bird Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Καλημέρα σε όλους. Πρίν παραθέσω το ερώτημα μου να εξηγήσω τι ακριβώς θέλω. Έχω ένα 3D φτιαγμένο στο 3D studio max και θέλω να το προβάλλω στο web. Για να το πω πιο σωστά, θέλω ο χρήστης να μπορεί να αλληλεπιδρά με το 3D, δεν μου αρκεί μια απλή προβολλή. Το 3D είναι ένα κτίριο και θέλω ο χρήστης να μπορεί να πλοηγηθεί με τα πλήκτρα ή το ποντίκι μέσα σε αυτό. Το ίδιο 3D είχε χρησιμοποιηθεί παλιότερα σε ένα DVD-ROM και η διαχείρησή του γινόταν με τον Adobe (Macromedia τότε) Director. Ίσως να δούλευε το export του Director σε swf αλλά αφενός πιστεύω οτι θα ήταν αργό και αφετέρου ψάχνω για μία πίο "ανεξάρτητη" λύση. Τα swift 3D και Plasma βγάζουν non interactive 3D (απ'όσο διάβασα) οπότε δεν μου κάνουν. Βρήκα το VirtualTools, αλλά αυτό έχει plugin μόνο για Internet Explorer και θέλω να παίζει τουλάχιστον και σε Firefox. Ξέρει κάποιος να μου πει πώς θα μπορούσα να λύσω το πρόβλημά μου ή να δώσει κάποια ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
cassidy Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Ρίξε μια ματιά σε αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Modeling_Language το παράτησα το μάθημα πολύ νωρίς, θυμάμαι όμως μια επίδειξη με μοντέλο του Παρθενώνα, γύρω από το οποίο μπορούσες να κινηθείς. Έμπαινε και scripting στη μέση ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση.
bird Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το κοιτάξω αν και ψάχνω για κάτι πιο "έτοιμο" και γρήγορα υλοποιήσιμο
godlike Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Η UML δεν έχει καμία σχέση με 3D. Είναι για ανάλυση και σχεδίαση s/w.
alkisg Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Η VRML και o διάδοχός της, X3D είναι ειδικά σχεδιασμένες για web. Players υπάρχουν πολλοί και για IE και για Firefox. Επίσης πολλά προγράμματα τις υποστηρίζουν, λογικά το 3DStudio θα έχει απευθείας export σε τέτοιο format.
bird Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Thanx alkisg. Κάνει δουλειά αν και ακόμα δεν έχω καταφέρει να βάλω τις υφές σωστά και τα χρώματα αλλά κάτι θα βρω. Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.