timour Δημοσ. 1 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2001 Αν κλειδώσει και έχεις software αποκωδικοποιητή (πχ PowerDVD) κατεβάζοντας το dvdgenie (από <A HREF="http://www.inmatrix.com'>http://www.inmatrix.com)" TARGET=_blank>http://www.inmatrix.com)</A> συνεχιζεις και αλλάζεις regions μέσω αυτού του προγράμματος κανονικά. Αν έχεις hardware αποκωδικοποιητή (hollywood ή Creative DXR3) τότε πάλι συνεχίζεις κανονικά χρησιμοποιώντας το zone selector ή το remote selector. Όπως και να έχει πάντως το DVD drive δεν κλειδώνει ποτέ σε επίπεδο hardware , δηλαδή: αν από τις 5 φορές σου έχει μείνει μια φορά ακόμα να αλλάξεις region και κάνεις format και επανεγγατάσταση του λειτουργικού θα διαπιστώσεις οτι σου μένουν πάλι 5 φορές για αλλαγή region.....
Joker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Φίλε timour αυτό είναι πολύ σημαντικό,γιατί με αυτό το σκεπτικό δεν υπάρχει πρόβλημα διότι και να κλειδώσει κάνεις ένα format και ξεμπέρδεψες.
timour Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Αν δεν βαριέσαι να κάνεις format κάθε φορά που κλειδώνει ναι τότε δεν είναι τίποτα. Αν όμως βαριέσαι να κάνεις format , το σπάς (το ξεκλειδώνεις) και καθαρίζεις...
Teacher Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω DVD, πρέπει να πάρω DVD + κάρτα με TVout (γιατί δεν έχει η δικιά μου) ή να πάρω επιτραπέζιο DVD player;<BR>Πες μου BrancaLeone.
Teacher Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Φίλε unforgiven, σαφώς και χρειάζομαι τη γνώμη σου καθώς και τη γνώμη όλων των φίλων της Insomnia και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μέχρι τώρα διίστανται οι απόψεις κάποιων γνωστών που ρώτησα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βλέπω κάποιες ταινίες (ενοικιαζόμενες) με καλή ποιότητα εικόνας-ήχου και χωρίς προβλήματα region.
unforgiven Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Οι κρίσιμες ερωτήσεις είναι "πόσες" και κυρίως, "πού".<BR>Αν βλέπεις δυο-τρεις ταινίες το μήνα σε μια παλιά 17", και το tvout καλά είναι...<BR>Αν βλέπεις όμως πάρα πολλές και έχεις μια 29"+ στο σαλόνι, πάρε επιτραπέζιο!
BrancaLeone Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Ο unforgiven έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέει. Η ιδανική κατάσταση για να δεις μια ταινία DVD είναι φυσικά ένα επιτραπέζιο dvd μια αρκετά μεγάλη τηλεόραση (έως πάρα πολύ μεγάλη!!!) ένας ενισχυτής με DTS - ES αποκωδικοποίηση, 6 ηχεία και ένα 40λίτρο woofer velodyne...<BR>Επειδή όμως αυτά κοστίζουν αρκετούς μήνες δουλειάς...βολευόμαστε ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ (ελπίζω..) με το PC...
Teacher Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Η τηλεόραση που έχω είναι Hitachi 25'' (όχι τίποτα ιδιαίτερο) κι από ταινίες να δω κανά 5άρι τη βδομάδα το πολύ.
unforgiven Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2001 Αν το pc είναι κοντά στην τηλεόραση και δεν σκοπεύεις να πάρεις άλλη σύντομα, πάρε μια dxr3 και με τα χρήματα που θα γλυτώσεις από το επιτραπέζιο dvd πάρε ένα σετ ηχείων AC3 και θα είσαι άρχοντας (ιδίως αν το δωμάτιο είναι μικρό). Αυτό έχω κάνει κι εγώ με μια wega 29" και είμαι άρχοντας, με λίγα χρήματα.
Joker Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Φίλε Teacher απ' όσο ρώτησα στο Video club και διαπίστωσα απο τις ταινίες ένα ποσοστό περίπου 95% του συνόλου των ταινιών είναι σε Region 2.Οπότε νομίζω πως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
unforgiven Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Ναι, αλλά το καλό (ή κακό) είναι ότι, επειδή οι ταινίες παίζονται συνήθως πρώτα στην Αμερική, τα DVD region 1 κυκλοφορούν ενώ οι αντίστοιχες ταινίες στην Ελλάδα παίζονται ακόμα στους κινηματογράφους.<BR>Δεν είναι θέμα ποσότητας!
unforgiven Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Ελπίζω να μου επιτρέψεις να σου πω τη γνώμη μου, μιας και δεν είμαι ο BrancaLeone !<BR>Λοιπόν, μην πάρεις κάρτα με TV-out γιατί δεν έχουν καλή ποιότητα. Η καλύτερη λύση (που σε ποιότητα ανταγωνίζεται επιτραπέζια dvd) είναι μια κάρτα αποκωδικοποίησης, πχ η dxr3.<BR>Τα επιτραπέζια dvd έχουν το μειονέκτημα της τιμής, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα της πρακτικότητας στη χρήση.<BR>Βέβαια, εξαρτάται και τι θέλεις να κάνεις.<BR>Αν έχεις μια μικρή, παλιά τηλεόραση, θέλεις να πάρεις έτσι κι αλλιώς κάρτα γραφικών και δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά, βολέψου με μια κάρτα με tv-out.<BR>Αν είσαι πιο μερακλής και έχεις καλή τηλεόραση, αλλά θα βλέπεις ταινία μια στις τόσες, πάρε μια κάρτα dvd.<BR>Αυτά βέβαια με προϋπόθεση η τηλεόραση να είναι κοντά στον υπολογιστή.<BR>Αν τέλος θέλεις να φτιάξεις ένα πιο καλό σύστημα και βλέπεις πολλές ταινίες, πάρε ένα επιτραπέζιο σύστημα.
Teacher Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2001 Υπάρχουν region free DVD players επιτραπέζια?
unforgiven Δημοσ. 5 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2001 Απ' όσο ξέρω, δύσκολα θα βρεις επώνυμα και ξεκλείδωτα...<BR>Αλλά, όπως θα ξέρεις, ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει. Ανάλογα με το μοντέλο υπάρχουν πατέντες ή κάποιες τροποποιήσεις που το ξεκλειδώνουν. Υπάρχει και ένα γνωστό site που ασχολείται με το θέμα, αλλά μου διαφεύγει...
dimitris74 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2001 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2001 episis ta region 1 den exoun ellinikous ypotitlous opote proypothetoun kali gnosi aggliki s ialektou na katalaveis..<BR>pantos sto pc me mia kali othoni kai mia sblive me tessera ixeia ginetai arketa kalo.. ayto exo kanei ego giati poio polly assxoloume me to pc, exo parei mia viesonic 19ara kai tessera ixeia kai powerdvd3 me ton eksakanao ixo kai einai tzami
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.