Προς το περιεχόμενο

Overclocking E6400+GIGABYTE 965P-DS4

Ardov

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Πρόσφατα έστησα το καινούριο μου Kandalf LCS με σύστημα υδρόψυξης με στόχο να ρίξω τις θερμοκρασίες στον Ε6400 μου τον οποίο και τον έχω overclockάρει.

Ακολουθεί το setup μου:

GIGABYTE 965P-DS4 Rev. 1 F8 bios

E6400

Supertalent T800 2X1 GB Micron D9 "fatbodys" PC6400

ASUS 7900GTX

Το πιο καλό overclocking που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι:

3.6GHz ---- 1.525V

μνήμες 1:1 @ 900MHz - 4-4-4-12 ---- 2.25V

ΔΕΝ έχω ρυθμίσει τίποτε άλλο και δεν έχω κάνει overclocking στο chipset ούτε έχω δώσει παραπάνω vfsb. Είναι γνωστό οτι η DS4 έχει ενα μικρό vdroop.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι οτι ενώ ο επεξεργαστής μπουτάρει και φορτώνει κανονικά τα windows στα 3.8GHz δεν είναι Prime95 και ORTHOS stable. Βγάζει error αμέσως μετά απο 5 δευτερόλεπτα. Παρ'όλα αυτά, οποιαδήποτε εργασία στα Windows την εκτελεί κανονικότατα.

Πιστεύω οτι πρέπει να υπερχρονίσω και το chipset και να δώσω και λίγο vfsb.

Ακούω τί προτείνετε και τη γνώμη σας.

Δημοσ.
...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι οτι ενώ ο επεξεργαστής μπουτάρει και φορτώνει κανονικά τα windows στα 3.8GHz δεν είναι Prime95 και ORTHOS stable...

Καλημέρα φίλε Ardov. Καλή η προσπάθεια μέχρι τώρα, αλλά μάλλον έχεις φτάσει στο σημείο όπου θα αρχίσεις να «ματώνεις» για το παραπάνω MHz, ασχέτως υδρόψυξης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να καταπιαστείς με μικρορυθμίσεις σε ρεύματα και timings από εδώ και πέρα. Ξεκίνα από αυτόν τον οδηγό: Core2Duo Overclocking Guide v1.1. Πολύ πληροφορία θα πάρεις και από εδώ: official GIGA 965P-S3/DS3/DS4/DQ6 beta BIOSs. Προσωπικά, νομίζω πως θα έπρεπε πρώτα να ανακαλύψεις τα όρια μνήμης, FSB και CPU ξεχωριστά, αλλά πολλαπλασιαστής μόνο 8X δε βοηθάει και πολύ στο τελευταίο, εκτός αν χαλαρώσεις πολύ τα timings και εύχεσαι να μην χτυπήσεις FSB wall.

Στα 3.6 είσαι απολύτως σταθερός με αυτά τα stability tests; Από θερμοκρασίες;

Δημοσ.

Φίλε parsifal,

μάλλον δεν πάει άλλο η μητρική, τουλάχιστον με τα stock voltages σε chipset και vfsb. Χρήσιμος ο οδηγός που μου έδωσες.

Στα 3.6 είμαι εντελώς stable με 10 ORTHOS ταυτόχρονο σε πολλαπλές modes (Gromacs, Blend, Small Fast Fourier Transformations ... ) εκ των οποίων τα δύο σε priority 5.

Θερμοκρασίες, τώρα που έκατσε και η πάστα, με 23 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου, 48 idle 61 full load.

Απλά αναζητώ ενα προτεινόμενο σετ καλύτερων ρυθμίσεων για τα 3.8, ειδικά για vfsb και vmch. Οι μνήμες δοκιμασμένα πάνε μέχρι 1000+ . Όσο και να χαλάρωσα τα timings όμως πάλι είχα error στο ORTHOS. Σίγουρα έχει να κάνει με επεξεργαστή και μητρική και όχι με μνήμες.

Δημοσ.

Overclocking στα τυφλά ( δίχως τις στοιχειώδεις γνώσεις περί overclocking ) = no go dude.

Διάβασε τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ guides, και έπειτα παίξε ΣΩΣΤΑ το παιχνίδι, με σωστές ρυθμίσεις στις τάσεις των διάφορων components, σωστό BIOS setup, ΣΩΣΤΟ timings config, κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...