Προς το περιεχόμενο

Σκληροί δίσκοι 7200rpm για laptop. Τι διαφορά έχουν?

tzez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος φίλος να μου πει τι διαφορά έχουν μεταξύ τους οι παρακάτω?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305708

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305557

Θέλω έναν γρήγορο σκληρό για το αμιλο μου 3667 (ίδιος με 1667 αλλά με 17άρα οθόνη).

Ποιον θα προτείνατε και γιατί?

Η εγκατάσταση θα είναι εύκολη?

Λέω να χρησιμοποιήσω την λύση ACRONIS για clone disc θα είναι οκ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πριν ένα μήνα πήρα τον HTS721010G9AT00.Πριν είχα τον 80άρη της samsung σε 5400.Ο δίσκος καμία σχέση ως προς την γρηγοράδα με τον παλιό.Μειονέκτημά του ο αρκετός θόρυβος που έχει,κάτι που στον παλιό έπρεπε να στήσω αυτί να ακούσω.Η μόνη διαφορά που γνωρίζω είναι η λειτουργία Enhanced Adaptive Battery Life Extender που δεν γνωρίζω τι είναι.Η εγκατάσταση γίνεται εύκολα,το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι να τον βάλεις :mrgreen: .Εγώ χρησιμοποιώ το back-up του nero σειράς 6.Τον φορμάρισε και τον έφερε όπως είχα στο παλιό

Δημοσ.

Μια ερωτηση θα ηθελα να κανως και εγω σχετικα με το θεμα. Για ποιο λογο τελευταια οι εταιρειες εχουν σταματησει να βγαζουν 7200; Παλεοτερα εβρισκε καποιος πιο πολλα laptops με τετοιους, ενω τωρα το +90% ειναι με 5400 (η και λιγοτερο). Θυσιαζουν μηπως την ταχυτητα για καλυτερη ζωη μπαταριας; Ενα χαρακτηριστικο που "πουλαει"περισσοτερο απο τα RPMs;

Δημοσ.

Σε μένα δεν είδα διαφορά στην θερμότητα.Αλλά και δεν τον πολυζορίζω.Αξίζουν πάντως οι 7200 στρ.Οι 5400/4200 είναι απελπισία για τα σημερινά δεδομένα.

Δημοσ.

Diladi re pedes poso poio grigoros einai stin anagnwsi/egrafi dedomenwn enas 7200 se sxesi me enan 5400??? alwste 2000 strofes parapanw to sec einai poso poio grigoroi mporei na einai? kai ypostirzioyn ola ta laptops poy dexontai ide atapi skliroys diskos toys 7200 rpm diskoys h' oxi? egw p.x. exw ena toshiba a80-129 me enan 120gb ide atapi stis 5400 strofes an parw enan 7200 strofes disko tha ton anagnwrisei h' tin ekatsa? Kai yparxei kapoio site poy na mporw na dw mexri ti disko sikwnei to laptop moy me to chipset: Mobile Intel Alviso-G i915GM????? an nai poio?

Δημοσ.

fits13

άμα θέλεις κατέβασε το πρόγραμμα HD Tach και κάνε μια σύγκριση με το δικό μου.Λογικά ο φορητός σου τον υποστηρίζει άνετα.Και εγώ 915 τσιπ έχω

unbenanntpx7.th.jpg

Δημοσ.

Αν και στο subforum Laptops μονιμως γραφω για 7200rpm σκληρους λες και εχω εταιρια θα τα ξαναγραψω.....

Οι σκληροι 7200rpm μπορει να ειναι εως και 15MB/sec γρηγοροτεροι απο τους 4200rpm.

Οι σκληροι στις 7200rpm EXOYN χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο τους 4200rpm..... 5-7 βαθμους κι ας σας φαινεται περιεργο.

Η συγκριση ενος laptop με 4200 σκληρο και του ιδιου Laptop με 7200 σκληρο ειναι η μερα με τη νυχτα.

Οι σκληροι δισκοι στις 7200 κανουν θορυβο, σε καμια περιπτωση δεν εινα αθορυβοι οπως ισχυριζονραι οι εταιριες. Ακους ενα μικρο σιρσιμο καθαρα, αυτο το ιδιο συρσιμο για να το ακουσεις σε 4200 πρεπει να βαλεις το αυτι σου πανω ακριβως στο laptop για να το νιωσεις. Ωστοσο εμενα δεν με ενοχλει γιατι δεν ειναι εντονο ουτε ενοχλητικο και σε καμια περιπτωση δεν μιλαμε για σκληρους δισκους - στραγαλια οπως οι 5400 στα desktop μηχανηματα πριν 8 χρονια.

Επισης οι 7200 σκληροι στα laptop ειναι ΑΙΣΘΗΤΑ ποιο αργοι απο τους 7200 σκληρους στα desktop.

Κλεινω λεγοντας οτι οποιοδηποτε laptop δεν εχει σκληρο στις 7200 υποφερει κι αυτο κι ο χρηστης του. Δεν το χαιρεσαι απλα το laptop και νομιζεις οτι εχεις κανει κακη αγορα. Τουλαχιστον ετσι ενιωθα εγω που το laptop της υπογραφης μου οταν ειχε 4200 σκληρο ειχε χειροτερες επιδοσεις απο PIV 1.8GHz κι ας ειχε αγοραστει 3 χρονια αργοτερα (το laptop απο το desktop).

Πριν κανα χρονο που εψαχνα να βρω γιατι τα laptop δεν πωλουνται με 7200 σκληρους δεν βρηκα πειστικη απαντηση. Βρηκα ωστοσο το καλο ''Οι αμερικανοι αγοραζουν οτι τους δωσεις κι ας ειναι βλακεια'' (με βρισιες κι αλλες εννοειται), γελασα και δεν ξανασχοληθηκα με το θεμα.

Δημοσ.

Re pedes kanena kalo kone h' katastima poy na antallasi me kapoia diafora xrimatwn fisika ton 120gb 5400rtm me ypoloipo egghishs poy exw me enan 100-120gb 7200rpm paizei? An nai poio katastima kai poy einai ayto to katastima? Eyxaristw poly prokatavolika.

Δημοσ.

Οι σκληροι 7200rpm μπορει να ειναι εως και 15MB/sec γρηγοροτεροι απο τους 4200rpm.

Συμφωνω.Καμμια φορα ειναι και 20-25 ΜΒ/sec ( γιατι μπορει να ισχυει average transfer rate 15 ΜΒ/sec για τον 4200 και 45 ΜΒ/sec για τον 7200)

Η συγκριση ενος laptop με 4200 σκληρο και του ιδιου Laptop με 7200 σκληρο ειναι η μερα με τη νυχτα.

Συμφωνω!

Κλεινω λεγοντας οτι οποιοδηποτε laptop δεν εχει σκληρο στις 7200 υποφερει κι αυτο κι ο χρηστης του. Δεν το χαιρεσαι απλα το laptop και νομιζεις οτι εχεις κανει κακη αγορα. Τουλαχιστον ετσι ενιωθα εγω που το laptop της υπογραφης μου οταν ειχε 4200 σκληρο ειχε χειροτερες επιδοσεις απο PIV 1.8GHz κι ας ειχε αγοραστει 3 χρονια αργοτερα (το laptop απο το desktop).

Συμφωνω και επαυξανω!!!

Δημοσ.

Μην ξεχνατε την αυξημενη καταναλωση ρευματος με τοσες στροφες και την αφιαμαξη της μπαταριας σου...

Δημοσ.

Nai alla pros ta kaloi ti einai o ponos..... Telika den paizei kaneis na exei kapoion gnwsto h' kone gia ftino 7200 100-120gb skliro disko 2.5 intswn eeee? oyte gia kapoia antallagi...

Δημοσ.
Καμμια φορα ειναι και 20-25 ΜΒ/sec ( γιατι μπορει να ισχυει average transfer rate 15 ΜΒ/sec για τον 4200 και 45 ΜΒ/sec για τον 7200)

Συμφωνω. 25ΜΒ/sec ειπα να γραψω αλλα επειδη δεν θυμομουν ακριβως τα νουμερα που ειχε βγαλει το HD Tune εβαλα 15ΜΒ/sec εν γνωση μου για να μην χασουν την αξιοπιστια τα λεγομενα μου.

Αν θυμαμαι καλα το average rate στον 4200 ηταν απο 23 - 27 ΜΒ/sec και στον 7200 37 - 43 ΜΒ/sec (με επιφυλαξη τα νουμερα, δεν τα θυμαμαι καλα απεξω, εχει περασει χρονος...). Βεβαια max τιμη ο 7200 περνουσε τα 50 ΜΒ/sec αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκριθει με τις επιδοσεις ενος 7200rpm desktop μηχανηματος (+20% ταχυτερος χοντρικα ο desktop).

Δημοσ.
Μην ξεχνατε την αυξημενη καταναλωση ρευματος με τοσες στροφες και την αφιαμαξη της μπαταριας σου...

Αυτο φιλε απλα δεν ισχυει! Γιατι γραφετε για πραγματα που δεν ξερετε και δεν εχετε δοκιμασει?

Δεν υπαρχει καμμια διαφορα στην καταναλωση!!

Ειναι απλα ενας μυθος..

Ενας φορητος καταναλωνει απο 50-100 watt συνηθως.

Ο σκληρος καταναλωνει το πολυ 3 watt.

Οποτε δεν μπορει να κανει αυτο τη διαφορα στην καταναλωση.

Καταναλωση του seagate momentus 7200rpm

0.95W Idle

2.6W Seek

2.2W Read

2.4W Write

ενω o seagate momentus 4200rpm(που θεωρειται ο σκληρος με την μικροτερη καταναλωση)

0.8W Idle

2W Seek

1.8W Read

1.8W Write

Βλεπετε λοιπον οτι η διαφορα ειναι μολις 0.5 watt((οταν κανουν seek/write/read)

Ποσοτητα αμελητεα μπροστα στα 20+ watt που καταναλωνει κατα μεσο ορο ο φορητος.

Μαλιστα λενε οτι μπορει ο 7200 σκληρος να εχει μικροτερη καταναλωση στην ουσια,

γιατι λογω ταχυτητας δουλευει λιγοτερη ωρα σε seek/write/read οποτε ειναι περισσοτερη ωρα

idle απο εναν 4200rpm και ετσι μπορει να καει λιγοτερο.

Εδω ενα πολυ καλο review-comparison μεταξυ 2.5" 7200 και 4200 rpm σκληρων.

Ενας 7200 rpm σκληρος ειναι σχεδον 2 φορες πιο γρηγορος απο εναν 4200 rpm σκληρο.

Παραθετω μερικα εντυπωσιακα αποτελεσματα :

Time to Load Level 1 of Doom 3

With Fujitsu 4200 RPM HD 1 min 04 secs

With Hitachi 7200 RPM HD 0 mins 26 secs

With Seagate 7200 RPM HD 0 mins 29 secs

Time to Transfer 28GB of Data between partitions on HD

With Fujitsu 4200 RPM HD 1 hour 3 minutes

With Hitachi 7200 RPM HD 39 mins

With Seagate 7200 RPM HD 39 mins

Να και 2 benchmark απο εναν 4200 και εναν 7200rpm σκληρο δισκο

post-24216-129062945172_thumb.jpg

post-24216-129062945174_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...