-nick- Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 sci-fi /cyberpunk γαμανε. Δειτε το FANTASTIC PLANET και θα με θυμηθειτε... ;) Με τα γιαπωνεζικα δεν την εχω ψαξει σχεδον καθολου, βασικα κατι λιγα που εχω δει δεν θα ελεγα οτι πολυκαταλαβα τη φαση τους... Μου χουν προτεινει παντως το Ghost In The Cell , καποια στιγμη ισως το τσεκαρω...
1980 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 τα ανιμέ είναι φοβερά και υπάρχουν και πιο σοβαρά με σενάριο που θα ζήλευαν οι καλύτερες ταινίες. Σιγά σιγά το Hollywood θα αρχίσει να φτιάχνει live-action movies apo anime, ενώ ήδη ταινίες έχουν επηρεαστεί από ανιμέ(πχ Ghost in the Shell και Ματριξ). να προσθεσω και το aeon flux.
thes1os Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Πληροφορικά πάντως, για να μην υπάρχει παρανόηση, άλλο το anime και άλλο το cartoon. Και ποιά η διαφορά δηλαδή? Προς το παρόν έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως παιδιάστικα cartoon που κολλάνε τα μικρά ακριβώς επειδή έχουν κάτι αυτά -που εσείς που ξέρετε τα λέτε anime- που απευθύνεται σε παιδικά μυαλουδάκια. Με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω πως κάτι δεν ξέρω. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρά για seconds που κρατάει στο zapping. Θέλει τρόπο προσέγγισης ή απλά "δεν είναι αυτό που φαίνεται"?
1980 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Και ποιά η διαφορά δηλαδή? Προς το παρόν έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως παιδιάστικα cartoon που κολλάνε τα μικρά ακριβώς επειδή έχουν κάτι αυτά -που εσείς που ξέρετε τα λέτε anime- που απευθύνεται σε παιδικά μυαλουδάκια. Με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω πως κάτι δεν ξέρω. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρά για seconds που κρατάει στο zapping. Θέλει τρόπο προσέγγισης ή απλά "δεν είναι αυτό που φαίνεται"? το ανιμε εχει σεναριο πλοκη για ατομα ανω των 18 συνηθως ειναι σαν να βλεπεις μια ταινια αλλα με μορφη ας πουμε καρτοον που δεν ειναι καρτοον ειναι εντελως διαφορετικο και ενηλικο το σκιτσο.
Lighter122 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Και ποιά η διαφορά δηλαδή? Προς το παρόν έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως παιδιάστικα cartoon που κολλάνε τα μικρά ακριβώς επειδή έχουν κάτι αυτά -που εσείς που ξέρετε τα λέτε anime- που απευθύνεται σε παιδικά μυαλουδάκια. Με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω πως κάτι δεν ξέρω. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρά για seconds που κρατάει στο zapping. Θέλει τρόπο προσέγγισης ή απλά "δεν είναι αυτό που φαίνεται"? Απλα δες το Death Note και θα μεινεις με το στομα ανοιχτο... Φαντασου μια πνευματικη αναμετρηση μεταξυ 2 πανεξυπνων ανθρωπων... Κατι σαν παρτιδα σκακι ειναι η ολη φαση και εχει και απιστευτη μουσικη...
the_end Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 βασικά, όταν λέμε anime κατα 99% εννοούμε ιαπωνικής προέλευσης. cartoon είναι πχ το J.I.Joe ή ο bugs bunny. anime δε σημαίνει απαραίτητα ότι απευθύνεται σε ενήλικους ή ότι έχει σοβαρό περιεχόμενο. υπάρχουν και παιδικά anime, υπάρχουν και ενήλικα anime -και όχι επειδή έχουν πχ αίμα ή γυμνό.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 G.I. Joe γράφεται. Τα Anime (cartoons) / Manga (comics) λένε πολύ. Επειδή οι Ιάπωνες έχουν και πολύ λιγότερα ταμπού σε κάποια θέματα, μπορούν να δείχνουν και πιο δραματικές σκηνές. (βλέπε NGE, Berserk και πολλά άλλα) Εγώ βασικά βλέπω action ή comedy ή mix και των 2.
desolatorXT Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Και ποιά η διαφορά δηλαδή? Προς το παρόν έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως παιδιάστικα cartoon που κολλάνε τα μικρά ακριβώς επειδή έχουν κάτι αυτά -που εσείς που ξέρετε τα λέτε anime- που απευθύνεται σε παιδικά μυαλουδάκια. Με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω πως κάτι δεν ξέρω. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρά για seconds που κρατάει στο zapping. Θέλει τρόπο προσέγγισης ή απλά "δεν είναι αυτό που φαίνεται"? κοίτα, η διαφόρα σαν τεχνοτροπία και σαν παρουσίαση στο μάτι δεν έχει ουσιαστική διαφορά. Στην Ελλάδα, έχει συνδεθεί αυτό το πράγμα με το παιδικό, δλδ anime παλιότερης εποχής, (γιατί πολά απο αυτά τα έδειχναν οι ξένες τηλεοράσεις δεκαετίες πριν) τα βάζουν κάθε σαββατοκύριακο πρωί στο STAR και αποτελούν ενα ψυχαγωγικό πρόγραμμα (ο θεός να το κάνει) για παιδιά, οπότε όλοι έχουμε συνδέσει αυτήν την εικόνα με παιδιά... Στο εξωτερικό δεν υπάρχει ο όρος "παιδικό". Απο εκεί και πέρα, όπως στο σινεμά υπάρχουν ταινίες που απευθίνονται για παιδιά,και άλλες που απευθίνονται σε ενηλίκους, έτσι γίνετε και στα anime. Το ανιμέ είναι μια κανονική ταινία, ή σειρά επεισοδίων που επιλέχθηκε απλώς αντί να γυριστεί με ηθοποιούς να ζψγραφιστί με animation. ¨οσων αφορά anime και καρτούν, ή διαφορά τους έγγειτε κυρίως στο εξής: To anime αποτελεί, μια ιστορία, συνεχιζόμενη, με κανονικο σενάριο και πλοκή. Το καρτούν αντίθετα, έχει κάποιους βασικούς χαρακτήρες οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό, αλλά αποτελείτε απο ανεξάρτητα, αυτοτελή επεισόδια, σηνήθως με κωμικό περιέχομενο που απευθίνται σε παιδιά, π.χ. Bugs Bunny όπως είπε κάπιος πιο πάνω. Πάντως βλέποντας τόσα χρόνια Ελληνική τηλεόραση, και βλέποντας το επίπεδο σοβαρότητας των Ελληνικών σειρών, πιστεύω ότι κάλιστα θα μπορούσε να παιχτεί ένα anime στις 9 ι ώρα το βράδυ... Θα είναι πολύ πιο σοβαρό και ποιοτικό από τις βλακώδεις σειρές που παρακαλουθούμαι αυτήν την στιγμή... Πιστεύω αυτοί που έχουν δει ανιμέ το καταλαβαίνουν αυτό...
thes1os Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Κατατοπιστικότατοι. Μπήκα στο νόημα και μου αρέσει η ιδέα... Απλα δες το Death Note και θα μεινεις με το στομα ανοιχτο... Το ψάχνω...
-nick- Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 To Fantastic Planet ( http://imdb.com/title/tt0070544/ ) ρε παιδια δεν το εχει δει κανεις σας? La Planète sauvage είναι ο αυθεντικός τίτλος του. Ο δημιούργος του,René Laloux, θεωρείται από τους θρύλους των comics. René Laloux always works with great and original comics artists. He worked with "Moebius" Aka Jean Giraud on "Les maitres du temps". This artist is also credited on "Alien" , he created the space suits. He worked with "Caza" an other great comics artist for "Gandahar"
1980 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 εκανα ενα βημα σημερα ειδα δυο επεισοδια ergo proxy και μου αρεσει η πλοκη. αν και μου εχουν δωσει και ενα αλλο το technolyze που μου φαινετε πιο γρηγορο στην εξελιξη.
Alsos Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 φοβερο κολλημα τα anime/manga.. το τελευταιο που ειδα ηταν το Neon Genesis Evangelion και συγκεκριμενα το Revival of Evangelion του 1998.. απο τα καλυτερα που εχω δει.. για οποιον θελει να το τσεκαρει ας αρχισει με τα απλα επεισοδια (26 στον αριθμο) . Μετα βγηκαν 3 ταινιες : Death and Rebirth και The End of Evangelion [1997], Revival of Evangelion [1998] Αποτι εμαθα το 2007-2008 θα βγουμν 4 νεες μινι ταινιες ..Rebuild of Evangelion series..
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 One piece 300 επεισόδια και ακόμα έχει πολύ δρόμο...όλα τα λεφτά...πειρατές,ξύλο,αίμα,γέλιο,κλάμα κτλ... p.s. ο τυπάκος με το ψάθινο καπέλο είναι ένας από τους πιο δυνατούς πειρατές του κόσμου...
Rising1980 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 nick[;1559408']To Fantastic Planet ( http://imdb.com/title/tt0070544/ ) ρε παιδια δεν το εχει δει κανεις σας? La Planète sauvage είναι ο αυθεντικός τίτλος του. Ο δημιούργος του' date='René Laloux, θεωρείται από τους θρύλους των comics. René Laloux always works with great and original comics artists. He worked with "Moebius" Aka Jean Giraud on "Les maitres du temps". This artist is also credited on "Alien" , he created the space suits. He worked with "Caza" an other great comics artist for "Gandahar"[/quote'] Καταπληκτική ταινία και αρκετά ψυχεδελική. Πλάκα είχε να βλέπεις τους ανθρώπους σε ρόλο hamsters.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Tο θέμα είναι οτι είτε κάποιος αγαπάει τρελά τα anime ,είτε τα μισεί.Εγώ τα θεωρώ μεγάλη τέχνη και δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το τί τρομερά από άποψη σχεδιασμού σκίτσα καταφέραν οι γιαπωνέζοι πρίν πολλά χρόνια όταν οι αμερικάνοι το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν είναι το μικρό μου πόνυ!Δείτε το akira ένα anime που έγινε το 1985(!!) και δείτε λεπτομέρια και ομαλότητα στην κίνηση.Πραγματικά αν αναλογιστείς το πότε έγινε μένεις!Εγώ προτίνω να δείτε το Basilisk που είναι με Ninja και διάφορα τέτοια καλά πράγματα.Και μην ξεχνάμε το ΘΕΙΚΟ death note.Μια σειρά ύμνος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.