epitropos Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Παίδες, καλημέρα και χρόνια πολλά !! Χρειάζομαι την γνώμη σας στην επιλογή των μνημών που θα αγοράσω για τον καινούριο υπολογιστή μου.Πρίν προχωρήσω, θέλω να διευκρινίσω μερικά πράγματα, για να μην αναλωθούμε σε άσκοπα posts. 1.O υπολογιστής δεν θα υπερχρονιστή. 2.Budget συγκεκριμένο δεν υπάρχει.Θα αγοραστή ο,τι κριθή απαραίτητο, χωρίς τσιγκουνιές αλλα ούτε και σπατάλες. 3.O υπολογιστής θα συνδεθή , μέσω MIDI θύρας , με αρμόνιο για να καταγράφει ο,τι παίζω και να μπορώ να τα επεξεργαστώ αργότερα.Αυτή θα είναι και η κύρια χρήση του.Μερική επεξεργασία φωτογραφιών με το Photoshop (οχι τρελά πράγματα) και πότε-πότε, μετατροπή VHS κασετών σε DVD.That's all. 4.Παιχνίδια, οχι. 5.Τον υπολογιστή θα τον συναρμολογήσω μόνος μου, αν και πρωτάρης.Ελπίζω βέβαια σε on line βοήθεια 6.Εχω διαβάσει αρκετές φορές το manual της μητρικής. Και τώρα στο ψητό : Μητρική : Asus P5B-E Plus http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522516 Επεξεργαστής : Intel E6600. Θα αγοραστή μόλις πέσουν οι τιμές. HDD 1 : WD 74 GB, 10.000 rpm για Win XP Pro και προγράμματα. HDD 2 : Seagate 320 GB, 7.200 rpm για αποθήκη. Κάρτα γραφικών : Μου αρέσει η Cecube X1950 Pro , αλλα αυτό θα το κουβεντιάσουμε αλλού. Τροφοδοτικό : Enermax Liberty 620W. RAM : ΕΔΩ σας θέλω. Η Asus προτείνει , μεταξύ άλλων , και Corsair , αλλα τα προτείνει με το Part number τους !! πχ. CM2X1024-6400 Pro CM2X1024-6400 C4 Στο Πλαίσιο εχει αυτές http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=935557&tab=specs που υποψιάζομαι οτι φοράνε το Micron D9GMH.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.Πιστεύετε οτι αν πάρω αυτές του Πλαισίου θα συνεργαστούν με την μητρική , ή θα τρέχω ?? Θα βοηθούσε και η γνώμη κάποιου κατόχου αυτής της μητρικής. Τα φώτα σας , παρακαλώ. Μερσί μποκού
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Εφοσον ΔΕΝ προκειται να παιξεις παιχνιδια και μια 7300GT ή Χ1300pro μια χαρα θα κανει τη δουλεια της. Επισης, αφου ΔΕΝ σκοπευεις να το υπερχρονισεις ΟΛΕΣ οι μνημες με ιδια χαρακτηριστικα σου κανουν, καθως σε στοκ καταστασεις ειναι ΙΔΙΕΣ. Εγω θα προτεινα 2x1GB για τωρα, 800MHz, με CL4. (4-4-4-8, 4-5-5-12, αρκει το πρωτο να ειναι 4). Δεν θες καποια μαρκα, παρε τη φτηνοτερη συμβατη με τη μητρικη σου. Να εχεις υποψην σου οτι θες μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ καρτα ηχου με midi θυρα και ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ χρονο καθυστερησης, για να μην εχεις προβληματα (του στυλ παταω το κουμπι και μετα απο 1-2sec το αντιλαμβανεται ο υπολογιστης). Ή 4GB αμα προκειται να τα εκμεταλλευεις χρησιμοποιωντας 64bit λειτουργικο. Χρησιμοποιωντας μια πιο μικρη καρτα γραφικων, μπορεις να παρει αυτο το τροφοδοτικο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700346 που ειναι το ιδιο αξιοπιστο με αυτο που λες εσυ. Ελπιζω να βοηθησα.
epitropos Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Βεβαίως και βοήθησες, και σ' ευχαριστώ. Ναί , κάρτα ηχου θα προτιμήσω μια firewire της M-Audio, για να μην επιρρεάζεται το σήμα απο τα ηλ.πεδία μέσα στο κουτί.Συγκεκριμένα , την M Audio - Firewire Audiophile.Με 32-bit λειτουργικό, ξέρεις αν μπορώ να βάλω 3 GB ?? To τροφοδοτικο , ήδη το εχω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Με 32bit λειτουργικο μπορεις να βαλεις οσα GB θες, αλλά θα σου αναγνωριζει μεχρι 2,5 εως 3 αναλογα τη μητρική. Αμα βαλεις 3GB καπου στα 2,5 θα αναγνωριζει. Εκει ειναι το οριο...
epitropos Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Για τώρα, θα βάλω τα ΧΡ PRO Ελληνικά.Τα V®rista αργότερα, να ξεπεράσουν πρώτα τις παιδικές τους ασθένειες.Η αναβάθμηση του λειτουργικού θα αναγνωρίση 4GB (αν τελικά βάλω τόσα) ή θα εχω περιορισμό απο mobo ??Αυτό δεν κατάφερα να το διευκρινήσω απο το manual. ΥΓ. Αργότερα, θα σ' ενοχλήσω με ΡΜ, σχετικά με το PC4 της υπογραφής σου.Μου επιτρέπεις ?? Εχω ενα παραπλήσιο, και θα ήθελα τις γνώσεις και την εμπειρία σου για μια αύξηση μνήμης.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Ναι ο,τι θες. Τι τα 'χουμε τα Pm... Μπορεις να βαλεις 4GB ram και με την αναβαθμιση (λειτουργικου) να τα δει αμεσως. Αλλά δεν ειναι λιγο κριμα?? Η μητρικη σου υποστηριζει εως 8GB ram.
epitropos Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 . Αλλά δεν ειναι λιγο κριμα??Η μητρικη σου υποστηριζει εως 8GB ram. Αν εννοείς οτι δεν αξίζει τον κόπο (και τα λεφτά) να βάλω απο τώρα 4 GB, εχεις δίκιο.Φοβάμαι ομως μήπως αργότερα (με τα Vista) δεν βρώ κιτ μνημών ίδιο μ' αυτό που θα βάλω τώρα. Σ' ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.