Προς το περιεχόμενο

ταχυτητα 2048...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

προσφατα "αναβαθμισα" τη συνδρομη μου στη φορθνετ (γραμμη οτε) απο 768 σε 2048.

Η ταχυτητα ομως παρεμεινε ΙΔΙΑ. Οταν λεω ίδια ενοω ολόιδια. Εχω διαβασει αυτα που εχουν γραφτει, ξερω την τραγικη κατασταση που επικρατει, αλλα μου φαινεται πολυ περιεργο να εχω ακριβως την ιδια ταχυτητα με 768 (γυρω στα 500 kb/s μ.ο) και τωρα με 2048. Μιλησα με τη Φορθνετ και μου λενε τα γνωστα...οτι ειναι προβλημα του Οτε. Πηρα τις βλαβες του Οτε, δεν εγινε τιποτα προφανως.

Εχει συμβει σε κανεναν κατι παρομοιο?

επαναλαμβανω οτι δεν περιμενα να πιανω την ονομαστικη ταχυτητα, αλλα το να εχω ΙΔΙΑ με το 768 μου φαινεται τουλαχιστον περιεργο...

αν εχει καποιος καποια ιδεα ....

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Στο DSLAM που πέφτει η γραμμή σου, υπάρχουν 3 κλάσεις ταχυτήτων (768/1024/2048 ) και στην κάθε μια αφιερώνεται συγκεκριμένο μέγιστο bandwidth από/προς τα έξω (το μεγαλύτερο φυσικά για αυτήν των 2048Kbps). Χονδρικά, το κλάσμα (bandwidth της κλάσης 2048 ) / (μέσος όρος συνδρομητών 2048 που ανά πάσα στιγμή κατεβάζουν) καθορίζει την ταχύτητα που θα έχεις.

Το ιδανικό για να αποφεύγονται εκ των προτέρων τέτοιες καταστάσεις, θα ήταν να δίνει ο Ο.Τ.Ε. επίσημα πληροφόρηση και σχετικά στατιστικά για το κάθε Αστικό Κέντρο και DSLAM της χώρας, αλλά αυτό ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα...

*Edit: Ρίξε και μια ματιά στα στατιστικά του router/modem σου. Συγχρονίζει πράγματι στα 2048Kbps down / 256Kbps up ή μήπως σε ξεχάσανε και σε αναβαθμίσανε μόνο κατ' όνομα...;

Δημοσ.

Ενας φιλος μου που ειχε 768 HOL την εκανε 1024 και παει πιο αργα κοντευει να τρελαθεί...

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Δημοσ.

πάντου τα ιδια γίνονται... δεν είσαι μόνος. αν δεν ήσουν θα ήσουν στους ελάχιστους τυχερούς που απολαμβάνουν την αναβάθμισή τους.

Δημοσ.

ναι καταλαβαινω, αλλα μολις διαπιστωσα κατι αλλο...

εχω το speedtouch 530, δεν εχει ενδειξεις ταχυτητας πανω, όμως στη σελιδα του modem γραφει οτι ειναι ακομα στα 768/192....δεν θα επρεπε και εκει να εχει "ονομαστικη" 2048??

Δημοσ.
...στη σελιδα του modem γραφει οτι ειναι ακομα στα 768/192....δεν θα επρεπε και εκει να εχει "ονομαστικη" 2048??

Ναι, θα έπρεπε. Κάνε ένα restart στον router για σιγουριά...

Δημοσ.
εχω κανει καμποσα restart....

αυτο ειναι θεμα φορθνετ ή γραμμης?

Εφόσον έχεις πρόσβαση μέσω Α.ΡΥ.Σ, είναι θέμα Ο.Τ.Ε. Όμως, η ADSL γραμμή δεν είναι στο όνομά σου, αλλά στης Forthnet. Γι' αυτό και (σωστά) αρνούνται από το τμήμα βλαβών του Ο.Τ.Ε. να σε εξυπηρετήσουν. Τρίξε τους τα δόντια λίγο στη Forthnet (τηλέφωνα/e-mails ξανά και ξανά), γιατί αυτοί όφειλαν να συνεννοηθούν με τον Ο.Τ.Ε. για τη σωστή αναβάθμιση της γραμμής και όχι εσύ...

Δημοσ.

Γεια σας και από μένα. Και εγώ στο ίδιο πηγάδι έπεσα, μόνο που άργησα να καταλάβω πως αν δεν κολυμπήσω μόνος μου κανένας δεν θα με σώσει.

Εμένα το περασμένο Σεπτέμβριο η Forthnet μου έκανε την δωρεάν αναβάθμιση μου στα 1024. Την ίδια περίοδο είχε προσφορά που με τα ίδια χρήμτα είχες 2048 αντί 1024. Δηλαδή στην ουσία έβλεπα το νούμερο στο μόντεμ να λέει 2048 και χαιρόμουν.

Λοιπόν για να μην πολυλογώ: Βρίσκεσαι μακρυά από το κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής σου και έχεις "θόρυβο" στην γραμμή σου. Και σίγουρα θα έχεις και πολλές αποσυνδέσεις. (π.χ. είσαι online και όταν χτυπήσει το τηλ σε πετάει έξω- αν έχεις ISDN).

Για να δείς τα πραγματικά 2048 θα πρέπει να μετακομίσεις (απάντηση του ΟΤΕ) και να πας πιο κοντά στο κέντρο του ΟΤΕ. Συμβουλή μου (και κίνηση που έκανα) να ρίξεις την ταχύτητα στα 1024. Εκεί θα δείς την επιθημιτή ταχύτητα αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση. Ακόμα και απευθείας να συνδέσεις το μοντεμ (δηλαδή να απομωνώσεις το τηλέφωνο) δεν θα έχεις τα 210 kbps.

Κάντο να μην πληρώνεις κάτι που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ με τα 2048 που έχεις να πάρεις.

Εκτός και να κάνεις υπομονή να σε καλύψει το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet για να πας στα 10 Μ. Και εκεί αν έχεις "θόρυβο" λόγω απόστασης θα πιάσεις τα 8 Μ ταχύτητα που τότε δεν θα σε νίαζει.

Εύχομαι καλή συνέχεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...