fanikos Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μενω σε δυοροφο,πανω οι δικοι μου και κατω οροφο εγω και εχω τραβηξει γραμμη τηλεφωνου απο αυτους(να γλιτωνω εξοδα κτλ.) Παλιοτερα με τις αναλογικες τηλεφωνικες συσκευες οταν καλουσες το "0" χτυπουσαν οι υπολοιπες συσκευες τηλεφωνου που υπηρχαν στο σπιτι και αν σηκωνες οποιαδηποτε συσκευη μπορουσες να μιλησεις . Ρωτησα δυο τρεις φιλους και μου ειπανε οτι γινεται στηνοντας τηλεφωνικο κεντρο αλλα δεν ειμαι σε θεση τωρα για τετοια εξοδα. Υπαρχει κανεις αλλος τροπος πιο ευκολος η κατι αντιστοιχο οποως γινοταν με τα αναλογικα τηλεφωνα? Υποψη αν ειναι θεμα καθε αυτου τηλεφωνικων συσκευων εχοθμε δυο ασυρματα και ενα ενσυρματο .ολα ψηφιακα κσερει κανεισ περι του θεματος?
RapidShade Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Αν τα 2 ασύρματα έχουν την ίδια βάση, μπορείς να κάνεις κλήση από την μία συσκευή στην άλλη. Αν όχι, πάρε μια νέα -συμβατη με τη βάση- συσκευη και κάνε δουλειά σου έτσι...
thes1os Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Αυτό που προτείνει ο RapidShade είναι η απλούστερη και οικονομικότερη λύση. Άλλη λύση ίσως πιο εξυπηρετική είναι να κάνεις την γραμμή σου από απλή (PSTN) που έχεις τώρα, σε ISDN (με ένα αρχικό κόστος μετατροπής και ένα ελαφρώς υψηλότερο πάγιο). Έτσι θα μπορείς να καλείς κανονικά τον αριθμό σου και να δέχεσαι κλήσεις ενώ η μία γραμμή είναι κατειλημμένη.
joef_gr Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Αυτό που προτείνει ο RapidShade είναι η απλούστερη και οικονομικότερη λύση. Άλλη λύση ίσως πιο εξυπηρετική είναι να κάνεις την γραμμή σου από απλή (PSTN) που έχεις τώρα, σε ISDN (με ένα αρχικό κόστος μετατροπής και ένα ελαφρώς υψηλότερο πάγιο). Έτσι θα μπορείς να καλείς κανονικά τον αριθμό σου και να δέχεσαι κλήσεις ενώ η μία γραμμή είναι κατειλημμένη. +1 isdn is the only way! οχι μονο σε εσενα αλλα γενικα μιλαω! θα δεις και πιο καθαρο σημα γρηγοροτερη κληση και γενικα αναλογικο και ψηφιακό δεν συγκρίνονται!! συν θα εχεις πιο γρηγορο Internet με το isdn modem!
Dark_son20 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 wtf se pia epoxi zeis? grogoreteri klisi? trexi pio poli to tone? pio grigoro internet me isdn? to 64k enoeis? i to diploxreosimo 128? gia na xreonete otan kalei apo tin mia grami stin ali???
mpentenis Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 peta ena kalwdio utp kai pare 2 voip tilefwna (px linksys spa-901) kai teleiwse to 901 den 8ymamai pws setaretai gia na paiksei se lan, alla to 941 paizei amesws (exei speed dial pliktro, enw to 901 paizei me sindiasmo diesi kati...)
sotalotsopa Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 σηκωσε το ακουστικο, παρε 1301, κλεισε το, και θα αρχισουν να χτυπανε ολα τα τηλεφωνα στο σπιτι σου που βρισκονται πανω σε αυτην την γραμμη. αυτο το κανω στο σπιτι μου για να μιλησω με τον αδερφο μου. οταν σταματησει να χτυπα (δηλαδη οταν σηκωσει καποιος το τηλεφωνο) σηκωνω εγω το αλλο και μιλαμε χωρις χρεωση. Μονο που κανει ενα μπιιιιιιιπ ολη την ωρα (εμενα δεν με ενοχλει). Πιανει και με ασυρματο τηλεφωνο. Με εχει σωσει για μηνυματα οπως: κατεβα κατω, ελα να φαμε κτλ
kallair Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 θέλω κ εγώ να βάλω ενδοεπικοινωνία με κάποιο τρόπο αλλά έχω το εξής πρόβλημα. είναι 2 ορόφοι το σπίτι αλλά στον πάνω όροφο ανεβαίνει μόνο 1 ζεύγος καλοδίων το οποίο χρησιμοποιείται από την σύνδεση μου adsl over isdn. έτσι δεν έχω καθόλου τηλέφωνο πάνω. δεν με ενδιαφέρει αυτό. με ένα ασύρματο λύνεται το πρόβλημα. υπάρχει τρόπος να έχω επικοινωνία με τον κάτω όροφο εκτός του ασύρματου; τα καλώδια του οτέ ξεχάστε τα μιας κ λογω της adsl δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για άλλο λόγο κ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω την γραμμή μου pstn ώστε με ένα απλό splitter να έκανα δουλειά. Κάποιος μου είχε αναφέρει για συστήματα ενδοεπικοινωνίας μέσς της γραμμής του ηλεκτρικού ρεύματος. υπάρχουν τέτοιες συσκευές κ σε τι τιμές κυμαίνονται; άλλες λυσεις;
giorkarapas Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Προσωπικά εγώ επικοινωνώ και με τους τρεις ορόφους μέσω ασύρματων τηλεφώνων.Η πιο καλή και φτηνή λύση...
madpkar Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=69976799&product=901466 auti einai i lusi,to xrisimopoiw k einai oti kalutero k ftinotero
theo37 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 σηκωσε το ακουστικο, παρε 1301, κλεισε το, και θα αρχισουν να χτυπανε ολα τα τηλεφωνα στο σπιτι σου που βρισκονται πανω σε αυτην την γραμμη. αυτο το κανω στο σπιτι μου για να μιλησω με τον αδερφο μου. οταν σταματησει να χτυπα (δηλαδη οταν σηκωσει καποιος το τηλεφωνο) σηκωνω εγω το αλλο και μιλαμε χωρις χρεωση. Μονο που κανει ενα μπιιιιιιιπ ολη την ωρα (εμενα δεν με ενοχλει). Πιανει και με ασυρματο τηλεφωνο. Με εχει σωσει για μηνυματα οπως: κατεβα κατω, ελα να φαμε κτλ ισχύει αυτό?
dimitris96 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ: Πως μπορώ να εγκαταστήσω ένα τηλ. κέντρο έτσι ας πούμε: Να παίρνω π.χ. το 1301 και να χτυπάει στο δωμ. της αδερφής μου. 1302 στο σαλόνι. Με κάτι τέτοιες συσκεύες σαν και αυτή: http://www.shorecomms.co.uk/images/panasonic/handsets/panasonic_kx-t7633.jpg Τι εξοπλισμό χρειάζομαι; Τι καλώδια; Πόσο περίπου θα κοστήσει; ΥΓ. Σόρρυ που απαντάω σε παλιό τόπικ αλλά!
Oasisdesign_And Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ:Πως μπορώ να εγκαταστήσω ένα τηλ. κέντρο έτσι ας πούμε: Να παίρνω π.χ. το 1301 και να χτυπάει στο δωμ. της αδερφής μου. 1302 στο σαλόνι. Με κάτι τέτοιες συσκεύες σαν και αυτή: http://www.shorecomms.co.uk/images/panasonic/handsets/panasonic_kx-t7633.jpg Τι εξοπλισμό χρειάζομαι; Τι καλώδια; Πόσο περίπου θα κοστήσει; ΥΓ. Σόρρυ που απαντάω σε παλιό τόπικ αλλά! Καλησπέρα. Βασικά, δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι ακόμα, αλλά.. απαντάω γιατί μ' αρέσει ο τομέας των κέντρων Λεπόν, το βασικό είναι να υπάρχει καλωδίωση "παράλληλη" και όχι σε συνέχεια. Δηλαδή εκεί που έρχεται το τηλεφωνικό καλώδιο στην κεντρική πρίζα να φεύγουν 4+ ζευγη ανάλογα με τα δωμάτια και όχι ένα. Δηλαδή, από την πρίζα να ξεκινάει ένα για την αδερφή- ένα για τη μητέρα κοκ. Οι παλιές εγκαταστάσεις έχουν συνήθως "σε συνέχεια" δηλαδή ξεκινάει ένα καλώδιο, πάει στην πρώτη πρίζα- αφήνει σήμα-, πάει σε επόμενη πρίζα κ.ο.κ.. Η κεντρική πρίζα βρίσκεται συνήθως σε χολ-σαλόνι. Άνοιξε - δες (πολύ εύκολο, με μαχαιράκι και κατσαβιδάκι). Αν είναι παράλληλα, μια χαρα Μετά, το μόνο που μένει είναι τηλεφωνικό κέντρο. Η συσκευή που παρέθεσες είναι μία από τις καλύτερες της Panasonic, που το μικρότερο κέντρο, αρχίζει από 800Ε (KX-TDA15) και δε συμφέρει. Τυχαίνει να γνωρίζω τη συγκεκριμένη συσκευή και είναι καταπληκτική. Μπορείς στο ebay.de να πάρεις ένα κέντρο Siemens Hicom (χρονολογίας 1998-2000) με 70 ευρώ αντί για 700+. Αυτό, γιατί ειδικά αυτή την περίοδο κλείνουν καθημερινά δημοπρασίες με κέντρο+τηλέφωνα σε τιμές 20,40,50 Ε. Αν πετύχεις τέτοιο κεντράκι, πολυ ευκολο να πετυχεις, οι ψηφιακες συσκευές είναι κυρίως αυτές http://www.convergitec.com/uploads/optiset_69669_black_small.jpg. Από 'κει και πέρα, το κεντράκι της Siemens τα παίρνει με κλέμμες τα εσωτερικά. Δηλαδή σε κάθε κάρτα εσωτερικών έχει κλέμμα 8 βιδών= 4 εσωτερικά. Έτσι, θα πρέπει έτσι όπως είναι παραλληλισμένα, να τα βγάλεις και με ένα μικρό καλωδιάκι [αναλογο της απόστασης πρίζας>κέντρου] να ενώσεις το ζεύγος που φεύγει από το κέντρο με το ζεύγος που πάει στην πρίζα. Απλά πράγματα. Σημειώνω, ότι τα κέντρα Γερμανίας παίζουν με ISDN. Για σπίτι, παίζουν και τα κλασσικα ΤΕΛΕ που παίζουν με απλές συσκευές (όχι τις ειδικές) με 50γιουρόπουλα. Φυσικά στα ζίμενς, περνάς σε άλλη κλάση Aυτάααα..ό,τι 8ες, εδώ είμαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.