aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Το λεπόν, έπεσε στα χέρια μου ένα συστηματάκι το οποίο σκέφτομαι να το κρατήσω για προσωπική χρήση μιας κ αρκούμαι με τα λίγα. mobo intel D845EBG2 (δεν ήξερα ότι η ίντελ κατασκευάζει μητρικές) intel 1.8Ghz northwood 768 mb ram 2x 40GB δίσκο Q-Tec 550big fan psu Οι ενέργειες που έκανα είναι οι εξής. 1. Καταρχήν στο τροφοδοτικό που έκανε σαν αεροπλάνο έβαλα έναν 12άρι πιο ήσυχο στα 7 βόλτ. Σχεδόν δεν ακούγεται μία, αλλά οι τάσεις με προβληματίζουν (με πολύμετρο είδα σκαμπανεβάσματα). 2. Η ψύχτρα ξεσκονίστηκε μιας κ είχε πολύ μπίχλα, αλλά το ανεμιστηράκι δουλεύει σαν τρελό χωρίς λόγο (είναι εντελώς κρύα η ψύχτρα) 3. Οι δίσκοι ακούγονται σα τα παλιά citroen DC2 Οι θερμοκρασίες με 23 βαθμούς στο δωμάτιο είναι αριστότατες κ αυτό είναι καλό γιατί θα μειωθεί ο θόρυβος(φώτο). Οπότε οι ενέργειες μου είναι να βρώ έναν φθηνό κ αθόρυβο δίσκο, να αλλαχτεί το τροφοδοτικό και να κάνω κάτι με τη ψύχτρα-ανεμιστηράκι. Εσείς τί προτείνεται. Όσο για το τροφοδοτικό θα πάρω ένα fortron με 30 ευρώ και αν δε κάθεται καλά θα του βάλω τον ανεμιστήρα στα 7 βόλτ. Για τα υπόλοιπα όμως δεν έχω ιδέα. Πάντως δε έχω σκοπό να δώσω αρκετά χρήματα. Άλλωστε το σύστημα είναι πολύ κρύο κ σηκώνει να το ησυχάσω αρκετά. Βασικά θέλω να πετύχω να το κάνω να ακούγεται ελάχιστότατα μιας κ θα το έχω για δουλειές. Δε με νοιάζει τόσο να αντέξει στο χρόνο. Βασικά σκεφτόμουνα ένα σύστημα με τον amd 3600+ αλλά θα κάθεται άδικα μιας κ με αυτόν εδώ κάνω άριστα τη δουλειά μου.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Πωωω αυτο το προγραμμα το ειχα με την Intel D845GRG (i845G chipset). Και ναι, η ιντελ μια χαρα μητρικες φτιαχνει Παρε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804332 ή αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804331 για τη CPU ή αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160 ακομα καλυτερα. Οσο για τους δισκους, στις ποσες RMP δουλευουν?
aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Α σωστά. Αν είναι θα κάνω volt mod και στο ανεμιστηράκι της ψύχτρας τότε. Οι δίσκοι που έχει πάνω είναι 2 wd caviar στις 7200.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Με προβληματιζει που ακουγονται ετσι οι δισκοι, (καπως σαν τους παλιους στις 5400 εννοεις που κανανε ΚΡ ΚΡΡΡΡ οταν φορτωνανε??).
aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 K εμένα την ίδια εντύπωση μου έκαναν. Έψαξα να βρώ από που έρχεται ο θόρυβος κ διαπίστωσα πώς αρκετά θορυβώδεις ήταν οι δύο δίσκοι. Να μη σου πώ ότι κάνουν πιο πολύ φασαρία από τη ψύχτρα που δουλεύει στο τέρμα. Μάλιστα ο ένας δίσκος κάνει κ έναν συνεχόμενο μεταλλικό ήχο. Μάλλον έχει φάει τα ψωμιά του. Ο θόρυβος δεν είναι τόσο στη μετακίνηση της κεφαλής όσο στο μοτέρ τους.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Τοτε ζόρικα τα πραγματα για να μειωσεις τον θορυβο απο τους δισκους...
aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Υπάρχει κανά πρόγραμμα για να μειωθούν οι στροφές? Μάλλον είμαι για δίσκο καινούριο κ τους άλλους δύο δε ξέρω τί θα τους κάνω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Oχι, δεν γινεται αυτο που λες, αλλιως οι δισκοι δεν θα δουλευαν...
aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Το psu λές να το αφήσω ώς έχειν ή να πάρω το 350άρι fortron?
aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 έχω πολλά περιθώρια να αυξηθεί η θερμοκρασία. Όπως είδες στο κουτί έχει +3 άντε +4 πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου και η cpu σε full load δεν ανεβαίνει τρελά. Κ αυτά με stock ψύχτρα.
HellasVagabond Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Παντως αν σκεφτεις να βαλεις και επενδυση η θερμοκρασια θα ανεβει τουλαχιστον 10 βαθμους.
aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δε πειράζει. Ας ανέβει. Για μόνωση δεν είχα σκεφτεί το θέμα. Κόβει όντως το θόρυβο? Με τί με συμβουλεύεις να μονώσω το κουτί?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Oχι δεν κοβει τοσο πολυ τον θορυβο, ωστε να δικαιολογει την αυξηση της θερμοκρασιας...
aspirin Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μάλιστα. Μάλλον είμαι για ένα δίσκο πιο αθόρυβο. Πιστεύω πώς θα ελλατωθεί κατά 50% ο θόρυβος. Αλλά πιο μοντέλο. Έψαξα και σε σαιτ σχετικά με το αντικειμενο αλλά δε βρήκα κάτι ξεκάθαρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.