Προς το περιεχόμενο

Ποια Windows Vista να αγοράσω????

desolatorXT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, ενδιαφέρομαι να βάλω σ ένα partition το νέο λειτουργικό, για να δοκιμάσω το κατα πόσο είναι συμβατές οι εφαρμογές που φτιαχνω, αλλά και να το χρησιμοποιώσω γενικότερα...

Το πρόβλημα μου, ή μάλλον τα ερωτήματα που έχω να κάνω είναι τα εξής:

1) Έχω 64 bit cpu, άρα να βάλω τα 64bit windows Vista? υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ των 2 εκδόσεων του λειτουργικου?(32 & 64 bit)

2) Απο όσο είδα υπάρχουν πολλές εκδόσεις του λειτουργικού με αρκετά μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές, ποιεσ οι διαφορές μεταξύ τους?

3) Έγω θέλω τιν παλια κλασική επιφάνεια εργασίας των Windows 95, (ετσι έχω διαμορφώσει και τα XP τώρα), δεν με ενδιαφέρουν ούτε θέματα Aero ούτε animations στην επιφάνεια εργασίας. Αν και έχω ισχυρό Pc, θα ήθελα για λόγους απόδοσης και πρακτικότητας να τα απενεργοποήσω αυτα, γινετε λοιπον? (ή για λόγους marketing επιβάλουν έμεσα σ αυτούς που δεν έχουν καλό Pc να αγοράσουν άλλο?)

4) Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσψ κάτι που ίσως έχει υποθεί και αλλού, αλλα για όσους τα χρησιμοποίησαν είδη, ποιά είναι η γνώμη τους? Είναι ευχαριστημένοι?

Υ.Γ. ξεκίνησα να διαβάζω το thread "Windows Vista RTM 32&64bit" αλλά δεν είδα να απαντά σε καμία απο τις ερωτήσεις αυτές...

Δημοσ.

Mporo na po tin gnomi mou mono gia to 3 k 4

3) San thema mporeis na dialeksis ta klasika ton Windows. Den to dokimasa kai den ksero an afto simenei oti apenergopiounde kai ola ta "kaloudia". Me xara na to dokimaza alla ta evgala apo to mixanima mou giati

pame sto

4) Nai men itan poli omorfa kai to koutso mixanimataki mou ta douleve mia xara (3ghz CPU, 1gb RAM) alla ti na to kano ena leitourgiko mono tou xoris oles tis efarmoges pou eixa sta xp. Gia 1-2 evdomades ta doulepsa paralila me xp alla ipirxe provlima otan ithela ena programma to opio den empena sta vista. Apo Xrisimotita tora, ta sinithisa efkola. den allazei kati dramatika.

Δημοσ.

1)Έχει ξαναυποθεί ότι σε 64bit υλικό μπορείς να βάλεις και 32μπιτά τώρα αν ενοείς 2πλή εκκίνηση 32μπιτου και 64μπιτου συστήματος δεν υπάρχει πρόβλημα αν και το ξέρω θεωρητικά δεν το δοκιμάσει

2)Εάν βρεις δοκιμαστική έκδοση υπάρχει επιλογή για το τι σηκώνει το σύστημά σου, όσο για το τι χρειάζεσαι για απλά πράγματα μπόρεις να πάρεις και το κατώτερο (Home Basic) μια που είσαι νόμιμος μη δήνεις τσάμπα χρήματα, τα υπόλοιπα έχουν πιο επαγγελματίκα εργαλεία όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δημιουργία DVD κτλ θέλεις λεπτομέρειες; γιατί δεν θυμάμαι απ' έξω πολλά.

Δημοσ.
1)Έχει ξαναυποθεί ότι σε 64bit υλικό μπορείς να βάλεις και 32μπιτά τώρα αν ενοείς 2πλή εκκίνηση 32μπιτου και 64μπιτου συστήματος δεν υπάρχει πρόβλημα αν και το ξέρω θεωρητικά δεν το δοκιμάσει

2)Εάν βρεις δοκιμαστική έκδοση υπάρχει επιλογή για το τι σηκώνει το σύστημά σου, όσο για το τι χρειάζεσαι για απλά πράγματα μπόρεις να πάρεις και το κατώτερο (Home Basic) μια που είσαι νόμιμος μη δήνεις τσάμπα χρήματα, τα υπόλοιπα έχουν πιο επαγγελματίκα εργαλεία όπως δημιουργία αντιγράφων, δημιουργία DVD κτλ θέλεις λεπτομέρειες; γιατί δεν θυμάμαι απ' έξω πολλά.

οσων αφορά το 1, δεν ρωτάω αυτό, εννοώ υπάρχει ασυμβατότητα μετα3ύ των 32bit & 64bit Vista? όπως αυτή μεταξύ π.χ. Vista & XP? δηλαδή εγώ θα μπορώ π.χ. να μεταφέρω δουλεια κτλπ απο ενα pc me 64bit Vista se ena me 32bit? Θα κυκλοφορούν διαφορετικές εκδόσεις του κάθε game/προγράμματος για τα 2 είδη λειτουργικών? Στην ουσία οι χρήστες των διαφορετικών εκδόσεων θα αντιμετοπίζονται ως 2 ξερχωριστές ομάδες χρηστων???

για το 2 τώρα, δεν με ενδιαφέρει αν το σηκώνει το συστημα μου, είμαι σίγουροσ οτι το κάνει. Απλά ρωτάω π.χ. τι διαφορά έχει το Basic, απο τo Professional (an xwrizontai kai etsi) άκουσα π.χ. ότι στο basic υπάρχουν κλειδωμένες ρυθμίσεις κτλπ, και απευθίνετε κυρίως σε άπειρους χρήστες.

Mporo na po tin gnomi mou mono gia to 3 k 4

3) San thema mporeis na dialeksis ta klasika ton Windows. Den to dokimasa kai den ksero an afto simenei oti apenergopiounde kai ola ta "kaloudia". Me xara na to dokimaza alla ta evgala apo to mixanima mou giati

pame sto

4) Nai men itan poli omorfa kai to koutso mixanimataki mou ta douleve mia xara (3ghz CPU, 1gb RAM) alla ti na to kano ena leitourgiko mono tou xoris oles tis efarmoges pou eixa sta xp. Gia 1-2 evdomades ta doulepsa paralila me xp alla ipirxe provlima otan ithela ena programma to opio den empena sta vista. Apo Xrisimotita tora, ta sinithisa efkola. den allazei kati dramatika.

3) αφού το έχει, θα μπαίνει κιόλας, thnx :)

4) Κοίτα ότι κάποια στγμή έστω και αναγκαστηκά θα τα βάλεις, οποτε.... Απλά σκεφτομαι να τα βάλω τώρα, ή να περιμένω να κυκλοφορήσουν Patchakia ktlp για διάφορα προγραμματα ώστε να λειτουργουν και εκεί. Δλδ είναι τόσα πολλά το προβλήματα ώστε να επιβάλουν κάτι τέτιο (να περιμένω δλδ)? Αλλα βλέποντας αυτά που λες μάλλον δεν αξίζει και ιδαιίτερα. Π.χ. εγώ δουλεύω Paint Shop Pro 7, και κάποια τέτια εργαλεια σχετικά παλιά...οποτε το κόβω να περιμένω... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...