Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση...DVD!!!

Joker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το επιτραπέζιο τι λέει;<BR> <BR>AIWA XD-DV370 <BR> <BR>DVD Player<BR>5.1ch.stream out (Dolby Digital/DTS); 1 x optical output; 1 x coaxial output <BR>DVD/CD-R/CD-RW/Audio CD compatible <BR>MP3 playback capability <BR>S-video output <BR>Composite video output <BR>Spatializer surround (3D sound) <BR>MPEG multi channel <BR>Scart socket <BR> 4 or 16 times zoom function <BR>10-bit D/A video converter <BR>96Hz/24-bit D/A converter <BR>GUI (Graphic User interface) - menu operation <BR>Disc operation indicator <BR>Full remote control <P>Τιμή: 110.000 δρχ.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σύμφωνα με την τιμή του και τα χαρακτηριστικά του ακούγεται πάρα πολύ καλή πρόταση.Ενδιαφέρουσα θα έλεγα.Επειδή έχω δουλέψει σχεδόν όλες τις μάρκες μην ξεχνάμε οτι η AIWA είναι μια αρκετά αξιόπιστη μάρκα ως προς την αξιοπιστία του προιόντος αλλά και την διάρκεια ζωής του.

Δημοσ.

O ήχος στα DVD είναι συνήθως εξακάναλος: μπροστά δεξιά και αριστερά, πίσω αριστερά και δεξιά, κέντρο και χαμηλές συχνότητες (LFE). Για να τα ακούσεις όλα αυτά θα πρέπει προφανώς να έχεις 5 ηχεία συν ένα για το LFE. (Γι' αυτό ο ήχος λέμε ότι έχει 5.1 κανάλια). Αν το DVD έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή 5.1 (Dolby Digital ή AC-3, DTS, THX ή όποιο άλλο σύστημα) τότε συνδέεις επάνω του έναν απλό ενισχυτή με 6 εισόδους και μετά τα ηχεία ή κατ' ευθείαν 6 ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή. Αν δεν έχει αποκωδικοποιητή, τότε μέσω της ψηφιακής εξόδου του DVD, συνδέεις έναν ενισχυτή home theater που αναλαμβάνει να διαχωρίσει την ψηφιακή πληροφορία σε 6 κανάλια και να τη στείλει στα ηχεία. Όπως και να' χει το πράγμα, μην υποτιμήσεις τον ήχο, είναι η μισή μαγεία.<BR>ʼρα, στο "δια ταύτα":<BR>πρόσθεσε στο dvd άλλα 300000 τουλάχιατον, για να πάρεις ένα μικρό σύστημα με ενισχυτή-ηχεία. Τότε θα δεις ότι η παραφωνία στο σύστημα είναι η μικρή σου τηλεόραση και ετοιμάσου για άλλα έξοδα.<BR>Ενώ αν βασίσεις το σύστημα στον υπολογιστή, θέλεις (χοντρικά) το πολύ 200000 για dvd, dxr3 και ένα μικρό σύστημα ηχείων (πχ DTT-3500). Ο ήχος θα είναι χειρότερος από την πρώτη περίπτωση, αλλά μιλάμε για τα μισά λεφτά. Και πάλι θα απέχεις έτη φωτός από ό,τι έχεις ακούσει και έχεις δει από ένα στερεοφωνικό video.<BR>Mία άλλη λύση είναι τα combo που προσφέρουν ορισμένες εταιρίες (πχ Sony) που αποτελούνται από dvd+decoder+ηχεία (γύρω στις 250000) ή από decoder+ηχεία (γύρω στις 180000). Ήχο δεν θα έχεις σημαντικά καλύτερο από ένα σύστημα η/υ, αλλά το σύστημα είναι ανεξάρτητο και εύχρηστο. Το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι η έλλειψη ευελιξίας για το μέλλον. Το σετ δουλεύει συνήθως μόνο με τα κομμάτια του και δεν μπορείς πχ να αλλάξεις μόνο ηχεία.<BR>Τα αυτιά, τα μάτια και κυρίως η τσέπη, είναι δικά σου!<BR>Ό,τι χερειαστείς, εδώ είμαστε smile.gif" border="0

Δημοσ.

Ρε παιδιά ειλικρινά μου κάνει εντύπωση πώς τα ξέρετε όλα αυτά και θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε.<BR>unforgiven είσαι αρχηγός.<BR>(Τι περιοδικά κι αρχ****)

Δημοσ.

Τελικά πήρα το προαναφερόμενο AIWA με τελική τιμή μετρητοίς 105.000 δρχ. Το συνέδεσα με το στερεοφωνικό μου και όντως ζεις μια διαφορετική εμπειρία στο τι εστί ταινία. Τώρα πειράζει να πάρω και μια 29άρα Samsung Plano Flat?

Δημοσ.

ʼντε καλορίζικο.Θα σε χάσουμε δηλαδή για λίγο καιρό μέχρι να το συνηθίσεις!!! smile.gif" border="0

Δημοσ.

Να σας πω κάτι ρε παιδιά. Επειδή δεν έχω συνηθίσει σε ήχο επαγγελματικό, μου φαίνεται τέλειος τώρα, αλλά θα μου πείτε "ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο - Βολταίρος". Οπότε στην πορεία θα σας χρειαστώ και πάλι.<BR>Πάντως ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Χε, χε, χε...<BR>Πρέπει να ακούσεις στο "Βράχο" τον πύραυλο να έρχεται από πίσω δεξιά και να πηγαίνει μποροστά αριστερά... Όταν ασυναίσθητα σκύψεις, τότε θα καταλάβεις τι σου λείπει από τον ήχο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...