Land_Of_Banania Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Γεια χαρά σε όλους. Λοιπόν, έχω το ακόλουθο μηχάνημα: Cpu AMD Athlon 64 3500 Asus A8N sli MB EAX600XT Gpu - (Έχει πάνω ένα ανεμιστηράκι Zalman που παίρνει 12V νομίζω απο την Mb) 2x512 Kingston KVR400x64c25 Ram 1 hd 200 gb Sata 1 hd 300 gb Sata Μια κάρτα για TV, Conexxant αν θυμάμαι καλά (άχρηστη μου βγήκε τελικά) 1 CDR 1 DVDR Τροφοδοτικό 400Watt Αυτά, ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα. Αγόρασα λοιπόν χτες 2 ακόμα μνήμες ακριβώς το ίδιο μοντέλο με τις άλλες δύο Kingston, με σκοπό να φθάσω τα 2Gb. Από τη στιγμή που τις έβαλα το Pc αρνούταν να ξεκινήσει. Για την ακρίβεια έκανε έναν συνεχόμενο και επαναλαμβανόμενο ήχο. Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και λειτουργούσε κανονικά όπως και να ήταν με 2 μνήμες αλλά με το που έβαζα τρίτη μνήμη πάνω σφύριζε και δεν έμπαινε καν στο Bios. Αφού έκανα update το Bios και τις ξαναπέρασα διαπίστωσα πως άμα ρίξω τη συχνότητα λειτουργίας τους στα 200mhz τις βλέπει στο Bios αλλά και πάλι κολλάει πριν μπει στα Windows. Τι μπορεί να φταίει? Αφού έφαγα όλη τη μέρα να προσπαθώ σκέφτηκα μήπως είναι θέμα τροφοδοτικού(?). Όποιος έχει κάποια πιθανή λύση ή του έχει τύχει κάτι παρόμοιο plz ας γράψει κάτι γιατί δεν ξέρω τι να κάνω και ίσως χρειαστεί να τις επιστρέψω...(αν το δεχτούνε βέβαια). Tnx για το χρόνο σας
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μα 200 MHz δεν πρεπει να δουλευουν? (για να ειναι ddr400?)
Land_Of_Banania Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Στο Bios πρέπει να λέει 200? Από default ήταν στα 400. Και έτσι να είναι όμως και πάλι δε δουλεύουν... Κάτι που ξέχασα,αν βάλω 3 μνήμες πάνω βλέπει μόνο 512 σύνολο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Αναλογα το BIOS φιλε μου. Εμενα σαν 200 τις αναφερει. ΔΟκιμασε να βγαλεις ολες τις ραμ και να τις καθαρισεις με ενα πανάκι στο σημειο των επαφων, και επισης να φυσηξεις ετσι ωστε να φυγουν τυχον σκονες απο τα slots των μνημων (και ειδικα απο τα 2 που δεν χρησιμοποιουνταν). Πιστεψε με, εχω σωθει 4-5 φορες ετσι...
Land_Of_Banania Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Το έκανα ρε φίλε. Από το πρωί προσπαθώ. Και με σπρευ πεπιεσμένου αέρα δοκίμασα και με τη σκούπα πήρα τα πολλά από μέσα. Δεν είναι κάτι τέτοιο. Μακάρι να ήταν δηλαδή..
Land_Of_Banania Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Κάποιος ρε παιδιά να βοηθήσει με καμιά γνώμη...Έχω τρελαθεί στις προσπάθειες...
panosvlass Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 εχεις κανα γνωστο να δοκιμασεις και τα 4 dimmακια σου μαζι στην m/board του να δεις μηπως δουλευουν.Αν οχι κατι παιζει με τις μνημες, αν δουλευουν με την μητρικη σου
firemas Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 kati paizei me tis mnimes... to ksana eida auto.... na tis pas pisw....
Land_Of_Banania Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Οι μνήμες είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο με διαφορά 2 ετών περίπου στην παραγωγή. Το θέμα είναι πως αν βάλω μια από τις παλιές και μία από τις καινούριες ή τις 2 παλιές μόνο ή τις 2 καινούριες μόνο δουλεύουν κανονικά! Μόλις βάλω μια τρίτη πάνω αρχίζουν τα προβλήματα. Φοβάμαι γιατί τις πήρα από e-shop και δεν ξέρω τι αντιμετώπιση θα βρω όταν πάω για αλλαγή, ειδικά την στιγμή που δουλεύουν ...
Land_Of_Banania Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 panosvlass καλή ιδέα αυτή.Αύριο κιόλας θα το κανονίσω να δω τι γίνεται.
Re-man Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 to ena zeygari pou les oti douleuei(asheta poies 2) to evales kai sta 2 zeygaria upodohon kai doulepse?
spock Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Κατ'αρχήν, σιγουρέψου πως το τροφοδοτικό επαρκεί. Ύστερα, στο manual της μητρικής σου, σελ. 1-12, έχει σχηματικό των DIMM slots και των καναλιών. Βάλε τα 1GB DIMMs στα slots A1 και B1, και τις 512MB στα A2 και B2. Επιστρέφοντας στο manual, σελ. 2-19, μπορείς να δεις πως το clock των μνημών παίρνει τιμές 100, 133, 166, 200. Άρα, είσαι μια χαρά με τα 200. Τέλος, μπορείς να κατεβάσεις ένα memtest (είναι free και είναι ISO από bootable CD) και να τις τεστάρεις διεξοδικά, για να είσαι σίγουρος πως δεν έχουν πρόβλημα. Το τεστ μπορεί να γίνει και τμηματικά, δηλαδή χωρίς να είναι όλες οι μνήμες επάνω ταυτόχρονα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο, οι μνήμες να μην έχουν ίδια timing specs, κάποιες να είναι πιο αργές (όχι τα MHz αλλά τα RAS, CAS latencies, πχ). Σιγουρέψου, ίσως με ένα εργαλειάκι όπως το CPU-Z, για το ποιά είναι τα recommended timings των μνημών, και βάλε στο BIOS με το χέρι τα πιο αργά timings από τα δύο (υποθέτω πως τα σετ των μνημών είναι ίδια). Καλή επιτυχία!
Land_Of_Banania Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά τελικά μάλλον δε θα βγει άκρη. Καταρχήν spock οι μνήμες είναι όλες 512mb. Το memtest το κατέβασα και δε βρήκε κάποιο πρόβλημα. Όταν λέει 200 στο δικό μου bios νομίζω εννοεί με το ddr μαζί,δηλαδή κανονικά 100. Επίσης έβαλα τις παλιές μνήμες μία φορά και τις καινούριες την άλλη και από το Everest είδα πως έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλα όλα τα πεδία, εκτός φυσικά του serial,όνομα μάλλον, κατάλαβες τι εννοώ. Re-man ναι, και στα δύο channels-υποδοχές δουλεύουν όταν είναι μόνο 2 πάνω(ή το ένα ζευγάρι ή το άλλο ή και μία και μία). Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ..Πρόβλημα της mb να σηκώσει 4 μνήμες? Γιατί όμως? Spock δοκίμασα και έβγαλα το καλώδιο και από τα δύο cd drives για να δω μήπως φταίει το τροφοδοτικό και πάλι τα ίδια είχα. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. Ότι άλλη ιδέα σας έρθει plz post μήπως βρεθεί κάποια λύση.
spock Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Κατ'αρχήν, το manual της δικής σου μητρικής διάβαζα... αφού έχεις κάνει update το BIOS, αυτό θα λέει. Η συχνότητα είναι 200MHz για DDR400. To Everest τι συχνότητα μνήμης σου λέει, όταν έχεις βάλει "200" στο BIOS; Για το τροφοδοτικό, τα CD-ROMs δεν καταναλώνουν τίποτα σοβαρό όταν δεν είναι σε λειτουργία. Βγάλε καμμιά κάρτα (πχ TV) ή και κανέναν δίσκο καλύτερα. Τις μνήμες, sorry, δεν ξέρω πως κατάλαβα πως οι νέες ήταν 1GB έκαστη... Πάντως, απ'ότι θυμάμαι, οι Athlons σε 939 είχαν κάποιο πρόβλημα με τέσσερα DIMMs. Κατά 99% δεν είναι θέμα μητρικής, μιας και ο memory controller είναι μέσα στον επεξεργαστή.
Land_Of_Banania Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Όταν έβαζα 3η μνήμη κατευθείαν, ενώ πριν το bios έλεγε 400 από επιλογή στο auto, το πήγαινε μόνο του σε 333. Κι εγώ μετά το μείωσα σε 200. Γι αυτό υπέθεσα πως το 200 είναι 100 στην ουσία. Αλλά αν το διάβασες δεν μπορώ να σου πω κι εγώ με σιγουριά 100%. Πάω τώρα να το κοιτάξω. Θα δοκιμάσω να βγάλω κι έναν σκληρό για να δω. Η αλήθεια είναι πως στον τομέα του τροφοδοτικού δεν είχα ιδέα τι να κάνω για τεστ. Δοκιμάζω και ξαναμπαίνω σε λίγο. Tnx φίλε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.