CyberDreamer Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Γεια σας και πάλι... ψάχνω ένα εργαλείο για αντιγραφή όλων δομής όλων των πινάκων μιας βάσης MDB σε μια άλλη... αν είναι δυνατόν να έχει και command line υποστήριξη... Ευχαριστώ πολύ..
CyberWalker Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Όταν λέτε MDB να φανταστώ ότι εννοείτε τα αρχεία της microsoft access, έτσι;!
CyberDreamer Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 @cyberwalker: Ναι... @diavol: webyog/sqlyog είναι περισσοτερο για online βάσεις... θέλω ενα cmd line tool να δίνω δύο βάσεις κάπως έτσι: mdbtool /struc base1.mdb base2.mdb Δηλ να δίνω δύο αρχεία και από το 1ο να αντιγραφεί την δομή στο 2ο...
random Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος, σκέφτηκα οτι θα ειναι απλή η απάντηση, και ειπα να δω ποια ειναι η Βάση αλλα τζίφος. η access μαλλον ειναι βάση για καλά ανέκδοτα. ισως αυτό... http://www.dbcommander.com/ αν ξερεις απο vb ισως μπορεις να το φτιάξεις μονος σου το πρόγραμμα. οτι γινεται με τα μενου της access, πρεπει να γίνεται και προγραμματιστικά. δηλαδη να ανοίξεις μια κενή mdb, να κανεις import table απο άλλο mdb, και να επιλέξεις "structure only"
CyberDreamer Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 @random... το dbcommander είναι καλό αλλα δεν έχει command line απ' ότι φαίνεται... τώρα ότι αφορά την vb και βέβαια ξέρω και έχω κάνει κάτι ανάλογο απλώς κατα την αντιγραφή των πεδίων δεν μπορώ να καθορίσω τις λεπτομέρειες που καθορίζει η access ! παρα μόνο όνομα-μέγεθος-τύπο πεδίου (π.χ. αν είναι νόμισματικη μονάδα - δεν μπορώ να του πώ ότι είναι ευρώ και με 3 δεκαδικά).. γιατί απλά δεν μπορώ να αντιγράψω table παρα μόνο να δημιουργήσω αν δεν υπάρχει και να προσθέσω fields δεν μπορώ να τα αλλάξω... κάνενας για βοήθεια...;;;; με λίγα λόγα θέλω να κάνω μια εφαρμοφή για data migration στα δικά μου προγράμματα αλλά λογικά πρέπει να υπάρχει και tool...
CyberWalker Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2007 Επειδή στο post #4 λες "mdbtool /struc base1.mdb base2.mdb"... Να θεωρήσω ότι θες και το δεύτερο αρχείο να είναι .mdb ή θες να περάσεις τους πίνακες μαζί με τη δομή τους (τα data types αν κατάλαβα καλά) σε μια δική σου, νέα βάση; Σε μια stand alone εφαρμογή πχ.;
CyberDreamer Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Θέλω από το 1ο αρχείο να αντιγράφει την δομή των πινάκων στο 2ο χωρίς να σβήνει τα δεδομένα στο 2ο (αν φυσικά δεν διαγράφετε κάποιο πεδίο) και άν δεν υπάρχει κάποιος πίνακας να δημιουργείται... Ναι να είναι όλα mdb... Δεν θέλω μόνο τα data types... αυτο το κάνω απο vb κουτσά στραβά... αλλά δεν μπορώ να αντιγράψω π.χ. το attribute που λέει πόσα δεκαδικά ή την μάσκα ή κάποιο άλλο attribute εκτός από όνομα, μέγεθος, datatype.... Plz help me...
StavrosD Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Για ποιό λόγο δεν αντιγράφεις ολόκληρο το mdb?
CyberDreamer Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 #$%$%@#@@%$% @stayrosd γιατι θέλω μονο το structure... και επειδη καθε βάση έχει διαφορετικά δεδομένα....
StavrosD Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Όσοι προγραμματιστές θελαν αυτό που ζητάς, φτιάχναν ένα κενό mdb με το structure που θέλουν και το είχαν σε κάποιο κατάλογο του προγράμματος. Κάθε φορά που ο χρήστης έφτιαχνε ένα νέο αρχείο, απλά το πρόγραμμα αντέγραφε αυτό το πρότυπο αρχείο στον κατάλογο που επέλεγε ο χρήστης και το έδινε το όνομα που ήθελε ο χρήστης. Δεν είναι πιο βολικό έτσι; Συνοπτικά: - Φτιάχνεις το mdb που θες με το structure που θες (θα χρησιμοποιείται ως template) - Κάθε φορά που θες να φτιάξεις νέα βάση δεδομένων, το κάνεις copy και rename
CyberDreamer Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 @stavrosd ...δεν καταλαβες το θέμα όμως... ...και οι δυο βάσεις περιέχουν δεδομένα διαφορετικά... η μια βάση έχει διαφορετικό structure από την άλλη θέλω να αντιγράφω το structure χωρις να σβήνονται τα δεδομένα... για να καταλάβεις τι εννοώ - να στο κάνω πιο λιανια.. Ενα πρόγραμμα διευθυνσιογράφος το δουλεύει ενας πελάτης και έχει περάσει 10000 εγγραφές ξαφνικά ζητάει ακόμα ένα-δυο πεδία και καταλαβαίνω οτι αυτό που ζητάει το θέλουν και οι 100 πελάτες που έχουν αγοράσει τον διευθυνσιογράφο... που σημαίνει ότι δεν συμφέρει να καθήσω να προσθέσω σε κάθε πελάτη τα δύο πεδία με κάποιον mdb editor (ms access π.χ.) με λίγα λόγια πρέπει να αντιγράψω ή να πάρω σε ένα σημείο το schema της πρωτότυπης βάσης και να το ενσωματώσω σε όλες τις βάσεις αυτόματα με ένα patch... ή ένα άλλο παράδειγμα... για ένα πρόγραμμα εμπορικών πράξεων μέχρι τώρα όλοι δουλεύαν με δύο δεκαδικά στην αξία ξαφνικά λόγω ότι χρειάστηκαν τρία δεκαδικά θέλω να αλλάξω το structure χωρίς να χαθούν οι χιλιάδες εγγραφές από την αποθήκη στο πεδίο της αξίας... και φυσικά χωρίς να κάθομαι να αντιγράφω όλες τις εγγραφές από αρχείο σε αρχείο... δεν προκειται δηλ για ενα copy - rename γιατι αν ήταν αυτό δεν θα εμπαινα στον κόπο να το ρωτήσω κάν... αυτα...... με λίγα λόγια και ένα πρόγραμμα που κάνει εξαγωγή του schema από ένα mdb μου κάνει... αρκει βέβαια να βρώ και ενα που να κάνει import του schema μέσα στην mdb... και να κατασκευάζει μην υπάρχοντα πεδία και πίνακες....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.