Προς το περιεχόμενο

δεν βλεπει το σκληρο,στο format!

ekeinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βαζω το cd των windows,gia format και στα δυο επομενα βηματα μου γραφει οτι <το προγραμμα εγκαταστασης δεν εντοπησε εγκατεστημενες μοναδες σκληρου δισκου στον υπολογιστη σας

1. για να βρει το προγραμμα εγκαταστασης τους δισκους αν ειναι sata ισως χρειαστει η δισκετα για τον sata controller που εχεις

2. αν δεν τους βλεπει και τους 2 το Bios ισως να χρειαζεται να ρυθμιστει γιατι καμια φορα γινεται load defaults και δεν εχει σαν default καταλληλες ρυθμισεις για τους sata δισκους οποτε θα πρεπει να το κανεις να ειναι sata + ide ενεργοποιημενα

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν κανένα χρόνο (ευτυχώς με ένα αλλο PC).

Το δικό μου όμως είχε δύο IDE δίσκους στο πρώτο κανάλι IDE και ένα CD Drive στο δεύτερο.

Αποτέλεσμα: ό ένας δίσκος δουλεύει τώρα μαζί με το CD-Rom πάνω στο ίδιο κανάλι ενώ το δεύτερο κανάλι IDE ειναι πλέον νεκρό.

Σίγουρα πάντως σε εσένα φταίει ο Sata controller γιατί δυο δίσκοι ειναι σπάνιο να σταματήσουν να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Απο άποψη software ότι κι αν προσπαθήσεις αν δεν λειτουργεί ο controller => το BIOS δε βλέπει τους δίσκους.

Υ.Γ. Τη μητρική έχεις; Η εγγυησή της ισχύει, γιατι σε ένα γνωστό μου με παρόμοιο προβλημα του αλαξανε την μητρική δωρεάν.

Δημοσ.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν κανένα χρόνο (ευτυχώς με ένα αλλο PC).

Το δικό μου όμως είχε δύο IDE δίσκους στο πρώτο κανάλι IDE και ένα CD Drive στο δεύτερο.

Αποτέλεσμα: ό ένας δίσκος δουλεύει τώρα μαζί με το CD-Rom πάνω στο ίδιο κανάλι ενώ το δεύτερο κανάλι IDE ειναι πλέον νεκρό.

Σίγουρα πάντως σε εσένα φταίει ο Sata controller γιατί δυο δίσκοι ειναι σπάνιο να σταματήσουν να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Απο άποψη software ότι κι αν προσπαθήσεις αν δεν λειτουργεί ο controller => το BIOS δε βλέπει τους δίσκους.

Υ.Γ. Τη μητρική έχεις; Η εγγυησή της ισχύει, γιατι σε ένα γνωστό μου με παρόμοιο προβλημα του αλαξανε την μητρική δωρεάν.

ετσι ειναι.ο satacontroller φταιει,και τωρα η θα βαλω κανενα εξωτερικο,η παω για αλλαγη motherboard.Η διαφορα ειναι καπου στα 70 ευρω.Δεν ξερω τι να αποφασισω.....Δυστηχως η εγγυηση δεν με καλυπτει,γιατι εχει παρελθει ο 1 χρονος που ειχα....

Δημοσ.

Καλυτερα να ιεραρχησεις τους δισκους σου και να καθορισεις την σειρα εκκινησης τους...

Δημοσ.

egw pantws 8a sou elega an hm/b exei problhma na thn alla3eis h kalutera na pareis kaluterh mias kai 8a kaneis e3oda. Kane mia anaba8misoula bre aderfe epi th eukairia. Giati an thn afhseis mporei aurio-me8aurio na sou kayei kai tipota!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...