c0nFuSeR Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Για το erasmus : οσους έχω δει είναι οι κομπλεξικοί που δεν έχουν παρέα στις χώρες τους και πάνε κεί για αν βρουν γνωστούς. νομιζω οτι εσυ βγαζεις ενα κομπλεξ με αυτα που λες. Δεν νομιζω καποιος που δεν εχει φιλους Ελλαδα(αντικοινωνικος δηλ.) να παει να βρει στο εξωτερικο. Γι αυτό μείνετε στα ιδρύματα σας τελειώστε τησ σχολή σας και κοιτάξτε αργότερα για μετεκπαιδευση. Κλασικη ελληνικη μιζερια. Δεν ειναι τυχαιο οτι απο ολες τις ευρωπαικες χωρες ειμαστε στις τελευταιες θεσεις συμμετοχης στο Ερασμους. Ισως σου χρειαζεται ενα ερασμους για να ανοιξει λιγο το μυαλο σου.
omnislash Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Κλασικη ελληνικη μιζερια. το ότι μένουμε λίγο μακριά από τους άλλους το ξέρεις;Εσύ δλδ ξέρεις πολλούς Αγγλους που πάνε Ιταλία και το αντίστροφο(και δεν πλακώθηκαν :wink: ).Η Σκανδιναβούς που κατεβαίνουν πορτογαλία. Δεν νομιζω καποιος που δεν εχει φιλους Ελλαδα(αντικοινωνικος δηλ.) να παει να βρει στο εξωτερικο. Δεν είμαι αντίθετος με την μόνιμη παραμονή στο εξωτερικό.Είμαι αντίθετος με την προσωρινή (6 μήνες και μετά άντε γεια).Επίσης αν περναώ καλά εδώ (που περνάω) γιατί να παώ έξω για λίγους μήνες.
c0nFuSeR Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 το ότι μένουμε λίγο μακριά από τους άλλους το ξέρεις;Εσύ δλδ ξέρεις πολλούς Αγγλους που πάνε Ιταλία και το αντίστροφο(και δεν πλακώθηκαν :wink: ).Η Σκανδιναβούς που κατεβαίνουν πορτογαλία. το μακρια δε παιζει κανενα ρολο. ξερω ελληνες, πορτογαλους, ισπανους που πηγαν βορεια κι περασαν καλα. Το οτι περνας καλα εδω δε σημαινει οτι πρεπει να μη πας πουθενα αλλου,με την ιδια λογικη δε χρειαζεται να πας διακοπες ποτε. Οπως λες προσωρινο ειναι και μπορει να μη σου ξαναδωθει η ευκερια στη ζωη σου να ζησεις σαν πολιτης και οχι σαν τουριστας σε μια αλλη χωρα.
manic Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 το μακρια δε παιζει κανενα ρολο. ξερω ελληνες, πορτογαλους, ισπανους που πηγαν βορεια κι περασαν καλα. Το οτι περνας καλα εδω δε σημαινει οτι πρεπει να μη πας πουθενα αλλου,με την ιδια λογικη δε χρειαζεται να πας διακοπες ποτε. Οπως λες προσωρινο ειναι και μπορει να μη σου ξαναδωθει η ευκερια στη ζωη σου να ζησεις σαν πολιτης και οχι σαν τουριστας σε μια αλλη χωρα. +1 απο εμενα ειναι μια εμπειρια αρκετα χρησιμη για το μελλον
omnislash Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 ξερω ελληνες, πορτογαλους, ισπανους που πηγαν βορεια κι περασαν καλα. Ναι Ισπανοί να πάνε στη Δανία πχ.Αραβες τους ανεβάζουν άραβες τους κατεβάζουν.Και τους αγαπάνε τους Μουσουλμάνους εκεί 8-) Ειδικά σου λέω Ιταλός σε Αγγλία ή Γερμανία.Οσους Ελληνες ξέρω καταλήγουν να κάνουν παρέα με Τουρκοβούλγαρους. Το οτι περνας καλα εδω δε σημαινει οτι πρεπει να μη πας πουθενα αλλου,με την ιδια λογικη δε χρειαζεται να πας διακοπες ποτε Στο erasmus γιατί πας;Για να δεις πως δουλεύει κοινωνικοπολιτικοικονομικά μια άλλη χώρα.Ε ωραία πήγες πχ Αυστρία που κλείνουν από τις 11.Ε δλδ μόλις έρθεις εδώ 11 η ώρα θα πέφτεις στο κρεββάτι και θα παίρνεις πρωινό μια μπύρα.Ε δε νομίζω να το κάνεις.Αυτό το βλέπεις και με μια βδομάδα παραμονής Σιγά μην παει κανείς για τις σπουδές του.
manic Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 omnislash και comfuser εχετε πολυ διαφορετικες αποψεις γενικα για τον τουρισμο μην το μαμησουμε το θεμα (ειναι εξαιτερικα ενδιαφερον) αν θελετε λυστε το προβλημα με πμ
insomniaK Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Αφού είσαι αποφασισμένος, κάντο. Για υποτροφίες κοίτα εδώ από το υπουργείο παιδείας. Κατά τ'άλλα, πάρε τηλέφωνα τις πρεσβείες των χωρών που σε ενδιαφέρουν. Χρήσιμη μπειρία: Έχω συνάδελφο ταϊβανέζο (αποσχισμένη Κίνα), ο οποίος έκανε 2.5 χρόνια να τελειώσει τη μεταπτυχιακή του εργασία και 6 χρόνια το διδακτορικό, στην ερώτηση γιατί του πήρε τόσο πολύ, απάντησε πως αυτοί οι μέσοι χρόνοι εκπόνησης των εργασιών. Με το συγκεκριμένο παράδειγμα, θέλω να σου επισημάνω το διαφορετικό τρόπο σκέψης και τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στα διαφορετικά κράτη και τις οποίες πρέπει να ξέρεις προτού πας. Καλή τύχη. EDIT για τον omnislash, μιλώντας για την επιστήμη: Ο μικρόκοσμος ενός τμήματος (του καλύτερου με οποιαδήποτε κριτήρια), παραμένει μικρόκοσμος. Η επιστήμη, η μηχανική, οι τέχνες είναι μέσα αναζήτησης της αλήθειας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθολικός τρόπος προσέγγισης της. Όσοι ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αντικείμενα, καταθέτουν τις εμπειρίες τους και ανταλλάσουν απόψεις, ζυμώνουν τον τρόπο σκέψης τους. Το πνευματικό μπόλιασμα από τον οποιοδήποτε (όποιος και αν είναι αυτός ο ένας) έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική μονοκαλλιέργεια και η άκριτη υιοθέτηση ιδεών, χωρίς δυνατότητα αντιλόγου οδηγεί στο σκοταδισμό, τα ιστορικά παραδείγματα και για τις δύο καταστάσεις πάμπολλα. Για τα υπόλοιπα οφελη που μπορεί να έχει κάποιος επισκέπτης ή κάτοικος μίας χώρας, πόλης κτλ, μπορείς να ρωτήσεις αυτήν/όν που σου έκανε έκθεση για τις πανελλήνιες...
omnislash Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Για τα υπόλοιπα οφελη που μπορεί να έχει κάποιος επισκέπτης ή κάτοικος μίας χώρας, πόλης κτλ, μπορείς να ρωτήσεις αυτήν/όν που σου έκανε έκθεση για τις πανελλήνιες... δεν έκανα έκθεση για τις Πανελλήνιες:twisted:Δε φτάναν τα φράγκα. Για υποτροφίες κοίτα εδώ από το υπουργείο παιδείας. Οσον αφορά τις υποτροφίες να φανατστώ δίνονται με τα ίδια κριτήρια που μπαίνουν κάποιοι στα μεταπτυχιακά επαρχιακών ιδρυμάτων ;
insomniaK Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Η χαρά του σπαμ θα το κάνουμε, αλλά επιτρέψτε μου να απαντήσω και υπόσχομαι να κρατηθώ την επόμενη φορά. ~ Σχολείο δεν πήγαινες; ~ Οι όροι που δίνονται οι υποτροφίες είναι καταγεγραμμένοι και οι διαδικασίες διαφανείς, φαντάζομαι πως αν κάποιος έχει χρήματα να δωροδοκήσει τα μέλη (συνήθως 5) μίας επιτροπής, μπορεί να πληρώσει και τη διαμονή στο εξωτερικό. ~ Δεν κατάλαβα το σχόλιο "που μπαίνουν κάποιοι στα μεταπτυχιακά επαρχιακών ιδρυμάτων". Έχεις αποδείξεις για κάτι συγκεκριμένο; Βασικά, δεν κατανοώ τον όρο "επαρχιακών", γιατί συγκεκριμένα ιδρύματα της περιφέρειας; Σου γνωστοποιώ πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει κοινούς θεσμικούς και μη κανόνες λειτουργίας. Κατά τα άλλα ο διαχωρισμός που γίνεται με τη χρήση της συγκεκριμένης λέξης έχει ως μοναδικό σκοπό να αναδείξει το λανθασμένο τρόπο σκέψης του υπογράφοντα της.
omnislash Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Δημοσ. 15 Απριλίου 2007 Οι όροι που δίνονται οι υποτροφίες είναι καταγεγραμμένοι και οι διαδικασίες διαφανείς, φαντάζομαι πως αν κάποιος έχει χρήματα να δωροδοκήσει τα μέλη (συνήθως 5) μίας επιτροπής, μπορεί να πληρώσει και τη διαμονή στο εξωτερικό. μπα κοίτα αν εγω είχα το ανιψούδι μου ε όσο να ναι θα το προωθούσα.Αλλά ξέχασα εγώ σκέφτομαι βρόμικα όλοι οι υπόλοιποι είστε τα καλά παιδιά :twisted: Τεσπα αφού η επιτροπή είναι πανελλαδική θα ναι πιο απρόσωπη από ένα ίδρυμα που λυμαίνονται τα - σκυλα Σου γνωστοποιώ πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει κοινούς θεσμικούς και μη κανόνες λειτουργίας. Τα πάντα έχουν.Και η δικαοσύνη καιοι Πανελλήνιες και οι προσλήψεις στο δημόσιο όλα γίνονται αξιοκρατικά.Απλά εγώ δεν καταλαβαίνω τις κομπίνες που γίνονται. γιατί συγκεκριμένα ιδρύματα της περιφέρειας; Πιο κλειστά απο τι τα μεγάλα αστικά κέντρα.Οπότε αναπτυσσονται λυκοφιλίες.Για τον καθηγητή που αυτοκτόνησε στην Κρήτη έμαθες;Γιατί λες να το κανε;Για ερωτική απογοήτευση; Ελπίζω να με κατάλαβες.
solon27 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μήπως έχει κανείς τα φετινά θέματα προσομοίωσης της ΟΕΦΕ για Μαθηματικά Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
xartial Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 τελικα το εψαξα για το ερασμους και στη σχολη μου λεει οτι για να δηλωσεις συμμετοχη, αν εισαι στο τελευταιο ετος σπουδων ή στο πτυχιο- εγω θα μπω στο τελευταιο τον οκτωβρη- θα πρεπει να χρωστας το λιγοτερο 4 μαθηματα... κι εγω χρωσταω μονο ενα που σκοπευω να το περασω σε αυτη την εξεταστικη... :cry: :cry: :cry: παει...
c0nFuSeR Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 πανε ερασμους να κανεις πτυχιακη η πρακτικη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.