Προς το περιεχόμενο

Speedtouch 530V6


equ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα. Αγόρασα τελικά το Speedtouch 530V6 και μια sweex (με chip Realtek 8139) όπως μου είπατε. Τώρα; Έβαλα τα Fedora core 5 και μπήκα στο Network config... και είδα ότι την αναγνωρίζει την κάρτα. Από εδώ και πέρα όμως δε ξέρω τι να κάνω Αν σας είναι εύκολο παιδιά, βοηθείστε Please

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού αναγνωρίζεται η κάρτα και την έχεις συνδέσει με τον router, τα υπόλοιπα θα γίνουν από το web interface του Speedtouch. Ανοίγεις έναν browser, δίνεις ως διεύθυνση την default ip του κατασκευαστή (βλέπε manual) και κάνεις τις ρυθμίσεις που θέλεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε parsifal μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής. Επειδή δεν είμαι και τόσο σχετικός με το linux δε μπόρεσα όσο κι αν προσπάθησα. Επίσης όσο κι αν έψαξα, δε βρήκα πουθενά κάποια default ip. Αυτό που θα ήθελα είναι αν γνωρίζει κάποιος τα βήματα που απαιτούνται για να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις ας με βοηθήσει γιατί είναι κρίμα να μείνω με το router στο χέρι και να εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τα windows

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο router έχει εκ προεπιλογής πάνω του μια private IP address, συνήθως 192.168.x.x ή 10.x.x.x. Αυτή σίγουρα αναφέρεται στο manual του router.

 

Από κει και πέρα, σε ό,τι αφορά το Linux, υπάρχουν δύο επιλογές:

 

- Αν ο router έχει σηκωμένο DHCP server, αυτός μπορεί να περάσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου σου, εφόσον το PC σου τρέχει dhcp client. Κατά πάσα πιθανότητα το fedora σου έχει προεγκαταστήσει dhcp client, αν όχι θα πρέπει να εγκαταστήσεις ο ίδιος όπως περιγράφεται στο documentation του rpm ή/και του yum. Αν βρίσκεται εγκατεστημένος, τότε θα πρέπει να τον εκτελέσεις αν δεν εκτελείται ήδη. Μπορείς να δεις ποιες διεργασίες εκτελούνται δίνοντας "ps -aux". Αν δεν εκτελείται, μπορείς να τον εκτελέσεις δίνοντας π.χ. "dhcpd eth0" (αν η κάρτα δικτύου στην οποία είναι συνδεδεμένος ο router είναι η eth0). Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γραφικό πρόγραμμα του fedora (πρέπει να είναι το "network configuration" που ανέφερες πριν), στο οποίο μπορείς να επιλέξεις να χρησιμοποιήσει DHCP για στην κάρτα δικτύου σου. Μετά από αυτό, θα πρέπει να έχουν περαστεί όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις (διεύθυνση, route, dns). Μπορείς να δεις με την "ifconfig" αν και ποια διεύθυνση περάστηκε, αν όλα πήγαν καλά θα πρέπει να έχεις internet.

 

- Αν ο router σου δεν χρησιμοποιεί DHCP, ή αν θέλεις να ορίσεις ο ίδιος τις διευθύνσεις, μπορείς να περάσεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις ως εξής:

 

ifconfig eth0 up

ifconfing eth0 192.168.1.5 netmask 255.255.255.0

 

route delete default

route add default gw 192.168.1.254

 

echo "nameserver 192.168.1.254" > /etc/resolv.conf

(αν δε δουλέψει θα πρέπει να βρεις και να βάλεις στο /etc/resolv τις διευθύνσεις των DNS servers του παροχέα Internet σου)

 

Μετά θα πρέπει να περάσεις τις παραπάνω ρυθμίσεις στο configuration του fedora, ώστε να εκτελούνται αυτόματα με κάθε εκκίνηση. Αυτό το κάνεις κάνοντας edit το αρχείο /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 ώστε να είναι κάπως έτσι:

DEVICE=eth0

IPADDR=192.168.1.5

NETMASK=255.255.255.0

NETWORK=192.168.1.0

GATEWAY=192.168.1.254

ONBOOT=yes

Και πάλι υπάρχει η εναλλακτική λύση να χρησιμοποιήσεις το γραφικό πρόγραμμα του fedora, το οποίο θα αναλάβει να κάνει όλα τα παραπάνω.

 

[EDIT:] έβαλα το παράδειγμα σύμφωνα με την διεύθυνση που επισήμανε ο parsifal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγραφα μία παρόμοια απάντηση, αλλά με πρόλαβε ο nske δίνοντας μάλιστα και πολύ αναλυτικές οδηγίες. Να προσθέσω μόνο ότι η default διεύθυνση του Speedtouch είναι http://speedtouch.lan ή http://192.168.1.254 (παράγραφος 1.2.1 στο εγχειρίδιο του Speedtouch) και οι οδηγίες για να συνδεθείς στον ISP σου και να έχεις Internet είναι στην παράγραφο 3.1...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...