Προς το περιεχόμενο

κεραμικη κουζινα..off!!?

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια και χρονια πολλα.εχω προβλημα μεγαλο και ψαχνω τροπους να το λυσω.

λοιπον,εχω μια κεραμικη κουζινα-την οποια ξεπληρωνω ακομα με δοσεις-και μου εχει παρουσιασει το εξης προβλημα..δεν αναβουν οι κοκκινες εστιες!το προβλημα ξεκινησε προ 3ετιας και μου 'καθαριζε' τις εστιες μια-μια μεχρι που μεχρι προχτες εμεινα με μια μονο που λειτουργουσε.εχει βγει εκτος εγγυσης (service fourlis)και αποτι καταλαβα λογικα πρεπει να αλλαξω τις εστιες,μιας και ενδεχεται να μεινω με καμια.καποιος ομως μου ειπε οτι μπορει να μου στοιχισει και 80ε τη μια,μπορει και παραπανω αν ειναι διπλης λειτουργιας!!

ελεος!!240-300ε για αντικατασταση εστιων θεωρω ειναι υπερβολικο ποσο!αν φανταστειτε οτι κατω απο το γυαλι(το ανοιξα απο περιεργεια)βρισκονται κατι σαν μαξιλαρακια στρογυλα-απο ενα υλικο σαν αφρολεξ-με σπυροειδη συρματα.

Η μαρκα ειναι korting khc 696e inox(πολυ ωραια εμφανισιακα αν φανταστεις οτι κοστιζε..1250ε!)και θελω να με βοηθησετε να βρω τις εστιες σε καποιο μαγαζι(εκτος fourlis)με ενδεικτικες τιμες ή να υπαρχει καποιος τεχνικος εμπειρος να μου προτεινει τροπους επιδιορθωσης αν ειναι εφικτο(..πιστευω πως κατι μπορει να γινει..).ρωτηστε με για περισσοτερες πληροφοριες αν χρειαστει.θα σας ημουν ευγνωμων..

Δημοσ.

για την επισκευή δεν έχω ιδέα ! :(

πάντως για τη συντηρηση (να σου μείνει τουλάχιστον η μία μέχρι να βρεις χρήματα να αλλάξεις τις υπόλοιπες) θέλει προσοχή στον καθαρισμό (μόνο νεράκι ζεστό, άντε και κάνα ειδικό καθαριστικό για τέτοιου τύπου εστίες) και στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση σκευών (ειδικών για κεραμικές εστίες).

Ελπίζω να βοήθησα λίγο !

Δημοσ.

Σου είχε πέσει καθόλου αλάτι ή ζάχαρη επάνω στις εστίες;γιατί και εμείς όταν αγοράσαμε μας είπε να προσέχουμε το τζάμι απο αλάτια και ζάχαρες καφέδες σαν την παρθενιά μας.την καθαρίζω με ένα μπλε παχύρευστο υγρό,μου διαφεύγει ή μάρκα αλλα αν θες να στο πω.με αυτό το υγρό και με πανάκι με νερό την καθαρίζουμε.ρώτησες πόσο θέλει ο φουρλής;

Δημοσ.

Το αλατι και η ζαχαρη χαλανε το κεραμικο υλικο. Δεν χαλανε ηλεκτρικα τις εστιες σε σημειο που να μην αναβουν.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ή κατι εχει το ρευμα σας ή ειναι ελλατωματικη η κουζινα.

Either way, you're screwed. Δεν σε βλεπω φιλαρακι να το γλιτωνεις παλτουδακι...

Δημοσ.

μολις σημερα πηρα το service και μου εβγαλε κοστος αντικαταστασης γυρω στα 95ε το ματι!!κελαιδισα για τα καλα οταν μου το ειπε,αλλα μου προτεινε να φερω να το κοιταξει εξειδικευμενος τεχνικος απο fourlis,γιατι ενδεχεται να μην φταινε τα ματια,αλλα να υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.η αληθεια ειναι οτι τον ακουσα λιγο εκπληκτο οταν του ειπα οτι δεν αναβουν τα 3 απο τα 4ματια.οποτε?καλω τεχνικο?

Δημοσ.

δεν εχει σχεση βρε παιδια η ζαχαρη και ο καφες στην επιφανεια με το οτι καιει τις εστιες....προσωπικα πιστευω οτι ο ηλεκτρολογος την εχει κανει τη βλακεια,κατι βραχυκυκλωνει (μαλλον) και μια μια αφηνει τα εγκοσμια.ειπες οτι ανοιξες το γυαλι.βρηκες καποιο καμμενο καλωδιο η γενικα οταν καιγονται εχεις μυρισει καμμενο καλωδιο?ελεγξε σε παρακαλω και τη συνδεση της κουζινας με το ηλεκτρικο διικτυο του σπιτιου.

οσον αφορα το τι μπορεις να κανεις τωρα προσωπικα (αν και τα λεφτα ειναι πολλα) προτεινω να την πας για σερβις.η καλυτερα να τους καλεσεις να ερθουν αυτοι.κατι δεν παει καλά με την κουζινα και πολυ φοβαμαι οτι αν την ξηλωσεις και τους την πας (την εστια-εστιες) μετα θα εχεις το ιδιο προβλημα.η πηγαινε ολοκληρη την κουζινα η τηλεφωνησε να ερθουν σπιτι (δεν ξερω αν γινεται βεβαια-ολα ομως γινονται αμα πεφτει παραδακι!)

Δημοσ.

Αντί να δώσεις 400 και να φτιάξεις αυτή δώσε άλλα 200 και πάρε μια καινούρια..

Δεν ξέρω βεβαια αν θα είναι ίδιας ποιότητας αλλά τουλάχιστον θα είναι καινούρια και θα έχεις και εγγύηση..

Δημοσ.

νομιζω οτι αν δωσω 400ε θα εχω ηδη μια καινουρια κουζινα,εφοσον μιλαμε για καινουρια ανταλλακτικα..το μονο που θα λυπει ειναι η εγγυηση,αλλα θα γλιτωσω τα 200ε που δεν εχω.αλλωστε προκειται για inox κουζινα.μαλλον θα φωναξω καποιον τεχνικο.γνωριζετε κανεναν καλο και φτηνο?δεν εχω φωναξει ποτε τεχνικο στο σπιτι και δεν ξερω περι του θεματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...