης seagate θα είναι ότι πρέπει. Βασικά είχα σκοπό να έπαιρνα έναν πολύ μεγάλο δίσκο ώστε σε περίπτωση που αλλάξω σύστημα να τον χρησιμοποιήσω αλλά η μητρική παίρνει μόνο IDE.

• Moderators
Δημοσ.

Μπορεις να βαλεις πολύ μεγάλο IDE, αλλά σιγουρεψου οτι η μητρικη υποστηριζει 48bit adressing. :)

Δημοσ.

Με 845 chipset, είναι 99.9% σίγουρο.

Αλλά αν θέλει ο φίλος μας να χτίσει πάνω στον P4 ένα workstation για να κάνει όμορφα τη δουλειά του, δε θα ήταν κακή ιδέα να επενδύσει σε ένα PCI Sata Controller και ένα καλό τροφοδοτικό...

Δημοσ.

Σκοπός μου είναι να μη δώσω πολλά γι'αυτό τον υπολογιστή γιατί δεν αξίζει άλλωστε. Θα τον σουλουπώσω όσο πιο φθηνά και όσο αντέξει. Γι'αυτο δε θέλω να αγοράσω έναν ακριβό σκληρό δίσκο γιατί στο επόμενο σύστημα θα είναι άχρηστος αφού προφανώς θα πάρω έναν sata. Αλλά δε βλέπω άλλο τρόπο να ησυχάσουνε αυτοί οι δίσκοι. Εϊναι απίστευτα θορυβώδεις αν κ wd! Μάλλον τα έχουν φάει τα ψωμιά τους.

Δημοσ.

Λοιπόν έχω νεότερα από το μέτωπο. Έκανα μια μικρή πατέντα με το τους δίσκους και κάπως μειώθηκε ο θόρυβος. Σίγουρα με ένα καινούρια δε θα ακούγεται κιχ στη κυριολεξία αλλά δε βαριέσαι.

Στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή όπως και στους 2χ12άηδες του κουτιού έκανα volt mod και τώρα τρέχουν στα 7 βόλτ και εντελώς ήσυχα. Όταν έβγαλα του δίσκους δε ακουγόταν το παραμικρό! Οπότε με τσάμπα υλικά το έκανα και έβγαλε το σκασμό.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι θερμοκρασίες που ανέβηκαν 2-3 βαθμούς. Το πρόγραμμα της ίντελ μου δείχνει σε idle 29 cpu και 27 η θερμοκρασία κουτιού με θερμοκρασία δωματίου 22 βαθμούς. Με παραξενεύουν αυτά τα νούμερα αλλά βάζοντας το χέρι στη ψύχτρα πράγματι διαπίστωσα ότι ήταν κρύο το μέταλλο. Φαίνεται πώς ο 1.8ghz επεξεραστής είναι τρομερά κρύος! Εντυπωσιάστηκα!!!!!

• Moderators
Δημοσ.

Μπα μην το λες... φιλος με P4 1,7 εχει 46 idle...

Μαλλον εισαι τύχης!!!

Και σιγα τους 3 βαθμους... απο 27 πηγες 30...

Δημοσ.

Έτσι φαίνεται!!! Έπεσα σε καλό επεξεργαστή. Αν βρώ τον απόλυτα αθόρυβο δίσκο θα τον χτυπήσω με τη μία.

Δημοσ.

Δε πίστευα στις θερμοκρασίες του επεξεργαστή. Σε idle είναι 2-3 βαθμούς πιο πάνω από τη θεμοκρασία κουτιού! Πολύ καλά κομμάτι. Με παραξένεψαν οι τιμές αλλά η ψύχτρα είναι κρύα σαν παγωτό! Βέβαια βοηθάει η πολύ καλή μαμίσια ψύχτρα σε συνδυασμό με το ανεμιστηράκι που είναι καλα βαλμένο.

Χμμμμμ. Είναι ήσυχος ο 160άρης ε? Καλά εντελώς αθόρυβος δεν έχω απαίτηση να είναι ο δίσκος. Για τους Samsung έχω διαβάσεις καλά λόγια. Αν όμως είναι τόσο ήσυχος θα πάω να τον τσιμπήσω με την πρώτη ευκαιρεία. Thx GeorgeMan

• Moderators
Δημοσ.

Τον συγκρινα με 2 αλλους, απο προσωπική εμπειρία. Τωρα αμα υπαρχουν και αλλοι λιγοτερο θορυβώδεις δεν μπορώ να το γνωρίζω... :)

Δημοσ.

Μήπως μπορείς να μου πείς τον ακριβή κωδικό του μοντέλου? Αν δε κάνω λάθος βγάζει πολλές σειρές για τα ίδια GB και μπορεί κάποιος 160αρης να μην είναι τόσο ήσυχος. Θένκς Γιώργο

• Moderators
Δημοσ.

Υπαρχει τροπος να δω το serial απο μεσα απο τα windows?

Αυτη τη στιγμη ο δισκος αμα τον δεις που ειναι θα φριξεις (εχει απο πανω του ενα ανεμιστηρι, απο εμπρος του αλλο ενα και απο κατω του αλλα 2, και ακριβως μπροστα του ειναι το βυσμα τροφοδοσιας της καρτα γραφικων και λιιιγο πιο κατω η ογκοδεστατη μινι υδροψυξη, και πισω-διπλα του οι καλωδιοταινιες... Πρεπει να βγαλω τα μισα πραγματα... (αμα βρω φωτο θα δεις).

Παντως αμα θες τοσο πολύ πιανω και το λυνω. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...