Vaguras Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Παίδες καλημέρα, Έχω εδώ και 3 χρόνια ένα Pc (P4 Northwood 3 GHz @ 3.45 GHz, MSI 865 Platinum, ATI 9600XT, WD 120 GB SATA, DVD-ROM Teac, DVD-RW Nec, PCI Modem 56K - το έχω μόνο για να στέλνω fax). Επίσης σαν USB έχω το Crypto F200 και έναν 500 εξωτερ. δίσκο για backup). To τελευταίο 15θημερο ο υπολογιστης κάνει επανεκκίνηση από μόνος του. Υπόψην ότι έχω διαβάσει όλα τα σχετικα θέματα μετά από ψάξιμο εδώ μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι τα restart γίνονται σε ανύποπτο χρόνο. Για παράδειγμα μπορεί να συμβεί στο 5λέπτο που έχω ανοίξει τον υπολογιστή ή μετά από μισή ή μία ώρα. Επίσης όταν συμβαίνει δεν κάνω απαράιτητα κάτι το βαρύ. Συνήθως απλά σερφάρω.Χτες για παράδειγμα τον ανοιξα για να δω απλά τα e-mail μου. Πάνω στο πεντάλεπτο έκανε restart. Μπήκε πάλι κανονικά στα windows και μετά από ένα μισάωρο το ξάνάκανε. Απενεργοποιοώ από τα windows system recovery την επιλογή auto restart on hardware failure και συνέχισα να δουλέυω. Μετά από λίγη ώρα και ενω απλά σερφάριζα ακούω ένα στιγμιαίο τσαφ από τον δίσκο και απλά επανήλθε (δηλαδή στιγμιαία ο δίσκος δεν πήρε ρεύμα αλλά αμέσως επανατροφοδοτήθηκε αφου κατάλαβα ότι αρχικά επάψε να γυρνάει όμωςι άναψε αμεσως πάλι χωρίς ωστόσο να κρασάρει το λειτουργικό). Μετά από ένα 10λεπτο το pc αντι να κάνει restart έκλεισε αυτόματα. Το παράτησα αρχικά λοιπόν γιατι μου την έσπασε. Να σημειώσω εδώ ότι το πρόβλημα με το restart έχει εμφανιστει ξανά στο παρελθόν αλλά με πολυ περιορισμένη συχνότητα. Συνήθως συνέβαινε μια φορά στο εξάμηνο. Μετά έγινε πιο συχνό 1 φορά το δίμηνο, αλλά τώρα τελευταία λιγότερο από μήνα. Ειδικά μετά τις διακοπές του Πάσχα συμβαίνει καθημερινά. Να σας επισημάνω ότι οι μνήμες έχουν τσεκαριστεί και είναι οκ (τρέχουν τώρα σε 383 DDR), το pc δεν υπερθερμαίνεται παρόλο που είναι overclocked. Το speedfan μου δείχνει voltages: Vcore=1,49V / min 1,45 max 1,50 +12 V=11,44V / min 11,13 max 11,67 3,3V= 3,12V/ min 3,00 max 3,17 Vcc=4,97V / min 4,91 max 5,07 5Vsb=4,88 V / min 4,83 max 4,96 για δώστε τα φώτα σας!!!
AGNUSDeI Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 To provlima sou einai malon elipsi eparkous trofodosias stin CPU... Dokimase na anevasis to Voltaz tis CPU peripou 3 skales... px...valto sto V.1.550 ~
geocool Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 File m eixa kai ego peripou to idio problima ! Anoiga to pc k i ekline mono tou i ekane restart i apla den doulebe tpt kai emene anoixto ! Ayto m to ekane gia kana 2-3 meres .X8es to bradi otan anoixa to pc m meta apo kane 3lepto arxize na mou bgazei diafora xromata (den boro na exigiso akribos ti egine) kai simera to proi pou to anoixa den doulebe tpt ! Oute i o8oni oute pliktrologio oute podiki oute dvd drive ! TPT ! Ego ebgala to siberasma pos kaike i motherboard ! Tora an kapoios pistebei pos einai kati allo as postarei ! Pados min to piezeis to pc sou kai pigene to se texniko min patheis kai esy ta idia ! ;-(
1980 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι οταν διαβαζω κατι τετοια περιστατικα. καντους μυνηση καντους κατι τελος παντων να σε θυμουνται γιατι δυστυχως θα το συνεχισουν το βιολι αυτο.
oblivious Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Τι τροφοδοτικό έχεις; Δοκίμασε το σύστημα να το επαναφέρεις στην κανονική ταχύτητα λειτουργίας.
Delirium Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Kalispera, kat' arxas dokimase na doulepseis 100% stis pragmatikes tou syxnotites -diladi afairese to overclocking entelos! Ean diorthothei => afise to etsi 8-) Ean kei pali se restartarei [!], afairese ta CD/DVD apo tin trofodosia tous (dixos o/c again). Ean diorthothei => theleis neo trofodotiko :roll:
Vaguras Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μόλις απεβίωσε το τροφοδοτικό!!! Καπνοί και μυρωδιά καμμένων πυκνωτών!!! για να δουμε τι επέζησε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.