nikosl Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Λοιπόν έχω το sagem 1500wg (wireless) και οτενετ στα 2048. Ο ξαδερφός-γείτονάς μου θα βάλει επίσης την ίδια σύνδεση μάλλον με το ίδιο router με το δικό μου. Έχω λοιπόν 2 ερωτήσεις: 1. Πώς μπορώ να συνδέσω δυο router μεταξύ τους? 2. Θα είναι επαρκές το σήμα ή δεν θα πιάνει?? (σας παραθέτω και ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα μπας και βγάλουμε άκρη) Σημείωση: το δικό μου το τετράγωνο σπίτι είναι 2όρωφη μονοκατοικία και εγώ είμαι στον πάνω όροφο ενώ του ξάδερφου είναι μονοόροφο το σπίτι άρα αυτός είναι και πιο χαμηλά από εμένα. Τί λέτε?
polidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Katse re file giati mas mperdepses. Giati na sindeseis 2 router mazi? Afou les oti exeis wireless esi giati den les ton alon na sindethi me to diko sou apo to pc tou me mia apli kartoula pou kanei 10? h me ena stickaki. Apla pragmata. Ektos kai an h apostasi metaxi sas einai megali kai to sima den lamvanete kala tote tha mesolavisi ena AP kapou sti mesi kai teliosate
StavrosD Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δεν ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις, αλλά μόνο αν μπορεί να λειτουργήσει ως bridge μπορεί να κάνει αυτό που θες.
nikosl Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Giati na sindeseis 2 router mazi? 1. Επειδή και ο ξάδερφος θα έχει adsl (δική του γραμμη) και θέλουμε να μοιραζόμαστε και την σύνδεση (2+2=4MBit) σαν τα μητροπολιτικά δίκτυα ένα πράγμα. 2. To router θα το πάρει έτσι και αλλιώς αλλά και αν βάλει στικακι απλά θα παίρνει bandwith και από εμένα ενώ εγώ όχι....δεν θα μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τις συνδέσεις μας... 3. To site της sagem (αυτό το router δίνει η οτενετ) λέει: Routing features include: DHCP server, DNS relay, NAT/PAT, Bridging between LAN interfaces μου κάνει αυτό??
polidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Giati na sindeseis 2 router mazi? 1. Επειδή και ο ξάδερφος θα έχει adsl (δική του γραμμη) και θέλουμε να μοιραζόμαστε και την σύνδεση (2+2=4MBit) σαν τα μητροπολιτικά δίκτυα ένα πράγμα. An to kaneis afto pou les pio pano pes to na to mathoume kai emeis. Exo 5 gitones pou oloi exoume 2ares sideseis. Diladi me to diko sou to skeptiko tha to kanoume kai emeis 2x5=10Mbit. Kai tha imaste tsami.
nikosl Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 [Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνεία..Δεν πιστεύω να σου είπα πιο πριν κάτι που να σε έθιξε αλλά εγώ δεν έχω όρεξη να μπω σε τέτοια κουβέντα.] Ως προς το 5*2=10 είναι εφικτό όταν όμως μόνο ένας μπαίνει στο ίντερνετ εκείνη τη στιγμή...
polidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 [Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνεία..Δεν πιστεύω να σου είπα πιο πριν κάτι που να σε έθιξε αλλά εγώ δεν έχω όρεξη να μπω σε τέτοια κουβέντα.] Ως προς το 5*2=10 είναι εφικτό όταν όμως μόνο ένας μπαίνει στο ίντερνετ εκείνη τη στιγμή... Den itan katholou ironiko to sxolio mou file mou. Lipame pou to epiases san ironia. Tespa Sou ipa an tixon kai vris tropo na enoseis tis sindeseis oste na tis megaloseis me skopo na gini mia pesto kai edo(xoris ironia etsi) endiaferome kai ego.
Ventrix Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Για ενώσετε δυο γραμμές, θέλετε πανάκριβο εξοπλισμό, συνεπώς ξεχάστε το. Τώρα αν πραγματικά θέλετε να συνδέσετε τα 2 router σας για άλλους λόγους, μπορείτε να πάρετε 2 συσκευούλες (πχ ovislink 5460) να τα συνδέσετε πάνω στα routers και να παίξετε έτσι. (Σχετικά ακριβή λύση, αλλά και μοναδική εκτός αν πετάξετε καλώδιο, αφού θέλει 70e έκαστος),
polidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Για ενώσετε δυο γραμμές, θέλετε πανάκριβο εξοπλισμό, συνεπώς ξεχάστε το. Etsi Bravo!!! Epidi pareotera to epsaxa to thema kai den mporesa na vro lisi(enoite fthini) Giafto ipa ton filo mas oti an exei lisi etimi xoris exoplismous etc...etc.. ime mesa na to ilopoiiso kai ego.
moxsen Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Και εγώ το είχα απορία αυτό...αν δηλαδή γίνεται όταν έχεις 2 ασύρματα Routerακια να τα συνδέσεις με κάποιον τρόπο μεταξύ τους ασύρματα και να βλέπει το ένα το άλλο. Όχι βέβαια για να εκμεταλευτείς την ταχύτητα και των 2 μαζί αλλά π.χ. όταν πέσει η σύνδεση στο ένα να τραβάς Internet απο το άλλο... Χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάρτες δικτύου ασύρματες στα Pc.(και αυτός είναι ένας λόγος αντί να αγοράσεις μια καρτα ασύρματη για PC να χρησιμοποιήσεις το routeraki για να συνδεθείς με ένα άλλο ασύρματα, μιας και υπάρχει )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.