Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για καταγωγή

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι νομικό το θέμα αλλά εθιμικό. Η καταγωγή του καθενός είναι από που κατάγεται ο πατέρας και όχι η μάνα.

Ένας λόγος είναι το πατριαρχικό σύστημα που υπάρχει (αν είχαμε μητριαρχία τότε μάλλον θα πήγαινε με τη καταγωγή της μάνας).

Δεν είναι που έχει γεννηθεί ο πατέρας σου αλλά από είναι η καταγωγή της οικογένειας.

Και όταν λέμε οικογένεια δεν εννοείται η στενή οικογένεια αλλά το σόι του πατέρα.

Δημοσ.

+1. Με καταγωγή εννοούμε τον τόπο που προέρχεται ο πατέρας μας. Όχι που γεννήθηκε αλλά από που είναι οι ρίζες του.

Δημοσ.
+1. Με καταγωγή εννοούμε τον τόπο που προέρχεται ο πατέρας μας. Όχι που γεννήθηκε αλλά από που είναι οι ρίζες του.

Την καταγωγή του δηλαδή. Όπως καταλαβαίνεις, δημιουργούνται οι συνθήκες για μία σχεδόν άπειρη αναδρομή με άσχημη κατάληξη («σε ποιον αρχέγονο ωκεανό πρωτοεμφανίστηκε ζωή;» φάση :mrgreen: )...

Δημοσ.
Μόλις έμαθαν ότι οι Ίωνες έχτιζαν μετρό, για να γκρινιάξουν.

k γιατι οι αγελαδες ειναι χοντροτερες στην αθηνα :D

στο θεμα εννοειτε κ τα 2...δεν χρειαζετε να ξερεις τι εννοει ο αλλος,εσυ θα λες αυτα π θες να πεις.

εκτος των αλλων ισχυει κ το οτι δηλωσεις,εισαι:P

Δημοσ.

Χμ... Για να πω την αλήθεια έψαχνα για κάτι υποτροφίες μπας και βγει κανά φράγκο. Και η αλήθεια είναι ότι απο την πλευρά της μητέρας μου μάλλον έχω περισσότερες ελπίδες :-)

Δημοσ.

Για την υποτροφία, πρέπει κάπως να μπορείς να το αποδείξεις. Δηλαδή, τόπος γέννησης κάποιου απ' τους γονείς σου ή μόνιμη κατοικία ίσως. Εξαρτάται και από αυτόν που αξιολογεί την αίτησή σου. Αν υποψιάζεσαι πάντως ότι έχεις τις προϋποθέσεις, δοκίμασε. Αρκετές φορές δε βρίσκουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν και αρχίζουν τις παραχωρήσεις.

Δημοσ.

Έχω 2 καλούς φίλους. Ο πατέρας τους είναι από τη Λαμία και η μάνα τους από την Κρήτη. Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα.

Ωστόσο: Το 80% και παραπάνω των διακοπών τους το περνάνε στην Κρήτη. Χορεύουν Κρητικά, διασεδάζουν με την Κρητική μουσική και έχουν ένα σωρό παρέες Κρητικούς.

Από που θα πουν ότι κατάγονται;

Δημοσ.
...Από που θα πουν ότι κατάγονται;

Έχουν δικό τους ορισμό για την καταγωγή και αν, ποιος είναι αυτός...;

Δημοσ.
Κατάγεσαι από εκεί που νοιώθεις, αγαπάς, έχεις βιώματα.

Χμμμ, άραγε αν ο xpapias δοκιμάσει αυτήν την ατάκα αντί δικαιολογητικού για να διεκδικήσει την υποτροφία που θέλει, έχει ελπίδες...; :mrgreen:

Δημοσ.

Μετά από όλα αυτά τα ποστ γίνεται προφανές ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγωγή... Η έννοιά της είναι υποκειμενική και καθένας την ορίζει όπως του ταιριάζει καλύτερα (ή τον βολεύει καλύτερα ;-))

Δημοσ.

Πατερας : Γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Αθηνα

Μητερα : Γεννηθηκε στα Χανια και στην εφηβεια ηρθε στην Αθηνα

Πατερας του Πατερα μου : Γεννηθηκε στα Χανια

Μητερα του Πατερα μου : Μανη

Πατερας της μητερας μου : Γεννηθηκε και εζησε στα Χανια

Μητερα της μητερας μου :Γεννηθηκε και εζησε στα Χανια

Αρα εχουμε πλειοψηφια του Νομου Χανιων , οποτε δεν με νοιαζει αν γεννηθηκα στην Αθηνα και μεγαλωσα εδω

Νιωθω Χανιωτης και σε λιγο καιρο (αντε να δουμε) ελπιζω να παω κατω να ζησω μονιμα.Υπομονη να βρουμε μια καλη και σταθερη δουλεια και να φυγουμε μιας και σπιτι υπαρχει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...