c0nFuSeR Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 ρε παιδια ξερετε προγραμματα οπως π.χ το Ερασμους, Λεοναρντο , work and travel . Για σπουδες η δουλεια σε αλλη χωρα για καποιο χρονικο διαστημα. Ενδιαφερομαι για προγραμματα στην ασια.
manic Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 τα πιο πολλα προγραμματα αναφερονται στην ΕΕ και οχι σε τοσο μακρινες χωρες
Melissa_virus Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Βασικά είναι κάποιες σχολές μόνο σε κάποιες χώρες, μονο Ε.Ε. Και οι χώρες που μπορούν να σε φιλοξενήσουν στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι διαφορετικές για κάθε σχολή. Αξίζει να το κάνεις. Τα λεφτά είναι λίγα. Με το λεονάρντο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Εγώ ήθελα για Γερμανία αλλά δεν τα κατάφερα, μια και στο ΤΕΙ μου οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου να βοηθήσουν. Τώρα το λεονάρντο θα γίνει ένα με το εράσμους και θα αλλάξουν οι όροι. Μέχρι πρόσφατα τα χρήματα για εράσμους για σκανδιναβικές χώρες είναι 440euro και για τις υπόλοιπες 380 τον μήνα. Και στα δίνανε ποιό μετά... Για λεονάρντο κάπου στα 750-800 euro. Αλλά νομίζω δεν μπορούσες όπως μου είπανε εμένα να μείνεις σε εστία. Ενώ στο εράσμους ναι.
mania83 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 ρε παιδια ξερετε προγραμματα οπως π.χ το Ερασμους, Λεοναρντο , work and travel . Για σπουδες η δουλεια σε αλλη χωρα για καποιο χρονικο διαστημα. Ενδιαφερομαι για προγραμματα στην ασια. Για ψαξε στο site της νέας γενιάς http://www.neagenia.gr υπάρχουν πράγματα που δεν γνωστοποιούνται.Υπάρχει ένα πρόγραμμα για την Κίνα συγκεκριμένα!
c0nFuSeR Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 ναι μου ειπαν οτι ολα τα ευρωπαικα προγραμματα γινοντε ενα (ΕΡΑΣΜΟΥΣ) βασικα ψαχνω για να κανω την πτυχιακη μου καπου εξω. ηδη εχω κανει ερασμους. ακουσα οτι με το νεο ερασμους μπορεις να ξαναπας αμα θελεις. προτιμω ομως προγραμματα εκτος ευρωπης.
xartial Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 βασικα καποιος που εχει παει στο ερασμους μπορει να μου πει λιγα πραγματα για τις εμπειριες του;; γιατι, ενω θελω πολυ να παω, αυτο που με σταματαει και δεν το ψαχνω περισσοτερο ειναι το οικονομικο... ποσα χρηματα ενδεικτικα μπορει να χρειαζεται ο φοιτητης απο την τσεπη του για να παει εξω, περα απο αυτα που σου δινει το κρατος;;
c0nFuSeR Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 κοιτα ειναι αναλογος το μερος και την χωρα που θα πας. Για Βελγιο εγω πήρα 350 το μήνα. Βασικα επειδή ταξίδευα πολυ στις γυρω χωρες τα εφαγα πολύ γρηγορα κι απο εκει και περα συνεχισαν οι γονείς. Καθε χωρα ειναι διαφορετικη. π.χ Γαλλια (παριση) ειναι πανακριβο. ένας φιλος μου για Πορτογαλια πηρε απο την σχολη τα χρηματα + τα 1000 ευρο το επιδομα κι οι γονεις του πρεπει να δωσαν πολυ λιγα χρηματα. δηλ σχεδον στο τζαμπε το εβγαλε. Ειναι πολυ παραγοντες για τα εξοδα, μπορεις να τα υπολογισεις αν αποφασισεις το μερος που θες να πας, αλλα σε συμβουλευω να πας Ερασμους γιατι η εμπειρια ειναι μοναδικη.
nektarios Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 για μερικά προγράμματα ίσως και υποτροφίες για χώρες εκτός ε.ε. μπορέις να ενημερωθείς από την πρεσβία της κάθε χώρας ή αν υπάρχει από κάποιο ελληνικό-"κάτι" επιμελητήριο συνεργασίας κτλ.......
insomniaK Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Με όλο το θάρρος, c0nFuSeR, θα σου προτείνω να μην πας εκτός ΕΕ για πτυχιακή. Αυτό το βασίζω στα εξής: ~ Σε ποια χώρα σκέφτεσαι να πας; Είναι ελάχιστες οι χώρες που αξίζει να ξοδέψεις αρκετά χρήματα και πολύ κόπο για να κάνεις πτυχιακή. Ρωσία: Αν δεν ξέρεις όμως ρώσικα την πάτησες... Ιαπωνία: Διαφορετικός τρόπος σκέψης, μία μαλακία που δεν είναι αποδεκτή από το περιβάλλον και έμεινες με την... πτυχιακή στο χέρι. ΗΠΑ: Μεγάλο ερωτηματικό, αν και πολύ δύσκολα θα βρεις υποτροφία για προπτυχιακό. Αυστραλία: Συγκεκριμένα ιδρύματα αξίζουν. Χώρες του Κόλπου: Θα σου δώσουν υποτροφία, αλλά αν δεν κάνεις κάτι σχετικό με πετρέλαια, δεν αξίζει να πας, είναι χαμηλού επιπέδου ιδρύματα. Λατινική Αμερική: Όσους ξέρω, θεωρούν μεγάλο βήμα να κάνουν κομμάτι της έρευνας τους στην Ευρώπη, επομένως κρίνω πως το επίπεδο είναι χαμηλότερο από εδώ. Από εκεί και πέρα το χάος, εκτός και αν είσαι κοινωνικός ανθρωπολόγος και ενδιαφέρεσαι να μελετήσεις τη συνύπαρξη των συνύπαρξη των σύγχρονων θρησκειών στη Ν.Α Σουμάτρα και κατά πόσο αυτές έχουν επηρρεασθεί από τις προϋπάρχουσες στην περιοχή θρησκείες και προφανώς σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να πας στη Σουμάτρα... ~ Για να πάρεις πτυχίο στην Ελλάδα, πρέπει να αναγνωριστεί η πτυχιακή απόδιδάσκοντα του τμήματος σου, έχεις κανένα τόσο ανοικτόμυαλο, που θα του πεις: "Θα κάνω πτυχιακή στην Ιαπωνία, θα μου την αναγνωρίσεις να πάρω πτυχίο εδώ;" ~ Σου τελειώνει η υποτροφία, πριν τελειώσει η πτυχιακή, τι θα κάνεις, δε διασφαλίζεται με κανέναν τρόπο η δουλειά σου... ~ Η πτυχιακή κατά την άποψη μου, είναι το μοναδικό κομμάτι των σπουδών που ουσιαστικά μαθαίνεις, για αυτό είναι πολύ καλό να πας κάπου που το επίπεδο να είναι ανώτερο από εκεί που είσαι τώρα και να διαλέξει ένα θέμα που να αξίζει (και να σου αρέσει) και να συγκεντρωθείς τους 6-12μήνες να γ@μήσεις. Το Εράσμους κατά τη διάρκεια των σπουδών είναι τις περισσότερες φορές διακοπές, στην πτυχιακή πρέπει να είναι το αντίθετο. Αυτά και αλλάζω θέμα! --------------------------------- Άλλαξα θέμα, αν χρειάζεσαι υποτροφία και σκέφτεσαι κάποιο ερευνητικό ίδρυμα ή εταιρεία που ασχολείται με πολύ συγκεκριμένο θέμα, μπες στα sites τους και κοίτα για υποτροφίες που δίνουν οι ίδιες σε φοιτητές. Τέλος, οι οργανωμένες χώρες, έχουν sites με θέσεις για πτυχιακές κ.α., στη Γερμανία για παράδειγμα: http://www.diplomarbeiten.de/ Μπες και κοίτα, μη μασάς που είναι στα γερμανικά, χρησιμοποίησε κάποιο αυτόματο μεταφραστικό και στείλε email για πληροφορίες όπου σου φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση (οι περισσότεροι πληρώνουν). Αν δώσεις και θέμα που σε ενδιαφέρει μπορώ να σε βοηθήσω με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
xartial Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 κοιτα ειναι αναλογος το μερος και την χωρα που θα πας. Για Βελγιο εγω πήρα 350 το μήνα. Βασικα επειδή ταξίδευα πολυ στις γυρω χωρες τα εφαγα πολύ γρηγορα κι απο εκει και περα συνεχισαν οι γονείς. Καθε χωρα ειναι διαφορετικη. π.χ Γαλλια (παριση) ειναι πανακριβο. ένας φιλος μου για Πορτογαλια πηρε απο την σχολη τα χρηματα + τα 1000 ευρο το επιδομα κι οι γονεις του πρεπει να δωσαν πολυ λιγα χρηματα. δηλ σχεδον στο τζαμπε το εβγαλε. Ειναι πολυ παραγοντες για τα εξοδα, μπορεις να τα υπολογισεις αν αποφασισεις το μερος που θες να πας, αλλα σε συμβουλευω να πας Ερασμους γιατι η εμπειρια ειναι μοναδικη. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες... θα ηθελα παρα πολυ να παω, γιατι μου εχουν πει και φιλοι μου που εχουν παει οτι ειναι παρα πολυ ωραια οντως, αλλα πρεπει να ψαξω αυτο με το οικονομικο και για το τι ισχυει σε καθε χωρα. με τα μαθηματα τι εκανες;; σου τα αναγνωρισαν εδω ή τα ξαναεδωσες;;;;
c0nFuSeR Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 εγω εκανα την πρακτικη μου στο Ερασμους. Πιστευω οτι εμαθα αρκετα. Ειχα ενδιαφερον Project και ηταν καλα. Δουλεψα 5 μηνες και μου γραψαν οτι δουλεψα 6μηνο( χεχεχεχε) για να μην εχω προβλημα κι να χρειαστει να ψαξω στην ελλαδα να βρω ετερια να δουλεψω για ενα μηνα. Επισης απο φιλους μου που καναν πρακτικη στην Ελλαδα σε τραπεζες βγαζοντας φωτοτυπιες ολη μερα εγω πιστευω οτι εκανα καλυτερη επιλογη. Τα μαθηματα βασικα ειναι καθαρα διακοπες αλλα κι παλι ειναι καλη εμπειρια. Αμα δε πιεζεσαι με τα μαθηματα πηγαινε.Ενας φιλος εκανε 1 εργασια για καθε μαθημα τον περασαν κι του αναγνωρισαν τα μαθηματα και στην Ελλαδα. αλλα κι παλι αυτο δεν ισχυει για ολα τα πανεπιστημια. Επισης μια αλλη συμβουλη(ασχετη λιγο) ειναι να μη ψαχνεις για τεραστιες πολεις αλλα για πολεις φαση Θεσσαλονικη με πολλους φοιτητες. ΙnsomniaK πιστευω οτι απο το ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ που σπουδαζω μπορω να βρω καλυτερα ιδρυματα για να κανω πτυχιακη. ~ Σου τελειώνει η υποτροφία, πριν τελειώσει η πτυχιακή, τι θα κάνεις, δε διασφαλίζεται με κανέναν τρόπο η δουλειά σου... Λες να μου δωσουν τοσο δυσκολο Θεμα? Δε θα το εχουν υπολογισει νωριτερα λογικα? Οι υποτροφιες ειναι καλες? Τι κριτηρια υπαρχουν για να παρεις υποτροφια? Με ενδιαφερει παρα πολυ να παω Κινα,Ιαπωνια Ταιβαν εκει τριγυρω. Μου ειπαν οτι εχουν καλο επιπεδο στο θεμα υπολογιστων. Ενδιαφερομαι για networking κυριως..
manic Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Ασχετο αλλα τις γλωσσες εκει τις ξερεις γιατι δεν νομιζω (δεν ξερω φανταζομαι...) να μιλαν ΟΛΟΙ αγγλικα!!
c0nFuSeR Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Υπαρχουν καποια πανεπιστημια που δεχοντε μονο ατομα που γνωριζουν τη γλωσσα κι αλλα(τα περισσοτερα απο οτι εχω δει) που σου δινουν τη δυνατοτητα να μαθεις τη γλωσσα. τωρα σε 4-5 μηνες δε νομιζω να μαθεις και πολλα :Ρ
xartial Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 αυτο με τις πολεις που ειπες ειναι σωστο... παντως και η θεσσαλονικη μιας που αναφερθηκες δεν θα με χαλαγε καθολου...
omnislash Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Για το erasmus : οσους έχω δει είναι οι κομπλεξικοί που δεν έχουν παρέα στις χώρες τους και πάνε κεί για αν βρουν γνωστούς.οσο για τα μαθήματα ε ας το αφήσουμε καλύτερα.Περισσότερο χρόνο τρώγαν για το μαγείρεμα με τους άλλους ερασμιώτες παρά στο διάβασμα.Γι αυτό μείνετε στα ιδρύματα σας τελειώστε τησ σχολή σας και κοιτάξτε αργότερα για μετεκπαιδευση.πχ ξέρω άτομο που πήγε Ολλανδία erasmus έμαθε κατι Ολλανδικά και κάνει μεταπτυχιακό στη Σουηδία.τσάμπα 6 μήνες μου λέει. ΙnsomniaK πιστευω οτι απο το ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ που σπουδαζω μπορω να βρω καλυτερα ιδρυματα για να κανω πτυχιακη. Δεν έχει σημασία το ίδρυμα που σπουδάζεις αλλα η πτυχιακή.Τσέκαρε πτυχιακές αλλων ιδρυματων και κάνε αυτές.δε νομίζω να αρνηθεί κανάς καθηγητής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.