Προς το περιεχόμενο

Τί με συμβουλεύεται για αθορυβοποίηση pcιού!

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λεπόν, έπεσε στα χέρια μου ένα συστηματάκι το οποίο σκέφτομαι να το κρατήσω για προσωπική χρήση μιας κ αρκούμαι με τα λίγα.

mobo intel D845EBG2 (δεν ήξερα ότι η ίντελ κατασκευάζει μητρικές)

intel 1.8Ghz northwood

768 mb ram

2x 40GB δίσκο

Q-Tec 550big fan psu

Οι ενέργειες που έκανα είναι οι εξής.

1. Καταρχήν στο τροφοδοτικό που έκανε σαν αεροπλάνο έβαλα έναν 12άρι πιο ήσυχο στα 7 βόλτ. Σχεδόν δεν ακούγεται μία, αλλά οι τάσεις με προβληματίζουν (με πολύμετρο είδα σκαμπανεβάσματα).

2. Η ψύχτρα ξεσκονίστηκε μιας κ είχε πολύ μπίχλα, αλλά το ανεμιστηράκι δουλεύει σαν τρελό χωρίς λόγο (είναι εντελώς κρύα η ψύχτρα)

3. Οι δίσκοι ακούγονται σα τα παλιά citroen DC2

Οι θερμοκρασίες με 23 βαθμούς στο δωμάτιο είναι αριστότατες κ αυτό είναι καλό γιατί θα μειωθεί ο θόρυβος(φώτο).

Οπότε οι ενέργειες μου είναι να βρώ έναν φθηνό κ αθόρυβο δίσκο, να αλλαχτεί το τροφοδοτικό και να κάνω κάτι με τη ψύχτρα-ανεμιστηράκι. Εσείς τί προτείνεται. Όσο για το τροφοδοτικό θα πάρω ένα fortron με 30 ευρώ και αν δε κάθεται καλά θα του βάλω τον ανεμιστήρα στα 7 βόλτ. Για τα υπόλοιπα όμως δεν έχω ιδέα. Πάντως δε έχω σκοπό να δώσω αρκετά χρήματα. Άλλωστε το σύστημα είναι πολύ κρύο κ σηκώνει να το ησυχάσω αρκετά. Βασικά θέλω να πετύχω να το κάνω να ακούγεται ελάχιστότατα μιας κ θα το έχω για δουλειές. Δε με νοιάζει τόσο να αντέξει στο χρόνο. Βασικά σκεφτόμουνα ένα σύστημα με τον amd 3600+ αλλά θα κάθεται άδικα μιας κ με αυτόν εδώ κάνω άριστα τη δουλειά μου.

post-18990-129062945435_thumb.jpg

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Πωωω αυτο το προγραμμα το ειχα με την Intel D845GRG (i845G chipset).

Και ναι, η ιντελ μια χαρα μητρικες φτιαχνει ;)

Παρε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804332 ή αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804331 για τη CPU ή αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160 ακομα καλυτερα.

Οσο για τους δισκους, στις ποσες RMP δουλευουν?

Δημοσ.

Α σωστά. Αν είναι θα κάνω volt mod και στο ανεμιστηράκι της ψύχτρας τότε.

Οι δίσκοι που έχει πάνω είναι 2 wd caviar στις 7200.

• Moderators
Δημοσ.

Με προβληματιζει που ακουγονται ετσι οι δισκοι, (καπως σαν τους παλιους στις 5400 εννοεις που κανανε ΚΡ ΚΡΡΡΡ οταν φορτωνανε??).

Δημοσ.

K εμένα την ίδια εντύπωση μου έκαναν. Έψαξα να βρώ από που έρχεται ο θόρυβος κ διαπίστωσα πώς αρκετά θορυβώδεις ήταν οι δύο δίσκοι. Να μη σου πώ ότι κάνουν πιο πολύ φασαρία από τη ψύχτρα που δουλεύει στο τέρμα. Μάλιστα ο ένας δίσκος κάνει κ έναν συνεχόμενο μεταλλικό ήχο. Μάλλον έχει φάει τα ψωμιά του. Ο θόρυβος δεν είναι τόσο στη μετακίνηση της κεφαλής όσο στο μοτέρ τους.

Δημοσ.

Υπάρχει κανά πρόγραμμα για να μειωθούν οι στροφές? Μάλλον είμαι για δίσκο καινούριο κ τους άλλους δύο δε ξέρω τί θα τους κάνω.

Δημοσ.

έχω πολλά περιθώρια να αυξηθεί η θερμοκρασία. Όπως είδες στο κουτί έχει +3 άντε +4 πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου και η cpu σε full load δεν ανεβαίνει τρελά. Κ αυτά με stock ψύχτρα.

Δημοσ.

Δε πειράζει. Ας ανέβει. Για μόνωση δεν είχα σκεφτεί το θέμα. Κόβει όντως το θόρυβο? Με τί με συμβουλεύεις να μονώσω το κουτί?

• Moderators
Δημοσ.

Oχι δεν κοβει τοσο πολυ τον θορυβο, ωστε να δικαιολογει την αυξηση της θερμοκρασιας...

Δημοσ.

Μάλιστα. Μάλλον είμαι για ένα δίσκο πιο αθόρυβο. Πιστεύω πώς θα ελλατωθεί κατά 50% ο θόρυβος. Αλλά πιο μοντέλο. Έψαξα και σε σαιτ σχετικά με το αντικειμενο αλλά δε βρήκα κάτι ξεκάθαρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...