Προς το περιεχόμενο

Λέτε να την βλάψω???

miha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια tft-lcd 17" οθόνη.

Παλιότερα είχα μια crt και όταν πλησίαζα το synthesizer γινόταν μοβ η εικόνα της (προφανώς απο τα ηχεία)

Τώρα που έχω αυτή την lcd (ag Neovo), όσο και αν πλησιάσω το synth δεν αλλάζε το χρώμα.

Να κρατήσω το synth άφοβα ή υπάρχει περίπτωση να μου την χαλάσει?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δέν θα πάθει τίποτα απολύτως.Άλλο η crt και άλλο η lcd έχουν διαφορετικό τρόπο που λειτουργούν και η lcd δέν επηρεάζεται απο τα ηχεία.

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις! Δεν συγκρίνεται η απόδοση και η τεχνολογία της LCD με την CRT. Ευτυχώς που μπήκε στη ζωή μας η τεχνολογία!!!

Δημοσ.

Κι εγω που έχω TFT δεν έχω πρόβλημα με ηχεία και τέτοια, αν και κάτι μαγνήτες που εχω από HDDs αποφεύγω να τουσ πλησιάσω στην οθόνη αν και δεν πιστεύω να πάθει τίποτα (αλλά φύλα τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά) :)

Δημοσ.

ειναι τελειως διαφορετικη η τεχνολογια των 2 οθονων.η tft δεν επηρεαζονται απο κατι τετοια γιατι δεν υπαρχει καθοδικος σωληνας απλα "αναμα-σβησιμο" των υγρων κρυσταλλων

Δημοσ.

Ναι, σε αυτο έχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανε ένας ισχυρός μαγνήτης (όπως του HDD) μέσα στα κυκλώματα. Εννοείτε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει καθοδικός σωλήνας δεν θα επηρεάζεται η εικόνα, αλλα μήπως τελικά επηρεάζεται τίποτα άλλο και κάποια στιγμή ακουστεί ένα "τσαφ" και τέλος; Υπάρχουν μέρη των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που μπορεί να φθαρούν ή να καταστραφούν από τέτοια μαγνητικά πεδία;

Δημοσ.

Δέν υπάρχει καμμιά περίπτωση γιατί δέν είναι η ίδια τεχνολογία.Στις crt είναι απαραίτητη η εκτροπή της δέσμης μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για να σχηματιστεί η εικόνα στην οθόνη σου (Χονδρικά πάντα έτσι; ) γι'αυτό υπάρχουν και οι θωρακίσεις κτλ κτλ.Οι lcd δέν λειτουργούν έτσι και δέν υπάρχει περίπτωση να πάθουν κάτι με κανένα τρόπο,εκτός και άν πετάξεις το μαγνήτη στην οθόνη!

Δημοσ.

ο HDD ποιος σου ειπε οτι εχει ισχυρο μαγνητη?που να επιδρα εξω απ΄τον σκληρο??αν ηταν ετσι δεν θα χρειαζονταν βιδες!απλα θα τους ακουμπουσαμε μεσα στο κουτι.... :)

Δημοσ.
ο HDD ποιος σου ειπε οτι εχει ισχυρο μαγνητη?που να επιδρα εξω απ΄τον σκληρο??αν ηταν ετσι δεν θα χρειαζονταν βιδες!απλα θα τους ακουμπουσαμε μεσα στο κουτι.... :)

Απλά το είπα γιατί είχα στο μυαλό μου μαγνήτες από έναν HDD που μου χάλασε. Και είναι πολύ ισχυροί. Άμα κολήσουν μεταξύ τους δεν τους ξεκολάς εύκολα. Προσπάθησε να τους τραβήξεις να ξεκολήσουν χωρίς να τους γυρήσεις. Δεν θα τα καταφέρεις. Όταν είναι στο σκληρό μέσα εννοείται δεν υπάρχει πρόβλημα. Υποθέτω επειδή όπως ειναι έτσι τα μαγνητικά τους παιδία εξουδετερώνονται ή/και λόγω της θοράκισης του HDD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...