Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 υπαρχει αραγε κανενας απο couchsurfing ή hospitalityclub sto φορουμ??? στανταρ θα υπαρχουν! για οσους δεν ξερουν προκειται για μη κερδοσκοπικους οργανισμους/σαιτ που εχουν ως σκοπο την προσφορα φιλοξενιας(αφιλοκερδος ενοειται) η απλα την ξεναγηση στην πολη σας σε ταξιδιωτες απο αλλες χωρες!πρσοχη δεν προκειται για dating site!!! (αν και δεν ειναι αδυνατο να συμβει καποια φορα και κατι...απο τι εχω ακουσει ) -γενικα αν τον κανεις μια φορα ειναι κολλημα-σε ενα χρονο εχω φιλοξενησει πανω απο 20 φορες ατομα απo:μεξικο,βραζιλια,ολλανδια,usa,βουλγαρια,αυστραλια,πολωνια,αγγλια,γερμανια,δανια ,ελβετια,ιαπωνια.....τωρα που γραφω κοιμαται στο διπλανο δωματιο μια γιαπωνεζουλα!απο 30 ατομα περιπου μονο μια φορα το μετανιωσα(με ενα αμερικανακι)-κανενα προβλημα μεχρι τωρα ,αντιθετα πολλες ευχαριστες εμπειριες, ανταλλαγες αποψεων ,χαβαλες,σοβαρες συζητησεις και καποια καλα διακρατικα μεθυσια τον μαιο γινεται το μεγαλο camping του hospitalityclub στο βερολινο(μια πραγματικη βαβελ) αν παει κανεις ας σφυριξει! περιμενω αποψεις,ερωτησεις και πανω απο ολα εμπειριες και αναμνησεις!
subdee Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 εγώ είμαι couchsurfer!!! αλλά δεν υπάρχουν λεφτά για το μεγάλο camping. ίσως την επόμενη φορά.
Sebastienomnia Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Παιδια υπαρχει τετοιο πραγμα!!!!! Επιτελους γιατι το ειχα σκεφτει,δεν ηξερα ομως οτι υπαρχει κι ολας!! Ρε σεις πειτε καμια προσωπικη εμπειρια,αξιζει τον κοπο?
NlKOS Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μπορεις να δωσεις καποιες ακομη πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα? Καποια λινκς ισως... Ακουγετε πολυ ενδιαφερον....
Mika Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μπορεις να δωσεις καποιες ακομη πληροφοριες για το συγκεκριμενο θεμα? Κοινως καμια φωτογραφια της Γιαπωνεζουλας
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 λοιπον τα σαιτ ειναι hospitalityclub.org και couchsurfing.com -πιο πολυ ειμαι ενεργος στο hospitalityclub οπου υπαρχουν 280.000 μελη περιπου απο 200 και βαλε χωρες!και τα δυο σαιτ ειναι παρομοια (με καποιες μικροδιαφορες) και η λειτουργια τους ειναι πανω κατω η εξης :κανεις ενα profile δωρεαν οπου βαζεις διαφορες πληροφοριες για σενα ,η φορμα που συμπληρωνεις ειναι απλουστατη και καλο ειναι να βαλεις οσες πιο πολλες πληροφοριες μπορεις για σενα γιατι αυτο βοηθαει και τους αλλους που θελουν να ερθουν σ'σενα αλλα και τον ευατο σου αν θες να ταξιδεψεις και θες να σε βοηθησει καποιος,σε ενα 20λεπτο εχεις τελειωσει με το προφιλ σου,τωρα αν καποιος θελει να ερθει σου στελνει ενα προσωπικο μυνημα με πληροφοριες για τον ευατο του,ημερομηνιες,ποσο θελει να κατσει ...κτλ δεν ειναι απαραιτητο να τον φιλοξενησεις,παρα πολλες φορες εχω αρνηθει ευγενικα,δεν υπαρχει προβλημα!εσυ πας βλεπεις το προφιλ του,διαβαζεις τα σχολια που εχουν κανει για αυτον αλλα μελη που τον εχουν συναντησει η φιλοξενησει(πολυ βασικο) και αποφασιζεις,αν δεν μπορεις να φιλοξενησεις μπορεις καλυστα να προσφερθεις να πατε για ενα καφε,ποτο,να τους δειξεις την πολη,να τον προτεινεις ωραια μερη,να τον παρεις απο τον σταθμο...κτλ δεν φιλοξενεις οποιον στο ζηταει!!! και ουτε τα αλλα μελη εχουν την απαιτηση αυτην απο σενα,συνηθως στελνουν μηνυματα σε 10-15 μελη απο καθε μερος που θελουν να πανε-στο προφιλ σου μπορεις να βαλεις yes,maybe or no ,στο κουτακι της φιλοξενιας οποτε ο αλλος ξερει το κατα ποσο ειναι πιθανo να τον φιλοξενησεις,αλλα ακομα και αν εχεις yes αυτο δεν σημαινει οτι φιλοξενεις υποχρεωτικα οποιον σε στελνει μυνημα απλα καλο ειναι να απαντας σε οποιον σου στελνει μυνημα ακομα και αν δεν εχεις χρονο να πας ουτε για εναν καφε μαζι του!μην ανυσηχητε κανεις δεν χανεται ,θα βρει καποιον σιγουρα απο τα 2 σαιτ!γενικα το προφιλ ειναι αναλυτικοτατο και δινεις στον αλλον να καταλαβει τι μπορεις να προσφερεις και ποιος εισαι,επισης το FAQ στο σαιτ βοηθανε αρκετα,θεμα ασφαλειας δεν παιζει(ειδικα αν εχουν καλα σχολια απο αλλους)- να σου παρουν τιποτα πο το σπιτι το θεωρω σχεδον αδυνατο!προσωπικα τους δινω τα κλειδια απο το σπιτι και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι τωρα!οτιδηποτε απορια εχετε ελευθερα ρωτηστε,θα επανελθω μετα το φαγητο με εμπειριες μου μεχρι τωρα!- φωτο παιζει αλλα δεν την ανεβαζω σοβαρα τωρα ...δεν ειναι dating site οπως ξαναειπα,αλλα παντα υπαρχουν και εξαιρεσεις που επιβαιβεωνουν τον κανονα!!!τωρα αν το παιξεις greek lover και καμακι αλλα ψαλτης και γαρδελης το πιο πιθανο ειναι να φας διαδικτιακο κραξιμο και ενα ασχημο σχολιο στο προφιλ σου(κοινως ρομπα)!
kage Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 ας εβαζαν ελληνικη μεταφραση,εχουν ολες τις γλωσσες.απ οτι ειδα υπαρχουν καμμια 600αρια ελληνες...λογικα μονο σαν profile θα ναι. κακως π πρεπει να γραφτεις για να δεις members:P
TonyMontana Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 που θα φτάσει ο άνθρωπος για να βρει γκόμενα... ρε αν είχε γυναίκες στο φεγγάρι ξέρετε πόσοι θα γίνοντουσαν αστροναύτες;; ούτε εγώ ξέρω αλλά σίγουρα πολλόι!!!... κατά τ'αλλα ακούγεται καλή φάση αν και είναι μεγάλο το ρίσκο ως πρός τι μαλάκας/ω, βρωμιάρης/α θα σου σκάσει μύτη - απτα προφίλ να αφαιρεις 10 για να πλησιάσεις την πραγματικότητα.... anyway good luck σε όλους 8)
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 φιλε Montana το γραφω για τριτη φορα σε τρια μυνηματα: δεν ειναι dating site!!! αυτο καταλαβες απο τα λεγομενα μου?αμα ηταν ετσι ολα τα ζευγαρια και οι ανδρες του σαιτ θα κοιμοντουσαν στο δρομο! αν τυχει 1% κατι μεταξυ του host και του guest αυτο δεν εχει καμια σχεση με τον χαρακτηρα του σαιτ(προσφορα φιλοξενιας/βοηθεια) -ασε που οι καραγκιοζηδες του σαιτ(ελαχιστοι) γινονται γρηγορα αντιληπτοι αν το πανε προς τα αλλου το πραγμα και απομωνονονται με αρνητικα σχολια στο προφιλ τους! - ελληνες αν θυμαμαι καλα ειναι πανω απο 700-βεβαια δεν ειναι ολοι ενεργοι χρηστες-στο couchsurfing γινονται συχνα και meetings -στο hospitality πιο σπανια-ρισκο ως προς το ποιος θα σου ερθει ειναι ελαχιστο, ειδικα αν εχει θετικα σχολια απο αλλους χρηστες,να σου κλεψει κατι το θεωρω σχεδον αστειο(αντε κανενα κωλοχαρτο,στυλο,αναπτηρα ) ως προς το αν ειναι κανενας βρωμιαρης πιο πολλες πιθανοτητες εχεις να κολλησεις κατι απο τουαλετες απο μπαρ,ξενοδοχειο,καντινα,πισινα,one night stand,εστιατοριο...κτλ με αυτη την λογικη να κλειδωθουμε ολοι σπιτια μας! τα προφιλ ειναι κατατοπιστικα, ασε που υπαρχουν και check id απο ατομα με τα οποια εχεις βρεθει!δηλαδη εχουν ελεγξει το διαβατηριο σου και ποιστοποιουν τα στοιχεια σου(οτι δηλαδη ειναι αυτα που εχεις στο προφιλ) -τι αλλο να κανουμε???να ζηταμε ποιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων? για καποιον που ρωτησε για εμπειριες θα θυμηθω την βραδια που φιλοξενουσα 4 ισπανιδες και 2 δανους! τον τρελλοαυστραλο που ξεκινησε με land rover απο σκωτια για να παει αυστραλια!!!τελικα του κρατησαν το αμαξι στα συνορα καπου ινδια,πακισταν,ιραν δεν θυμαμαι και πηρε αεροπλανο για αυστραλια επισης τον χιροκι (ιαπωνα) που ταξιδευει εδω και 1,5 χρονο περιπου! -τις πολωνεζες που πιναν μαλιμπου 7 το πρωι ενω εγω σερνομουν και επινα γαλα(αγρυπνια),τον τιμ απο νεα υορκη που πουλησε την εταιρεια με snowbording accesories που ειχε στην νεα υορκη και μετακομισε στην σοφια!!! οι ιστοριες ειναι ατελειωτες και συντομα κανεις δικτυο με φιλους, ειδικα στην ευρωπη!
nikoskon Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Το νόημα δηλ ποιό είναι; Γιατί κάποιος να το κάνει αυτό;
Lucifer Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Για να γνωρίσει νέο κόσμο διαφορετικής κουλτούρας αρχικά και δευτερευόντως για να διευκολύνει κάποιον στις διακοπές του και για να διευκολυνθεί και ο ίδιος -από τις απλές οδηγίες και συμβουλές ή ξεναγήσεις, μέχρι το δωρεάν κατάλυμμα.
Fidelio Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δυστυχώς η δική μου γενιά εδώ στο ελλαδιστάν θα το έβρισκε αδιανόητο να ταξιδέψει κατά αυτόν τον τρόπο ή οποιονδήποτε . . . άλλο τρόπο. Αυτό βέβαια έχει αλλάξει από όσο βλέπω ,(έχει; ) , στο εξωτερικό η νοοτροπία είναι ταξίδια και περιπλανήσεις, πολύ πιο συχνό φαινόμενο από μικρές ηλικίες. Προσωπικά έχω συναντήσει πολλά παιδιά που τριγυρνάνε όλο τον κόσμο και που βρεθήκανε κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Βρίσκουν δουλειά στο μέρος που θέλουν να περάσουν ένα διάστημα και έτσι επιβιώνουν στο χαλαρό και χωρίς πολλά πολλά . Φέτος γνώρισα ένα φοβερό τύπο , πλανόδιος κιθαρίστας από νότιο Αφρική που δουλεύαμε μαζί το καλοκαίρι, αυτός είχε γυρίσει όλη την Ευρώπη και κάποιες χώρες από Ασία. Επίσης και με μια κοπελιά από Ουγγαρία , είχε δουλέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης καθώς και Αμερική. Εντάξει , είναι άλλη εμπειρία να γνωρίζεις και να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους από άλλες χώρες. Με αυτούς τους δύο έκανα παρέα όλο το καλοκαίρι, ο ένας πολύ καλός κιθαρίστας με δικά του τραγούδια που έγραφε στα ταξίδια του και η τύπιισα τρελή με την φωτογραφία και με βαρβάτο αρχείο από τα μέρη που επισκέφτηκε. Γενικά έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο από έξω , (λόγο δουλειάς), αυτό όμως που μου έχει κάνει εντύπωση περισσότερο από όλα ήταν ένας γιαπωνέζος 20 χρονών ο οποίος στην περίοδο των ολυμπιακών αγώνων είχε έρθει ως εθελοντής χωρίς μια και έμενε σε σκηνή κοντά στις εγκαταστάσεις (στο ελληνικό) όπου και απασχολήθηκε. Άλλη όμως νοοτροπία . . . εντελώς!
-nick- Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Ακούγεται πολύ καλή φάση. Γενικά θα προτιμούσα να γνώριζα και κάποιον έστω δικτυακά (γνωρίζω δικτυακά αρκετά άτομα στην ευρώπη ειδικα,από ξένο μουσικό φόρουμ) αλλά και αυτό είναι πολύ καλή ιδέα...
Sebastienomnia Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 παιδια μια χαρα ακουγεται το σκηνικο..λεω να παω να εγραφτω να δω τι παιζει..Δε νομιζω να με παιρνει να φιλοξενησω κανεναν αλλα τουλαχιστον καμια γνωριμια!!
cool_alex Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Παιδιά είμαι μέλος εδώ και σχεδόν 1 χρόνο και η εμπειρία είναι καταπληκτική!!! Και με έχουν φιλοξενήσει στο εξωτερικό και έχω φιλοξενήσει εδώ στην Ελλάδα. Η πρώτη μου εμπειρία ήταν όταν πήγα στην Τουρκία και με φιλοξένησαν 4 άτομα από το hospitalityclub. Οι περισσότεροι μου έλεγαν που πας εκεί ρε τρελέ... Η καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία που έχω ζήσει μέχρι στιγμής!!! Ακόμα κι αν έχω τα χρήματα να μείνω στο σούπερ ντούπερ ουάου ξενοδοχείο, και πάλι αυτό τον τρόπο θα επιλέξω γιατι έχω τη δυνατότητα να συναναστραφώ με τους ντόπιους και να δω από κοντά τον τρόπο ζωής τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.